Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra

Έχουμε στα χέρια μας κάποια από τα καλύτερα smartphones του 2013 και ετοιμάσαμε για εσάς μια διαφορετική κόντρα συγκρίνοντας τις οθόνες τους. Μετρήσαμε φωτεινότητα, δημιουργήσαμε το χρωματικό τους τρίγωνο και ζητήσαμε από τον expert της εικόνας Μανώλη Καστρούνη να μας σχολιάσει τα αποτελέσματα. Δείτε τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί και μάθετε τη δική μας γνώμη μέσα από τα αντίστοιχα hands-on video στο TechblogTV.

Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra, Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra

Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra, Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra

LG G2 – 5.2″ LCD TrueHD IPS 1920×1080 pixels
Ένα τυπικά καλό χρωματικό τρίγωνο σύμφωνα με τα πρότυπα του REC.709. Το κόκκινο είναι ελαφρα υποκορεσμένο. Με θερμοκρασία λευκού 7,586Κ θα μας δώσει μια αίσθηση λευκού που όλοι έχουμε συνιθίσει.

Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra, Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra

Sony Xperia Z1 – 5″ LCD Triluminos 1920×1080 pixels
Με χρωματικό τρίγωνο ελαφρά διευρυμένο ιδιαίτερα στο κόκκινο και πράσινο χρώμα. Με θερμοκρασία λευκού 7,1010Κ και φωτεινότητα 503nits αποτελεί τον νικητή φωτεινότητας ανάμεσα στα 5 smartphones του συγκριτικού.

Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra, Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra

Nokia Lumia 1020 – 4.5″ AMOLED ClearBlack+ 1280×768 pixels
Με χρωματικό τρίγωνο υπερδιευρυμένο ιδιαίτερα στο κόκκινο και πράσινο χρώμα σύμφωνα με την μόδα της εποχής. Με θερμοκρασία λευκού 6,690Κ είναι αυτό που είναι ποιο κοντά στα πρότυπα αλλά με μια ελαφρά πράσινη χροιά που όμως δεν θα ενοχλήσει.

Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra, Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra

Samsung Galaxy Note 3 – 5.7″ Super AMOLED 1920×1080 pixels
Με οθόνη που δείχνει την ανωτερότητα της σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεδομένου του χρωματικού τριγώνου που μετρήσαμε που είναι και το μεγαλύτερο του συγκριτικού. Με θερμοκρασία λευκού 7,900Κ ξεφεύγει από τα πρότυπα δίνοντας έμφαση στον εντυπωσιασμό παρά στην πιστότητα του λευκού.

Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra, Display War: LG G2 vs. Xperia Z1 vs. Lumia 1020 vs. Galaxy Note 3 vs. Xperia Z Ultra

Sony Xperia Z Ultra – 6.4″ LCD Triluminos 1920×1080 pixels
Με χρωματικό τρίγωνο ελαφρά διευρυμένο ιδιαίτερα στο κόκκινο και πράσινο χρώμα. Σχεδόν όμοια χρωματική συμπεριφορά είδαμε και στο Sony Xperia Z. Με θερμοκρασία λευκού 5,800Κ και φωτεινότητα 440nits είναι σίγουρο ότι πολλοί από εσάς θα παραπονεθείτε για την ένταση φωτός του.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spukie

z1 απλα

sosimple

Εγω πάντως απο τα παραπανω δε βγάζω κανένα νόημα. Σε άλλο βίντεο έχω δει οτι gs4 και lg g2 κάτω απο Ηλιο βλέπεις τα ιδία. Σχεδόν τίποτα δηλαδή. Και αν θυμάμαι Κάλα, το note 3 ηταν κάπως καλυτερο.

andreas

Z1 κορυφή

Nio

Ζ1 for the win…!!! Με τετοια φωτεινοτητα ειναι οτι πρεπει κατω απο τον ηλιο..

Darth

άντε μην φέρω τώρα το xperia p με τα 960 nits του :p

Χρηστος

Κωστα στο s3 δε θα γινει καμια μετρηση..??

dimitris

To z1 έχει απίστευτη φωτεινότητα και είναι το καλύτερο . Μπράβο κώστα

el-delamounpan

NOTE 3 Με οθόνη που δείχνει την ανωτερότητα της σε σχέση με τον ανταγωνισμό ταλ λογια του Kωστα και οχι μονο AYTO και μονο φτανει για να καταλαβουν ολοι τη σημαινει SAMSUNG απλα THE KING….!!!! Βαλτε τα διπλα διπλα με τις ιδιες φωτογραφιες και θα καταλαβεται τη παει να πει ποιοτητα.

Nio

Καποιον τον τισμπησε μυγα… 😛 Οτι κ να λεμε τωρα η ανωτεροτητα μιλαει απο μονη της. Ουτε καν την μιση φωτεινοτητα δεν πιανει.

jacob

Ξεκάθαρα z1! Παιδιά έχει μέσα του την πολυβραβευμένη οθόνη που κερδίζει πάντα στους διαγωνισμούς. Ντάξει Samsung κλασσικα μόνο για εντυπωσιασμους γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν. LG σταθερή ποιοτική που πάλι λίγο χάνει στα σημεία. Nokia εντάξει πέραν του μαύρου που το. Z1 το κοντεύει, δεν εντυπωσιάζει.

Darth

@el-delamounpan οσο και να αρνείσαι πρέπει να είσαι μέτοχος (άλλη εξήγηση λογική δεν υπάρχει πέρα από trooling και μέτοχος)
από απλή περιέργεια και μόνο αν επιτρέπετε πόσες μετοχές εχεις?

sosimple

@Βλαχακης: thanks. Καλα κανεις και εξηγεις τα νούμερα. Μονο ετσι εχει ενα νοημα για να καταλάβουμε κάτι. Φαντάζομαι οτι επίσης το white (k) οσο μεγαλύτερο τοσο καλύτερα, και στο contrast το ιδιο ε; Οποτε το z1 βαση αριθμών εχει την καλύτερη οθονη στα παντα, εκτος απο το White k οπου έρχεται 3ο. Το οποιο ομως τι σημαίνει; Φαντάζομαι οχι καλύτερο λευκό. Γιατι η amoled του note 3 εχει μεγαλύτερο νούμερο. .

el-delamounpan

Δεν μ’αρεσει να ακουω ανακριβιες Nio…δεν ειναι μονο η ϕωτεινοτητα που μετραει δες τα χρωματα δες την πιστοτητα δες τις γωνιες θεασης μαθατε τωρα να λετε μονο για ενα τομεα. για βαλτα διπλα για να καταλαβεις αν στη ϕωτεινοτητα εχουν καμια σπουδαια διαϕορα, πριν απο 3 ωρες ημουνα στο πλαισιο και τα βλεπαμε και με αλλους εκει, η διαϕορα ειναι κραυγαλεα υπερ του NOTE 3, πρωτα δειτε το και μετα λετε…. παπαγαλακια των αριθμων..!!!

MEDS

Η μαγεία είναι στο απόλυτο μαύρο των AMOLED, όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

antonis

ρε παιδια ειναι απλο.. oled με lcd δεν συγκρινονται! το μονο κακο της amoled ειναι οτι υστερει κατω απο τον ηλιο.. κατα τα αλλα τι συζηταμε ρε παιδια.. ακομα και αν δεν αρεσουν σε καποιους τα εντονα χρωματα και θελουν λιγοτερο τονισμενα και πιο φυσικα υπαρχει ρυθμιση.. οι lcd οντως εχουν βελτιωθει πολυ αλλα.. δευτερη θεση στο βαθρο

Nio

Οποιος εχει την μυγα ειπα. Δεν εθιξα ονοματα… χαχαχαχαχα
Τεσπα. Το z1 (κινηταρα) τεινει να φτασει το απολυτο μαυρο χωρις τα προβληματα της amoled…
Κ ειναι ηδη φοβερη οθονη. Κ εγω ημουν στο πλαισιο χθες κ τα ειδα. Κ ακομα πιο φωτεινα κ κορεσμενα χρωματα απο amoledies εχει ανετα το One.

P@NOS

Κώστα τα NITS είναι η φωτεινότητα σωστά? Ίσος έχω και άδικο αλλά σε άλλο site λέει ότι βγάζει την μεγαλύτερη φωτεινότητα από όλα και φτάνει τα 660 nits..

https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-Note-3-display-ranks-on-par-with-the-best-AMOLED-hugely-improved_id47877

Κώστας D.

Παιδιά και εγώ είμαι σονακιας φουλ αλλά η amoled του s4 που έχω δει από κοντά δεν παίζεται με τον ανταγωνισμό. Έχει πάρει τα ευσημα από γνωστό ελληνικό σαιτ μετρήσεων οθονών γιατί αφήνει πολύ πίσω τον ανταγωνισμό ειδικά στην πιστότητα των χρωμάτων το απόλυτο μαύρο αλλά και το γωνία θέασης.. Κατά τα αλλά και note 3 θα κινείται στα ίδια κορυφαία επίπεδα σε μεγαλύτερη οθόνη! Όταν βάλει και η σονυ την oled wrgb οθόνη της japan display τότε θα μιλάμε για ανταγωνισμό.

alexandros

Αν και στο 1020 εχουμε και ειδικο polarised φιλτρο που μειωνει κατα πολυ την αντανακλαση του φωτος (οπως στα γυαλια ηλιου).
η φωτεινότητα ειναι μετρήσιμη, το ποσο ευκρινής ειναι η οθονη ομως κατω απ’τον ηλιο δεν εχει να κανει απαραιτητα με τη φωτεινότητα…

Αλέξανδρος

Η κάποιος θα είναι Sammy funboy, η θα κράζει ο, τι και να γίνει… Το ίδιο γίνεται και με την Apple.. Τώρα αυτό που καταλαβαίνω από εδώ είναι ότι το note 3 έχει την καλύτερη οθόνη…! Αν κάποιος θέλει φωτεινότητα διαλέγει z1, αλλιώς note 3

ziarkas

Βασικά είναι οτι αρέσει στον καθένα.
Χωρίς μετρήσεις και νουμερα,σε 3 διαφορετικά κινητά με ίδιες φωτο περασμένες μέσα είδα πως καποιες φορες είχε το ενα τηλέφωνο πιο έντονα χρωματα στην ιδία φωτο και με διαφορετική φωτο άλλο τηλέφωνο παλι είχε πιο έντονα χρωματα.Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό..Η amoled έχει τέλειο μαυρο άλλα ως εκεί.
Συν οτι σε πολυ ωρα χρήσης σου τρελενει τα ματια.Ακόμα πιο έντονα χρωματα είδα στο One που κατα τη γνώμη μου έχει την πιο καλη οθόνη.
Όσο για το Note και γω που τα είδα Πλαισιο μου άρεσε πιο καλα η οθόνη του G2..
Είπαμε γούστα είναι αυτά.

tiamat

πολυ ενδιαφερον συγκρητικο…

παντως ειναι αληθεια οτι η super amoled που χρησιμοποιει η samsung γινεται εθιστικη στο ματι και δε την αλλαζεις μετα

sosimple

Πριν έγραφα για ενα βίντεο που δείχνει ποιο φαίνεται καλύτερα κάτω απο τον ηλιο. Δεν έχει άμεση σχέση, ξέρω, αλλά είναι ενδιαφέρον. Μιας και το βρήκα:
Screen Visiblity of Note 3 / LG G2 / Galaxy S4 Outdoors in Sunlight
https://www.youtube.com/watch?v=Gn4f13D_i74&feature=youtube_gdata_player

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ SONY XPERIA Z1.
ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!
ΦΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΠΟΘΕΟΝΕΤΑΙ!
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!
ΑΜΑΝ ΠΙΑ!
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ @el-delamounpan ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ SAMSUNG ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!
ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ!
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ SONY FANBOY ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΘΑΨΩ!!

Akis

Παιδια επειδή είχα για 2 βδομάδες s4 και 1 μόνο το z, θέλω να πω ότι το πρώτο έχει ωραίο μαύρο αλλά στον ήλιο χωλαίνει και μου πόνεσαν υπερβολικα τα μάτια. Το z ωραία χρωματική απόδοση και ξεκούραστη, μόνο λίγο οι γωνίες θεάσεις δε με τρελαναν. Είδα z1 και note… Όχι, το z1 έχει μια απίθανη οθόνη όπως έπρεπε να είναι, το άλλο χάνει πολύ τους χρωματισμούς, τα κάνει όλα ίδια και επειδή είναι κάπως αντίστοιχη του s4, για μένα μακριά!

Αποστόλης Ρόδος

Έπρεπε να είχατε και το htc one στις μετρήσεις Κώστα.

Darth

πλάκα πλάκα κακώς λείπει το one έχει από της καλυτερες οθόνες
μια απλή συγγριση με το s4
https://www.androidauthority.com/galaxy-s4-vs-htc-one-screen-display-comparison-212438/

AlexQ

Το Galaxy Note 3 σε εξωτερικούς χώρους και μόνο όταν το auto brightness είναι ενεργό, προσθέτει περίπου 260nits extra πάνω από το μέγιστο brightness που πάει manually.

Στα χαρτιά από 400nits πάει στα 660nits λέει η Samsung.

Κώστα μπορείς να το επαληθεύσεις αυτό με τις μετρήσεις σου? και photo από τις δοκιμές θα ήταν ευπρόσδεκτες!

Nio

Ρε τι να το κανω το βαθυ μαυρο οταν το ασπρο πρασινιζει λες κ εχει γλιτσα πανω η οθονη????

stelios

Εδω σε αλλα σαιτ γινεται το ελα να δεις το Ζ1 εχει τρεαστιο προβλημα στην οθονη κα κυριως σε άλλα εχουν βαλει τις παλιές του z και σε αλλους τις καλες γραφουν τα χειρότερα για τις γωνιες θεασης στο xda γινεται χαμος και εσυς τιν βγαζεται την καλύτερη

el-delamounpan

Nio δεν τρωγεσε ρε παιδακι μου εσυ εχει μεινει στις παλιες amoled εσυ απο το Note 2 και τωρα με το Note 3 αυτα δεν ισχυουν και οπως λεει και ο AlexQ ποιο πανω στο autobrightness χτυπαει 660nits διβαστε και ενειμερωθειται και μην λετε ασαφειες μονο και μονο για να θαψετε

Nio

Μονο το note 3 αξιζει……
Διαψευδεις δηλαδη τον Κωστα που το μετρησε ο ιδιος?

iceman

Display Contrast ratio: Infinite (nominal) / 4.698:1 (sunlight), nokia 808, με nhd οθονη….., βαλε το κωστα στο τεστ, ή θα… “ντροπιασει” τα…. θηρια;

el-delamounpan

Τα βλεπεις Nio..!! τα λογια του Κωστα …με τη φωτεινότητα των οθονών στο μέγιστο, με απενεργοποιημένη την αυτόματη φωτεινότητα. Βαζοντας λοιπον την φωτεινοτητα στο μεγιστο και με αυτοματη οταν βγαινεις στο ηλιο αυτο boostαρει στα 660 και κει το παιχνιδι χανετε απο ολους τους αλλους.Σημασια λοιπον εχει οτι και να ειχαν στο παρελθον αυτη τη αχιλλειο πτερνα τωρα πια το εξαφανησαν και τα κακως κειμενα ενταφιαστηκαν..Αν και εγω με το Νote 2 προβλημα ποτε δεν ειχα με την φωτεινοτητα στον ηλιο και εχω και το Galaxy mega που εχει super clear lcd και στον ηλιο ειναι πανω κατω τα ιδια….

ziarkas

Για τους λάτρεις της amoled λογικά θα είναι οτι καλυτερο η οθόνη του Note 3.Ειδικα αν έχει βελτιωθεί και δεν κουράζει και στο μάτι οπώς όλες οι amoled.
Απο κει και πέρα αν ο άλλος γουσταρει lcd δεν αλλάζει.Οποτε αλλη μια,δεν υπαρχει η καλυτερη οθονη αλλα αυτη που ειναι πιο κοντα στα γουστα μας.

Vasilis_G

Τι να λέμε τώρα οι Amoled ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ με καμία άλλη οθόνη ,μόνο στην φωτεινότητα κάτω απο τον ήλιο υστερεί….σε ΟΛΑ τα άλλα είναι μίλια μπροστά…..εδώ πούλησα το Nexus7 μου γιατί τα πάντα μου φαίνονταν αχνά και “ξεπλυμένα”…..
ΖΗΤΩ ΤΟ ΥΠΕΡΜΑΥΡΟ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΟΣ !!!
ΖΗΤΩ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΔΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ !!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.