Display War: S-LCD2 vs. Super AMOLED – HTC One X vs. HTC One S

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας τα δύο καλύτερα Android smartphones της HTC και συγκρίνουμε τις οθόνες τους τεχνολογίας S-LCD2 4.7″ 1280×720 pixels μέσα από το HTC One X και Super AMOLED 4.3″ 960×540 pixels από το HTC One S. Δοκιμάζουμε πιστότητα στην αναπαραγωγή χρωμάτων, συνολική ποιότητα εικόνας, γωνία θέασης και λειτουργία κάτω από τον ήλιο. Δείτε τα βίντεο.

Διαβάστε επίσης τις απόψεις μου για τη σύγκριση της οθόνης του Samsung Galaxy S III με του HTC One X. Θα ακολουθήσει και εκτενής video κόντρα.

To βίντεο κάτω από τον ήλιο.

, Display War: S-LCD2 vs. Super AMOLED – HTC One X vs. HTC One S

, Display War: S-LCD2 vs. Super AMOLED – HTC One X vs. HTC One S

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gregory

Κωστα στο κιτρινο η πρασινιλα φαινεται πιο πολυ στο one x και οχι στο one s (Ισως ειναι απο την καμερα)

takis1994

ωραιος κωστα !!

προβλεπω να το δημοσιευει το gsmarena..παλι..

pk

δεν ειναι δικαια η συγκριση νομιζω γιατι η samoled του one s ειναι χαμηλοτερης αναλυσης απο την lcd του one x.δικαιη θα ηταν μια συγκριση οθονων του s3 με του one x για να δουμε ποια τεχνολογια οθονης ειναι καλυτερη

EliasKir

Νομιζω οτι ηταν το βιντεο που ολοι περιμενανε.
Τελικα αυτο που καταλαβα εγω απο το ολο τεστ ειναι οτι η ανωτεροτητα της AMOLED οφειλεται στο μεγαλο contrast της.

Και συμφωνω και με Gregory και pk και να προσθεσω οτι στην εικονα με το ψωρογατο μου αρσε περισσοτερο στην S-LCD.

enigma

Αυτή η αντιπαράθεση είναι μια καλή απάντηση σε όσους κολλάνε στο πόσο λευκό βγάζουν οι amoled….Τελικά και οι άλλοι δεν βγάζουν τόσο λευκό όσο του ariel… Συνεπώς όποια οθόνη και να επιλέξεις μια χαρά θα βλέπεις, παρά μόνο αν την βάλεις δίπλα σε μια άλλη θα δεις ότι υπάρχουν διαφορές…Αν τώρα το κάθε χρώμα δεν είναι τόοοοοσο πεντακάθαρο δεν χάθηκε και ο κόσμος…

dimitris91

αλλος εχει το ονομα, αλλος εχει την χαρη!! Μπραβο ρε OneS κινηταρα!!!

ορεστης

κωστα, μηπως γινεται να ανεβασεις καπως τα .jpeg αρχεια να κανουμε κι εμεις καμια συγκριση?

Πάνος

Σαν τις AMOLED δεν έχει…και φαντάζομαι του GALAXY S 3 που είναι και HD,
μην ξανά ακούσω κανέναν άσχετο να λέει “είναι μάπα γιατί είναι pentile”…τον εφαγα!!

MANOS

Νομίζω φαίνεται η υπεροχή της SAmoled σε γενικό βαθμό και αποδεικνύεται ότι αυτά που έλεγαν για την τεραστια διαφορα στην φωτεινότητα υπέρ της SLCD2 (ότι και καλά η SLCD2 στο 50% είναι αντίστοιχη με την SAmoled στο 100%) είναι άκυρα…
Περιμένουμε και την σύγκριση με το S3 όπου παίζει στο “ίδιο” μέγεθος και ανάλυση.

ορεστης

ευχαριστω πολυ! (παρεπιπτωντως, κι εχω ψηφιζω super amoled) 😉

Jason X

Super amoled και One S δαγκωτό!!! Αν μου περίσσευανε τώρα χρήματα και ξαναπήγαινα για android, θα ήτανε το επόμενο κινητό μου!!! Μ’αυτό το One S κοντεύω να γίνω fun boy!!!

Γιώργος

Κώστα εγώ θα πρότεινα να κάνεις και μια σύγκριση slcd-slcd2 ώστε να δούμε αν όντως υπάρχει βελτίωση στην νέα γενιά.

stelios GR

κωστα κατ αρχας πολυ καλη και ολοκληρωμενη παρουσιαση.. θα διαφωνησω βεβαια στο πρωτο βιντεο που λες για την πρασινιλα που βγαινει.. στην lcd ειναι εντονοτερο και στην λευκη (ειναι πιο γαλαζιο στην amoled) και στην κιτρινη εικονα.. κατα τα αλλα με βρισκεις συφωνο σε ολα..
σε γενικες γραμμες εχουν εξελιχθει πολυ οι lcd και ειδικα σε συσκευες οπως οι sony με bravia engine, και iphone εχουν βρει την καλυτερη υλοποιηση.
ομως εξελιχθηκαν και οι amoled και συνεχιζω να προτιμω αυτην την τεχνολογια, και τα κινητα που την υποστηριζουν, για πολλους λογους! για μενα λοιπον +1 στην amoled! (και ασχετως αυτου, +1 και στο one s που μου φαινεται γενικα πιο καλη προταση απο το μεγαλυτερο x )

Φώτης

Και στα κινητά που έχω εγώ iPhone 4S και Galaxy Note προτιμώ Amoled 🙂 Τις φωτό θα μπορούσαμε να τις βρούμε κάπου (με γατιά, λουλούδια κτλ 😉 );

Τασος

Το 99% του κοσμου που θα τις δει θα πει ΟΝΕ S δαγκωτο και αυτη ειναι και η αληθεια!!Το εχω δει απο κοντα προχτες και τα σπαει η οθονη και το κινητο εν γενει!1Το 1% ειναι για αυτους που θελουν ανωτερο ρεαλισμο αλλα πραγματικα μεταξυ ομορφιας η ρεαλισμου σεμειωσατε 1 ανετα!!

andreas kor

Super amoled!! Πολυ καλυτερη…

djfapples

Kωστα θα ηθελα κ το xperia s να παιρνει μερος στις κοντρες αυτες ειδικα θελω να το δω με το galaxy s3

Demis

Πιο κορεσμένα χρώματα αλλά πολύ καλύτερο contrast η super amoled κοιτώντας και τα δύο videos. Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις της πρώτης παραγράφου του Stelios GR σχόλιο 15.

VKwstas

Αν το One S είχε 720p S.AMOLED (ή έστω SLCD2) και υποδοχή SD, θα ήταν η καλύτερη πρόταση στην αγορά.

john

SLCD2 για μενα ειναι η καλυτερη,οι amoled καποιες φωτογραφιες τις υπερτονιζουν και φαινονται ψευτικες,εχω 4s και s2 και η διαφορα στις φωτογραφιες ειναι μεγαλη οσον αφορα τη φυσικοτητα,αλλα εχουν ωραια εντονα χρωματα που πολλοι τα προτιμουν.

md03582

και εγώ slcd2 ψηφίζω. Μου αρέσει περισσότερο..

Mak

Αν εξαιρέσεις την φωτεινότητα κάτω απο το φως του ήλιου, προτιμώ δαγκωτό την φυσικότητα της SLCD2 απο τα υπερτονισμένα χρώματα και το μεγάλο contrast της S.AMOLED.

GiannisWST

Αmoled το μελλον, αν δεν ηταν ετσι δε θα εβαζαν στις νεες ψηφιακες πανελακια τετοια. Δε θελω να στεναχωρησω πολλους αλλα ειλικρινα το οτι ειναι κορεσμενα τα χρωματα μονο θετικο το βλεπω για το καταναλωτη. Το να εχεις καλυψη μεγαλυτερη του 100% του rgb ή adobe rgb δε καταλαβαινω τι τους ενοχλει μερικους και δε τα βλεπουν φυσικα??? Πλεον εχουν αρκετες dslr amoled και μερικες slt ή micro 4/3 που δεν εχουν καθρεπτη εχουν και στο εσωτερικο σκοπευτρο ακομα, δειχνοντας οτι σιγα σιγα η τεχνολογια των lcd φευγει. Μονο στο κιτρινο ειδα οτι ακομα η slcd2 κραταει, ακομα και στο λευκο η αποχρωση δε μου αρεσε, πτροτιμουσα της amoled του one s. Φταιει οτι ειδα το βιντεο απο ipad και οχι απο σταθερο(που εχω καλυτερο πανελ), αλλα ηταν πολυ πιο πρασινο-κιτρινη αποχρωση της slcd και σε χαμηλη και σε υψηλη φωτεινοτητα. Εχω την εντυπωση οτι αν μπορουσε η htc θα εβαζε και στο one X amoled αλλα η παραγωγη ειναι πολυ περιορισμενη ακομα δεδομενου οτι τωρα φτιαχνουν πολλοι περα απο samsung oled. Το προβλημα ειναι το μεγαλο μεγεθος των 4,7″, σε τετοια μεγεθη ειναι περιορισμενα του νουμερα παραγωγης και δε θα καλυπτε τη ζητηση ή το κοστος η htc. Περιμενετε… Συνέχεια »

Panagiotis-Volos

Κώστα μια διόρθωση. RGB έιναι Red Green Blue και όχι το κίτρινο πού ανέφερες στο βίντεο.

Nightmare

Πράγματι, και εμένα μου φάνηκε πως του One X μου φάνηκε πως γριζοπρασίνιζε ξεθωριασμένα, ειδικά στις φωτεινές φωτογραφίες που είχαν άσπρο. Δηλαδή σε αυτήν μετά την ψιψίνα με αυτό το φυτό που ποτέ δεν έμαθα πως λέγεται 😛 μου φαίνεται πως του One S είναι πολύ περισσότερο πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Παραδόξως, μιας και η κουβέντα έφερε και το Galaxy S III, σε ένα βιντεάκι που είχα τυχαία, η SAmoled του One S σε σύγκριση με του Galaxy S III έβγαζε πολύ πιο φυσικά χρώματα! Εννοώντας πως του Galaxy S III τα λευκά ήταν πιο πρασινομπλε από του One S. Το Galaxy S III όμως δεν έχει επιλογές για την οθόνη;; (φυσικό, έντονο κλπ;;)
Καλά αυτά διορθώνονται και με κάποιον custom kernel που μπορεί να ρυθμίζει τα χρώματα.
Στο Galaxy S μου έχω δει μεγάλη διαφορά στην φυσικότητα των χρωμάτων σε σχέση με παλιά, χωρίς να χάνει σε αντίθεση, με άλλον kernel.

Aggelos

Τέλειο βίντεο

Ιωαννης

Super Amoled Wins,snapdragon s4 wins,one s size wins,price wins
που κερδιζει τελικα το One x το μικρο του αδελφακι?

md03582

@Ιωάννη διαφωνώ. Προσωπικά μου αρεσει περισσοτερο η οθονη του one x, το μεγεθος ειναι υποκειμενικό το τι αρέσει στον καθένα, ο διπυρηνος snapdragon για πιο λόγο ειναι καλύτερος απο τον τετραπύρηνο nvidia tegra 3 (?) και τέλος όσον αφορά την τιμή, στο σκρουτζ η διαφορά τους ειναι λιγότερη απο 40 ευρω! οπότε για πιο λόγο οχι το one x??

ριξε και σε αυτο μια ματια..

https://www.youtube.com/watch?v=MELsb7neD2o&feature=player_embedded#!

Ιωαννης

@md03582
σε χρωματα τουλαχιστον για μενα one s wins ,φυσικα και ειναι υποκειμενικο ,εμενα μ’αρεσουν οι μεγαλες οθονες προσωπικα..ειναι σε πολλα πραγματα καλυτερος,οπως λεει και ο κωστας στο βιντεο με το one s ,αλλα και ξενες ιστοσελιδες..!
ναι οκ η διαφορα των 40 ευρω ειναι δελεαρ για τι θα παρεις…

το one x εκει παιζει,10200-10500…το one s ομως δεν βγαζει με ΤΙΠΟΤΑ 6500 γιατι τοσο βγαζει το xperia s …7000 βγαζει απο οτι εχω δει..

παντως,τα benchmarks δεν λενε κατι,γιατι οπως ειπε και ο κωστας η εμπειρια χρησης ειναι αυτη που μετραει περισσοτερο..

petros

@Ιωαννης.λογικα το one s πρεπει να βγαζει παραπανω στα benchmarks απο το xperia s καθως εχει τον snapdragon s4 ενω το xperia s εχει τον snapdragon s3.

Aggelos

Τι γίνεται όμως και με το θέμα μπαταρία ?? Το τετραπυρηνο ή το διπύρηνο κρατάει πιο πολύ ? Ασχέτως τι μπαταρία φοράνε …. Το τελικό αποτέλεσμα με ενδιαφέρει

γιαννης

Παιδιά βλέπω αυτό το βίντεο από το ολοκαίνουριο μου HTC one S και έχω να πω ότι η οθόνη του κινητού δικΌ μαγεία από κάθε αποψη στο να βλέπεις φωτογραφειες, βίντεο και να παίζεις παιχνίδια. Το μόνο αρνητικό που έχω να πω είναι ότι κάποιος φορές στην οθόνη φαίνονται pixels αλλά δεν είναι και πολύ μεγάλο πρόβλημα. Btw το κινητό θα το συνιστούσααανεπιφύλακτα στον οποιονδήποτε

Ιωάννης

ακριβως πετρο..
το 6500 του one s στο βιντεο ειναι πολυ λιγο!

Tony Cool

Δεν περιμενα μια lcd να κοντραρει τοσο καλα μια amoled (καθως για τα δικα μου γουστα οποια lcd και να ειχα δει μεχρι τωρα ηταν για γελια),ομως παροτι ειναι οντως πολυ καλη επεσε ηρωικα μαχομενη απο την οθονη του one s!Μη γελιομαστε,οι amoled ειναι μια κλαση πανω απο οτιδηποτε αλλο.Που να ειχε και ιδιο μεγεθος/αναλυση με το one x δηλαδη!Και εμφανισιακα το one s ειναι ονειρο.Μακαρι το επομενο βημα της htc να ειναι ενα παντρεμα αυτων των 2 εξαιρετικων τηλεφωνων κρατωντας τα πλεονεκτηματα του καθενος ωστε να βγαλει μια υπερ-συσκευη που θα αγχωσει ακομα και την samsung!

τασος

AMOLED ΠΑΝΤΑ….ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΟΜΑΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ…ΕΓΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΥΣΗ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ…ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΤΗΜΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ..

John Wave

Δεν υπάρχει καν δίλημμα.Super Amoled δαγκωτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.