Doze app: To battery saver του Marshmallow στο Lollipop

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Android 6.0 Marshmallow είναι το Doze mode, το οποίο κλείνει τα background apps για να μην καταναλώνεται μπαταρία και αυξάνει την διάρκεια ζωής μέχρι την επόμενη φόρτιση. Μιας και είναι πολύ λίγες οι συσκευές που έχουν πάρει την επόμενη έκδοση του OS, υπάρχει ένα app που φέρνει την εξοικονόμηση ενέργειας στο Android Lollipop.

Η εφαρμογή ονομάζεται Doze (πως αλλιώς θα μπορούσε να ονομάζεται) και ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να σταματά τα μη εξουσιοδοτημένα apps να τρέχουν στο background και δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού, όταν η οθόνη είναι κλειστή. Αυτό επιτρέπει στην μπαταρία να μην εξαντλείται όταν δεν χρησιμοποιείτε το κινητό.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να του πείτε ποιες εφαρμογές θέλετε να μείνουν εκτός του Doze mode και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ακόμη και όταν η οθόνη είναι κλειστή (π.χ messaging apps)

Download: Doze

Doze app: To battery saver του Marshmallow στο Lollipop, Doze app: To battery saver του Marshmallow στο Lollipop

Doze app: To battery saver του Marshmallow στο Lollipop, Doze app: To battery saver του Marshmallow στο Lollipop

Doze app: To battery saver του Marshmallow στο Lollipop, Doze app: To battery saver του Marshmallow στο Lollipop

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

το μεγαλύτερο πρόβλημα με το κινητό είναι η κατανάλωση σε raw χρήση.. εκει πάσχουν…

george

επιτελους βρεθηκε η λυση.κ εγω που εβλεπα την μπαταρια αμετακινητη με κλειστη οθονη κ καθε φορα που αναβε η οθονη κ επερνε μπρος ο αχορταγος cpu ενιωθα σαν να εχω πετονι με βενζινη για 2λιτρο μοτερ.αλλα μαλλον εκανα λαθος δεν ειχα το doze.

loni

Στα Sony το λεμε STAMINA….

george

loni μπορεις να το πεις κ greenify σκοτωνει οτι εσυ εχεις επιλεξει λιγη ωρα αφου κλεισει η οθονη.κ αν εισαι κ root εχεις κ το donation package λαμβανει ειδοποιησεις ακομα κ για εφαρμογες που εχουν γινει kill.

One

loni απο το στόμα μου το πείρες χαχαχα…

Konstantinos

Για εμένα τον αφελή εξηγείτε γιατί ρυθμίζει vpn για να το κάνει αυτο; τι ακριβώς κάνει και αν φιλτράρει δεδομένα;

marios

Ειναι μονο για lollipop? Εγω το κατεβασα σε kitkat…samsung tab t320.

loni

george Οπως ειπα STAMINA φιλε μου…ουτε root…ουτε donation…ουτε carnation!

george

loni δεν ειναι απαραιτητο το root για greenify.αλλα κ για το stamina εχω ακουσει τα καλυτερα.

Kateriniotis

Έχω που έχω ήδη marshmallow 6.0 που μπορώ να βρω αυτο το doze? Ρωταω γιατί μετά δύο χρόνια σκληρής χρήσης η μπαταρία του nexus 2013 μου αρχίζει και τα παίζει.

akis82

Κateriniotis ,αν ειχες σποσπωμενη μπαταρια,απλα θα την αλλαζες!!! Τωρα οπως την πατησα κ εγω με το m8…αλλαξε συσκευη. Αυτος τελικα ειναι ο λογος που προωθειται το unibody.

chris g

Τι stamina να το πείς τι doze όσο δεν είσαι σε 6.0 υπάρχει θέμα. Το 5.1.1 ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός για τις μπαταρίες ακόμη και με διάφορες τέτοιες εφαρμογές…

giannis

Χρηστης note 3. Το κινητο χρησιμοποιειται εντατικα καθε μερα με τον ιδιο τροπο. Βγαινει απο τον φορτιστη στις 6 το πρωι και μπαινει κατα κανονα οταν πεσει απο το 20%.
Μεχρι να παρει το lollipop, στις 14:30 ηταν ΠΑΝΤΑ κατω απο το 20%. Αυτο δεν αλλαζε ουτε με factory reset ουτε με τιποτα. Εμαθα να εχω παντα εναν 2Α φορτιστη μαζι μου και ενα 12v/220v converter στο αμαξι.
Με το lollipop κερδισε περιπου μια ωρα. Επεφτε κατω απο το 20 στις 15:30 με 4. Καποιες φορες με προσεκτικη χρηση εφτανσ και μεχρι τις 6.
Μετα το τελευταιο update (πολωνεζικη oem rom , πηρε αναβαθμιση 1.10.2015 η οποια περιλαμβανει τo smart manager και καλυτερη εφαρμογη για την μπαταρια στις ρυθμισεις) και το doze η ωρα ειναι 21:30 λαι εγω ειμαι ακομα στο 12%!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.