DxOMark: Το Samsung Galaxy S6 Edge έχει την καλύτερη κάμερα

Ένα χαρακτηριστικό που για πολλούς είναι καθοριστικής σημασίας για την αγορά ενός smartphone, είναι η κάμερα που τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σημαντική εξέλιξη. Το DxOMark δοκίμασε την κάμερα του Samsung Galaxy S6 Edge και φάνηκε ότι είναι η καλύτερη κάμερα που έχει δοκιμάσει ποτέ.

Το Samsung Galaxy S6 Edge -και συνεπώς το Samsung Galaxy S6 αφού έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά- αφήνει πίσω iPhone 6, iPhone 6 Plus και Samsung Galaxy Note 4.

Έδωσε συνολικό σκορ 86 πόντους, ενώ το Galaxy Note 4 έπεται με 83 πόντους και αμέσως μετά ακολουθούν τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus με 82 πόντους. Σε σύγκριση με το Samsung Galaxy S5 που είχε δώσει σκορ 79 πόντων, είναι 7 πόντους πάνω.

Το συνολικό σκορ προκύπτει από τον συνδυασμό λήψης φωτογραφιών όπου έδωσε 88 βαθμούς, και video όπου είναι πιο κάτω στους 84 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ικανό στις φωτογραφίες, συγκριτικά με το video.

Οι φωτογραφίες του Samsung Galaxy S6 Edge είναι λεπτομερείς με χαμηλά επίπεδα θορύβου σε έντονο φως, υπάρχει καλή έκθεση, γρήγορο autofocus, καλή ισορροπία λευκού, η κάμερα έχει καλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ και η απόδοση του flash είναι πολύ καλή. Όμως, παρατηρείται θόρυβος στις φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μικρή αλλοίωση χρωμάτων.

Τέλος, στην λήψη video, η κάμερα του Galaxy S6 Edge δίνει καλά αποτελέσματα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά υπάρχει και πάλι μια μικρή παρουσία θορύβου. Η έκθεση είναι καλή, όπως η ισορροπία λευκού και τα χρώματα. Ωστόσο, όταν τραβάει video σε συνθήκες έντονου φωτισμού, τότε υπάρχει μια μικρή αλλοίωση καθώς και σκιάσεις χρωμάτων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

samsung galaxy s6 edge camera, DxOMark: Το Samsung Galaxy S6 Edge έχει την καλύτερη κάμερα

samsung galaxy s6 edge camera, DxOMark: Το Samsung Galaxy S6 Edge έχει την καλύτερη κάμερα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
RigoMS

Κομπογιαννίτικος τεστ!!!
Tο Lumia 930 είναι κλάσης ανώτερο από πολλά στην λίστα… Απιρα τεστ στο YouTube με το και ένα από τα αναγραφομενα κινητά το αποδικνειουν…

maria

@rigos Για ποιό λόγο έχει καλύτερη κάμερα επειδή έχει 20mp?? άνοιγμα φακού 2.4 και s6 1.9

Giorgos

Χαχαχα γελάνε και οι πέτρες..πόσα “πήρε” το DxOMark απο Apple και τους άλλους για να θάψει τις κάμερες Pureview?
Θέλουν να πιστέψουμε ότι το S6, iPhone 6(+) και Νοte 4 βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες απο 808,1020 και 930. Δηλαδή έλεος πραγματικά.
Και το καλύτερο είναι οτι έχουν βάλει ψηλότερα και το S5 και Ζ3 χαχαχα θα κουφαθούμε εδώ μέσα…

Στυλιανός Βασίλης

καλητερες καμερες είχαν sοny eriscon cuber shot 3.2 megapixels NOKIA 808 PUREV VIEW 41 MEGAPIXELS η καμερα του LG G4 ΚΟΡΥΦΑΙΑ F1.8 το πιο χαμηλο F διαφραγμα σε κινητο μενει να το δουμε στην πραξη

Nickolas

Υποτίθεται η τελική βαθμολογία κάθε κινητού είναι σύνολο των επι μέρους βαθμολογιών που έχουν πάρει στις κατηγορίες βίντεο και φωτογραφία.

Φυσικά τα περισσότερα από αυτά τα κινητά από την περίοδο που έγιναν τα τεστ έχουν πάρει πολλές αναβαθμίσεις οπότε αν γίνονταν ξανά σε κάποια από αυτά ίσως να είχαμε διαφορετικές βαθμολογίες έστω και με μικρές διαφορές.

Προσωπικά πάντως ακόμη και αν εξαιρέσω όλα τα υπόλοιπα κινητά και αφήσω μόνο το 1020 και το 925 δε μπορώ να πάρω και πολύ στα σοβαρά ένα τεστ που στην ουσία βγάζει αυτές τις δυο συσκευές ισάξιες.

Γιώργος

To Nokia 1020 πήρε χαμηλή βαθμολογία για το video και τις φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό , το 808 είχε color casting and color shading . Κακώς ασχολούμαι βέβαια με πεθαμένες μάρκες και κινητά αλλά δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να κλαψουρίζουν χωρίς λόγο χωρίς μάλιστα να έχουν διαβάσει τα τεστ.

Sotiris

Το κλαψουρισμα των wp fans είναι διασκεδαστικό. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι περισσότερες android ναυαρχίδες βγάζουν εξαιρετικές φωτογραφίες και videos καθιστώντας τις ανάπηρες από λειτουργικό συσκευές τους ανεπιθύμητες.

Deductive reasoning

@Γιώργος χαχαχα κλαίω! Το 1020 δεν είναι καλό στις φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό ε;;; Πόσο άσχετος μπορεί να είσαι; Έχω 1020 και S5 (που πήρε μεγαλύτερη βαθμολογία!) και μάντεψε ποιο είναι κλάσεις ανώτερο ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού; Στο μόνο που υπερτερεί το Samsung είναι στη ταχύτητα και σε τίποτα άλλο. Όσο για το βίντεο, το 1020 βγάζει καταπληκτικά βίντεο, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με κλάσεις ανώτερο ήχο από τα υπόλοιπα (μόνο το 930 έχει ίσως καλύτερο!) και απλά υστερεί στο ότι δεν τραβάει 4k το οποίο το θεωρώ προσωπικά και άχρηστο ακόμη.

takis

Lg g3????

Γιώργος

@Deductive reasoning
Κατάλαβα , κάτοχος στην πραγματικότητα του 1020 και στην φαντασία σου και του S5 οπότε σου έθιξα την μπαγκατέλα με το shutter lag και το προβληματικό processing. Περαστικά.

Parastas

Με τα λύπης μου διακρίνω ότι η ημιμάθεια μερικών σπάει κόκαλα…

Deductive Reasoning

@Γιώργος χαχαχαχα, τελικά είσαι πολύ αστείος! Κάτοχος S5 σαν πρώτη συσκευή (σύντομα S6 ή M9, μάλλον S6 γιατί το θεωρώ πιο ολοκληρωμένο παρόλο που είμαι HTCάκιας!) iPhone 5s σαν δεύτερη και Lumia 1020 σαν τρίτη! Αν θέλεις, σου στέλνω και φωτογραφία με mail για να κλείσεις το κομπλεξικό στοματάκι σου!
Περαστικά με ότι πεθαμένο έχεις, γιατί με το κόμπλεξ που διακρίνω δεν σε κόβω για άτομο που θα έχεις κάποια ναυαρχίδα.

@Sotiris μπορεί τα Android να είναι πιο ολοκληρωμένα σαν smartphone, αλλά σε κάμερες καλώς ή κακώς τα PureView Wp είναι κορυφαία! Μπορεί όντως το S6 να είναι καλύτερο από το 1020 (δοκίμασα το Edge και είναι εκπληκτικό, αλλά ακόμη δεν έχω κάνει ολοκληρωμένο τεστ) αλλά το να βγάζουν το iPhone 5s, το S5, ακόμη και το S4 πάνω από το 1020, με ξεπερνάει!

Στεφ

Λογικα έχει την καλύτερη κάμερα αφου τωρα βγηκε και προσπαθουν να το πουλησουν λογικο το βρίσκω

LaFerrari

Παιδιά, τα Megapixels είναι το τελευταίο που θα δώσει την ποιότητα σε μια εικόνα. Τσεκάρετε τι είναι το διάφραγμα (και το μέγεθος φακού π.χ) , ποιότητα φακού κ.α. Τα 500megapixels δεν θα χουν μεγάλη διαφορά με τα 50 εαν ο φακός δεν είναι αξιοπρεπής και με χαμηλό διάφραγμα. Τα πολλά Megapixels είναι για να μπορείς να ζουμάρεις πολύ στην φώτο που τράβηξες ή αμα θες να εκτυπώσεις καμιά αφίσα να καλύψεις 2, 3 πολυκατοικίες. (ή περισσότερο για μόστρα).

παπαροκας tiamat

xxaaxaa μαρεσει πολυ πως ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΑΝ τα fanboys που μολις ειχαν βγει τα νεα iphone νομιζαν οτι ειχαν τη καλυτερη καμερα… περιμενετε τους λεγαμε… ερχεται ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΝΟΤe….!

τωρα πια εχουμε και 2ο ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΒΑΣΙΛΕΑ !!

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ! .ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ SAMSUNG !

Γιώργος

@Deductive Reasoning
Κανονικά λένε “never argue with an idiot…” αλλά θα παραβώ τον κανόνα αυτό και θα ασχολήθω ώστε να απαντήσω και πάλι σε ένα άτομο χαμηλότατου νοητικού επιπέδου σαν και εσένα , το Note 4 έχω κακομοίρη μου , και στην πραγματικότητα όχι στην φαντασία μου. Αντε γεια τώρα looser και καλές φωτογραφίες με το 1020.Lol.

alexis touba

Galaxy s5 ειχα και ηταν για μενα το καλυτερο σε φωτο μερα.Στο χαμηλο φως ηταν μετριο πολυ.lg g3 ειχα εβγαζε πολυ κσλες οχι οπως σαμυ5.Iphone5 ειχα πολυ καλες μονο για κοντηνες.βραδυ μαπα.Τωρα εχω mate7 αρκετα καλες οχι οπως galaxys5 6 η και iphone6 plus η lg.Πηστευω οτι το g4 θα ειναι ισαξιο του s6 στο θεμα φωτο.Αλα ελπηζω και huawei mate8 αν βγαλουν θα ειναι αψογο.

Deductive Reasoning

@Γιώργος χαχαχα, πάλι καλά που υπάρχουν γελοία ανθρωπάκια σαν κι εσένα να μας διασκεδάζουν! Σου είπα, ένα mail θα σε πείσει, αλλά μπορεί να σου δημιουργήσει και περισσότερο κόμπλεξ και μνησικακία. Ξέρεις εσύ από τέτοια συναισθήματα!
Προς το παρόν συνέχισε να ονειρεύεσαι Note και να ζηλεύεις αυτούς που τα έχουνε!
Όσο για νοημοσύνη, εκεί είναι που πραγματικά με πέθανες στα γέλια!

CSt90

Δε μπορώ να ξέρω αν το S6 (Edge) έχει την καλύτερη κάμερα ή όχι. Έχω δει όμως βίντεο με φωτος τραβηγμένες με το κιν αυτό και μου άρεσαν πολύ.
Όμως πόση πλύση εγκεφάλου πρέπει να υποστούμε για το Edge πια? Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί το S6-σκέτο για το τεστ. Παρόλα αυτά χρησιμοποιήθηκε το αδερφάκι, ώστε ακόμα κι αν δεν αποδεικνυόταν καλύτερο από τα υπόλοιπα, η (κάθε) είδηση όσον αφορά το εν λόγω τεστ, να αφορά εκείνο, για να του δώσει περισσότερη δημοσιότητα.

Ιωάννης jb

Λογικό να εχει τη καλύτερη κάμερα!!!! Ετσι που προεξέχει όμως είδαμε τη αρνητικό συνέβει στο κύριο Βλαχάκη, κακάσχημο να πεταγεται η κάμερα τόσο έξω, θα προτιμούσα να μη πεταγόταν και ας ήταν χειρότερη η ποιότητά τις. Αμα είναι να πεταγεται ετσι δε πάω να πάρω το 1020 ή το galaxy k zoum να είμαι και pro…
Για σας του δυο που μαλώνετε για το αν είναι καλύτερο το note 4 ή το 1020 εχω να πω ότι μάλλον είστε άσχετοι και οι δυο και ότι είναι κρίμα για το site να βλέπω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί εδω μέσα!!
Deductive Reasoning.. Το dxo είναι λογικό να βγάζει καλύτερο το πιο προσφατο μοντέλο…
έχει πάνω τεχνολογίες που το καθιστούν ολοκληρωμένο στο τομέα φωτογραφια, δε κάθομαι να τις αναφέρω γιατί είναι πολλές, αν μπεις όμως στο συγκεκριμένο site θα καταλάβεις.
Γιώργος.. Είναι άσχημο αυτό που κάνεις!! λες looser και προσβάλλεις κάποιον που αν σου δείξει photo με το κινητό του θα πάρεις και θα πετάξεις το note απ το παράθυρο..
Το ότι το dxo εδωσε 83 στο κινητό σου και 74 στο lumia 1020 δε πάει να πει ότι είναι καλύτερο το note 4..

mortis

Get a life!!

azriel84

Tiamat for korean president πεθαίνω 😛

keysmith

το DxO ποτέ δεν με έχει πείσει. Και στις DSLR και παντού κάνει τα δικά του. Στα κινητά όμως βλέποντας τη λίστα γελάω. Το 808 (που έχω) και το Ζ1 (που έχω τεστάρει) είναι δίπλα δίπλα στη λίστα ενώ στην πραγματικότητα είναι μίλια μακρυά με καλύτερο το 808. Το Ζ1 με απαράδεκτο για την φήμη του θόρυβο, λάθος χρώματα και φακό που στις άκρες είναι εμφανέστατα “θαμπός” (εξαφάνιση οξύτητας) δεν έχει σχέση με την ονομαστική του ανάλυση και αυτό το διαπιστώνουν τα περισσότερα sites. Παράγει αμμογραφίες με έντονο NR που καταστρέφει κάθε texture.. Δεν λέω είναι άχρηστο. Στην τελική για κινητά μιλάμε. Λέω είναι μακράν χειρότερο από ότι φαίνεται στη λίστα και με τίποτα καλύτερο από 1020. Προφανώς και όλα κάπου υστερούν ή έχουν ατέλειες. Το πρόβλημα που έχω με το DxO είναι η ΣΤΆΘΜΙΣΗ (δλδ πόσο σημαντική είναι κάθε ατέλεια) που κάνει και που οδηγεί σε ΕΝΑΝ συνολικό βαθμό σκορ. Απαράδεκτη απλούστευση. Λες και μπορείς την συνολική ποιότητα να την κάνεις αριθμό. Το κάνει μάλλον για να βγάλει τα δικά του. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα δείγματα όταν τα βλέπεις και μελετάς άλλα λένε. Δεν είναι όπως τα ταξινομεί το DxO.. Υ.Γ. Κατά τα άλλα δεν αμφιβάλω ότι… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.