Dyson: Επένδυση 15 εκατ. δολαρίων για να διπλασιάσει τη διάρκεια της μπαταρίας

Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρίες στα smartphones γίνεται όλο και πιο επιτακτική και συχνά βλέπουμε ερευνητές να ανακαλύπτουν νέες τεχνολογίες που υπόσχονται να δώσουν λύση στο άλυτο πρόβλημα. Η Dyson αποφάσισε να κάνει το βήμα επενδύοντας 15 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό πηγαίνει για την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας η οποία υπόσχεται να διπλασιάσει τη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού. Αναπτύσσεται από την Sakti3, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Η νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την εταιρεία, χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια στερεού λιθίου αντί γα ένα μείγμα χημικών υγρών, και βοηθά την μπαταρία να αποθηκέυσει πάνω από 1000 watt hours per liter, δηλαδή το διπλάσιο από αυτό που βλέπουμε στις σημερινές μπαταρίες λιθίου. Αυτό σημαίνει ενεργειακή πυκνότητα έως και 620 watts per hour per liter, επιτρέποντας στις ηλεκτρονικές συσκευές να διαρκούν περισσότερο μέχρι να χρειαστούν και πάλι φόρτιση.

Το θετικό είναι ότι η διαδικασία παραγωγής των μπαταριών αυτών είναι πιο οικονομική, πιο φιλική προς το περιβάλλον και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, δηλαδή αντέχουν περισσότερο από τις σημερινές μπαταρίες λιθίου-ιόντων που χρειάζονται πιο συχνή αντικατάσταση. Επίσης, από τη στιγμή που δεν θα περιέχουν το “κοκτέιλ” χημικών, είναι λιγότερες οι πιθανότητες κάποιας έκρηξης.

Το deal της Dyson με την Sakti3, είναι να βοηθήσει στην εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας αυτής και εμείς ελπίζουμε να τη δούμε να εφαρμόζεται σύντομα και να πούμε ότι δεν προορίζεται μόνο για κινητά και tablet, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πολλές άλλες συσκευές.

dyson διπλάσια διάρκεια μπαταρίας, Dyson: Επένδυση 15 εκατ. δολαρίων για να διπλασιάσει τη διάρκεια της μπαταρίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓιαννηςΡ

Παρα πολυ ωραια 😉

dim

Και αμέσως θα τρέξουν να χρησιμοποιήσουν αυτη τη νέα τεχνολογία όλοι
για να κάνουν το κινητό ακόμη πιο λεπτό μειώνοντας στο μισό το μέγεθος μπαταρίας
και άρα τελικά θα έχουμε ίδια διάρκεια μπαταρίας με σήμερα.

Αφού έχουν κάλο οι άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.