Έρευνα, Τα δεδομένα από τα κινητά δείχνουν την κοινωνική συμπεριφορά των φύλων

Μία νέα έρευνα που μελέτησε τη ροή δεδομένων σε κινητά τηλέφωνα μας έδειξε ότι οι γυναίκες εστιάζουν περισσότερο στο κομμάτι των σχέσεων με το άλλο φύλο, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας, ενώ οι άντρες χρησιμοποιούν το κινητό τους πιο πολύ για τη δημιουργία σταθερών σχέσεων “φιλίας” με μία μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα, την οποία και ενδιαφέρονται να διατηρήσουν για καιρό.

Στην έρευνα αναλύθηκαν δεδομένα από 1.95 δισεκατομμύρια κλήσεις και 289 εκατομμμύρια μηνύματα κειμένου. Δεν είναι καινούρια η ιδέα να μελετά κανείς την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων μέσω της χρήσης των εργαλείων που χρησιμοποιεί καθημερινά (αυτό άλλωστε αποτελεί το εκ των ων ουκ άνευ της ανθρωπολογικής μελέτης), απλώς μετά την έλευση των κοινωνικών δικτύων, των smartphones και όλων αυτών των τρόπων επικοινωνίας και μόνιμης σύνδεσης μεταξύ μας, έχει δοθεί νέα ώθηση την μελέτη της κοινωνικής πρακτικής ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο.

Φανταστείτε τον πλούτο των πληροφοριών που μπορεί να μας δώσει μία συνδυασμένη κοινωνική μελέτη, η οποία να λαμβάνει υπόψη της όλες τις social networking δραστηριότητες ενός ατόμου, από το τι ανεβάζει στο Twitter, μέχρι και το πώς και με ποιους επικοινωνεί από το κινητό του. Όσοι σπεύσουν να πουν ότι εγείρονται ζητήματα ακούσιας παρακολούθησης και ιδιωτικότητας, αρκεί να σας θυμίσουμε ότι δίκτυα όπως το Facebook, ούτως ή άλλως καταγράφουν τη δραστηριότητά μας για διαφημιστικούς σκοπούς…

, Έρευνα, Τα δεδομένα από τα κινητά δείχνουν την κοινωνική συμπεριφορά των φύλων

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
babinos

ενα λεπτό, πώς πήραν άδεια για αυτο? και ποιος κάθησε να διαβάσει 200 εκατομμύρια μυνήματα??

noJobs

Σε αυτό κόλλησες εσύ babinos? Ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι σε παρακολουθούν?

https://antoniskepseismou.blogspot.com/

Άλλο να παρακολουθούν τα κοινωνικά δύκτια και άλλο τα μηνύματα και τις κλήσεις!!!! +Πειράζει που δεν καταλαβαίνω τίποτα από τα διαγράμματα???

babinos

ναι και βέβαια κόλλησα σε αυτό και μα πως ειναι δυνατόν. Ποιος του έδωσε τέτεια άδεια!!!!????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.