H Ευρώπη ψήφισε την κατάργηση χρεώσεων roaming

Υπέρ της κατάργησης των χρεώσεων roaming μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα. Αν και αρχικά οι χρεώσεις ήταν να καταργηθούν από 1 Ιουλίου του χρόνου που μας πέρασε, τελικά αυτό δεν συνέβη και αναμένεται να γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα του 2015.

Αυτό στο οποίο στοχεύει η Ευρώπη με την κατάργηση των περιορισμών είναι να κατοχυρώσει την ουδετερότητα του δικτύου, άρα να περιορίσει το κόστος τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με έρευνα, το 94% των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σχεδόν δεν χρησιμοποιούν υπηρεσίες που χρειάζονται internet, όπως για παράδειγμα το Facebook, λόγω των υψηλών χρεώσεων. Ενώ μόλις το 37% των νέων χρησιμοποιεί το internet του κινητού όταν βρίσκεται στο εξωτερικό.

Αν το σχέδιο προχωρήσει, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν θα μπορούν να επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις για τις κλήσεις φωνής και τη χρήση internet, όπως δήλωσε η επίτροπος Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ Νέλι Κρους. Ωστόσο, πριν από την ψηφοφορία υπήρχαν αντιρρήσεις από την πλευρά των εταιρειών οι οποίες υποστήριζαν ότι η ρύθμιση αυτή θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των χρεώσεων στα εθνικά δίκτυα

Να σημειώσουμε ότι δεν αρκεί μόνο η ψήφιση της κατάργησης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά χρειάζεται και η επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών. Επομένως, πρέπει να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμα.

, H Ευρώπη ψήφισε την κατάργηση χρεώσεων roaming

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gadgetfrak

Δυστυχώς κατι τέτοιο θα αργήσει να πραγματοποιηθεί για πολλούς λόγους(επι το πλείστον χρηματοοικονομικούς) αλλα και για λόγους παρακολούθησης οπως και το γεγονός (οπως αναφέρεται και στο άρθρο) πως είναι απαραίτητη η κοινή ψήφος που ως πλανήτης ακόμα δεν καταφέρνουμε να συμφωνήσουμε σε πιο απλά θεματα, στην όποια περίπωση μακάρι αυτός συν ο νόμος περί κοινών φορτιστών να περαστεί μονο και μόνο για το καλό του πλανήτη(λιγοτεροι φορτιστες,λιγότερες κάρτες σιμ)

keysmith

σήμερα υπάρχει ενιαία χρέωση περιαγωγής (αρκετά μικρή 0,089€/λεπτό εισερχόμενες, 0,30 εξερχόμενες, sms 0,09). αυτές είναι φτηνότερες από την τιμή χωρίς πακέτο όλων των καρτοκινητών στην ομιλία. Όταν πάψει να υπάρχει πια θα είναι η χρέωση; Πως θα κερδίζουν οι εταιρίες που φιλοξενούν κάρτες από άλλα δίκτυα?
Δεν πιστεύω να εφαρμοστεί χρέωση η ελάχιστη του δικτύου και για αυτό έχουν βιαστεί όλοι να αυξήσουν τις τιμές χωρίς “πακέτα” για τα συμβόλαια, και κάρτες τους?

Χρήστος

Μπορεί να μας βγει κ σε καλο κ σε εμάς στην Ελλάδα. Φαντάσου να μπορείς να έχεις συμβόλαιο από Αγγλία πχ που οι χρεώσεις ειναι παρά πολυ χαμηλές κ να δουλεύεις σε ελληνικά δίκτυα χωρίς έξτρα κόστος. Χρέωση απο το πρώτο δευτερόλεπτο, απεριόριστα λεπτα ομιλίας, πολλα mb κλπ. Αν ξερει κάποιος καλύτερα απο άλλη χώρα ας μας πει για τα προγράμματα τους.

Mike

Αυτοι που λενε οτι θα ειναι καλο απλα δεν το εχουν σκεφτει καλα το πραγμα.
πχ η cosmote εχει τον χρονο ας πουμε 5 εκατομμυρια εσοδα απο roaming ξαφνικα θα εχει 0,
οποτε τι κανει? ανεβαζει τις τιμες απο τα συμβολαια και ισως βγαζει και παραπανω.

Christos

@Mike Ναι σωστό αυτό που λες αλλά σκέψου ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν πλέον μια πιθανή πελατειακή βάση 500 εκατομμυρίων ανθρώπων και όχι 10 εκατομμυρίων που έχουν τώρα. Βέβαια αυτό με σιγουριά θα οδηγήσει στην σταδιακή αποδυνάμωση των μικρών και ταυτόχρονη δημιουργία 4-5 μεγάλων δικτύων που θα εξυπηρετούν όλη την Ευρώπη.

Διονύσης Μ.

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι μακάρι να καταργηθούν τα έξοδα roaming ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες ή τουλάχιστον για της χώρες εντός Σένγκεν! Θα επωφεληθούν σίγουρα από αυτό και οι Έλληνες πολίτες. Απλά σκεφτείτε πόσοι φοιτητές σπουδάζουν στην Αγγλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.