Facebook κινητό;

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και στην περίπτωση του Facebook όσο και αν διαψεύδει ότι δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για την δημιουργία του δικού του κινητού, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο καλοκαίρι συναντήθηκε με κατασκευαστές μελετώντας τη δημιουργία ενός Facebook κινητού. Κάποιοι μάλιστα έχουν βρει και το λειτουργικό που θα φοράει το κινητό και δεν είναι άλλο από το Android.

Πως σας ακούγεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Πιστεύεται ότι θα έχει επιτυχία ένα Facebook κινητό;

, Facebook κινητό;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ισίδωρος

Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτό σαν ιδέα. Εντάξει, για τους ιδρυτές του Facebook είναι τέλειο. Με 500 εκατομμύρια χρήστες σίγουρα θα έχει πολλές πωλήσεις. Εμένα δεν μου αρέσει γιατί τώρα πια όποιος θέλει και έχει λεφτά φτιάχνει κινητό! Google, Puma, Vodafone (H1 και άλλο ένα), άλλες που δεν μου έρχονται τώρα, Facebook τώρα (αν επαληθευτούν οι φήμες). Εντάξει, η Google κάτι γίνεται αφού έχει και το δικό της λειτουργικό, αλλά οι άλλες; Τι παραπάνω μπορούν να προσφέρουν από αυτά που φτιάχνουν οι κανονικές εταιρίες; Να πεις πως και αυτό έχει το δικό του λειτουργικό… εντάξει… κάτι ξεχωριστό στην αγορά. Αλλά με Android τίποτα σπουδαίο δεν θα είναι. Απλά το όνομα θα έχει… ‘Facebook κινητό’.

Μετά θα βγει ο Μαρινάκης να λέει ‘Κινητό Ολυμπιακός’. 😛 Σε κόκκινο χρώμα, με το σήμα του θρύλου από πίσω και σε χαμηλή τιμή για τους φίλους του γαύρου. 😛 Αυτό και αν έχει πωλήσεις. 😛

Γιώργος

εμενα πάλι δεν με χαλάει καθόλου…όχι οτι θα παω να το πάρω, αλλά περισσότερος ανταγωνισμος καλυτερα για εμας…δε μπα να βγαλει κι ο Μαρινακης κι ο Παπας ο ίδιος.
Οσο για το τι μπορουν να προσφέρουν….τεχνολογικά νομίζω τίποτα, ισως καποιες μικρες καινοτομιες σε σχεση με το brand τους οπως στην περιπτωση του facebook καλυτερη προσβαση πχ. Αλλωστε οι κατασκευαστες παραμενουν οι ιδιοι και στο hardware και στο software. Ή νομιζει κανεις ότι η “facebook” θα στησει εργοστασιο παραγωγης ?? “φασον” που λεγανε και οι παλιοι θα το φτιαχνει πχ η Samsung με Android λειτουργικο και …βουαλα..με το branding του facebook μερικά εκατομ.δολλαρια παραπάνω για τον Mark Zuckerberg…

ιαγουάρος

Βλακώδης εντελώς η ιδέα. Αφού έτσι κι αλλιώς όλα τα smartphones έχουν εφαρμογές facebook και όλα τα κινητά που μπαίνουν ιντερνετ μπορούν να μπουν. Και το fb δε μπορεί ούτε το web interface του να συμμαζέψει καλά-καλά. Ποιός θα το πάρει ;

Kostas

σε λιγο θα κανει κινητο και η LACTA…

manolis

καποτε για το android λεγαμε “τι καινουριο να μας δειξει?” και μας αποστομωσε..

καθε καινουρια προσπαθεια συμβαλλει στον ανταγωνισμο και οφελει τον τελικο αποδεκτη (καταναλωτη) δηλαδη ολους εμας. με την δυναμικη που απεκτησε το fb ειναι φυσιολογικο να θελουν να εκμεταλευτουν στο επακρο αυτη την δημοσιοτητα και αν αυτο προκειται να μας δωσει κατι νεο-επαναστατικο-πρωτοποριακο, γιατι οχι??

Σαkiss

@manolis φιλε μου ο Ελληνας δεν ψάχνει το καινούριο,ψάχνει το ίδιο με του γείτονα!

John Connor

εγω βλέπω οτι άλλη μια εταιρία με spy δραστηριότητα μπαίνει στο χώρο! Εύχομαι να παραμείνει ο ενθουσιασμός όταν σε λίγα χρονάκια σας έρχονται σωρηδόν διαφημίσεις του τύπου “enlarge your ***” επειδή τα searches σας έχουν πουληθεί από δω κι από κει

nethall.gr

Xαλαρώστε ρε παιδιά, δείτε το πρώτα και μετά κρίνετε!

Fadasma

Αν σκεφτείς οτι έφτιαξε κινητό η levis και οτι βγήκε κάποιο άλλο με το όνομα Pranda, γιατί να μη βγει και Facebook;

Θανάσης

Ας βγει με το καλό….. και βλέπουμε. Ο ανταγωνισμός θα κρίνει το μέλλον του. Και η apple πριν κυκλοφορήσει το iphone δεν περίμενα να προσφέρει κάτι σημαντικό και όμως έδωσε μια διαφορετική επιλογή!!!!

telas

πιστεύω θα πάει άπατο όπως το google phone, έκαστως στο είδος του.

Takis

Δεν βλέπω το λόγο να μπει σε τέτοιο “τρυπακι” το FB και να ρισκάρει την κερδοφορία του κανοντας μια κινηση που μονο στις ΗΠΑ μπορει να πετυχει.
Ηδη βέβαια το έχει διαψεύσει και επίσημα!
Υποθετικά πάντως δεν θα το αγόραζα για λόγους εμπιστοσύνης (περίπου αυτό που λεει ο J.Connor πιο πανω) όπως δεν υπάρχει περίπτωση και για google!
Δεν έχω κάτι να κρύψω, όμως θελα να μπορώ αν χρειαστεί…

Νικος Βας

@Ισίδωρος εδώ άλλος “μηλόπιτες” έφτιαχνε ρε αδελφέ και σάρωσε την αγορά της κινητης!
Εξάλλου από μόνο του πιστεύω μπορεί να σταθεί(αν γίνει OS) τι του λείπει? Επαφές Εφαρμογές όπως είπες 500 εκατομμυριάκια χρήστες και πιστεύω ανταγωνιστική τιμή-στις ΗΠΑ,εδώ θα γίνει trendy-αφού οι διαφημιστικές θα κάνουν πάρτι με τα νούμερα τόσων χρηστών !

Πάντως φήμη ήταν …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.