Finger Reader, το δαχτυλίδι που μετατρέπει τα κείμενα σε αφήγηση

Το FingerReader ring σχεδιάστηκε από τους ερευνητές του MIT Media Lab με στόχο να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάσουν κείμενα τα οποία δεν είναι γραμμένα με τον Κώδικα Μπράιγ.

Η συσκευή φοριέται στον δείκτη του χεριού και όταν ακουμπήσεις το δάχτυλό σου σε κείμενο το διαβάζει και το μετατρέπει σε αφήγηση. Το FingerReader έχει δημιουργηθεί από 3D printer και έχει μια μικρή κάμερα η οποία σκανάρει λέξεις και τις μετατρέπει σε προφορικό λόγο.

Για άτομα τα οποία έχουν προβλήματα όρασης το FingerReader ίσως αποδειχθεί πολύ καλή λύση μιας και υπάρχουν πολλά βιβλία αλλά και κείμενα τα οποία δεν είναι γραμμένα με τον κώδικα Κώδικα Μπράιγ. Ένας μηχανισμός δόνησης προειδοποιεί τον χρήστη όταν απομακρύνεται από τις γραμμές του κειμένου.

Το «δαχτυλίδι» δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει τον κώδικα Braille αλλά να κάνει την πρόσβαση σε κείμενα από εφημερίδες, περιοδικά και κάθε είδους γραπτού λόγου, πιο εύκολη για άτομα με προβλήματα όρασης.

Αν και το FingerReader μπορεί να διαβάζει σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, οθόνες υπολογιστών, προς το παρόν δεν μπορεί να διαβάζει κείμενα σε οθόνες αφής, πράγμα το οποίο αποτελεί πρόβλημα μιας και βασικά τεχνολογικά gadgets όπως smartphones και tablets, χρησιμοποιούν οθόνες αφής.

finger reader, Finger Reader, το δαχτυλίδι που μετατρέπει τα κείμενα σε αφήγηση


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.