Finger Reader, το δαχτυλίδι που μετατρέπει τα κείμενα σε αφήγηση

Το FingerReader ring σχεδιάστηκε από τους ερευνητές του MIT Media Lab με στόχο να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάσουν κείμενα τα οποία δεν είναι γραμμένα με τον Κώδικα Μπράιγ.

Η συσκευή φοριέται στον δείκτη του χεριού και όταν ακουμπήσεις το δάχτυλό σου σε κείμενο το διαβάζει και το μετατρέπει σε αφήγηση. Το FingerReader έχει δημιουργηθεί από 3D printer και έχει μια μικρή κάμερα η οποία σκανάρει λέξεις και τις μετατρέπει σε προφορικό λόγο.

Για άτομα τα οποία έχουν προβλήματα όρασης το FingerReader ίσως αποδειχθεί πολύ καλή λύση μιας και υπάρχουν πολλά βιβλία αλλά και κείμενα τα οποία δεν είναι γραμμένα με τον κώδικα Κώδικα Μπράιγ. Ένας μηχανισμός δόνησης προειδοποιεί τον χρήστη όταν απομακρύνεται από τις γραμμές του κειμένου.

Το «δαχτυλίδι» δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει τον κώδικα Braille αλλά να κάνει την πρόσβαση σε κείμενα από εφημερίδες, περιοδικά και κάθε είδους γραπτού λόγου, πιο εύκολη για άτομα με προβλήματα όρασης.

Αν και το FingerReader μπορεί να διαβάζει σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, οθόνες υπολογιστών, προς το παρόν δεν μπορεί να διαβάζει κείμενα σε οθόνες αφής, πράγμα το οποίο αποτελεί πρόβλημα μιας και βασικά τεχνολογικά gadgets όπως smartphones και tablets, χρησιμοποιούν οθόνες αφής.

finger reader, Finger Reader, το δαχτυλίδι που μετατρέπει τα κείμενα σε αφήγηση


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.