Firefox OS, To Boot To Gecko αλλάζει όνομα και αποκτά συνεργάτες

Το λειτουργικό σύστημα της Mozilla που βασίζεται στον Firefox web browser, αλλάζει το όνομά του (και καλά κάνει, κατά την ταπεινή μας γνώμη!) από Boot To Gecko σε Firefox OS, ενώ ταυτόχρονα συνάπτει συνεργασίες με ηχηρά ονόματα, όπως είναι αυτό της Sprint και της ZTE.

Τα πρώτα τηλέφωνα με το λειτουργικό αυτό θα είναι διαθέσιμα από το 2013 και έπειτα, αρχής γενομένης από τη… Βραζιλία και με τις ευλογίες παρόχων όπως οι Deutsche Telekom, Smart, Sprint, Telecom Italia και Telenor. Οι κατασκευαστές που έχουν δηλώσει ότι θα το υποστηρίξουν είναι οι: ZTE και TCL Communication Technology, που κατασευάζουν κινητά για την Alcatel One Touch.

Πρόκειται για ένα open-source λειτουργικό σύστημα, το οποίο κρύβει μέσα του τη δύναμη του Linux, αλλά τρέχει τις διαθέσιμες εφαρμογές σε μία έκδοση του Firefox, για ευκολία και τη χρήση Web apps, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που βρίσκει κανείς σε ένα smartphone, όπως είναι η κάμερα και το γυροσκόπιο.

, Firefox OS, To Boot To Gecko αλλάζει όνομα και αποκτά συνεργάτες

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgio

Κάθε εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν έχω καταλάβει τι το νέο θα προσφέρει..

Κωνσταντίνος

μόνο το open source κομμάτι διαφέρει αλλά όχι και τόσο πολύ σε σχέσει με Android. Εκτός και αν πάει full open source αλα Linux;;

Γιώργος

Καλό λειτουργικό φαίνεται. Το είχα δει σε παρουσιάσεις στην τελευταία fossccom

GREG

Δηλαδή σαν το Google Chrome OS.

comzeradd

Το ChromeOS ουσιαστικά είναι μια πλατφόρμα για τις Google υπηρεσίες. Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν δεν έχεις Google account, οπότε δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με το Firefox OS.

Το Firefox OS, εκτός απ’ το γεγονός πως το development του θα είναι community-driven και ανοιχτό, θα χρησιμοποιεί ανοιχτές τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν (html/css/js) και δεν θα έχει απαίτηση ούτε να χρησιμοποιήσεις κάποιο συγκεκριμένο SDK, ούτε θα έχει κάποιο αποκλειστικό marketplace.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Chrome Firefox

Όταν Firefox και Chrome τα 100στήσουν, μεγάλα sites θα…σβήσουν!

Ένα πρόβλημα τύπου Υ2Κ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι Mozilla Firefox και Google Chrome, όταν φτάσουν στην έκδοση 100.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Firefox 85: Αποχαιρετά το Flash και δίνει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας

Με την έκδοση Firefox 85 η Mozilla αποχαιρετά με τη σειρά της το Adobe Flash, ενώ δίνει ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας.