Firefox OS, Έχει αξιώσεις να πιάσει το 1% της Smartphone αγοράς

Το γεγονός ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Mozilla, το Firefox OS πρόκειται να αγγίξει ένα μέρος των entry level smartphones εκτιμάται ότι θα είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους, σύμφωνα με την Strategy Analytics, θα καταφέρει να κατακτήσει το 1% της παγκόσμιας αγοράς Smartphones.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Strategy Analytics πιστεύει ότι το μερίδιο που έχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά το Android και το iOS θα αρχίσει να μειώνεται από το 2017 και έπειτα, λόγω της παρουσίας των Windows Phones, αλλά και της παρουσίας των Firefox OS και Tizen, που θα εκμεταλλεύονται την ευρεία χρήση της HTML5. Σε μία μελέτη της που είχε δημοσιευτεί τον Μάιο του 2012, η εταιρεία Ovum προέβλεπε ότι το Android θα έχει το 48% της παγκόσμιας αγοράς το 2017, σε σύγκριση με το 44% που είχε το 2011, το iOS θα έχει το 27% το έτος 2017, ενώ τα Windows Phone θα έχουν φτάσει εκείνη την χρονιά το 13%.

Το νέο λειτουργικό έχει την υποστήριξη των παρόχων, όπως είναι οι Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefonica και Telenor, ενώ η ZTE και η TCL (Alcatel) έχουν δηλώσει ότι θα το υποστηρίξουν με δικό τους hardware, κάτι που έχει κάνει και η Qualcomm από την αρχή. Το πρώτο λανσάρισμα συσκευής αναμένεται να γίνει στη Βραζιλία στις αρχές του 2013.

, Firefox OS, Έχει αξιώσεις να πιάσει το 1% της Smartphone αγοράς

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xperiakias

ωραιο φαίνεται παντως…θυμίζει MIUI!!!

GiannisMix

περιμενω πως και πως να μπει στον ανταγωνισμο… καλοδεχουμενο ο,τι νεο στην αγορα…

subzero

σαν ενα κακασχημο ανδροιντ skin ειναι. ευχαριστουμε αλλα για τετοια εχει φροντισει η σαμσουγκ και οι υπολοιποι ανδροιντ κατασκευαστες ;p

Kostas

Κάπως αργά δεν το έπραξαν ;;;;…….. Πολύ αργά !!!

keysmith

και εγώ σου λέω το χρηματοδοτεί (και) η apple/ms για να φάει οτι μπορεί από το android 😛

πλάκα κάνω, καλώς να έρθει. η επιτυχία θα εξαρτηθεί και απο τις εφαρμογές που θα μαζέψει..

Panos7GR

Βασικά το Firefox OS αρχικά θα εκμεταλλευτεί τις εφαρμογές που θα έχουν τα App Store, Play Store και Windows Phone Store (ή όπως λέγεται). Γιατί απ ότι είχε δηλώσει σε ένα event του η μεταφορά τους στο Firefox OS θα είναι πανεύκολη. Οποτε μάνει-μάνει έχει αποκτήσει κάμποσο ποσό εφαρμογών στο δικό της κατάστημα εφαρμογών.

Έχω όμως ακόμα μια απορία. Παραμένει ακόμα web based λειτουργικό; Κι αν ναι, για να το τρέξουμε πρέπει να είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι στο Internet;

zak91

Θεωρω ότι θα είναι μια πολύ δυνατή είσοδος και ο στόχος του 1% είναι απόλυτα εφικτός. Πιστεύω πως θα υπάρξει πληθώρα συσκευών με χαμηλή τιμή που ακόμα και οι κινέζικες συσκευές android δεν φτάνουν. Ισως κιολας αποτελέσουν τη ταφόπλακα τον feature κινητών στη τιμή 50-80 ευρώ καθώς προσωπικά δε βλέπω λογο να παρεις ενα κινητο με proprietary λειτουργικό κι όχι με το firefox os που ουσιαστικά θα στο μετατρέπει σε smartphone. Αν μάλιστα αποκτήσει κι ένα αξιόλογο marketplace… τότε η επιτυχία το είναι δεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Firefox OS Mozilla Mozilla Firefox OS

Mozilla: Κλείνει το τμήμα πίσω από το Firefox OS

Η Mozilla από ότι φαίνεται κλείνει το τμήμα “Connected Devices”, το οποίο εκτός των άλλων ήταν υπεύθυνο για το αποτυχημένο λειτουργικό σύστημα Firefox OS για smartphones. Μόλις πρόσφατα είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για την ενσωμάτωση του Firefox OS σε συσκευές όπως router, streaming boxes και απλούς υπολογιστές.

News Mozilla Mozilla Firefox OS

Firefox OS: Ήρθε στο Android μέσα από ένα app

Η Mozilla έχει δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο έχει κυρίως στόχο τα low-end smartphones, για όποιον θέλει να το δοκιμάσει δεν μπορεί απλά να πάει σε ένα κατάστημα να αγοράσει ένα κινητό με Firefox OS, όπως μπορεί για παράδειγμα με το Android. Αν όμως θέλετε να δοκιμάσετε το Firefox OS, υπάρχει τρόπος.

Tablets Mozilla Mozilla Firefox OS

Firefox OS Tablet, 10.1 ίνστες WXGA, τετραπύρηνο, 2GB μνήμης RAM

O Asa Dotzler, γνωστός στην κοινότητα της Mozilla και του Firefox, για τη δουλειά που έχει κάνει για την ανάπτυξη και διάδοση του δημοφιλούς περιηγητή, έδωσε στην δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου tablet που θα τρέχει το Mozilla OS. To tablet θα κατασκευαστεί από την κινέζικη Foxconn και έχει την κωδική ονομασία Flatfish.

Smartphones Alcatel Firefox OS Mozilla Firefox OS

Alcatel One Touch Fire, Το πρώτο με Firefox OS έρχεται μέσα το καλοκαίρι

Το Alcatel One Touch Fire θα είναι το πρώτο smartphone με το νέο λειτουργικό σύστημα Firefox OS που θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα μοντέλο με low-end τεχνικά χαρακτηριστικά όπως οθόνη 3.5 ιντσών 480×320 pixels, μονοπύρηνο επεξεργαστή 1GHz, κάμερα 3.2 Megapixel, μπαταρία 1400 mAh και ραδιόφωνο FM.