Το πρώτο 64-bit Samsung, εμφανίζεται σε benchmark με Snapdragon 410

Από τότε που η Apple εισήγαγε τους πρώτους 64-bit επεξεργαστές στο iPhone 5S, πολλοί αρχικά προσπάθησαν να τονίσουν την μη αναγκαιότητα και χρησιμότητά τους, αλλά όπως ήταν προφανές η βιομηχανία έπρεπε να ακολουθήσει την εξέλιξη και να προσαρμοστεί.

H Quallcomm δεν άργησε να ανακοινώσει τα δικά της πλάνα για το επόμενο βήμα προς τους 64-bit επεξεργαστές, με τα μοντέλα Snapdragon 410, 610, 615, 808, και 815 τα οποία θα στηρίζονται στη 64-bit αρχιτεκτονική.

Ενώ η εξέλιξη και εισαγωγή νέων επεξεργαστών στην αγορά παίρνει αρκετό καιρό μέχρι να το δούμε σε κάποια συσκευή, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι αλλιώς. Στο GFXBench υπάρχουν «ίχνη» ότι δοκιμάστηκε μια συσκευή της Samsung που φορούσε 64-bit επεξεργαστή, τον Snapdragon 410 με Adreno 306 GPU.

Τα υπόλοιπα specs της μυστηριώδους συσκευής της Samsung με κωδική ονομασία SM-G510F, είναι οθόνη 4,8 ιντσών με 450×960 ανάλυση, 1 GB ram και 8 GB εσωτερική μνήμη. Επίσης έχει κάμερα 8 megapixel με δυνατότητα εγγραφής 1080p βίντεο και 5 megapixel μπροστινή κάμερα. Η εν λόγω συσκευή έτρεχε Android 4.4.2 KitKat.

Όσο για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια τέτοια συσκευή, μπορείτε να τα δείτε στις εικόνες από το GFXBench. Αν και πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο επομένως πολύ πιθανό η τελική έκδοση να έχει αλλαγές και βελτιώσεις.

Οπότε κρατώντας αυτό στο μυαλό πρέπει να πούμε ότι δεν μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα, όταν συγκρίνεται με το Motorola Moto G κερδίζει αλλά όχι με διαφορά.

1.
, Το πρώτο 64-bit Samsung, εμφανίζεται σε benchmark με Snapdragon 410

2.
, Το πρώτο 64-bit Samsung, εμφανίζεται σε benchmark με Snapdragon 410

3.
, Το πρώτο 64-bit Samsung, εμφανίζεται σε benchmark με Snapdragon 410

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Ε ρε γέλιο που έχει να πέσει μόλις παρουσιαστεί το πρώτο 64μπιτο android smartphone.
Εκεί που πάσχιζαν να αποδείξουν ότι ο 64bit του iphone 5s είναι άχρηστος (που στην τελική μπορεί και να είναι, δεν το γνωρίζω) και δεν χρησιμεύει πουθενά τώρα όλοι οι andoid fans θα τον εκθειάζουν… Εδώ είμαστε και θα το δείτε…
Υ.Γ δεν έχω ούτε ios ούτε andoid όμως αυτό που κάνουν οι εταιρίες να χαρακτηρίζουν κάτι καινούργιο άχρηστο επειδή δεν πρόλαβαν να το παρουσιάσουν εκείνες είναι για γέλια…
και φυσικά αυτό ισχύει για όλες τις εταιρείες…

prank

@nikos το 64 bit ειναι αχρηστο στο ios(iphone) λογω της ραμ τα 750mb που εχει ελευθερο το 5s δεν μπορουν να υποστηριξουν 64bit. 64 bit χρειαζεται τουλαχιστον 4gb ram και αυτα που λενε οτι το ios αυτο και το αλλο υποστηρίζει ΔΕΝ ΥΠΠΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Σε οποιοδηποτε λογισμικο θες minimum 4gb ram. Δευτερον δεν υπαρχουν apps 64 bit ουτε απο πλευρα apple ουτε σαμσουνγκ κτλ αντιπροσωπευτικα δειγματα απο καθε ενα λογισμικό.

nikos

@prank αυτό για τη ραμ το ξέρω…Πιστεύεις όμως ότι θα δούμε φέτος android συσκευή με 4gb ram?Όχι φυσικά…Αλλά ακόμη και αν δούμε εφόσον το andoid είναι 32bit λειτουργικό πια η διαφορά του από το ios?Καμία!Παρόλα αυτά θα δεις ότι θα το εκθειάσουν όπως έκαναν και οι οπαδοί της apple ενώ δεν υπήρξε ουσιαστική διαφορά ούτε στο iphone…

KAFROS

@prank: Μη βαλεις στοιχημα ακομα.
anandtech review of the iPhone 5s, σελίδα 4.

sosimple

Τα 64 bit έτσι οπως τα αξιοποιεί η Apple για την ωρα, είναι κυρίως μάρκετινγκ. Ισως βοηθουν λίγο σε καποιες περιπτώσεις (περισσότερο λογω άλλων στοιχειων που έχουν προστεθεί στο soc, και πολυ λιγότερο λογω των 64 bit). Εκεί που ειναι απαραίτητα είναι σε τσιπ πανω απο 4 γιγα μνημη. (τα 32 τσιπ μεχρι 4 γιγα υποστηρίζουν). Οποτε όπως καταλαβαίνεις, ειναι αχρηστα σήμερα. Στο μέλλον μπορει να είναι χρησιμα. Ειδικα οταν γραφτούν και 64 bit εφαρμογές. Στα Android αρχικά θα χρησιμοποιηθουν ακριβως με τον ίδιο τροπο (μάρκετινγκ) που χρησιμοποιηθηκε και στo ios.. Και στα pc ακομα εκει που βοηθησαν τα 64 bit ειναι σε βαριες εφαρμογες, επεξ γραφ. κλπ. Και κυρίως για να βάλουμε παραπανω ραμ.
Τα τσιπάκια 64 bit όμως θα γίνουν αναρπαστα γιατι πέρα απο το μάρκετινγκ θα εχουν εξελιγμενα και αλλα στοιχειά, άσχετα με τα 64 bit, που οπως και στο ios θα τα κανουν αρκετα γρηγορότερα.. Τωρα ποιος γελάει και ποιος κλαιει, δεν ξερω..

Manos Vs

4πυρηνοι 64bit;;; Αντε γεια PC!

Vasilis

Nokia 3310 for ever

Nio

Αν καταφέρουν και βάλουν Tegra k1 γραφικών σε κινητό και hdmi εκεί να δεις αντε γεια το pc…. Θα παίζουμε και λολ από εκεί.

prank

Nooba @nio εμαθες λολ η ακομα σε εχω οποτε θες 😀

Ventura07

@nikos το android μεχρι το τελος του 14 θα υποστηριζει 64bit,
τα g3,z2,note3 εχουν φετος 3gb ram οποτε του χρονου που θα ειναι στα 4gb…

JohnGR

Έχετε πλάκα οι iphonάκιδες πάλι που προσπαθείτε να μας πείσετε ότι οι 64bit είναι καινοτομία της Apple. Την ARM την έχετε ακουστά ή να αρχίσουμε τα φροντιστήρια;

TOSKA

@ JohnGR Αγορινα μου μαλλον εσ 64bit επεξεργαστη εκτος απο iphone 5s και ξερεις; Αντε την ειδατε ολοι ειδικοι στους επεξεργαστες και θελετε ολοι τους τελευταιους απλα και μονο για να μπαινετε στο facebook και να παιζετε παιχνιδακια. Ε σορρυ κιολαυ θα πρεπει να αρχισεις τα φροντιστηρια. Εχεις πιασει ποτε στα χερια σου κινητο μες καποιοι εδω μεσα θα πρεπει να το βουλωσουν μια και καλη αμα θελετε επεξεργαστες και gpu πηγαινετε να παρετε κανα pc και σταματηστε να σχολιαζετε τους τελευταιους snapdragon κτλπ.

Manos Vs

TOSKA εσυ τι ζορι τραβας;

TOSKA

@ Manos Vs Πολυ απλα αμα δεν ξερει καποιος κατι ας μην μιλαει και ας μην σχολιαζει καλυτερα. Το ζορι που τραβαω ειναι οτι πολλοι εδω μεσα γνωριζωντας ελαχιστα πραγματα το παιζουν εξυπνακηδες και προσβαλλουν τους αλλους.

Manos Vs

@TOSKA Και εσενα ρε ανθρωπε τι σε νοιαζει πως θελει ο καθενας το κινητο του; Αν δεν σου αρεσουν, αγνοησε τα. Και το οτι δεν ξερουμε απο τεχνολογια ειναι ατοπο τελειως. Κοιτα τη δουλεια σου σε παρακαλω πολυ!

JohnGR

@TOSKA
Μαγκάκο μου εγώ δουλεύω σε υπολογιστές με 64bit επεξεργαστές από το 2004. Αυτή τη στιγμή γράφω από υπολογιστή με 64bit επεξεργαστή. Δεν περίμενα καμιά Apple ή καμιά Qualcomm για να μου τα μάθει αυτά. Και σίγουρα είμαι πιο ειδικός από εσένα και ξέρω περισσότερα από εσένα, ως πτυχιούχος επιστήμης υπολογιστών, που ως φοιτητής που έχω σχεδιάσει επεξεργαστή, και ως Android developer τα τελευταία χρόνια.

Πω ρε πως αντιδράτε μερικοί, σαν να σας βρίσαμε τη μάνα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.