Το πρώτο Tizen phone της Samsung έρχεται με 3.2MP κάμερα και dual SIM

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τον Ιούνιο το Samsung Z που είναι το πρώτο της κινητό με λειτουργικό σύστημα Tizen. Τελικά όμως και η κυκλοφορία του πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή και πολύ πιθανό να μην το δούμε να κυκλοφορεί καθόλου στην αγορά.

Αντιθέτως, οι πληροφορίες λένε ότι η Samsung θα το αντικαταστήσει με entry-level συσκευές οι οποίες θα απευθύνονται στις αναδυόμενες αγορές όπως για παράδειγμα η Ινδία. Θα κάνει δηλαδή κάτι αντίστοιχο με το Android One project της Google, η οποία κυκλοφορεί συσκευές των 100 δολαρίων σε συνεργασία με τοπικούς κατασκευαστές.

Η πρώτη Tizen συσκευή αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της τον Νοέμβριο στην Ινδία και σύμφωνα με τις πληροφορίες του SamMobile, το smartphone θα είναι δίκαρτο και θα έχει ραδιόφωνο, δυο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για αγορές όπως η Ινδία. Επίσης, θα έχει κάμερα στα 3.2MP και θα τρέχει Tizen 2.3. Αν και δεν γνωρίζουμε πόσα και ποια apps θα είναι διαθέσιμα, ο αριθμός τους σίγουρα θα είναι περιορισμένος αλλά θα έχει σίγουρα Facebook και Twitter.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Samsung με το Tizen είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος που υπάρχει για την πλατφόρμα της. Ωστόσο, το άνοιγμα σε μια τέτοια αγορά ίσως της έδινε την ευκαιρία να εδραιώσει το Tizen στις οικονομικές συσκευές.

tizen smartphones, Το πρώτο Tizen phone της Samsung έρχεται με 3.2MP κάμερα και dual SIM

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Ε αφού θα έχει facebook και twitter δεν το συζητώ…!
Κρίμα πάντως,η samsung σκότωσε το tizen πριν καν γεννηθεί με την πολιτική της…

tiamat

Το απολυτο λειτουργικο! Ενα Touchwiz που δε θα λαγκαρει ακομα και σε low budget samsung ,αλλα oταν εχεις ενα android -γιγαντα στο 85% που να βρει χωρο να αναπνευσει!..

Γιατι ομως δε το κανει συμβατο με android applications οπως η blackberry! ??

dark_master

@Τιαματ το έχεις δοκιμάσει και αναφέρεσαι σε αυτό σαν απόλυτο λειτουργικό?
Γιατί από όσο θυμαμαι Tizen ακούμε και Tizen δεν βλέπαμε…

Ioannis

Που ειναι εδώ τα τετραπύρηνα και η 16αρα κάμερα? που ναι οι ναυαρχιδες ? που ειναι τα sold out ? έχει να πέσει πλαστικούρα εδώ και δούλεμα να φάνε και οι κότες …..,κοκοκοκο..

Sot11

Αα ξεκινάει πολυ σοβαρά με το τιζεν η Samsung… Πάλι καλα που οσοι(…) το προτιμήσουν θα έχουν και facebook!! Σιγα μην χάσουμε την λατρεμένη μας εφαρμογή…

rev3lator

Είδαμε και με την αλουμινούρα πόσο δούλεμα και κοκοκο έπεσε ioannis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Samsung Tizen

Samsung: Κλείνει το κατάστημα εφαρμογών Tizen

Από φέτος, το κατάστημα εφαρμογών Tizen της Samsung δεν είναι πλέον προσβάσιμο, τόσο για νέους όσο και για υπάρχοντες χρήστες.

Software Samsung Wear OS Tizen

To Wear OS θα αντικαταστήσει το Tizen στα νέα Samsung smartwatches

H φήμη υπάρχει εδώ και καιρό και οι τελευταίες… ανακαλύψεις τη φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Business Microsoft Samsung Samsung Tizen

Samsung & Microsoft συνεργάζονται για την επέκταση του Tizen

Όλο και περισσότερες προσπάθειες σχετικά με το λειτουργικό της σύστημα Tizen, κάνει η Samsung. Μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνολικά 9. εκατ. δολάρια σε διάρκεια 9 μηνών για να πείσει τους developers για το Tizen.

Software Samsung Samsung Tizen Tizen

Samsung: 1 εκατ. δολάρια το μήνα για να πείσει τους developers για το Tizen

Google και Apple είναι οι δυο που έχουν το μονοπώλιο στις mobile πλατφόρμες με τα Android και iOS, αντίστοιχα. Η Microsoft προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει σημαντικό μερίδιο αγοράς, ενώ υπάρχει και η Samsung με το δικό της Tizen OS.