Fonkraft: Aρθρωτό smartphone στα χνάρια του Project Ara από 99 δολ.

Αν δεν σας άρεσε ο Snapdragon 808 ή τα 3GB RAM ή ακόμη και η μπαταρία του LG G4 που παρουσιάστηκε και επίσημα χθες, πως θα σας φαινόταν να μην υπήρχαν τέτοιες συζητήσεις και να βάζατε μέσα ότι θέλετε; Φαίνεται πως η τάση πηγαίνει προς τα εκεί με όλο και περισσότερα αρθρωτά τηλέφωνα.

Βεβαίως η LG και άλλα μεγάλα ονόματα δεν μας δίνουν ακόμη αυτή τη δυνατότητα, όμως φαίνεται να το κάνουν αρκετοί άλλοι οι οποίοι ακολουθούν τα βήματα της Google με το πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο Project Ara.

Ένα νέο project ονόματι Fonkraft μπήκε για χρηματοδότηση στο Indiegogo και αν καταφέρει να φτάσει τον στόχο του μπορεί να το δούμε να κυκλοφορεί πριν από το Project Ara. To βασικό concept παραμένει ίδιο με τον χρήστη να έχει την δυνατότητα να αλλάζει τα κομμάτια του κινητού.

Στην προκειμένη περίπτωση, η βάση του Fonkraft είναι μια οθόνη 5 ιντσών Full HD και μπορείς να αλλάξεις CPU, RAM, GPU, κάμερα, μπαταρία κλπ. Το βασικό μοντέλο πωλείται στο Indiegogo έναντι 99 δολαρίων. Στην τιμή αυτή παίρνεις τη βάση η οποία έχει την οθόνη, μπαταρία 4100mAh, κάμερα 8 Megapixel, δεύτερη κάμερα 2 Megapixel, διπύρηνο επεξεργαστή 1.3GHz, μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 8GB.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν και πιο high-end μοντέλα με καλύτερα χαρακτηριστικά, καλύτερη κάμερα, πιο γρήγορο επεξεργαστή, περισσότερη RAM και πάει λέγοντας.

Υπάρχει και ένα μοντέλο το οποίο ονομάζεται Fonkraft Elements, κοστίζει 300 δολάρια και έχει διαθέσιμα όλα τα modules για να μπορείς να τα αλλάζεις ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σου. Στο μέλλον υπάρχουν σχέδια για προσθήκες όπως δεύτερη κάρτα SIM και άλλα.

Δείτε το project στο Indiegogo: Fonkraft

fonkraft, Fonkraft: Aρθρωτό smartphone στα χνάρια του Project Ara από 99 δολ.

fonkraft, Fonkraft: Aρθρωτό smartphone στα χνάρια του Project Ara από 99 δολ.

fonkraft, Fonkraft: Aρθρωτό smartphone στα χνάρια του Project Ara από 99 δολ.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Πολύ καλή πατέντα αντέ να κυκλοφορήσει Ελλάδα!!!

Nick

ΤΡΟΜΕΡΟ!!! ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟ hardware ΑΛΑΖΕΙΣ ΑΠΟ software?

ΦασουλαδαΜεΦετα

Συμφωνώ με τον Nick.
Ωραία ιδέα, αλλά χωρίς επιλογή λογισμικού, εγκλωβίζεσαι στα αντροϊντ.

Περιμένω την στιγμή που θα μπορείς να αλλάζεις λογισμικό όπως το PC,
δηλαδή android, WP, ubuntu phone, firefox OS ή ακόμα Sailfish και Tizen!

Τότε πραγματικά θα ήταν ”modular phone”

trelosgiatechnologia

Οποιοι υποστηρίξουν το project των 2 μουσάτων με τις ξυλομπογιές, παρακαλούνται να ρίξουν και μια ματιά στο project μου για οικονομική μετακίνηση μεταξύ Γης και Άρη. Κοστίζει μόνο 1000 ευρώ ανά άτομο και θα είναι διαθέσιμο 6 μήνες πριν το fonkraft.

Miko

Προσωπικά δεν θα έδινα τα λεφτά μου σε αυτούς. Προτιμώ να δω κάτι τέτοιο απο την Google πρώτα ή καμμιά παλιά και έμπειρη εταιρία της τεχνολογίας.
Πάντως η ιδέα ενός τέτοιου κινητού + αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω, δηλαδή ελεύθερη επιλογή λογισμικού, θα ήταν κάτι το ιδανικό… αλλά δυστυχώς είμαστε ακόμα μακριά.
Ελπίζω πάντως να το δούμε κάποια στιγμή γιατί θα μου άρεσε να έχω μια τέτοια συσκευή με πολλές επιλογές και το πιο σημαντικό, ανάλογα την περίσταση να μπορώ να αλλάξω και το κινητό μου.

konstantinos99

To διαβασα σε ενα σχολιο κ οντως, δεν θελει κ πολυ κοπο να το δεις. Ακομα και τα μουσια τους ειναι fake! Tους συγχαιρω παντως, easy money!!!

Χρήστος

@pikitsan,
Διαφωτιστικό το link που έβαλες. Ισχύει τελικά και εδώ “too good to be true”. Όσο αυτό για τα μούσια φοβερό, που το πρόσεξες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Indiegogo

SmartDuvet: Στρώνει το κρεβάτι μόνο του και ρυθμίζει τη θερμοκρασία

Όταν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με κάποιον δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ο ένας μπορεί να ζεσταίνεται και να πετά την κουβέρτα και ο άλλος να κρυώνει. Επίσης, και το ποιος και αν θα στρώσει το κρεβάτι μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση. Στην εποχή που όλα γίνονται “έξυπνα” δεν θα μπορούσε […]

Gear Indiegogo Star

Pilot: Ακουστικό για real time μετάφραση [video]

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία όπως το Google Translate, τα οποία σε βοηθούν να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα με εσένα. Φανταστείτε όμως να είστε σε μια ξένη χώρα και να πρέπει να επικοινωνήσετε γράφοντας μηνύματα στο a Google Translate.

Gear Indiegogo Star

Bioo Lite: Η γλάστρα που φορτίζει το κινητό μέσω της φωτοσύνθεσης

Το ζήτημα της ενέργειας σε smartphones και tablets (και όχι μόνο) είναι κάτι που απασχολεί πάρα πολλούς. Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες καινοτόμες ιδέες για μπαταρίες και μεθόδους φόρτισης, που υπόσχονται να φέρουν επανάσταση και να αλλάξουν τα όσα γνωρίζουμε.

Gear Indiegogo Star

TappLock: Το λουκέτο που ξεκλειδώνει με το δαχτυλικό αποτύπωμα

Οι αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων δεν χρησιμοποιούνται πλέον μόνο σε smartphones για να έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια στα προσωπικά σου δεδομένα, αλλά έχουν εφαρμογή και σε άλλα καθημερινά αντικείμενα όπως οι κλειδαριές.