Foxconn, Θα προσλάβει 90.000 εργάτες για το Apple iPhone 5S

To iPhone 5S βρίσκεται προ των πυλών της γραμμής παραγωγής, την οποία θα αναλάβει ο συνήθης ύποπτος, η Foxconn, στο εργοστάσιο του Shenzhen. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσληψη 90.000 εργατών για την κάλυψη των αναγκών παραγωγής όχι μόνο του 5S, αλλά και της ενδεχόμενης φθηνότερης εκδοχής του iPhone που λέγεται ότι θα ονομάζεται 5C.

Από τη μία μεριά, εκείνη του 5S θα έχουμε ένα smartphone με κάμερα 13 MP και βιομετρικό κιτ με scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων και ταχύτερο επεξεργαστή, ενώ το 5C αναμένεται να είναι ένα 4ιντσο τηλέφωνο με 2GB RAM. Όλα αυτά, βέβαια, είναι φήμες και θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για να δούμε τι ισχύει. Το σίγουρο είναι ότι η Foxconn έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ετοιμασίες προκειμένου να εντάξει τα νέα μοντέλα στις γραμμές παραγωγής της.

Apple iPhone 5S, Foxconn, Θα προσλάβει 90.000 εργάτες για το Apple iPhone 5S

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

λάθος έκφραση όχι προσλαμβάνει εργάτες………. παίρνει σκλάβους πρέπει να γράφει (δεν αφορά μόνο foxconn)

stavros

@Darth
Φιλε δεν προσλαμβανει σκλαβους. Ετσι ειναι οι μισθοι στην Κινα οπως και σε αλλες χωρες. Οι apple απο τη αλλη εχει δωσει πολυ ψωμι εκει κατω και μαλιστα εχει κανει κινησεις ωστε να βελτιωθουν παρα πολλη οι συνθηκες εργασιας χωρις να εχει και καμια υποχρεωση. Και σε περιπτωση που το ξεχνας σε λιγο καιρο και εσυ τοσα θα παιρνεις. Κοιτα καλυτερα τι γινεται γυρω σου και μετα κρινε τους αλλους.

Darth

@stavros τπτ άλλο άλλα αυτές η συνθήκες μόνο σκλαβιά είναι τπτ άλλο
σιγά μην κάτσω εδώ να σαπίζω είπαμε…………..

αυτοί χτυπάνε κάτι 16 ώρα χωρίς να ξεκουράζονται χωρίς τπτ κοιμούνται αρκετοί από αυτούς σε ένα μέρος όλοι μαζί της ελάχιστες ώρες που τους δίνουν…….. αυτό δεν είναι ζωή είναι απλός ύπαρξη….. καλύτερα θάνατός χιλιάδες φορές παρά να είσαι ετσι

el-delamounpan

Ερε τι εχει να γινει θα αυξηθουν και οι αυτοκτονιες..αν κρινω και απο το προσφατο παρελθον…..!!!!!

Misos

@stavros: Σιγα μην κάνει και φιλανθρωπία η Apple (και η Sony, και και και…) που εκμεταλλεύεται το περιβάλλον που προσφέρουν οι δικτάτορες της Κίνας για να τρέχουν την κρατική διαφθορά και καλοπέραση σε σημείο που κάνει το Ελ.Δημόσιο να φαίνεται παράδειγμα διαφάνειας και ασφαλώς σε μια προσπάθεια να κλέψουν τεχνολογία και καινοτομία… Και καμία Apple δεν προσπάθησε να κάνει καλύτερες τις συνθήκες εργασίας, η Foxconn προσπάθησε (ανεπιτυχώς ασφαλώς γιατί το μόνο που πρόσφερε είναι αύξηση μισθών 3% – τόσο τρέχει σχεδόν ο πληθωρισμός) όχι γιατί σέβεται το προσωπικό της (που είναι ο σημαντικότερος πόρος της κάθε επιχείρησης) αλλά για να σιδερώσει τη χαλασμένη δημόσια εικόνα της. PR nightmate το λένε στο Αμέρικα. Όσο για το τι θα παίρνω σε λίγο, είμαι εξωτερικό. Θα συνεχισω να παίρνω μπόλικα. Αλλά αν ήμουν Ελλάδα σίγα μην δούλευα για μισθό Κίνας με κόστος ζωής Λουξεμβούργου. Ή θα γύρναγα τον κόσμο ανάποδα για να το αλλάξω ή θα μετανάστευα (όπως και έκανα χρόνια πριν την οικονομική κρίση). Όπου μπορώ να αποφύγω τα άθλια κινέζικα προϊόντα το κάνω, ξεκινώντας από το κινητό μου. Κάθε ευρώ που πάει σε made in China προϊόντα μας φέρνει όλο και πιο κοντά στους δικούς τους μισθούς (όπως παρατηρείς) για να… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.