Foxconn, Θα χτίσει δύο εργοστάσια για smartphones στις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Foxconn αναμένεται να χτίσει δύο εργοστάσια παραγωγής smartphones στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος της εταιρείας Foxconn, Terry Gou, συναντήθηκε με την Κυβερνήτη της Αριζόνα Janice Brewer για να συζητήσουν αυτό το ενδεχόμενο. H Foxconn θέλει να χτίσει δύο εργοστάσια, ένα στην Δυτική Ακτή και ένα στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία θα κατασκευαζουν high-end smartphones. Τα low-end και mid-range smartphones θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στα εργοστάσια της εταιρείας στην Κίνα.

Αν και η εταιρεία είναι φυσιολογικό να θέλει να εκμεταλλευτεί τους χαμηλούς μισθούς στην Κίνα, γενικότερα οι μισθοί στην Ασία βρίσκονται σε άνοδο ενώ οι εργάτες δεν είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι όσο εκείνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μισθολογική διαφορά αναμένεται να καλυφθεί χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένο εξοπλισμό και ρομπότ στην παραγωγή.

O κ. Gou σε δήλωση του είπε ότι η Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών έχει κατακλυστεί από εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, οπότε χρειάζεται και μερικούς hardware designers στην περιοχή για να έρθει ισορροπία. Οπότε μπορεί το Motorola Moto X να ήταν το πρώτο κινητό που συναρμολογείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο δεν θα είναι το μόνο αν όλα πάνε καλά. Η Foxconn κατασκευάζει πολλά κινητά, tablets, φορητούς υπολογιστές και κονσόλες για διάφορους κατασκευαστές, ωστόσο έγινε περισσότερο γνωστή από την συνεργασία της με την Apple, και την κατασκευή των μοντέλων iPhone.

Foxconn, Foxconn, Θα χτίσει δύο εργοστάσια για smartphones στις ΗΠΑ;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

άρα θα έχουμε από την Foxconn Κινέζικα κινητά (Huawei, ΖΤΕ, κ.α) με στάμπα πίσω “Made in USA” και Αμερικάνικα κινητά (iPhone, Motorola, Nokia πλέον κ.α.) με “Made in China”!!!! :p :p :p

tiamat

και θα προσλαμβανει μονο μεξικανους και κινεζους μεταναστες για να μπορει να τους πληρωνει 200 δολλαρια το μηνα για να δουλευουν 16 ωρες την ημερα χωρις ρεπο, να κοιμουνται μεσα στις εγκαταστασεις της σα φυλακισμενοι και φυσικα σε χωρους χωρις παραθυρα για να μη πηδανε απο κατω να αυτοκτονησουν οπως γινεται στη κινα.
ιερος σκοπος να εχει το μηλο κερδος 1.000.000+ % κερδη και καποιοι το iphone στη καφετερια. οι ανθρωποι θα μας νοιαξουν??…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Gear AirPods Apple Foxconn

Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Business Apple featured Foxconn

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ από τον προμηθευτή της Apple τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις της Foxconn τον Ιανουάριο σημείωσαν ρεκόρ μετά την αποκατάσταση της παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο.

Business Foxconn

Foxconn: Πτώση των εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο

Tα προβλήματα παραγωγής που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού στο εργοστάσιο της Foxconn στην Zhengzhou είχαν ως αποτέλεσμα η Foxconn να καταγράψει μείωση εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο.