Fujitsu Arrows NX F-04G: Το πρώτο στον κόσμο με σκάνερ ίριδας

Η Fujitsu ανακοίνωσε επίσημα το Fujitsu Arrows NX F-04G, το οποίο γίνεται το πρώτο smartphone στον κόσμο που είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία ταυτοποίησης ίριδας ματιού. Η διαθεσιμότητά του ξεκινά από σήμερα στην Ιαπωνία όπου κοστίζει γύρω στα 750 δολάρια χωρίς συμβόλαιο.

Για όσους δεν γνωρίζουν η τεχνολογία ταυτοποίησης ίριδας, είναι ένας τύπος βιομετρικής ταυτοποίησης που χρησιμοποιεί το πρότυπο της ίριδας στο ανθρώπινο μάτι. Το συγκεκριμένο feature στο smartphone της Fujitsu ονομάζεται Iris Passport και επιτρέπει στον χρήστη να ξεκλειδώσει την συσκευή απλά κοιτάζοντας την οθόνη.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά, το Fujitsu Arrows NX F-04G έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 810, Adreno 430 GPU, οθόνη 5.2 ιντσών 1440×2560 pixels IPS, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB η οποία μπορεί να επεκταθεί ενώ η μπαταρία του είναι στα 3120mAh.

Έχει κάμερα 21 Megapixel και τρέχει Android 5.0 Lollipop out-of-the-box. Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα έρθει στις υπόλοιπες αγορές.

Fujitsu Arrows NX F-04G: Το πρώτο στον κόσμο με σκάνερ ίριδας, Fujitsu Arrows NX F-04G: Το πρώτο στον κόσμο με σκάνερ ίριδας

Fujitsu Arrows NX F-04G: Το πρώτο στον κόσμο με σκάνερ ίριδας, Fujitsu Arrows NX F-04G: Το πρώτο στον κόσμο με σκάνερ ίριδας

Fujitsu Arrows NX F-04G: Το πρώτο στον κόσμο με σκάνερ ίριδας, Fujitsu Arrows NX F-04G: Το πρώτο στον κόσμο με σκάνερ ίριδας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικόλας

Τέλεια.

theo

εφόσον δεν θα μπορείς να το αγγίζει από τη θερμότητα η ίριδα ήταν ιδανική επιλογή…

red.suv

ΔΕΝ ΔΕΙΝΩ ΤΟ ΑΠΟΤΗΠΟΜΑ , ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ,ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΟΥ , ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΥΟ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.Μια χαρα ειναι και το απλο passworld

DimDim

Ναι e? Άντε κάθε φορα να βγάζεις τα γυαλιά…

Konstantinos

Ελπίζω να μην επενδύσει κανένας σε smartphone με σκάνερ ίριδας. Δεν είμαι συνομοσιολόγος, αλλά δεν χρειάζεται να έχουν μαζί με τα όλα προσωπικά μας δεδομένα και τέτοιες πληροφορίες.

One

Καλα να καθεστε να βαζετε password καθε φορά που ξεκλειδωνετε το τηλέφωνο αφου σας αρεσει να ταλεπωριεστε. Ή αμα σας αρεσει να πληρωνετε με τη πιστωτική καρτα που μπορει να σας τη κλεψουν τοτε θα δειτε γλυκα. Τα τζαπονια ειναι πολυ μπροστα και ολοι οι αλλοι απλα αντιγραφουν.

Parastas

Μια λέξη:

ΑΗΔΙΕΣ

Denis

Προσωπικά το θεωρώ πολύ καλό να υπάρχει σαν τεχνολογία.
Τώρα όποιος φοβάται να το έχει πολύ απλά ας το απενεργοποιήσει.
Εξάλλου μέχρι να εφαρμοστεί σε όλα τα κινητά θα περάσει αρκετός καιρός.

Γιωργος

Θα δουλεύει μόνο στο φως ;αν ειναι νύχτα και έχει σκοτάδι θα ξεκλειδώσει !!!!!!

chaos

Οταν καποια στιγμη χρειαστει να γινει χρηση του τηλεφωνου για καποιο συμβαν εκτακτης αναγκης και δεν ειμαστε κοντα στην συσκευη να δω ποσο χρησημες θα ειναι αυτες οι τεχνολογιες.
Βεβαιως υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος και ο καθενας για να επιβιωσει πρεπει να προφαιρει κατι νεο και διαφορετικο.

Yiannis

Πρώτα από όλα…δεν είναι το πρώτο….Πρώτοι είναι οι Κινέζοι..με την ΖΤΕ και την VIVO.
Μεγάλη εφαρμογή έχει οχι στο να ξεκλειδώνει το κινητό (γιατί θέλει τον χρόνο του) ..αλλά στο να ξεκλειδώνει εφαρμογές.

Daniel

@ chaos σοβαρά τώρα
σε όλα τα κινητά μπορείς να κάνεις κλήσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς κωδικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Business Fujitsu Lenovo

Lenovo: Ενδιαφέρεται για το τμήμα υπολογιστών της Fujitsu

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η Lenovo ενδιαφέρεται να αποκτήσει το τμήμα των υπολογιστών της Fujitsu. Αυτή την στιγμή η Lenovo είναι ο μεγαλύτερος πωλητής PC στον κόσμο, και αν αυτή η αγορά συμβεί, τότε θα καθιερώσει ακόμη περισσότερο την θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Business Fujitsu Toshiba VAIO

Toshiba, Fujitsu, Vaio: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αγορά των PC;

Μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ. δολαρίων που οδήγησε σε παραίτηση του CEO της Toshiba και πολλών μελών του συμβουλίου, η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω δομικών αλλαγών. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι πουλά το τμήμα αισθητήρων καμερών στην Sony, η οποία έδωσε 155 εκατ. δολάρια και γίνεται ακόμη πιο ισχυρή.

News Fujitsu Fujitsu Android smartphones Fujitsu Smartphones

Fujitsu Arrows NX F-02H: Mε οθόνη 5.4″ QHD και σκάνερ ίριδας

Η Ασία κατά καιρούς μας δίνει smartphones τα οποία αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι το Fujitsu Arrows NX F-02H, το οποίο έρχεται με οθόνη 5.4 ιντσών Quad HD, 544ppi, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, Adreno 418 GPU και μνήμη RAM 3GB. Η κάμερα είναι 21.5 Megapixel με αισθητήρα Sony Exmor RS, 4K […]