FutureMark, Εκτός της λίστας 3DMark συσκευές των HTC και Samsung επειδή “έκλεβαν”

Γνωρίζαμε ότι κάποιοι κατασκευαστές – έστω και αν δηλώνουν κατηγορηματικά το αντίθετο – βελτιστοποιούσαν κατά τέτοιο τρόπο τις συσκευές τους, ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους ειδικά κατά την διάρκεια των benchmarks, αλλά ότι θα τις “πετούσαν έξω” από λίστες και charts επιδόσεων δεν ήταν κάτι που είχαμε σκεφτεί ότι μπορεί να συμβεί.

Να λοιπόν που η εταιρεία FutureMark, η εταιρεία πίσω από την σειρά benchmarks για PC, 3DMark (και PCMark μεταξύ άλλων) που πριν από μερικούς μήνες την παρουσίασε και για φορητές συσκευές (και μάλιστα cross-platform), “πέταξε έξω” από τη λίστα του 3DMark διάφορα smartphones και tablets των εταιρειών HTC και Samsung, επειδή “έκλεβαν” στο benchmark. Πιο συγκεκριμένα, έξω από την κατάταξη των συσκευών στο 3DMark βρέθηκαν τα HTC One και HTC One mini, Samsung Galaxy Note 3 και Samsung Galaxy Note 10.1 2014.

Σύμφωνα με αναφορές, η Samsung αλλά και άλλοι κατασκευαστές βελτιστοποιούν την απόδοση των κινητών, με το να “πουσάρουν” τον χρονισμό της CPU ή της GPU στο 100% όταν ο χρήστης εκκινήσει κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως είναι τα benchmarks. Αν και αυτό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι “κλέβουν”, στην περίπτωση του Samsung Galaxy Note 3, η μέγιστη συχνότητα της GPU είναι διαθέσιμη στα benchmarks, αλλά όχι και στα παιχνίδια για λόγους που έχουν να κάνουν με υπερθέρμανση.

Οι χρήστες βασίζονται στα benchmarks της Futuremark για να λαμβάνουν ακριβή και αμερόληπτα αποτελέσματα. Για αυτό έχουμε δημιουργήσει σαφείς κανόνες για τους κατασκευαστές hardware και τους προγραμματιστές λογισμικού που υποδεικνύουν τον τρόπο που μια πλατφόρμα μπορεί να αλληλεπιδράει με το λογισμικό μας“, δήλωσε ο Πρόεδρος της Futuremark, Oliver Baltuch. “Με απλά λόγια, μια συσκευή θα πρέπει να εκτελεί το benchmark μας χωρίς τροποποιήσεις ή βελτιστοποιήσεις, σαν να ήταν μία οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή“.

FutureMark 3DMark, FutureMark, Εκτός της λίστας 3DMark συσκευές των HTC και Samsung επειδή “έκλεβαν”FutureMark 3DMark, FutureMark, Εκτός της λίστας 3DMark συσκευές των HTC και Samsung επειδή “έκλεβαν”

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

χαχαχα Που ειναι τωρα οι φαν της Samsung να πουνε οτι δεν θεωρειται κλεψιμο?????

Αλέξανδρος Σ.

@Nio, η κλεψιά είναι στο ότι μόνο στα benchmarks γίνεται αυτό. Υπήρχε ενδοιασμος πάνω σε αυτό το θέμα. Αν το κάνανε και στα παιχνίδια δε θα υπήρχε θέμα.. Εκεί είναι το φάουλ των εταιριών. Αφού αποδείχθηκε ότι πράγματι έτσι είναι, πιστεύω κάνεις δε θα διαφωνήσει για την καθαρή προσπάθεια να ξεγελάσουν τους πάντες.

Jior999

Καλή κίνηση απο την futuremark, να δούμε αν θα ακολουθήσουν και τα άλλα benchmarks (AnTuTu, Quadrant κλπ)

Johnny

Θέλω πολύ ν’ ακούσω τι έχυον να πουν τα fanboys της samsung γι’ αυτό

jonjon

Και τι θα κάνουμε; στις καφετέριες! Εγώ με το note2 δεν τρέξει ποτέ κανένα Έλεος!

MANOS

@Johnny
Τι να πουν δηλαδή? Αφού το ήξεραν και μάλιστα είχε πει (δικαιολογηθει) η Samsung οτι η cpu δουλεύει φουλ μόνο σε κάποιες εφαρμογές του συστήματος (οταν ανοίγει gallery, camera κα.) οι οποίες είναι για μικρό χρονικό διάστημα και δε προλαβαίνει να σηκώσει θερμοκρασία το soc.
Οι HTC φανς που κράζανε την Summy να δούμε που είναι τώρα να σχολιάσουν!

xristos p

ego exo to lg optimus g to opio me to stock firmware vgazi poli kala score sta benchmarks eno vazodas kapia custom rom me to idio kernel pefti kata poli i apodosi sta benchmark

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.