Galaxy Nexus, Κάποιοι ξεκίνησαν να αναβαθμίζονται σε Android 4.2 Jelly Bean;

Εδώ και μερικές ώρες κάποιοι κάτοχοι το Galaxy Nexus αναφέρουν στην αμερικάνικη ιστοσελίδα AndroidPolice ότι έλαβαν την ενημέρωση για την αναβάθμιση τους σε Android 4.2 Jelly Bean. Το GSMArena αναφέρει ότι οι κάτοχοι συσκευών “takju” είναι το πιθανότερο να είναι από τους πρώτους που θα ακολουθήσουν.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες, η αναβάθμιση συμπίπτει με την σημερινή έναρξη της διάθεσης του νέου LG Nexus 4 που είναι το πρώτο μοντέλο με την εν λόγο έκδοση Android 4.2 Jelly Bean.

Σχετικά με την αναβάθμισε του Galaxy Nexus μην το δέσετε και κόμπο. Κάντε έναν έλεγχο και αν δεν απλά… περιμένετε…

, Galaxy Nexus, Κάποιοι ξεκίνησαν να αναβαθμίζονται σε Android 4.2 Jelly Bean;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

66 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Να εξηγήσω λίγο…
Η έκδοση “takju” που αναφέρει η πηγή είναι η έκδοση GSM που κυκλοφορεί στην αμερικάνικη αγορά. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν με “yakju” τα ξεκλείδωτα Google branded, που παίρνουν πρώτα τις αναβαθμίσεις, και με “yakjuxw” τα Samsung branded που παίρνουν με χαρακτηριστική καθυστέρηση πάντα τις αναβαθμίσεις.
Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει ακουστεί να έχουν ξεκινήσει η αναβαθμίσεις.
Για να δείτε ποια έκδοση έχετε ανοίξτε τους χάρτες τις Google και πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις -> Σχετικά (Settings -> About)

EliasKir

Επιτελους νεο radio. Ελπιζω να λυθουν τα προβληματα με το σημα και το WiFi.

APOSTOLIS

το nexus s θα την παρει ξερουμε

@Συνονόματος
Επίσημα δεν είχαν πει ούτε για το GNexus και το Nexus 7, αλλά από ότι βλέπεις άρχισαν οι αναβαθμίσεις.
Νομίζω δεν είπαν τπτ γιατί η αλλαγή δεν είναι τεράστια, οπότε είναι αυτονόητο ότι όσες συσκευές πήραν 4.1 να πάρουν και την 4.2.

Παναγιώτης

Ελπιζω να ειναι ετσι οπως τα λες Αποστόλη, γιατι αν τρεξουμε πισω στην ιστορια… το nexus one το οποίο εχει σχεδών! τα ιδια χαρακτηριστικά με το nexus s δε πήρε επισημα την 4.0 ICS λογω marketing πολυ πιθανών!!
Σαν κατοχος nexus s και πολυ ευχαριστημενος απο το κινητο 2 χρόνια τωρα ελπιζω η google να μας θυμηθει!

alexandros κ

@cVlachakis ξέρουμε εάν το ίδιο θέμα με τις αναβαθμίσεις θα υπάρχει και στο nexus 4?
δηλαδή όπως στο galaxy nexus yakju και yakjuxw?

lefteris

για το galaxy s3 ξερουμε τιποτα…??

Iason

Εγώ πάντως που έχω πάρει το Nexus από το αμερικάνικο Google Play δεν μου έχει έρθει ακόμα κάποια αναβάθμιση. Μπορώ να δω κάπου ποιο μοντέλο είναι; (yakju ή takju);

ioannis

@Iason κατεβασε απο το google play το android system info πανε στο tasks και μετα στο buildinfos,νομιζω το 3ο απο το τελος λεει product εκει λεει αν ειναι yakju

anastasis

ρε παιδια εμενα στο galaxy nexus δεν εχει ερθει καν η 4.1.2 και θα ερθει η 4.2??ειμαι ακομα με την 4.1.1 τι να κανω?

Αποστολος

άσχετο αλλά απ’ ότι φαίνεται το Nexus s θα μείνει στην απ’ έξω

APOSTOLIS

Δειτε τι αναφερε o Jean-Baptiste Queru (μέλος των Android Developers) για το nexus s
There is no support for 4.2 on Nexus S and Xoom. Those devices should continue using 4.1.2.
Δεν υπάρχει υποστήριξη για την 4.2 στα Nexus S και Xoom.Αυτές οι συσκευές θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την 4.1
Παρακαλω γνωριζετε καποιο λινκ να μπω να τους αφησω παραπονα?

GiannisWST

Μην το βλέπεις έτσι. Είναι και παλιά συσκευή και το 4.2 android θα είναι πιο βαρύ λογικά. Δες το όπως είναι. Το nexus s είναι η μόνη συσκευή που έχει πάρει το 4.1.2 και έχει 512ραμ. Τα αλλα με 2πυρηνους και μεγάλες ραμ ακόμα περιμένουν να δουν την 4.1.1…

tasos

Εμένα το GNexus yakjuxw είναι ακόμα με 4.1.1 …Θα έρθει ποτέ η 4.1.2 και η 4.2 ή να το γυρίσω σε yakju να τελειώνω;

tasospol

ξερετε μηπως γιατι αναβει συνεχως το LED με κόκκινο χρώμα?

Sakis House

Ξεκίνησε πριν από λίγο η αναβάθμιση στα Galaxy Nexus “yakju”… Καλές αναβαθμίσεις!

Thodoris

Σωστός ο Sakis House! Δε μου ήρθε τελείως αυτόματα. Πρώτα ήθελε “Clear Data” στην εφαρμογή “google services framework” (Settings> Apps> All) και μετά πληκτρολόγηση *#*#2432546#*#* στο τηλέφωνο (χωρίς να το καλέσεις). Μετά περίμενα μερικά sec και άρχισε η αναβάθμιση.

Γιώργος

@Thodoris Αυτή τη στιγμή αναβαθμίζω και εγώ, ευχαριστώ για τις οδηγίες. Όταν το αγόρασα είχε το yakjuxw και το άλλαξα πολύ απλά σε yakju με οδηγίες από τους XDA. Για να δούμε τι θα δούμε…..

Γιάννης

Εμένα δεν μου έχει έρθει.. Ενώ είναι yakju…. Μήπως ξέρετε τίποτα;

Μάριος

Και εγώ yakju έχω και δεν έχω πάρει την αναβαθμίση..? όποιος ξέρει κάτι να μας πει..

Daniel Nazari

Και εγώ με yakju έχω δοκιμάσει την εκκαθάριση και τον κωδικό αλλά τζίφος :S

billD

Παντως αυτη η επιλεκτικη αναβαθμιση συσκευων κατανταει εκνευριστικη. Εχω το Νexus S και αν δεν παρει την 4.2 θα τους μαυρισω στο μελλον.

Thodoris1988

@Thodoris
Φιλε συνονοματε… Δοκιμασα αυτο που λες καμια 10αρια φορες και παντα βγαζει CheckIn Succeeded… Εκανα και Check μετα απο ωρα, δοκιμασα δηλαδη διαφορους τροπους αλλα τζιφος… Εχω Yakju εκδοση. Any ideas?

Thodoris1988

Ακυρο παιδια… Ηρθε τελικα μολις μουρμουρησα εδω μεσα… Ευχαριστω παρα πολυ ολους για τη βοηθεια και τις πληροφοριες! Θοδωρη, σε ευχαριστω προσωπικα για τις πληροφοριες!!!

Giorgos

Παιδια λιγο βοηθεια το (google services framework) ειναι το πλαισιο υπηρεσιων google?

Daniel Nazari

Ναι αυτό που λες είναι. κάνε εκκαθάριση δεδομένων. την πρώτη φορά δεν μου έπιασε. όταν μου ζήτησε επιβεβαίωση και πήρα να κάνω έλεγχο για ενημερώσεις και έλεγε τελευταία ενημέρωση το 1970 τότε την βρήκε!!

Giorgos

Ευχαριστω!ακομη τιποτα βεβαια αλλα πιστευω οτι συντομα θα ερθει η ενημερωση!!

Γιάννης

Εμένα ακόμα τίποτα και κανω και τα βήματα που λέτε…. Θα περιμένουμε….

Giorgos

Λοιπον μολις εγινε η αναβαθμιση σε 4.2 πρωτα παμε εφαρμογες – ολα – google services framework ή στα ελληνικα πλαισιο υπηρεσιων google – εκκαθαριση δεδομενων – απενεργοποιηση των υπηρεσιων και μετα παμε και παταμε ενημερωση ….ισως χρειαστει να το κανουμε παραπανω απο μια φορα σε μενα επιασε με την δευτερη,αντε καλη αναβαθμιση!!!

Γιάννης

Αυτά που λες που είναι; Στις ρυθμίσεις;

Giorgos

Ναι ρυθμισεις εφαρμογες και ου το καθ’ εξης

Δημητρης

καλημερα εμενα αν τα κανω οπως λετε μετα δεν μου βγαζει την ενδειξη ενημερωσης συστηματος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

καλημερα εμενα αν πατησω απενεργοποιηση των υπηρεσιων μετα δεν υπαρχει ι επιλογη ενημερωση συστηματος

Γιάννης

@Giorgos, εκκαθάριση δεδομένων, απενεργοποιησητων υπηρεσιών, που τα λέει δεν τα βρίσκω.

Giorgos

Πανε το μνμ μου πιο πανω βημα προς βημα μολις πας εφαρμογες συρεις προς τα αριστερα τις οθονες σου θας στην ενδειξη ΟΛΑ εκει ψαχνεις και πατας το πλαισιο υπηρεσιων google μπαινεις μεσα και πατας εκκαθαριση δεδομενων – απενεργοποιηση των υπηρεσιων κ μετα πας για ενημερωση οπου σου λεει οτι εχει να γινει απο το 1970 πατας ελεγχος τωρα…ισως χρειαστει παραπανω απο μια φορα η διδικασια

Γιαννης

Οκ, πατάω και εκεί που λέει απενεργοποιηση πάνω ή μόνο εκκαθάριση δεδομένων?

Γιάννης

@Giorgos, μου βγήκε η αναβάθμιση, σε ευχαριστώ.

Giorgos

Να ‘σαι καλα John καλη ανακαλυψη!!!

Γιάννης

Επίσης!!!

Daniel Nazari

έλα και εγώ βοήθησα με το 1970 😛 btw έχω πρόβλημα δεν μπορώ να βρω τις δυνατότητες του google now. μήπως είναι μόνο για αμερική?

tasos

@Daniel Nazari για το google now θα πρεπει να χρησιμοποιεις την αγγλικη γλωσσα ως γλωσσα τηλεφωνου..

lorentzos

ΑΛΑΞΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:-)

Dimitris

Παιδιά η αναβάθμιση γίνεται μόνο σε yakju συσκευές;
Αν αλλάξω σε yakju θα γίνει format της μνήμης, έτσι ώστε να πρέπει να περάσω ξανά όλα τα αρχεία και τα προγράμματα μου;
Ευχαριστώ! 🙂

George.c

Παιδια δοκιμασα τα παντα αλλα τιποτα.Δεν καταφερα να κανω αναβαθμιση…….

Tasos

Φίλε biilD θα σε απογοητεύσω αλλά το nexus S δεν θα πάρει την 4.2. Διάβασα σε διάφορα sites ότι τέλος οι αναβαθμίσεις για το nexus S όπως και για το Motorola xoom

tasos

@Dimitris σε google branded εκδόσεις (a.k.a. yakju, takju). Όταν αλλάξεις έκδοση θα γυρίσει το κινητό σε εργοστασιακές ρυθμίσεις άρα θα γίνει format. Παρόλα αυτά οι επαφές σου θα περαστούν αυτόματα στο κινητό σου καθώς υπάρχουν στο google account σου, όπως και οι εφαρμογές σου υπάρχουν σε λίστα στο google play. Επομένως μπορείς να τις εγκαταστήσεις ξανά χωρίς να τις ψάχνεις. Τα υπόλοιπα δεδομένα σου (ρυθμίσεις εφαρμογών, sms, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και λοιπά αρχεία) θα χαθούν γι’αυτό φρόντισε να κάνεις ένα backup πρώτα.

koska

να κανω κ γω τν ερωτηση μ.. μπορειτε να μου πειτε αν στο gnexus σας το google now χρησιμοποιει φωνητικες εντολες ? στ δικο μ αναγνωριζει τν φωνη κ τσ εντολες στ αγγλικα αλλα μου ανοιγει μονο τσ γνωστες καρτελες στα αποτελεσματα. απο ρυθμισεις κτλ δν βρηκα προκοπη.

Kostas

Αν το αλλάξω Απο yakjuxw σε yakju βγαίνω απο την εγγύηση;;

tasos

Αν το αλλάξεις σε yakju, το μόνο που θα πρέπει να κάνεις όταν θα προκύψει κάτι και θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εγγύηση, είναι να έχεις κλειδωμένο bootloader. (και φυσικά να μην είναι rooted)

kostas

Θα το κλειδωσω κατευθειαν ετσι και αλλιως αλλα υπαρχει περιπτωση να προκυψει κανα προβλημα;

tasos

Εγώ καλού κακού έχω κρατήσει ένα image από το yakjuxw σε περίπτωση που χρειαστεί, αλλά απ’ ότι έχω μάθει τους ενδιαφέρει μόνο αν είναι ξεκλείδωτος ο bootloader και όχι αν είναι yakju ή yakjuxw. Ίσως καλό θα ήταν να κρατήσεις κι εσύ ένα image για να μη σε αγχώνει τίποτα.

Apostolos

Ρε παιδια εμενα δεν μου εχει κανει κανενα update το samsung galaxy nexus. Εχω ακομα την 4.1.1 και δεν βρισκει τιποτα με οσους ελεγχους κι αν κανω…Μπορει καποιος να με βοηθήσει??

tasos

Κάνε και κάτι τελευταίο. Πήγαινε apps -> ALL -> Google Services Framework και κάνε clear data.
Μετά προσπάθησε πάλι να κάνεις check στο system updates. Με αυτό τον τρόπο αν υπάρχει κάποια διαθέσιμη ενημέρωση θα σου έρθει αμέσως. Αν όχι, τότε ξανακάνε post, γιατί μάλλον δεν έχεις yakju έκδοση αλλά κάποια άλλη.

Apostolos

Taso se euxaristw polu pou me enhmerwses,alla mhpws tha mporouses na mou ta steileis sta Ellhnika vhma vhma giati den to “xw…se euxaristw gia to xrono sou

Daniel Nazari

Ρυθμίσεις->εφαρμογές / πας στην καρτέλα εφαρμογες που εκτελούνται τώρα / βρισκεις το πλαισιο υπηρεσιων google και πατά το. Κάνε εκκαθάριση δεδομένων. την πρώτη φορά δεν μου έπιασε. όταν μου ζήτησε επιβεβαίωση και πήρα να κάνω έλεγχο για ενημερώσεις και έλεγε τελευταία ενημέρωση το 1970 τότε την βρήκε. Αρα κανεις εκκαθάριση δεδομένων μέχρι να σου ζητήσει επιβεβαίωση. Τοτε όταν θα πας στις ενημερωσεις θα λέει τελευταια ενημέρωση το 1970. Πατάς έλεγχος τώρα και νιώθεις δευτερόλεπτα έκστασης! Την βρίσκει και σκας ενα χαμόγελο. Ας σταματήσω τις οδηγίες κάπου εδώ :p

Apostolos

Στην καρτελα εφαρμογες-> υπηρεσιες google εχει μονο τα κουμπια
διακοπη και αναφορα τιποτα αλο να πατησω..

Daniel Nazari

Λάθος μου. Προσπάθησε να το βρεις σε όλες τις εφαρμογές.

Apostolos

Το υπηρεσιες google play μας κανει; :p

Daniel Nazari

Πλαίσιο υπηρεσιών Google εκεί που λέει ΟΛΑ ΨΑΞΕ ΚΑΛΆ

Apostolos

Οκ το βρηκα… Να σε καλα σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!!!!

Apostolos

Καλημερα!! Καταρχας ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν…φιλε Daniel Nazari εκανα οτι μου ειπες αλλα την ενημερωση δεν μου την εβγαλε…αν μπορεσει καποιος να μου στειλει κατι αλο θα το εκτιμουσα … Ευχαριστω!!

Daniel Nazari

Μήπως έχεις yakjuxw? Κατέβασες αυτό και ψάξε στο ταμπ software. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.darkpain.myinfo

tasos

Ή για να μην κατεβάζεις εφαρμογές πήγαινε στο google maps(χάρτες) -> ρυθμίσεις -> σχετικά με -> Συσκευή. Θα σου γράφει κάτι όπως samsung yakju ή yakjuxw ή κάτι τέτοιο. Αυτό που θα δεις στείλ’ το μας να βγάλουμε συμπεράσματα.

Υ.Γ.: Ελπίζω να γνωρίσεις ότι όταν ψάχνεις για αναβάθμιση πρέπει να είσαι συνδεδεμένος με κάποιο δίκτυο wifi ή έστω με δεδομένα (3G, HSPA).

Kostas

Για όσους έχουν την yakjuxw έκδοση να σας πω τι έκανα εγώ.

(Σημαντικό, μπαταρία να είναι καλά φορτισμένη)

1. Κατέβασα για αρχή το Super Backup από το store.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.idea.backup.smscontacts&hl=el
Έκανα backup εφαρμογές, επαφές και SMS.

2. Πέταξα τα πάντα όλα που είχε το κινητό μέσα στον υπολογιστή (όλους τους φακέλους)

3. Γκουγκλάρα για το πως να την κάνω yakju. Υπάρχουν πολλοί αναλυτικοί οδηγοί και είναι εύκολο.

4. Φλάσαρα την συσκευή μου από yakjuxw σε yakju.

5. Αφού άνοιξε το κινητό, πήγα στις ενημερώσεις και μου βρήκε κατευθείαν την 4.2.2.

6. Ξαναπέταξα όλα μου τα αρχεία από τον υπολογιστή πίσω στο κινητό. Και τέλος.

7. Ξανακατέβασα το Super Backup. Επανέφερα εφαρμογές, μηνύματα επαφές.

Ενώ από τον Οκτώβρη περίμενα την Samsung, είχα μέχρι χθες την 4.1.1.

Μου λύθηκε το θέμα που είχα με το WiFi. Δεν έπιανε καλά, τώρα σκίζει.

Θεοφανης

αν το κανω θα μου σβησει επαφες; apps -> ALL -> Google Services Framework και κάνε clear data.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.