Galaxy Note 4 (N910F): Αναβάθμιση σε Android Lollipop από σήμερα!

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας για την αναβάθμιση του Galaxy Note 3 με τον Snapdragon 800 (N9005) σε Android Lollipop, έρχονται κι άλλα καλά νέα, και αυτήν την φορά για τους κατόχους του τετραπύρηνου Galaxy Note 4. Η αναβάθμιση ήρθε σήμερα και στο Galaxy Note 4 με τον επεξεργαστή Snapdragon 805 (κωδική ονομασία N910F)!

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η αναβάθμιση θα ερχόταν νωρίτερα, όμως υπήρχαν προβλήματα συμβατότητας με την συσκευή Gear VR και έτσι καθυστέρησε λίγο.

Πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί η εν λόγω αναβάθμιση για το Galaxy Note 4 με τον οκταπύρηνο Exynos επεξεργαστή (με κωδική ονομασία N910C), όμως όπως αποδείχτηκε δεν άργησε και πολύ η αναβάθμιση του “αδερφού” του.

Η αναβάθμιση είναι αυτήν την στιγμή διαθέσιμη στο SamMobile και μπορείτε να την εγκαταστήσετε. Άγνωστο παραμένει το πότε θα διανεμηθεί σε αναβάθμιση ΟΤΑ (=Αναβάθμιση μέσω WiFi), καθώς αυτό εξαρτάται από την περιοχή ή τον πάροχό σας, ωστόσο εάν επιθυμείτε να γευτείτε το Android Lollipop στο τετραπύρηνο Galaxy Note 4 σας, θα μπορείτε να το κάνετε από σήμερα με τα επίσημα firmware που κυκλοφορούν, μέσω Odin.

Αν και ημέρα Παρασκευή και 13 σήμερα, μόνο με τύχη περιέλουσε τους κατόχους των δύο συσκευών η Samsung. Το μόνο που αναμένουμε πια από την σειρά Note είναι και η αναβάθμιση και του Galaxy Note 2 σε Android Lollipop, που όπως αναφέραμε και χθες, η Πολωνική Samsung επιβεβαίωσε ότι αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Update: Προστέθηκε screenshot από αναβαθμισμένο γερμανικό Note 4.
Galaxy Note 4 Lollipop, Galaxy Note 4 (N910F): Αναβάθμιση σε Android Lollipop από σήμερα!

Galaxy Note 4 Lollipop, Galaxy Note 4 (N910F): Αναβάθμιση σε Android Lollipop από σήμερα!

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΘΗΣΕΑΣ

Ήδη το αναβάθμισα εγώ έχει αλλάξει σε αρκετά όσον αφορά την εμφάνιση.

Charis

Παιδια σωστε με! εγω έχω το s4 gt-i9505 αλλα το ροοταρα και μου βγαζει οτι η συσκευη μου εχει τροποποιηθει, οι αναβαθμίσεις δεν είναι διαθεσιμες! Το ξεροοταρω παλι τα ιδια το κανω επαναφορά εργοστασιακων παλι τα ιδια πειτε μου τι να κανω!!! συγγνωμη για το offtopic

George

θησεας που τη βρηκες για το note4 και εχω φαει τον κοσμο και δεν την βρισκω στο site μεσα?

Chris

Charis στην Ιδια κατάσταση ήμουν με το s5 και τελικά την έκανα μέσω odin

Spirus

Guys γνωρίζει κάποιος στα σίγουρα εάν μέσω Odin χάνονται εγγύηση/Knox;

Πασχάλης

Ρε παιδια πως το κατεβαζω???

gt-i9506

Οχι μεσω odin δεν γραφει ο knox πιανεται κανονικα η εγγυηση δοκιμασμενο απο μενα ειχα εκδοση czech republic οταν το πρωτοαγροασα και ειχα κολλησει στην 4.3 ενω ειχε βγει για ολες τις χωρες η 4.4.2. Ετσι περασα μεσω odin 4.4.2 απο nordic countries. Μ παρουσιαστηκε ενα σφαλμα στην καμερα το πηγα στο σερβις κανονικα ουτε αποδειξη αγορας δν μ ζητησαν κ το επισκευασαν. Πριν μια δβομαδα μεσω odin και παλι εβαλα lollipop με το που βγηκε (το ξαναγυρισα οπως το ειχα παρει κατεβασα ξανα 5.0.1 απο czech republic). Σαν συμπερασμα ο knox δεν επηρεαζεται αν κατεβασεις και φλασαρεις official εκδοση απο sammobile

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ

Παιδια δωστε μου λιγο τη βοηθεια σας..
Συντομα θα κανω την αγορα μου οσον αφορα το note 4..
Αλλα θα ηθελα με λιγα λογια να με βοηθησετε….
Ποιο απο τα δυο?? N910C ή N910F??????

Ανδρεας Κ.

Εχω την 5.0.1 στο galaxy s4 9506 εδω και δυο μερες. Αλλο κινητο, πολυ πιο γρηγορο.

gt-i9506

Ανδρεας Κ. Νομιζω η ποιο γρηγορη εκδοση στο gt-i9506 ηταν η 4.3 αλλα κ η lollipop δεν τα παει ασχημα εχει κ ανανεωμενο u.i. αλα..s5

MANOS

@ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ

Θα σου πρότεινα το N910C (OctaCore).
Εγώ έχω το N910F με τον Snap 805 (από εκεί που το πείρα και στην τιμή που το βρήκα δεν είχα άλλη επιλογή).
Η σειρά με τον Έξυπνος είναι ελάχιστα καλύτερη σε μερικά σημεία.

Γιαννης

Παιδια καλησπερα, εχω το note 4 με τον exynos αλλα δεν μου εχει βγαλει ακομα τιποτα στις αναβαθμισεις…Ξερετε τι μπορει να φταιει?

Γιαννης

Καλησπερα παιδια εχω το note 4 n910C και δεν μου εχει βγαλει καποιο update…Ξερετε τι μπορει να φταιει?

MANOS

@Γιαννης

Μόνο στα Πολωνέζικα έχει έρθει το update, μπορείς να ενημερώνεσαι εδώ και να δεις ποιας Χώρας είναι το δικό σου:

https://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-N910C/

pinelopi

Μπορεί κάποιος να με “βοηθήσει”..
Ποιο απο τα note 4 να προτιμήσω? ? Το * F ή το *C??

Γρηγόρης

Γεια σας. Έχω το Note 4 SM-N910F σε cosmote. Ακόμα (6/3/15) δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αναβάθμιση σε lollipop. Δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα ή κάνω κάτι λάθος?

giorgos

Παιδια βοηθεια! εχω το Galaxy Note 4 (SM-N910C) και απ’οσο ξερω βγηκε η αναβαθμιση για 5.0.1 αλλα μονο για την πολωνια…πραγματικα δν μπορω να περιμενω να φτασει και για τη δικη μου συσκευη…anyway το τηλεφωνο μου ηρθε απο ουγγαρια, αν βαλω το πολωνεζικο firmware μεσω odin τι γινεται? μολις αλλαξα απο iOS και δεν εχω ιδεα απ αυτα…

Jimmok

Ρε παιδια με το ελληνικο που το εχουμε πληρωσει 849!!!! τι γινεται?

Cabalerro21

Λοιπον παιδες καλημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε….αυτο που εχω να πω ειναι μην περιμενετε την samsung ποτε θα σας δωσει την αναβαθμιση γιατι αργει παντα,οπως συνηθως,θα φτασετε καλοκαιρι με kit kat..σκεφτειτε οτι οι κατοχοι του htc m7 εχουν ηδη την lollipop εδω και μερες(κινητο 2 χρονων)…ειναι κριμα να εχετε τετοιο εργαλειο στο χερι σας και να μην το αξιοποιειτε στο επαρκο…μπειτε sammobile και κατεβαστε την lollipop απο γερμανια που ειναι και η μονη χωρα που το εχει παρει ως τωρα(περιλαμβανεται και η ελληνικη γλωσσα και δεν υπαρχει κανενα μα κανενα προβλημα που το firmware ειναι απο αλλη χωρα)και σας ξαναλεω το να κατεβασετε ενα firmware δεν ειναι rom…η διαδικασια ειναι πανευκολη και μπορειτε να τη δειτε η απο sammobile πως γινεται η απο youtube η απο intenet,ειναι 3 σειρες….η εγγυηση δεν χανεται και αυτο μπορειτε να το διαπιστωσετε απο playstore,κατεβαστε την εφαρμογη samsung info phone,οπου εκει θα διαπιστωσετε οτι ο knox ειναι 0×0(σημαινει οτι ειναι εντος εγγυησης)και πριν με την kit kat και μετα με την lollipop..αν ειχε πειραχτει ο knox λογω του download απο sammobile θα ειχε γινει 0×1(εκτος εγγυησης)..μην το φοβαστε και προχωρηστε,δεν παθαινει τιποτα..την εχω περασει εγω ελεγμενο μερες…Πρωτα πατατε sammobile,μετα πατατε firmwares,μετα βαζετε ποιο note… Συνέχεια »

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Θέλω να πάρω κινητό αυτές της μέρες και είμαι ανάμεσα στο note 4 η στο lg g3 Ποιο μου προτείνεται να παρω? Θα ήθελα την βοήθεια σας.

mixalis

Eho mia erotisi pedia..antimetopizo provlima me t bataria sto note 4 m kai xriazete dio fortisis tin mera g n mporo na kano tin xrisi p thelo…an agoraso ali nea mpataria tha lithi to provlima?parakalo as apantisi kapios…euxaristo

Gregory G

Έχω κατεβάσει την 5.0.1 από sammobile αλλά επειδή έχω Mac δεν μπορώ να τρέξω το odin. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το odin ώστε να τρέχει σε Mac OS? Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο πρόγραμμα με το οποίο να μπορέσω να κάνω την αναβάθμιση ?

Cabalerro21

Πουλα το mac :p

raf

Ρε παιδια εχω το νοτε 4 και δεν μου εχει βγακει ακομη ενημερωση . Η σαμσουνγκ ελεγε αρχες 2015 θα το εχει παρει . Εχει φτασει 24 μαρτιου και ακομη τιποτα… βοηθηστε με λιγο με το θεμα

antonissss

exo mia aporia.. to oxtapirino note 4 exi diafora apoto tetrapirino se taxitita?

dimitris8567

2 μηνες ΑΚΡΙΒΩΣ μετα…και τα ελληνικα δεν εχουν παρει ακομα!

Markos

Σημερα αγορασα το Note 4 νομιζοντας οτι υπαρχει ηδη η ενημερωση για Lollipop. Μετα απο 2 ωρες ψαξιμο στο ιντερνετ καταλαβα οτι προκειται για μπαχαλο.
Μετα απορουν ορισμενοι γιατι ο κοσμος αγοραζει Apple.

kyriakos

Έχω ΝΟΤΕ 4 4πυρινο απο Λουξεμβουργο αλλα προσπαθησα να βαλω λολιποπ απο ελλάδα και μπρικαρε στο οντιν? τι να κάνω… :/

gregory

Εγώ κατέβασα τη έκδοση lollipop της Γερμανίας για το Note 4 και με το odin v3.0.9 έκανα την εγκατάσταση ακολουθώντας τις οδηγίες από το sammobile. Όλα πήγαν μια χαρά. Αν περίμενα πότε θα έρθει το λογισμικό Ελλάδα…. καλά Χριστούγεννα! !

kostas96

Παιδεια θελω μια βοηθεια…αγορασα το κινητο πριν δυο μερες, με την εντυπωση και εγω οτι ειχε παρει λολιποπ. Οταν αρχικα το ανοιξα χωρις σιμ μου ειχε βγαλει ειδοποιηση για ενημερωση αλλα δεν εδωσα σημασια λεω θα την κανω αργοτερα, αφου ομως εβαλα την σιμ δεν μου βγαζει την ενημερωση…εχω vodafone,βλεπω στο sammobile οτι για cosmote εχει βγαλει ενημερωση μεσω kies αλλα για vodafone οχι και μιλαω παντα για το ελληνικο firmware εγω τωρα τι να κανω;; να περιμενω; η να περασω της vodafone μεσω odin;; αν κανω επαναφορα σε εργοστασιακες χωρις τη σιμ λογικα θα μου την βγαλει την ενημερωση μεσω ΟΤΑ…αν την κανω και βαλω μετα τη σιμ θα εχω καποιο προβλημα;;

Gregory

Πήγα στο sammobile και είδα ότι υπάρχει αναβάθμιση για το Note 4 (N910f) για Ελλάδα και cosmote στην οποία είμαι. Ερώτηση : γιατί το kies δεν βρίσκει την αναβάθμιση? Μπορώ να την προσθέσω εγώ στο kies με κάποιον τρόπο ?

silent29

Να ρωτήσω δε παιδιά έκανα update και παρατήρησα ότι κάτω τα πλήκτρα το back και το πολλαπλά παράθυρα φωτίζονται λίγο πέρίέργά σάν νά έχόύν γράμμές.Τό χώ σέ μάύρό χρώμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.