Galaxy Note 7 vs iPhone 6s: Speed test video

Παρά το ότι το iPhone 6s είναι πλέον ενός έτους στις δοκιμές ταχύτητας κρατάει τα σκήπτρα. Η κυκλοφορία του Galaxy Note 7 λίγες εβδομάδες πριν κάνει ιδανική τη στιγμή για μια σύγκριση μεταξύ τους.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε πως τα πάει το “παλιό γέρικο” iPhone 6s συγκρινόμενο με το ολόφρεσκο Galaxy Note 7 η απάντηση που μας δίνει το video μπορεί και να σας εκπλήξει μιας και το iPhone 6s φαίνεται να το νικά και μάλιστα με αρκετή διαφορά.

Προφανώς και παίζει ρόλο το software optimization που κάνει η Apple, κάτι που δεν κάνει η Samsung και μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο. Επιπλέον η απόδοση του επεξεργαστή Α9 της Apple, αλλά και το πολύ γρήγορο αποθηκευτικό μέσο τύπου NVMe παίζουν το ρόλο τους και θα το δείτε σε σημεία του video που το Galaxy Note 7 απλά δεν μπορεί να ακολουθήσει.

Από την άλλη ο απλός καθημερινός χρήστης δεν νοιάζεται για όλα αυτά παρά μόνο για το τελικό αποτέλεσμα και εδώ το iPhone 6s είναι καθαρός νικητής για εκείνον που θέλει το ταχύτερο smartphone.

Δείτε το video.

Galaxy Note 7 vs iPhone 6s, Galaxy Note 7 vs iPhone 6s: Speed test video

Galaxy Note 7 vs iPhone 6s, Galaxy Note 7 vs iPhone 6s: Speed test video

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Το έχω το 6s εδώ και 8 μήνες .. ( πρώην κάτοχος galaxy 6 )
Το κινητό απλά δεν υπάρχει… είναι ταχύτατο σε σημείο υπερβολής.. από το Touch ID που δεν προλαβαίνει κανεις ούτε την lock screen να δει μέχρι το άνοιγμα των εφαρμογών ακόμη και βαριών , περιήγηση Ίντερνετ απίστευτα γρήγορο , γενικά στην καθημερινότητα με κινήσεις dt έχεις τα πάντα στην οθόνη σου . Ελαχιστοτατα bugs , μηδαμινά κολλήματα , ελάχιστη υπερθέρμανση …. η μπαταρία μόνο είναι ένα θεματάκι ..

NtinosMD

Αιφονια ρε κ ξερο ψωμι…

Geo pap

Μην λεμε παλι τα ιδια,και τα δυο εχουν τα καλα και τα κακα τους.ναι το ξερω το 6s ολα ανοιγουν πριν καν τα πατησεις ειναι υπερβολικα smoothing αλλα για βαλε μεσα τραγουδια και φωτογραφιες η αρχεια που θες να εχεις παντα μαζι σου..θα σου βγει το λαδι και μπορει να μην τα κανεις κιολας.α πο την αλλη το σαμσουντγ ολα αυτα τα κανει μεσα σε μερικα δευτερολεπτα αλλα χανει σε smoothing κα στην αρχη ειναι εντάξει ταχυτατο,αν το φορτωσεις ομως με εφαρμογες κτλ αρχιζει και πεφτει πολυ,και μετα ειναι και η υποστήριξη που για την σαμσουγκ δεν ειναι και οτι καλυτερο σε σχεαη με το 6s.ειναι απλα τα πραγματα ο καθενας επιλεγει οτι τον βολευει.θελω facebook,skype,viber,snapchat καμερα καλη και μουρατο παίρνεις iphone θελεις ενα “μικρο pc” στο χερι σου παίρνεις note

Geo pap

+1 θπερ το iphone η ομαλη αλλαγη των app.α νοιγουν και κλεινουν με αρμονία οσο βαριες και αν ειναι οι εφαρμογες,κατι που προσωπικα μου αρεσει.ενω το σαμσουνγκ στα πολυ βαρια αλλα ακομη και στις ευκολες εφαρμογες μπουκωνει και τις κλειενςι η τις ανοιγει αποτομα χωρις καν animation μερικες φορες

Τασος

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι και τα δύο κινητά είναι τέρατα απλά όλες τις συγκρίσεις που έχω δει το αιφον κάνει την διαφορά όταν ανοίγει τα παιχνίδια αρκετά πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα.

Λευτερης

Άλλο μέγεθος οθόνης άλλη ανάλυση

Αχ πεταλούδα

Εγώ έχω το iPhone 6 Plus ( ούτε καν το 6s) το έχω με 10000 φωτό 2200 τραγούδια και έχω το iOS 10 beta και όλα αυτά τα μπουκώματα που λένε παραπάνω δεν τα έχω δει … κάτι μικρά lag έχω και όταν ενεργοποιείς το κινητό στην αρχή έχει μια καθυστέρηση μέχρι να φορτώσει μάλλον τις καρτέλες (widgets) … ακόμα και με δοκιμαστική έκδοση τα πάει περίφημα …

thanosgr13

@geopap φιλε εγω εχω το 6s plus 64 το εχω βαλει πανω απο 100 εφαρμογες και παει σφαιρα βεβαια εχω και εναν φιλο με galaxy s6 το εχει φουλαρει και αυτος και παει παρα πολύ smooth και σφαιρα

kounelos

Δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όμως. H Apple με το πανάλαφρο software της όπως βλέπουμε κάνει το iPhone να πετάει με προπολεμικό hardware, και μπράβο της. Όμως, σε λίγο καιρό θέλω να το δω τι θα κάνει με 3rd party apps… Ένας φίλος μου έχει το 5S και του lagάρει και υπερθερμένεται σε απλά games ενώ ένα αρχαίο διαλυμένο Samsung πάει σφαίρα. Με λίγα λόγια, όσο και να φτιάξεις το software, δεν την γλιτώνεις με ψόφιο hardware. Πάντως η διαφορά με το Note 7 είναι όντως μεγάλη. Ας μάθει λοιπόν 2 πράματα και η Sammy απ’αυτό ώστε να απογειώσει το τούμπανο hardware που κρύβει μέσα της. Από την άλλη είναι και η Google στη μέση οπότε μην πυροβολούμε αμέσως. Μην ξεχνάμε και τις δυνατότητες – ελευθερία που έχεις σε Note 7 και τι έχεις σε ένα iPhone…

Zois

Ειδικά για μουρατο smartphone πας κατευθείαν σε iPhone ναι σίγουρα προσέξτε όσοι το έχετε μην σας πειράξει η πολύ όμορφα στα μάτια και δεν την έχετε συνηθίσει κιόλας μόνο 3 χρόνια είναι ίδια και θα είναι η ίδια οσπου να βγει το 8 καλά είναι εντάξει.

Vasilis

@Λευτερης γι αυτό έχει τους τριπλάσιους πυρήνες , την διπλάσια ram κλπ … άρα δεν ισχύει αυτό που λες , θα ίσχυε μόνο αν είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά

VasiliS7Edge

Θα φτιαχτούν όλα, η Samsung έχει βάλει σε προτεραιότητα την διαθεσιμότητα των προϊόντων και στην συνέχεια θα διορθώσει αυτα τα προβληματάκια.

tarif16

@VasiliS7Edge
συμφωνώ απόλυτα….
…έτσι παίρνω όλες μου τις συσκευές,με λίγα προβληματάκια!!!…αφού τα διορθώνουν οι εταιρίες!!
έτσι και το tab s 10.5 που έτυχε να πάρω…τρέχει ακόμα 5.0.2,δεν με πειράζει όμως,την εμπιστεύομαι την σάμυ κι ας τρέχει κι ο τελευταίος και οικονομικότερος 6.0 η 6.0.1!!!
η σάμυ έχει προτεραιότητα την διαθεσιμότητα,εμένα θα κοιτάξει?….πρέπει να την καταλαβαίνουμε λίγο,όχι σαν μερικούς που το ρίχνουν κατευθείαν στο κράξιμο!!!

Ioannis

Samsung note 7

“Yesterday is now…”!!!!!
😂😂😂

Γιάννης1992

Εγώ θέλω να δω speed test μεταξύ iphone 6s και nexus 6p γιατί αυτή θα είναι η πραγματική κόντρα με stock android vs ios

Γιάννης1992

Πάντως σε speed test δε πιάνεται το iphone και ούτε θα πιαστεί όσο οι εταιρείες δε προχωράνε σε ένα δικό τους λειτουργικό.Για το μέσο χρήστη αυτό το τεστ δεν έχει τόσο σημασία μιας και δεν κάνουμε κόντρες με τα κινητά αλλά λένε όμως πολλά για το τι αγοράζουμε και που πάνε τα λεφτά μας και αν αξίζει η αγορά τους.Φιλικά πάντα!!!

One

Δεν είμαι φαν ουτε του ενός ουτε του αλλου αλλα αυτό το τεστ είναι άκυρο γιατι συγκρίνει διαφορετικούς επεξεργαστες, διαφορετικη ανάλυσης οθόνης και διαφορετικα λειτουργικά.

Ιωάννης jb

Πω πω γέλιο… Καλά μιλάμε για διαφορά τώρα…
Το ξεφτιλησε!!!!!
Λες και συγκρίνουμε κινητά που το ένα κάνει 800 κ το άλλο 300!!!
Έλα όμως που το note είναι κ πιο ακριβό..
Έλα όμως που στον τρίτο χρόνο θα μείνει με παλιό λογισμικό…
Έλα όμως που το note θα κολλάει στον δεύτερο χρόνο ακόμα πιο πολύ..
Εντάξει απλά δεν υπάρχει σύγκριση το ένα είναι κορυφή κ το άλλο ένα απλά καλό…

One.. Γιατί ρε συ κινητά είναι κ τα δύο… Και τα δύο φοράνε αυτά που οι εταιρίες τους τα θεωρούν καλύτερα… Εννοείται πως μπορεί να υπάρξει σύγκριση αν μπορεί κανείς βέβαια να το πει αυτό σύγκριση… Οι πιο πολλοί θα το λέγαν… Σας κάνει χαβαλε η apple…
Επειδή δλδ έχουν διαφορετική ανάλυση?? Ε και??
Να μην την έβαζε!!!

VasiliS7Edge.. Καταλαβαίνεις αυτό που λες??
Ειδες το βίντεο??
Μιλάμε για τρελή διαφορά!!!
Που δεν μπορεί παρά μόνο να μειωθεί σε μικρό βαθμό… πάλι θα υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα 2 αυτά τηλ…

Φωτης

Ιωάννη jb @ μαζι σου για την ταχύτητα το iphone 6s ειναι αρκετα πιο γρήγορο..Αλλα ο άλλος θα σου πει κ ειναι η αλήθεια το note 7 εχει κορυφαία οθονη κ ξέφυγε κ αλλο με το HDR που έβαλαν κ το βασικότερο το πενακι..Κανει 100 πράγματα παραπανω απο το iPhone για να μην πω χιλιάδες..Κ θα ήθελα τελος να πω για το mate 8..Ηθελα εκει να δω speed test με το iPhone 6 s γιατι το θεωρω απο τα πιο smooth κινητά εκει εξω!!!Κ ειμαι σε δηλημα για note 7 η mate 9;;;;

Πεζοναύτης521ΤΠΝ

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί γίνεται σύγκριση μεταξύ δύο διαφορετικών λειτουργικών. Ποιο το νόημα;
Ας βάλουν Android στο iPhone και μετά βλέπουμε πως τα πάνε.

παπαροκας tiamat

Η αληθεια να λέγεται!
Η apple την γλενταγε παντα την samsung στη ταχυτητα!!

Nick

Εδώ που τα λέμε τρελή η διαφορά και με το note 7 πιο ακριβό αλλά τα iPhone δεν έχουν android πιθανών αυτά τα Linux δεν μπορούν να γίνουν το ίδιο γρήγορα παρότι τρώνε ram τρώνε cpu.

Agnostos13

@Φώτης:
από περιέργεια…
εκτός από το οτι κολάει ιούς μπορείς να μου γράψεις στα γρήγορα 15 από τα υπόλοιπα 999 που κάνει το Note και δεν κάνει το iPhone;

Πεζοναύτης521ΤΠΝ

Agnostos13 έχεις δουλέψει ποτέ note;

flash

Του άλλαξε τα φώτα και είναι και περσινό φαντάσου τί θα συμβεί με τη σύγκριση με το iphone που έρχεται σε λίγες μέρες.

mitsaras

Καλά, μιλάμε σοβαρά τώρα. Αυτό είναι ο βασιλιάς τον κινητό που λένε. Το περίφημο note……

Πεζοναύτης521ΤΠΝ

Εσείς όλοι που σχολιάζεται τα note τα έχετε δουλέψει ποτέ η είσαστε κολλημένοι μόνο με το μήλο λόγο μόδας με τα άπειρα κλειδώματα παντού. Δουλεύω χρόνια τα note και επιτρέψτε μου να έχω την καλύτερη άποψη και όσο για την ταχύτητα οταν κάνουν σύγκριση σε συσκευές με τα ίδια λειτουργικά τότε μπορείτε να μας πείτε την άποψή σας. Προς το παρόν η Apple σκέφτεται πως θα φτιάξει τον πύραυλο και όλοι οι άλλοι έχουν πάει στο φεγγάρι.

liris11

Δεν ειναι μόνο το iPhone γρήγορο https://youtu.be/J5sLANrxinE δείτε τη του κάνει το p9 plus

Φωτης

Agnostos@ αυτα που κανεις με το πενακι..Κ αλλα χωρις αυτο..Μπες κ δες βιντεο κ θα τα δεις..

Φωτης

Βασικα ειμαι πολυ κοντα στο να παρω mate..Αλλα δεν ξερω το 8 η το 9;Ειναι κόσμημα η συσκευή κ απο τις πιο γρήγορες χωρις lag..

Makis

Πύραυλος λέει ο ένας, το καλύτερο τηλέφωνο λέει ο άλλος, μην συγκρίνεται διαφορετικά λειτουργικά λέει ένα τρίτος.

Ρε πάτε καλά; Εμένα ως τελικό χρήστη γιατί πρέπει να με νοιάζει τι λειτουργικό τρέχει το ρημαδοτηλέφωνο;

Ας πρόσεχε η Σάμυ να έκανε ότι η Apple και να είχε γρηγορο τηλέφωνο. Τώρα έχει ένα δεύτερο πράμα που έχει βγει και κανα χρόνο μετά το iPhone 6s
Φανταστείτε να βγει το καινούργιο … να δω που θα κρυφτούν οι σχιστομάτηδες από τη κορέα

Δημητρης

Φώτη έχω το mate8 ένα χρόνο, το κινητό δεν έχει κολλήσει ούτε μια φορά και είναι γεμάτο εφαρμογές! Η μπαταρία απλά δεν υπάρχει!πολύ καλή κάμερα το μόνο αρνητικό είναι στα παιχνίδια που ανεβάζει θερμοκρασία!

petros

Αν το ενός ετους 6s είναι καλύτερο απ το note 7 τότε τι θα συμβεί στη σύγκριση με το iphone 7 που ερχεται σε 15 μέρες ;;; Ποια Αμστελ ποια Σαμσουνγκ ;;;

Agnostos13

@Φωτης:
Τα περισσοτερα που κανεις με το πενακι τα κανεις με το 3d touch…
Αυτο που κανει τη διαφορα ειναι αν θες να σχεδιασεις σε συναρτηση με το wacom digitzer. Βεβαια πρακτικα η συσκευη ειναι μικρη για ακριβη σχεδιασμο ενω με την curved οθονη χαλασαν ολο το χαρακτηρα! Επισης ζηλευω και λιγο το κουμπακι απο το πενακι που το πατας σαν στυλο…πλακα εχει!

@Πεζοναύτης521ΤΠΝ:
Εσυ εχεις λειτουργησει Note ποτε;

Πεζοναύτης521ΤΠΝ

Agnostos το 3 το 4 το 5 note αρκούν; και τώρα έχω το 4 και αναμένω το 7. Mobile office αυτή είναι η ονομασία που τους έχω δώσει γιατί κάνω τα πάντα οπου και αν είμαι.

petros

και η Βούλα Πατουλιδου μπορεί να τρέχει καλύτερα απο την Δουκισα Νομικου τωρα, αυτο δεν σημαίνει οτι θα διάλεγα την Πατουλιδου σήμερα!!

Φωτης

Δημήτρη @ το ξερω οτι το mate 8 σπέρνει σε ταχύτητα σκεψου το mate 9 πως θα ειναι..Η μπαταρια οντος δεν υπαρχει αντίπαλος..Τωρα το αν ειναι πιο γρήγορο το iPhone 6s δεν με νοιάζει απο την στιγμη που το note 7 κανει παπάδες κ γουστάρω στην τελική ολα αυτα που κανει..Δηλαδη τι;να χαρώ που το 6s ειναι αρκετα πιο σφαίρα απο το note 7;Η ταχύτητα ποτε δεν με διέφερε..Το πρωτο που κοιτάω ειναι η οθονη!!!

asta na pane re file!

Στην Αμερική υπάρχει η snapdragon έκδοση που είναι πιο αργή από την exynos.
Άρα δεν μπορείς να πεις ότι είναι δίκαιος ο αγώνας speedtest

Jarvis

Δυστυχως αν και χρηστης note τα τελευταια 4 χρονια, βλεπω οτι ακομα και στο καινουργιο Note7, το lag συνεχιζεται, οπως και το κακο RAM management.
Διαβαστε εδω:
https://www.xda-developers.com/with-the-note-7-samsung-still-delivers-embarrassing-real-world-performance/

Ακομα και μετα απο τις 8 πρωτες ωρες χρησης, ακομα και με τον Exynos, οχι μονο με SD. Ειδικα το hangouts κρεμασε σε πολυ κοσμο. Δυστυχως…lag..

Δεν επιτρεπεται σε ενα κινητο που ξεκιναει σχεδον τιμη $900 να λαγκαρει!! δε πα ναχει 100 features.. και τελικα, φαινεται οτι δεν θα τα καταφερει η Samsung οσο δεν ελεγχει το λειτουργικο και τρεχει Android. Το iphone απο την αλλη, ειδικα και μετα απο καιρο, παει σφαιρα .. και κραταει και τιμη..

παπαροκας tiamat

@Jarvis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Η Apple αντιμετωπίζει μήνυση ύψους 1,6 δισ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Apple ίσως αντιμετωπίζει μια ακόμη αγωγή σχετικά με το σκόπιμο throttling των iPhone 6 και 6s, που έχει γίνει γνωστό ως batterygate.

Software Apple Apple iOS Apple iPhone 6s

iOS 14.4: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για τα συμβατά iPhone

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα αναβάθμιση λογισμικού iOS 14.4 για τις συσκευές iPhone 6s και νεότερα μοντέλα.

Software Apple iPhone 6s iOS iPhone 6s

iOS 15: Τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s και iPhone SE (2016)

Το επερχόμενο iOS 15 θα δώσει τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s, 6s Plus και iPhone SE μετά από σχεδόν 6 χρόνια υποστήριξης.

Smartphones Apple Apple iPhone 6s

iPhone επιβίωσε πτώσης από… αεροπλάνο

Όλα τα έχουμε δει με τα κινητά, αλλά iPhone να επιβιώνει της πτώσης από αεροπλάνο δεν το είχαμε συνηθίσει, είναι η αλήθεια.