Πρωινό ξύπνημα με τις ναυαρχίδες

Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχουν δύο εκδόσεις του Samsung Galaxy S4, αλλά μόνο μια αυτή με τον επεξεργαστή Snapdragon 600. Ας αφήσουμε τα “κόλπα” με τον οκταπύρηνο Exynos 5 που μόνο κάποια sites έχουν στα χέρια τους για να ανεβάζουν benchmarks. Επίσης για μένα προσωπικά δεν υπάρχει κάμερα Ultrapixel του HTC One αλλά 4 Megapixel ενώ πιστεύω ότι το Xperia Z δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την οθόνη του ως Mobile Bravia Engine 2.

Εγώ ο ίδιος βγήκα off-topic με αυτόν τον προόλογο και ένα post που ήθελα να γράψω για τις πληροφορίες ότι στη Νότιο Κορέα ίσως κυκλοφορήσει μια έκδοση του S4 (SHV-E330S) με τον επεξεργαστή Snapdragon 800. Αλλά δεν άντεξα…

frappe ναυαρχίδες, Πρωινό ξύπνημα με τις ναυαρχίδες

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

52 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

Καλημέρα, φαντάζομαι θα γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ megapixel και ultrapixel (μέγεθος, φωτεινότητα κλπ) τότε δεν κατάλαβα τα παραπάνω….

TechviewGr

Καλημέρα Κώστα!

evagelosv

Καποιος ξυπνησε ασχημα σημερα 😛

Κώστας D.

Κώστα έγραψες! Όπως τα λες είναι…!

jimo

Καλημερα Κωστα ! Πινωντας το διμπο φρεντο εσπρεσο μου και εγω εχω να πω πως κατευθειαν εχεισ βγαλει απ οτην μεση τα κυια στοιχεια που υποστηριον οι fanboys καθε εταιριας καθαρα για το ΘΕΑΘΗΝΑΙ !
Και τωρα που το βγαλαμε αυτο απο την μεση ασ μιλησουμε πλεον και για το ποιας εταιριας οι χρηστες θεωρουνται καγκουρες πλεον σημερα !!!

καποτε για παραδειγμα οποιος οδηγουσε BMW και ειχε Iphone ητανε καγκουρας !!

Σημερα????

Εγω παντως ψηφιζω samsung !!! xaxaxaxaxax τι αλλο ??!!!

Ιώαννης

Aπλά η κάμερα του HTC έχει μια καινοτομία…για κάθε pixel της αντιστοιχούν 3 συμβατικά pixel έτσι είναι κάτι σαν 12αρα και οχι 4αρα…απλά αν ήταν 12αρα θα ηταν απλά megapixels ενώ τώρα είναι 4 ultrapixels..

Πανος.Λαστ

Ε μαααα πες τα γιατι το πολυ το μαρκετινγκ το φαγαμε με το κιλο θελουμε πραγματικες καινοτομιες( και οχι οι 4 πυρηνες σε κινητο δεν ειναι καινοτομια απο την στιγμη που λιγες εφαρμογες-εργασιες τους χρησιμοποιουν) θελουμε ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΕΣ μπαταριες οθονες ποιοτικες χωρις να ειναι ντε και καλα lsd clear black amoled και λοιπα και τελος θελουμε ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ Καλημερα!

Γιώργος22

Πραγματικά δεν έχω πιάσει στα χέρια τόσο ακριβή πατάτα σαν το xperia z το κινητό κόλλαγε αρκετά, εψηνες αυγά στην πλάτη και η οθόνη μουφα τελείως!

Κώστας D.

Παιδιά η κάμερα του htc είναι 4άρα με ανάλυση φωτογραφίας 2688*1520. Δεν μπορεί καν να τραβήξει τραβήξει φωτογραφία σε ultrahd 3840*2160 κοινώς 4k. Μια 4άρα είναι πιο μεγάλη από τις υπόλοιπες ώστε να τραβάει ποιο ποιοτικές φωτογραφίες κατά την htc. Το ultrapixel είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ. Αλλιώς έπρεπε να είχαν ονομάσει αυτή την κάμερα.

jonjon

Κώστα σύμφωνο μαζί σου! Χθες αν μου έλεγες να φέρω λίγο βούτυρο στο workshop, άνετα έψηνα ένα μπιφτέκι στην πλάτη του HTC μετά από κάνα 20 λεπτό που το είχα σε τε α τε

Bbuzz

Άδικη η πρωϊνή γκρίνια. Γιατί στο ίδιο καλάθι της απόρριψης μπήκε:

-η Sony επειδή έτσι γουστάρει και βάφτισε την Mobile Bravia Engine 2. Άμα αγοράζεις flagship κινητό επειδή είδες ένα “2” κάπου, δεν αντέχεις σε σοβαρή κριτική.

-η Samsung που ΕΧΕΙ 2 μοντέλα S4, αλλά επειδή δεν το έχουμε εμείς δεν υπάρχει. Άμα πάρεις το 4πύρηνο κοιτάς τα benchmarks του 4πύρηνου.

-η HTC, που αντίθετα στο ρεύμα έβαλε 2μm pixel αισθητήρα αντί για 1.1-1.4μm. Γιατί είναι WOW factor; Υπάρχει συζήτηση για το αν αυτός ο αισθητήρας κάνει ότι λέει, δηλαδή δουλεύει καλύτερα με το ίδιο φως από έναν “κοινό”; Και παντρεμένος με φωτεινό φακό και OIS;

Όπως είναι λογικό σε μια απαιτητική αγορά όπως αυτή των κινητών, κάποιοι κατασκευαστές πρωτοτυπούν και κάποιοι αναμασούν. Μην τους τσουβαλιάζουμε όλους.

Κώστας

Καλημέρα και από μένα, απο ότι είδα και κατάλαβα χθες στο καλύτερο work shop που έχει γίνει μέχρι στιγμής τα είδαμε όλα μαζί και έβγαλα το συμπέρασμα ότι ποτέ δεν θα είμαστε ικανοποιημενοι με κάτι. Πάντα κάτι δεν θα το έχει το ένα αλλά θα το είχε το άλλο. Προσωπικά θα διάλεγα το HTC σαν πιο όμορφο για μένα και δεν θα με ένοιαζε ούτε αν είχε ουλτρα η μεγα πιξελ. Έχω καταληξει ότι αυτό που μου αρέσει πιο πολύ πρέπει να διαλέξω με οποίες (υποχωρησεις) πρέπει να κάνω.

Κωνσταντίνος

@Γιώργος22 ‘Έτσι που με το τρόπο που τα περιγράφεις τα πράγματα μάλλον δε μπορείς να ξεχωρίσεις μια καυτή πατάτα απο ένα smartphone…

Κώστας

Όλα τα smartphone λίγο πολύ ζεσταίνονται αν υπολογίσεις τη χθεσινή χρήση που είχε που ένας μέσος χρήστης δεν θα κάνει ποτέ σην το ότι θα έχει θήκη το τηλέφωνο τότε ίσως να αλλάξεις γνώμη.

Philip Serefoglou

Εχτές είχα την ευκαιρία στο workshop να κρατήσω στα χέρια μου παράλληλα το S4 και το One
έκανα μία παρατήρηση και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

Στην γωνία που είχα κάτσει το σήμα ήταν αρκετά ασθενές από το δίκτυο. Το δικό μου κινητό έβγαζε Edge και -111db απολαβή σήματος. Το S4 είχε πολύ καλύτερο σήμα στα -94db (πάλι μία γραμμούλα) αλλά δεν είδε ποτέ 4G. To One ήταν συνέχεια σε 4G αλλά το σήμα του ήταν μόνιμα στα -115db.

butters

Ακριβώς όπως το είπε ο Κώστας παραπάνω. Ο καθένας αποφασίζει για τις υποχωρήσεις που θα κάνει και επιλέγει ανάλογα. Και τα 3 κινητά είναι εξαιρετικά και “βγάζουν” 2 χρόνια για πλάκα. Προσωπικά πιστεύω ότι το S4 είναι το καλύτερο, ωστόσο μάλλον θα επέλεγα το One ή το Ζ.

andreas kor

Και τα 3 κινητα ειναι παρα πολυ καλα!! Αναλογα και τα γουστα βεβαια..Αυτο που με ενοχλει ομως ειναι αυτο που κανει η samsung..Eχει πατησει πανω στην σειρα galaxy και συνεχεια ανακοινωνει ανουσιες συσκευες με μηδαμινες διαφορες μεταξυ τους..Οσο αναφορα το galaxy s4 ηδη υπαρχουν 2 εκδοσεις και αναμενονται αλλες 2 (active,zoom).Ας εβγαζε απο την αρχη ενα s4 με μαματη καμερα και ανθεκτικο στο νερο(οπως το Ζ) ..Αλλα δυστυχως ετσι ειναι το μαρκετινγκ.!

Γιάννης

Λείπει το optimus g

Aris

fanboys…fanboys everywhere…απο τις απαντησεις μερικων φαινεται οτι εχετε πεσει θυμα μαρκετινγκ..καταρχας ο Κωστας καλα τα λεει..και μπραβο του που ειναι τοσο αντικειμενικος και σωστος…

κρατηστε αυτο που ειπε πιο πανω ο andreaskor…και απο την στιγμη που μπορει να μην εχετε πιασει κανενα κινητο απο αυτα τα 3 στα χερια σας μην παιρνετε θεση…

π.χ. η καμερα του htc και του z ειναι τραγικες για 700 ευρω…ΑΛΛΑ παντα σε σχεση με τον ανταγωνισμο(s4)…γιατι κακα τα ψεμματα ποιος απο εμας ειναι επαγγελματιας φωτογραφος..για να βγαλετε μια εικονα να βαλετε στο facebook ειναι υπεραρκετα και τα 4ultra..

takis

σου εχομαι απο τωρα και στο εξης να εχεις συνεχομενα τετοια ξυπνηματα.επιτελους μιλησες σαν ωριμος καταναλωτης και οχι σαν πλασιε που δεν πιστευω οτι εισαι για να μην παρεξηγηθουμε κιολας.

Κωνσταντίνος

Κώστα καλημέρα!!! Πραγματικά συμφωνώ μαζί σου και έχεις απόλυτο δίκιο.. Στο βωμό του marketing και των πωλήσεων οι εταιρίες έχουν χάσει τον έλεγχο και προσπαθούν να πάρουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο απο τη πίτα αλλα δυστυχώς ο καταναλωτής έχει πελαγώσει… Πρίν καλά καλά κυκλοφορήσει το S4 η Samsung ανακοίνωσε το S4 mini και ακολουθεί και η ΗTC.. Είναι άδικο σαν καταλωτής να αγοράζεις τόσο ακριβά μιά συσκευή και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η εταιρία να σου αλλάζει επεξεργαστή ή να κάνει διάφορες άλλες αλλαγές…Θεωρώ οτι και οι 3 συσκευές είναι πάρα πολύ καλές και μπορούν να ανταποκριθούν άνετα στις απαιτήσεις και στα γούστα του κάθε χρήστη. Τώρα αν έρεπε να διαλέξω θα διάλεγα το S4 καθαρά απο θέμα γούστου!!

Antonis

Απλός λιτός κι απέριττος

Teodore88

Κωστα μιλησες σωστα! Να το συνηθιζεις πιο συχνα :Ρ διοτι κ μεις πεφτουμε θυματα του μαρκετινγκ!!

Οσον αφορα τον octa, μεγαλυτερη @&€ δεν υπαρχει! Σου βαζει 2 σετ 4πυρινων για οικονομια και ο “απλος” 600 καιει λιγοτερο ρευμα…

Οσον αφορα τα Ultrapixel, και το iPhone 4 εχει σχεδον-ultrapixel καμερα με pixel στα 1.75μm… Μην γελιομαστε! Τα 2μm δεν ειναι και τοοοσο μεγαλα οταν μια enthusiast compact εχει 3μm και μια απλη DSLR φτανει στα 4+μm…

Ιώαννης

@Aris τα είπες όλα! τι σας νοιάζει η κάμερα στο κινητό; για την καθημερινή χρήση που το θέλει ο καθένας μας μια χαρά είναι!αν θες να γίνεις φωτογράφος δεν θα γίνεις με το κινητό!βλέπω κάποιους που το παίζουν ιστορία με τον Iphone 5…δηλαδή εγώ που έχω dlsr τι πρέπει να κάνω; η κάμερα του κινητού είναι για συμβατική χρήση,και σε κάποιες περιπτώσεις ακυρώνει την χρήση και compact μηχανής..

Solon

Μετά από τρελό ψάξιμο θα συμφωνήσω μαζί σου Κώστα για την κάμερα του HTC. Δυστυχώς θυσίασαν την ανάλυση για χάρη της φωτεινότητας. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Δεν ξέρω αν θα τους δικαιώσει το μαρκετίστκο κόλπο των ουλτραπίξελς αλλά αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι εγώ που είμαι ένας ψαγμένος χρήστης δεν αγόρασα το ONE μόνο και μόνο για την κακή του κάμερα. Κυριολεκτικά αναγκάστηκα να πάω στο S4 .

aggelos

Κώστα επιτέλους …… παιδιά εχω φίλο με xperia z και καιει άπειρα το τηλέφωνο μετα απο λιγο browsing και περιήγηση στο μενου … η οθόνη του μου φαίνεται χειρότερη απο το xperia neo v που έχει ο αδερφός μου …. το s4 μας βγήκε λιγότερο των περιστάσεων ( απουσία ράδιο, οκταπυρηνος) …. το one δεν το εχω επεξεργαστεί σαν τα άλλα όμως η κάμερα μου φαίνεται λιγη και προσωπικά δεν θα έδινα τόσα χρήματα παρ ολο το design που το παραδέχομαι οποτε για εμενα το καλύτερο που παιρνεις ειναι s3 πλέον σε καταπληκτική τιμή στο web φυσικά οχι 4G αλλά το απλό 3G

Νιο

Εγω ξερω οτι στην κληρωση που διοργανωσε ο Κωστας στο Workshop ειπε ο Νικητης να παιρνει οποιο θελει καθε φορα….. Πρωτο εφυγε το One, xperia Z, S4…….. αυτο τα λεει ολα.

bill1989

εγω θα το θεσω και αλλιως ρε παιδες??? εχω ενα motorola razr me 4.1.2 ,διπυρηνο με 1γιγα ραμ … τι διαφορα να καταλαβουμε στα τετρα η οκτα πυρηνα και με 2 γιγα ραμ οταν το διπυρηνο με 1 γιγα ραμ ηδη δεν μ κολλαει καθολου??? δηλαδη τι?? να καθομαι και να βλεπω τα benchmark και να χαιρομαι επειδη εβγαλα σκορ 12560??? lol

Ισίδωρος

Καλησπέρα παιδιά,

Εγώ είμαι ο πρώτος που πήρε το HTC χθες… :v Με αφορμή ένα σχόλιο παραπάνω, όντως καίγεται πραγματικά πάρα πολύ το κινητό. Ήμουν έξω και το είχα στη τσέπη μου, και όταν το έπιασα μέσα στο λεωφορείο για να στείλω μήνυμα έκαιγε. Όλη η πλάτη του. Απορώ τι θα γίνει άμα το αφήσω στην παραλία τώρα το καλοκαίρι!

Κατά τα άλλα, τρομερό το κινητό σε όλα, και όπως είπα και χθες, “είναι το καλύτερο”. Το GS4 γρατζουνίστηκε λίγες ώρες που ήταν χθες εκεί (+ άσχημο +πλαστικό), το Xperia Z γιατί το κράζετε όμως; Για την οθόνη του; Τι κακό έχει;

Ευχαριστώ Κώστα ξανά. 🙂

Ιωάννης

@Ισίδωρε θα μπορούσαμε να βρούμε έναν τρόπο να επικοινωνήσουμε να μου πεις 2 πράγματα για το One γιατί σκέφτομαι την αγορά του; θα έκανες μεγάλο καλό διότι πριν το αγοράσω δεν θα έχω την ευκαιρία να το δω απο κοντά!
σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μάκης

Bravia ξεBravia όποιος βλέπει φωτογραφίες ή βίντεο στο Ζ μου κάνει ουάου 😛

Crazymelon

Όπως τα λέει ο aggelos είναι … το μάρκετινγκ δεν σταματά ποτέ σε αυτές τις εταιρίες … κοιτάξτε και λίγο το κατά πόσο αξίζουν τα χρήματα τους αυτά τα κινητά … όπως είπε και ο aggelos στο s3 είναι η καλύτερη λύση και ειδικά στην τιμή που υπάρχει στο web .Δεν είναι το παν τα benchmark …

andreas kor

@Iσιδωρε επειδη ειμαι και εγω κατοχος htc one δεν εχω παρατηρησει να ζεστενεται τοσο εντονα..
Οτι ζεστενεται ναι αλλα οχι κατι υπερβολικο και το χρησιμοποιω αρκετα! Φαντασου οτι το gs3 που ειχα ζεστενοταν πιο πολυ και ηταν και πλαστικο οπως ξερεις…Οπως και για την οθονη του Z δεν καταλαβαινω γιατι την κραζουν μερικοι..Και εγω την βρισκω μια χαρα!

Ισίδωρος

@andreas kor, δεν ξέρω. Ίσως φταίνε οι μέρες.

Ardin

Και γω απορω γιατι τοσο θαψιμο για το Ζ …
Ενταξει ζεσταινεται αλλα ολα τα κινητα 4 και 2 πυρηνων ζεσταινονται
Επισης το Ζ μπορει να ζεσταινεται καπως πιο πολυ επειδη ειναι πολυ κολλητα στο γυαλι

Οσο για την οθονη, οκ… Χανει λιγο στις γωνιες θεασης.. Αλλα σκεφτειτε λιγο λογικα… Αραγε θα βλεπατε τα στατους σας στο Facebook η θα βλεπατε ενα βιντεο απο Youtube απο το πλαι;;

Απορω….. :/ ειναι ενα πολυ καλο κινητο που το κραζετε (σχεδον) χωρις σοβαρους λογους!

Νότης

Ισίδορε…σε λεωφορείο δε βγάζουμε τέτοιο κινητο για κανένα λόγο!!! 😉
(Κάτοχος i5)

metalman

ΧΩΣΕ ΚΩΣΤΑΑΑΑΑ ΠΕΣ ΤΑΑΑΑΑ ΜΟΝΟ ΜΟΥΡΗ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ…

faf

Το Z μου λίγο ψηλά ζεσταίνεται με την χρήση, αλλά παγώνει πολύ γρήγορα! Η οθόνη μετά το τελευταίο update έχει μεταμορφωθεί, δεν ξέρω τι λέτε εσεις! Το μόνο μειονεκτήματα οι γωνίες θέασης άλλα όχι παντα!

kleanthis

Κώστα Βλαχάκης πιο τηλεφωνο εχεις εσυ για να γνωριζουμε και εμεις απλα απο περιεργεια

sosimple

Στην πραγματικοτητα κανενα απο τα παραπανω δεν αξιζει τα λεφτα του.. Να δινεις 2 μισθους, και να παιρνεις κινητο με ελειψεις.. Ζεματανε ολα, μπαταρια κρατανε μετρια, το ενα δεν εχει ραδιοδωνο, το αλλο εχει μια οθονη ξεπλημενη της πλακας, που και κινητα των 200€ εχουν καλυτερες, το αλλο εχει καμερα χειροτερη απο φτηνιαρικο κινητο. Αλλο δεν παιρνει sd, μπαταρια δε βγαινει κλπ κλπ κλπ.. Απο εκει και περα βεβαια, διαλεγεις τι προτιμας περισσοτερο και παιρνεις.. Καπου το πραγμα ξεφτιληστηκε τελειως ομως.. Καποτε επαιρνες πχ το sgs2 που ηταν τοτε ναυαρχιδα και τα ειχες ολα.. Τωρα σκας πακετο και εχεις ελειψεις.. Επισης δε μου αρεσε καθολου το μαρκετινγκ της Samsung, την οποια και υποστηριζω χρονια. Αλλα με το να κανει παγκοσμια διαφημηστικη εξτρατεια, προβαλοντας τα πλεονεκτηματα του sgs4 (μην αναφεροντας καν οτι θα βγει και σε αλλη εκδοση 4πυρηνο) με τον 8πυρηνο, για να πουλαει τελικα ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕ, τι να λεμε.. Λες και μας ταιζουν κουτοχορτο ενα πραγμα.. Και μετα βγαζει διαφημηση για το iphone που τους λεει προβατα.. Πραγματικα οτι ναναι.. Το 8πυρηνο ειναι πραγματικα αλλη συσκευη. Καταναλωνει λιγοτερο, ειναι γρηγοροτερο, εχει καμερα πολυ ποιο καθαρη μια γενια μπροστα, ζεταινεται λιγοτερο, και κοστιζει το ιδιο.. Στο… Συνέχεια »

Tony Cool

Το πιο τιμιο σχολιο στην ιστορια του Techblog! Ευγε!!!

Λεωνίδας

Κώστας εναντίον όλων! Λέτε να ξαναγυρίσουμε σε κανά κινητάκι των 20 Ευρώ να βρούμε την ησυχία μας απ’όλα αυτά? Έτσι μου φαίνεται ότι πρέπει να κάνουμε τελικά!

Aντωνης

Ο καθενας αγοραζει συμφωνα με την τσεπη του τα γουστα του και τις αναγκες του ειτε αυτες ειναι πραγματικες ειτε πλασμαστικες ΤΕΛΟΣ. Τα στελεχη της samsung και των υπολοιπων εταιριων γινονται δισεκατομμυριουχοι και εμεις καθομαστε και συζηταμε για τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα ηλεκτρονικων συσκευων. Το μαρκετινγκ δεν ειναι αυτο που νομιζουμε. Η ουσια βρισκεται στο οτι η τεχνολογια που μας πλασαρουν ως συγχρονη εινα ηδη ξεπερασμενη γι αυτες τις εταιριες οι οποιες εχουν ηδη ετοιμες τις επομενες γενιες τηλεφωνων τις οποιες φυσικα και δεν βγαζουν στην παραγωγη στην ”ωρα” τους αφενος μεν για να ειναι ενα βημα μπροστα στον ανταγωνισμο αφετερου για να πουλησουν οσο το δυνατον περισσοτερες συσκευες με σκοπο και να πλουτισουν αλλα και να εχουν χρημα για ερευνα και αναπτυξη μελλοντικα. Οσο για το ποια εταιρια ειναι καλυτερη απ την αλλη αρκει να δει κανεις τις δικαστικες διαμαχες που εχουν μεταξυ τους για την κατοχυρωση πατεντων. Ο κλεψας του κλεψαντος..και οι ”συμβιβασμοι”. Γι αυτο φτωχε καταναλωτη που αγαπας την τεχνολογια και που η γνωση σου φτανει μεχρι το σημειο να ξερεις απλα την εννοια των ορων ultra pixel kai snap dragon και οχι πως συλλαμβανονται σαν ιδεες και πως υλοποιουνται και που πιστευω οτι αν καθοσουν… Συνέχεια »

Αντώνης

Πες τα ρε Κώστα!!!
Εγω εχω το s3 και δεν βρίσκω το λογο να παρω το s4!!
Ετσι κι αλλιώς τωρα κοντά δεν ειναι να βγει και η αναβάθμιση του s3 με τα “καλούδια” του s4?
Τωρα αμα ειναι ποιο ισχυρό το s4 από το s3 δεν με νοιαζει γιατι τι παραπανω θα κανω στο κινητό? ??

Νίκος Σ.

Κωστή, δεν έτυχε να γνωριστούμε, αλλά σε παραδέχομαι για το σχόλιό σου αυτό! Είναι ειλικρινές και αντρίκιο!
Πρόταση: Ένα παρόμοιο σχόλιο μια φορά την εβδομάδα, ως “κρίση ειλικρίνειας” των όσων αναρτώνται στο techblog.gr. (Το ξερω ότι θα είναι δύσκολο από πολλές απόψεις…)

Γρηγόρης

Όλοι μιλάτε για μάρκετινγκ ενώ εννοείτε προώθηση. Είναι μόδα τώρα να χαρακτηρίζει ο καθένας την προώθηση ως μάρκετινγκ? Ανάθεμα αν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι μάρκετινγκ, τόσο εσείς όσο και οι εταιρείες για τις οποίες γίνεται η κουβέντα.
Μάρκετινγκ είναι η στροφή και προσαρμογή των επιχειρήσεων στα “θέλω” της αγοράς και δεν είναι κακό. Τα όσα γίνονται στην πράξη είναι ένα εξάμβλωμα αυτού.
Από κει και πέρα, συμφωνώ με το άρθρο 100%.

Tony Cool

 @Γρηγορης
‘Ανάθεμα αν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι μάρκετινγκ, τόσο εσείς όσο και οι εταιρείες για τις οποίες γίνεται η κουβέντα.’
Σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητήσω τις γνώσεις σου, δεν σε γνωρίζω άλλωστε, αλλά να πιστεύεις οτι το κατέχεις καλύτερα το αντικείμενο από κάποιους κολοσσούς δισεκατομμυρίων με κάμποσες χιλιάδες άτομα να ασχολούνται με αυτον τον τομέα είναι λίγο too much.

Γρηγόρης

Δεν το εννοούσα έτσι, αυτό που είπα ήταν υπερβολή. Σίγουρα οι εταιρείες γνωρίζουν και μπορούν για πλάκα να προσλάβουν ειδήμονες στο χώρο του μάρκετινγκ. Οι ενέργειές τους όμως δείχνουν πως πολλές φορές αγνοούν έννοιες του μάρκετινγκ για λόγους προσωρινής κερδοφορίας. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω.
Από κει και πέρα αρκετοί από όσους μιλάνε για μάρκετινγκ σε διάφορες τεχνολογικές και μη ιστοσελίδες, ουσιαστικά εννοούν την προβολή (διαφήμιση) και προώθηση, κάτι το οποίο απέχει από την πολύ πιο ευρεία έννοια του μάρκετινγκ.
Τα ultrapixel είναι μαρκετίστικο κόλπο για παραδειγμά? Όχι ακριβώς. Περισσότερο αποτελεί ονομασία “πατέντας” παρά αυτό καθεαυτό μάρκετινγκ. Τα ultrapixel θα ήταν μάρκετινγκ αν πέρα από τη συγκεκριμένη τεχνολογία για περισσότερο φως κλπ τη φέρνανε “στα μέτρα” της αγοράς με μια ανάλυση 12MP, την οποία ζήταγε το συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς (των 600 ευρώ κ άνω). Το λάθος τους όμως προσπαθούν να το καλύψουν με ενέργειες προώθησης. Υλοποιούν δηλαδή ένα κομμάτι του μάρκετινγκ (προώθηση) αγνοώντας πολλά άλλα για την προσωρινή κερδοφορία (γιατί σίγουρα πολύ πιο λίγο κόστος θα έχει η ανάπτυξη κάμερας με 4 “ultrapixel” παρά με 12).

Σέμε

X10 mini φίλε, συνδεδεμένος σε κοινό wifi κάνοντας απλά τα πάντα. Η εταιρεία δεν πρόκειται να ανακοινώσει πότε το καλύτερό της μοντέλο κατευθείαν γιατί δεν την συμφέρει. Το θέμα με την επιλογή κινητού είναι το εξής, μας πλασάρουν πράγματα και τσιμπάμε. Αλήθεια ποιοι από εδώ μέσα περίμεναν να βγάλει η samsung η Sony η Htc κινητό για να ασκήσουν το δίπλωμα φωτογραφίας τους ?? Πόσοι από εδώ μέσα έχουν ως χόμπι το να κοιτούν την οθόνη του κινητού τους από διαφορετικές γωνίες θέασης ?? Ο καθένας από εμάς προσαρμόζει τα δικά του θέλω και μπορω στο εκάστοτε κινητό. Έτσι γίνεται μια συνετή επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Οι πρώτες θήκες δείχνουν τη νέα κάθετη διάταξη της κάμερας

Οι φωτογραφίες των πρώτων θηκών iPhone 16 είναι διαθέσιμες, προσφέροντας μια εικόνα της φημολογούμενης νέας διάταξης κάθετης πίσω κάμερας.

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro

iPhone 16 Pro: Αναμένεται να έχει γυαλιστερό πλαίσιο από τιτάνιο

Νέα φήμη θέλει το iPhone 16 Pro duo να διατηρεί το πλαίσιο από τιτάνιο που είδαμε στο iPhone 15 Pro και στο Pro Max, αλλά με ένα twist.

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.