Galaxy S 4 – iPhone 5 – HTC One – Xperia Z, Κόντρα στις διαστάσεις και το μέγεθος

Αναρωτιέσαι ποιο είναι το μέγεθος των smartphones που ονειρεύεσαι; Samsung Galaxy S 4 και Xperia Z έχουν οθόνη 5 ιντσών, το HTC One έχει οθόνη 4.7 ίντσες και το iPhone 5 4άρα οθόνη. Μάθε αναλυτικά τις διαστάσεις και το βάρος των smartphones που ονειρεύεσαι και κάνε τη σύγκριση side by side.

Samsung Galaxy S 4 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
iPhone 5 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
HTC One πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
Sony Xperia Z πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση
Galaxy S4, Galaxy S 4 – iPhone 5 – HTC One – Xperia Z, Κόντρα στις διαστάσεις και το μέγεθος

Kudos to MEDS

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

46 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

χθες έπαιζα με Ζ στα pubic ότι το 4 είναι στο ίδιο μέγεθος είναι στα + περιμένω να δω note 3

Jason Matsoukas

Καλό! Αν έχει όρεξη το παιδί να κάνει και μια σύγκριση με πλάτος και πάχος…. 🙂

dino

Οppo 5!

giorgos

Ολα πανω κατω εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα οποτε στο τελος μενεις με ενα κινητο το οποιο σ αρεσει να κρατας στο χερι γιατι περνας ωρες μαζι του. Πλεον διαλεγεις αυτο που σου κανει κλικ 😛

Makis

Στα υπερ το s4 με τις μικροτερες διαστασεις του και βαρος. Τιποτε αλλο ομως.

Tsaras

@giorgos +10000000 από μένα!!

VasiliSIII

Το μόνο που με χαλάει ειναι το ηχείο…τιποτα αλλο. Θα προτιμούσα κατι σε στερεοφωνικό σύστημα με subwoofer! A! και η καμερα θα μπορούσε να έχει 120Fps!

Tsaras

Βέβαια να προσθέσουμε ότι η SONY βγάζει σε πλαστική έκδοση 5ιντσο με διαστάσεις
131.6 x 69.3 x 9.8 mm το ZL

Johntsia84

Ωραίο το κινητό με μικρές διατάσεις από τον ανταγωνισμό και με μεγαλύτερη μπαταρία ,
έχω μια απορία ότι το bezel δίπλα είναι αλουμίνιο?

Nikos

Σαν κατοχος s3 δεν εχω καποιο σημαντικο λογο για να αλλαξω την συγκεκριμενη συσκευη εκτος 2… Το 1ο ειναι οτι μετα απο αρκετη χρηση καθημερινων αναγκων διαπιστωνω οτι το s3, ειναι ενα τσικ πιο πλατυ απο οτι θα με βολευε σε καταστασεις χρησης με το ενα χερι.. και σε αυτο το σκεπτικο μου…ερχεται το HTC one εχωντας 68,2μμ πλατος αντι 70,6 και 69,8 το S4. αυτα τα 2,5μμ πιστευω θα εξυπηρετουσαν αρκετα καλυτερα τις αναγκες μου.. Ολα τα συμπερασματα μου ειναι παντα με χρηση θηκης…φοραω ενα αρκετο λεπτο και κομψο bumper απο την Spigen. Ο 2ος λογος αν και οχι τοσο σημαντικος ειναι στις ταινιες που λογω της αμολεντ οθονης, οποια ταινια και να βλεπεις χανεις πληροφορια στα σκοτεινα σημεια αφου τα μπουκωνει ολα…καθως και η φωτεινοτητα στον ηλιο ειναι οριακη με 100% brightness.. συμπερασμα.. – μου αρεσει καλυτερα απο ολα το xperia Z, αλλα για μενα ειναι παντοφλε το πλατος(δυστυχως) – το s4, στα θετικα ειναι οτι μειωσε εστω και λιγο το πλατος…κανοντας το πιο λειτουργικο.. στα μεγαλα του θετικα ειναι παντα η micro SD + η αφαιρεση της μπαταριας! εμφανιση..νταξξξ… – και HTC one που ερχεται και δινει ενα κομψο ποιοτικο κινητο με τα ολα του, χαιρεσαι να… Συνέχεια »

Lefteris

Αν βλέπετε τα ίδια χαρακτηριστικα τότε δεν μπορώ να πω πολλά, πέρα το οτι είσαστε τυφλοί! Το πιο τουμπανο τεχνολογικά είναι το 4! Επίσης καταλαβαίνω να κράζουμε εμείς που έχουμε το 3 τη Samsung οι υπόλοιποι δε μπορώ να πολυκαταλαβω το πρόβλημα τους… Ναι ναι ξέρω θέμα υλικών πάρτε το Ζ και κάντε το κορνίζα… τεχνολογικά ειναι μίλια μπροστά το 4!

Νίκος Σ.

Συμφωνώ με τον giorgos.

Θανάσης

Μιλάμε για κινητά ή για tablet??? Παιδιά τα τηλέφωνα αυτά ειναι Phablet… ΤΕΡΑΣΤΙΑ και απορώ ως προς τι ο τόσος ντόρος 14 εκατοστά ύψος;;;;; 7 εκατοστά πλάτος;

για το ύψος μου τα τηλέφωνα αυτά ειναι αισίως το 7,7% του ύψους μου!!!! (ειμαι 182 cm)

Επίσης συζητάμε αν θα πάρει κάποιος το S4 αν έχει το S3…. Και αναρωτιέμαι το S4 τι παραπάνω ανάγκες καλύπτει σε σχέση με το S3 ? Σε σχέση με τα υπόλοιπα;

Jason Matsoukas

@Θανάσης

Το S3 με το S4 το μόνο που έχουν ίδιο είναι ο σχεδιασμός τους. ΟΛΑ τα άλλα έχουν αλλάξει. Ακόμα και το μέγεθος 😉

Τώρα αν είναι τηλέφωνο, φάμπλετ, τάμπλετ, ουρανοξύστης, πρόβλημα αυτού που θα το αγοράσει είναι. Πάρε νοκια 3310 αν θες μικρό τηλέφωνο.

giatrex

Θα γινει οτι και με το iPhone 5,οσοι ειχαν το 4S εμειναν με αυτο και οσοι δεν το ειχαν πηραν το 5 ή το 4S λογω καλυτερης τιμης.Δηλαδη οσοι εχουν το Galaxy S3 θα μεινουν με αυτο(εκτος τους πολυ καυλ…..νους) και οσοι δε το εχουν θα παρουν ειτε το S4 ειτε το S3 λογω καλυτερης τιμης!!Παντως ολα τα παραπανω smartphones ειναι πολυ καλα και ο καθενας διαλεγει αναλογα με το γουστο του.Θα εξαιρεσω το iphone,που εμεινε στη κατηγορια που εφτιαξε μονο του και βλεπει τις υπολοιπες εταιτίες με τα κυαλια να χανονται απο κοντα του!!

alexandros κ

το κινητό είναι πάρα πολύ καλό από άποψη specs.πιο μικρό,καλύτερη οθόνη,ram,επεξεργαστής,κλπ κλπ.όμως παιδιά το έχω ξανά πει και σε άλλο post.δεν έχουν μπει στην αρένα όλοι οι μονομάχοι.στο επόμενο event της google σε 1,5 μήνα θα παρουσιαστή το android 5 χωρίς nexus τηλέφωνο.αυτό θα γίνει με την βοήθεια της motorola και το x phone ή αλλιώς nxt phone.από ότι έχει ακουστεί μέχρι στιγμής θα είναι το πιο “τρομαχτικό” σε θέμα hardware(μπαταρία 3200,4,8 FHD,κάμερα πίσω 16mp μπροστά 5mp,snapdragon 800,αδιάβροχο με μεγάλη αντοχή στις πτώσεις,kevlar υλικό κατασκευής,κλπ κλπ)και φυσικά android 5!!!οπότε μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα για το ποιος θα είναι ο βασιλιάς φέτος.ίδωμεν….

gpower

Ποσο χαλια και παλιατζουρες φαινοναται ολα διπλα στον S4!

Θανάσης

@Jason Matsoukas

εκτός από το 3310 υπάρχουν πολλά άλλα τηλέφωνα και smartphones. Το πρόβλημα που εγώ περιγράφω ειναι υπαρκτό: Οι συσκευές είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.
Όταν λέμε πως όλα τα άλλα έχουν αλλάξει, προφανώς και έχουν αλλάξει πολλά. Η ερώτηση ειναι τι ΔΕΝ καλύπτει το ένα που καλύπτει το άλλο;

Προσωπικά πιστεύω.. ΤΙΠΟΤΑ

giatrex

Για καποιους που αναρωτιουνται για το “τεχνολογικα μπροστα” θα αναφερω και ειναι γνωμη μου(χωρις κακια),οταν μια εταιρια καταφερνει 20-25% καλυτερα ποσοστα μπαταριας,εχει επεκτασιμη μνημη,αφαιρουμενη μπαταρια,βαζει τα γυαλια σε θεματα λογισμικου,δινει τα update αρκετα ποιο γρηγορα απο τον ανταγωνισμο και για μεγαλο χρονικο διαστημα(βλεπε Galaxy S2),τοτε μαλλον ειναι “τεχνολογικα μπροστα”!!Τωρα για τα τεστ θα πω συγχαρητηρια σε οσες εταιριες καταφερνουν να περασουν στα τεστ το Galaxy S3 ή οποιοδηποτε smartphone θεωρειται το καλυτερο για τον καθενα!!Εμενα παντως δε με ενθουσιαζουν τα νουμερα στα τεστ ουτε το κλασμα του δευτερολεπτου καθυστερησης για την εισοδο μου στον τηλεφωνικο καταλογο ή στο browser κ.τ.λ

patentas

Φίλε nick καλα όσα λες για gs3 που έχεις, αλλά θα διαφωνισω κάθετα στην οθόνη. Η Amodel είναι απιαστη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το μαύρο είναι απόλυτο οπότε η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο! Έχω το one S και πραγματικά αν αλλάξω κινητό το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω στο gs4 μόνο για την οθόνη (μιας και πέρα από την κατασκευή δεν χάνει αλλου). Αλλά το one με την κατασκευή και κύριος τον απίστευτο ήχο για κινητό με προβληματιζει 🙂 . Και κάτι ακόμα σαν HTC fan θα πω ότι το gs3 έχει περάσει πολλά τεστ αντοχής παρά το πλαστικο του και κύριος είναι και αδιάβροχο που δεν είναι το s μου ούτε το Χ… Αυτά.

giatrex

Και με ενα Htc Sensation ή Lg optimus 2X ή Galaxy S2 ή Sony xperia P κ.τ.λ την κανεις τη δουλεια σου,εκτος αν εισαι Ελληνας.Αν εισαι Ελληνας πρεπει να εχεις το καλυτερο smartphone στο συμπαν(δε μας φτανει η γη) για να μπορεις να στελνεις sms,να παιρνεις τηλ,να βλεπεις κανενα mail (ενταξει ενταξει μη βριζεται)και πολλα αλλα.Ο κυριοτερος ομως λογος που χρειαζεται το καλυτερο smartphone στο συμπαν ειναι το τραπεζακι της καφετεριας πανω στο οποιο θα το μωστραρουμε για να πουλαμε μουρη σε γνωστους αλλα και αγνωστους που θα το δουνε και θα εντυπωσιαστουν!!Εννοειται οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που το χρειαζονται πραγματικα για τη δουλεια τους αλλα δυστηχως νομιζω οτι αυτοι ειναι η μειοψηφια!!Παντα φιλικα!!!ΥΓ:Τουλαχιστον τα λεφτα που ξοδευουν(οι παραπανω)για τις αγορες των πανακριβων smartphones δεν ειναι δικα μου,οποτε με γεια τους με χαρα τους!!!!!

Λεωνίδας

Για μένα μεταξύ αυτών, αν έπαιρνα κάτι θα ήταν το S4 και μετά το Blackberry Z10.Kακώς δεν υπάρχει κι αυτό στη σύγκριση.Όσο για το μέγεθος θα σας πω κάτι. Εγώ από 2,4¨ πήγα στις 4,3¨. Στην αρχή τρόμαξα με τη διαφορά και είχα αμφιβολίες.Μετά από 1 εβδομάδα όμως η εμπειρία πλοήγησης στο ιντερνετ μου διέλυσε κάθε αμφιβολία και το χέρι μου συνήθισε άψογα το νέο μέγεθος.Θέλω να ελπίζω ότι έτσι θα είναι και σ΄αυτά.Μπράβο στη samsung που κατάλαβε ότι τα κινητά δεν πρέπει να μεγαλώσουν άλλο, αλλά να μικρύνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή οθόνη. Το htc είναι κι αυτό όμορφο, το sony και το apple όχι κατά τη γνώμη μου. Το sony είναι μεν εντυπωσιακό αλλά από κοντά μου φάνηκε σαν μια γυάλινη κορνίζα. Το apple δείχνει λίγο σαν φτωχός συγγενής δίπλα στα άλλα και για ένα περίεργο λόγο η οόνη του iphone4 μου φαίνεται μεγαλύτερη από του 5! Πρέπει το apple να μεγαλώσει λίγο αλλά όχι να ψηλώσει μόνο.Να φαρδύνει κιόλας.Αν η apple βγάλει ένα στις 4,5 ίντσες νομίζω θα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για τα άλλα μεγαθήρια.

Nick77

Και μετα θα βγαλει η apple διαφημιση οπου το ιδανικο μεγεθος θα ειναι στις 4.5… τελικα!

Panagiotis G

Για όσους νομίζουν ότι το Ζ είναι μεγάλο πάρτε το ZL. Σε ότι αφορά τα spec το παρακάνανε εκεί στην Samsung. Προσωπικά δεν με ενθουσίασε καθόλου το κινητό. και αυτό το UI έλεος δεν μπορούν να το αλλάξουν; είναι το ίδιο από το SII που είχε με android 2.3. Πάντως μην τρελαίνεστε με τα spec ειδικά στα τετραπύρηνα όλα τρέχουνε και γρήγορα τι Α15 και χαζομάρες κινητό είναι. Τώρα εάν η Google δεν μπορεί να φτιάξει ένα ελαφρύ λειτουργικό και θέλει spec που έχουν οι υπολογιστές για να τρέξει ένα Mobile λειτουργικό τότε τι να πω είναι για κλάματα.

Billys

Αντικειμενικα και με βαση τα χαρακτηριστικα , το καλυτερο απ’ ολα ειναι το S4 , ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ !!! , το τονιζω ! Απο ‘κει και περα το καλυτερο για τον καταναλωτη ειναι αυτο που θα του καλυπτει ολα οσα απαιτει και η σχεση αυτων που προσφερει το καθε κινητο σε σχεση με τα χρηματα που θα δωσει .
Για καποιον ας πουμε ειναι πολυ σημαντικο το κινητο να μην ειναι μεγαλο . Θα παρει το iphone
Για καποιον αλλο ειναι πολυ σημαντικο να εχει καλα υλικα κατασκευης αλλα να μην ειναι και το πιο ακριβο που υπαρχει . Μπορει να παρει το HTC
Καποιος αλλος θελει οπωσδηποτε να ειναι η συσκευη του αδιαβροχη . Θα παρει sony .
Ο αλλος θελει αποσπωμενη μπαταρια για να μπορει να αγορασει μελλοντικα μεγαλυτερη ή να εχει μαζι του δευτερη για να την αλλαζει . Θα παρει το samsung .
Tωρα οσο αφορα τις ταχυτητες σε Browsing και εφαρμογες , ο,τι και να παρεις παει σφαιρα , οποτε πιο θα ανοιξει μισο χιλιοστο του δευτερολεπτου πιο γρηγορα το angry birds ή το Gmail , δε νομιζω οτι θα πρεπει να απασχολει κανεναν .

Lefteris

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα αλλα παρολου που ειναι καινουργια καταργουν στοιχεια του τηλεφωνου χωρις να τα αντικαθιστουν με κατι καλυτερο, βρισκεις εσυ καποιον λογω δηλαδη που η htc κατεργεισαι στο νεο κινητο της, την καρτα μνημης; Εγω οχι; Βρισκεις οτι τεχνολογικα ειναι καλυτερη η μπαταρια του htc χωρις να σου επιτρεπεται να την αφαιρεσεις; Βρισκεις καλυτερη τεχνολογια την Ultrapixel και 4mp καμερα οταν τα πρωτα δειγματα δειχνουν οτι δεν ειναι; Αυτο εννοω βασικα πραγματα που κανανε ακομα και τα παλια μας κινητα τα εχουν καταργησει! Στο samsung αν εξαιρεσεις τα ηχεια, υπαρχουν ολες οι τεχνολογιες που μπορει να εχει ενα κινητο σημερα! Να γιατι ειναι τεχνολογικα μπροστα! Απο εκει και περα θα συμφωνησω με τον Billys, απλα να προσθεσω για το αδιαβροχο οτι το s3 τουλαχιστον για εμενα εκει που επρεπε να αντεξει, αντεξε και δεν καταλαβε τιποτα οταν εφαγε το ποτο στη μαπα και τα παγακια! 😛

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

jonjon

καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σασ λογω οτι ενδιαφερομαι να αποκτησω το xperia z το εχω δει μονο ψευτικο το εχει δουλεψει καποιος να μασ πει εντυπωσεισ οσο αφορα στοscrolling kai gγενικα την αποψη του ειμαι κατοχος iphone 5 kai σκεφτομαι να το δοσω για να παρω το sony

Panos7GR

Είδα από κοντά το Z, μου αρέσε, το βρήκα βολικό στο χέρι μου και μου άφησε ωραία αίσθηση στο χέρι. Μακράν οτι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου σε smartphone. Μαράζι μου είναι ότι δεν κατάφερα ακόμα να πιάσω στα χέρια μου ένα Nexus 4 για να έχω γνώμη από τα 2 πρώτα στην εκτίμηση μου… Από τα νέα One και S4 δεν θα πω κάτι… Εξωτερικά μου αρέσει το One, εσωτερικά θεωρώ όλα ίδια (δεν πα να έχει και 16 πυρήνες το S4, αφού δουλεύουν οι 4 μόνο κατά συνθήκη, ίδια αποτελέσματα έχουν) και σαν software features μου άρεσαν δύο-τρία του S4. Σαν αίσθηση στο χέρι που ΘΑ έχουν τα δύο συγκεκριμένα δεν μου λένε κάτι τα info κτλ. Μέχρι να τα πιάσω είναι απλά θεωρίες! Θα συμφωνήσω με τον giorgios, όλα είναι ίδια!! Καμμία μεγάλη καινοτομία… Που είναι ρε μάγκες τα μίλια μπροστά; Τετραπυρήνα δεν είναι όλα; FHD δεν είναι; 2GB RAM δεν εχουν; Απλά ο καθένας έχει τα εξτραδάκια του στο software! Εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν προχωρήσω φέτος σε αγορά νέου smartphone, καθώς η άποψή μου είναι πως ένα smartphone “πρέπει” να αλλαζεται κάθε 2 χρόνια. Έχω το ταπεινό μου Neo V ενάμιση χρόνο, το έχω… Συνέχεια »

Wolf

Εμένα μου αρέσουν όλα, το καθένα για διαφορετικους λόγους..! Τώρα για το πιο έχει τις ιδανικες διαστάσεις/βάρος πιστεύω το s4 με διαφορά αφου είναι το μικρότερο στις 5 ίντσες..!

ΑΝΤΕΓΕΙΑ

απλα και γρηγορα τι πιστευω
Ολες η νεες ναυαρχιδες εχουνε κορυφαιες επιδοσεις (cpu κλπ) που στην ουσια θα τρεξουν μεχρι και την πιο απαιτητικη εφαρμογη και παιχνιδι απροβληματιστα.
Ευτυχως για το 2013 ειδαμε και το κατι παραπανω στο κοσμο του android (One/Z) εκτος τα αναμενομενα.
Οποτε μην κολλατε πουθενα αγοραστε αυτο που πραγματικα σας κανει αισθηση η «ταιριαζει» συμφωνα με τις αναγκες σας.
Η τελικη εμπειρια χρηστη θα ειναι πανω κατω ιδια.

Πλαστικο,μεταλλο η γυαλι δικη σας η επιλογη!

forneverarrow

Θέλω να δω όλους αυτούς που τρελαίνονται με τα smartphones 4,7″ – 5″ να παίρνουν τηλέφωνο χωρίς hands free… Απλά θα είχε ενδιαφέρον!

Και συνοψίζω: Με ένα 3,7″ smartphone και ένα iPad mini κάνω τη δουλειά μου αποτελεσματικότερα από ότι με ένα “ταψί” 5ιντσο που, ούτε για κινητό είναι βολικό, αλλά και αρκετά μικρό για tablet.

No aggress παιδιά, ένα προβληματισμό θέτω.

Garo Mangoyan

Αγαπητέ Κώστα, διάβασα κάποια σχόλια τα οποία με εκπροσωπούν ως προς το “μα, τι το διαφορετικό έχουν η μία συσκευή απο την άλλη πια;”. Οπότε, θέλω να ρωτήσω/προτείνω εαν είναι εφικτό, να μας βοηθήσεις κάνοντας ενα review με οπτική γωνία, αυτή των νεωτερισμών! Δηλαδή, είναι ξεκάθαρο οτι όλες οι high-end συσκευές είναι πια μικρά (σε μέγεθος) PC. Εμείς, πιο να προτιμήσουμε και γιατί;

Για παράδειγμα, κι’ας είναι άτοπο, 2-3 πραγματάκια ν’αναφέρω που μου έκαναν εντύπωση όταν αγόρασα το τελευταίο μου τηλέφωνο και σκέφτηκα “Αυτός ο κατασκευαστής, όντως ήθελε να προσφέρει κάτι το διαφορετικό!” Το τηλέφωνο ήταν το Motorola Atrix 4G! Δόθηκε τρελλή έμφαση στο multimedia dock & to lapdock! Εγγενώς έτρεχε full desktop virtual machine για να προσφέρει το γνωστό “webtop” και custom media-player αλλά media-center. Εκπληκτικό! Μετά κόλλησα με το in-pocket detection! Έπειτα, με το fingerprint reader στο power button.

Αναφέρω τα παραπάνω ενδεικτικά! Σαν έναυσμα! Αν κρίνεις οτι είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο και υπάρχει έδαφος για να γίνει τέτοιο review, σίγουρα θα απαντούσε στην ερώτηση η οποία -ταπεινά πιστεύω- εκπροσωπεί αρκετούς φίλους θαυμαστές και αναγνώστες του Techblog: “Πέραν του hardware, γιατί να προτιμήσω το ένα έναντι του άλλου;”

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γκάρο Μαγκογιάν

Wolf

Φίλε forneverarrow είχα αγοράσει και εγώ tablet ενώ είχα ταυτόχρονα τηλέφωνο με μικρή οθόνη (iphone 4) και τελικά κατάλαβα οτι ουσιαστικά είναι άχρηστα και τα 2 για εμένα γιατί έπρεπε να κουβαλαω και τα δύο για να κάνω την δουλειά μου σωστά..! Το ενα χωράει στην τσέπη αλλά δεν κάνεις σερφαρισμα στο ίντερνετ της προκοπής και το άλλο δεν χωράει στη τσέπη οπότε αντε να το κουβαλάς…! Ενώ ενα 5ιντσο με καλές διαστάσεις όπως το ανερχόμενο s4 χωράει σχεδόν σε όλες τις τσέπες και μόνο καφέ δεν φτιάχνει…! Αυτό είναι αλώστε και το νόημα αυτών των συσκευών..!

forneverarrow

Επομένως, φίλε wolf, τίθεται θέμα αναγκών του καθενός, η καλύτερα, εικονικων αναγκών που δημιουργούν οι εταιρίες. Εγώ δεν μπορώ να δουλέψω με 5″ επειδή τις θεωρώ λίγες τις Internet, ανάγνωση και συγγραφή μακροσκελλων κειμένων. Για αυτή τη δουλειά το 7,9″ tablet είναι ιδανικό από άποψη μεγέθους/φορητότητας. Από την άλλη, το smartphone στις 5″ είναι πρακτικά άβολο για κλήσεις και χρήση με το ένα χέρι, κάτι που τα 4″ και κάτω είναι ιδανικά. Οσο για τη μεταφορά, λόγω δουλειάς έχω πάντα μαζί μου χαρτοφύλακα, άρα κανένα πρόβλημα. Οταν βγαίνω για καφέ δεν έχω πρόβλημα να μεταφέρω από το αυτοκίνητο στο cafe το iPas mini… Σιγά το βάρος! Ε, και αν τύχει και δεν το πάρω μαζί, οι 3,7″ είναι μια χαρά για ένα σύντομο browsing ή κανένα παιχνιδάκι.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η αύξηση στη διαγώνιο είναι μια μόδα που αργά ή γρήγορα θα ξεφουσκωσει… Οπως κάποτε το αντίθετο με τα πολύ μικρά. Είναι παραπάνω μόδα, παρά ουσιαστική ανάγκη που λύνει προβλήματα στον χρήστη.

Billi

Καλησπέρα σας , θέλω να αγοράσω κάποιο καλό κινητό που να αντέξει στο χρόνο και να είναι εύχρηστο. Διάβασα όλα τα σχόλια σας καθώς και πολλά άλλα σχετικά άρθρα και έχω καταλήξει σε δύο κινητά που μου άρεσαν (καθώς για μένα η εμφάνιση μετράει), το sony xperia z και το iphone 5. Σε χαρακτηριστικά φαίνεται καλύτερο το sony ωστόσο πολλά άτομα μου λένε ότι το iphone μπορεί να αντέξει πολύ περισσότερο λόγω λογισμικού. Έχω το sony xperia x10mini και μετά από δύο χρόνια χρήσης και πολλές ενημερώσεις λογισμικού κολλάει πάρα πολύ και πλέον δέχεται ελάχιστες εφαρμογές από το android . Τελικά τι είναι καλύτερο το android ή το ios ? Περιμένω τις απόψεις και τις συμβουλές σας.

vasilis_fr

@Billi Κανενα από τα δύο … το Ζ είναι τεράστιο και γεμίζει δαχτυλιές παντού αφού είναι ντυμένο με ένα φθηνό γυαλί που γεμίζει γρατσουνιές και δύσκολα αλλάζει… Απο ενημερωση η Sony είναι χάλια… Θα προτεινω S4 ή ONE … Kαλύτερο είναι οτι παραμετροποιείται περισσότερο για εμένα… Αρα ANDROID

Jacob

@Billi ναι, ειναι μεσα στις ανερχομενες, με μεγαλο μεριδιο αγορας πλεον. Ειναι αξιοπιστη

Billi

Ευχαριστώ πολύ.. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα και θέλω να αγοράσω κάτι καλό …

Angel

´Ηθελα να πάω κι εγώ τη γνώμη μου όσον αφορά το μέγεθος αλλά νομίζω πως ο χρήστης forneverarrow με κάλυψε απόλυτα! Θεωρώ εντελώς παράλογο μια συσκευή τηλεφώνου να είναι τόσο μεγάλη! Και απορώ πως κάποιοι θεωρούν και κάθε φορά περιμένουν το επόμενο κινητό της εκάστοτε εταιρίας να έχει μεγαλύτερη οθόνη γιατί η προηγούμενη θεωρείται μικρή…. Ετσι όπως πάει το πράγμα σε λίγο καιρό θα βγαίνουν κινητά με 7,8 ή και 9 ίντσες, γιατί εκεί το πάει ο ανταγωνισμός, και αυτό θα θεωρείται και φυσιολογικό!!!!!! Σαν να λέμε ένα iPad mini για κινητό…… Φαντάσου εικόνα…. Εγώ είμαι κάτοχος ενός iPhone 4S και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την apple! Αλλά άμα κι αυτή για χάρη του ανταγωνισμού βγάλει κινητά τέτοιου μεγέθους είναι σίγουρο πως θα αλλάξω γνώμη…

ΝΙΚΟΣ Τ

OΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΡΗΟΝΕ. ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΘΗΚΕΣ,ΤΟ S4 ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ,ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ SPECS ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ + ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ,ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ SAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΨΥΧΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ GALAXY.

ALEX

ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΕΝΑ ΤΗΛ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ 4 ΙΝΤΣΕΣ ΑΝ ΣΕΡΦΑΡΕΙΣ Η ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ Η ΜΙΚΡΟ. ΑΠΟ 2,4 ΙΝ ΩΣ 5.5 ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΣΕΠΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.

panagiwtis92

Καταρχάς καλησπέρα σε όλη την παρέα και καλή ανάσταση να χουμε..είναι το μόνο βέβαιο οτι η εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα κινητου τηλεφώνου έχει πάρει τρομερές διαστάσεις..Βρισκόμαστε σήμερα στη θέση να συγκρίνουμε τα καλύτερα είδη κινητών τηλεφώνων που κυκλοφορούν χωρίς να προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο και χωρίς να αντιπροσωπεύουμε μια συγκεκριμένη εταιρία..Να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον Κώστα με τις παρουσιάσεις του γιατί με έχει βοηθήσει πολύ στις επιλογές μου..Ξεκίνησα να ασχολούμε με κινητά τηλέφωνα όταν έβλεπα οτι το sony ericsson K530i δεν με έβγαζε άλλο..Ετσι λοιπόν αγόρασα το πρώτο Smartphone χperia neo v που ειλικρινά ήταν απίστευτο στα μάτια μου..γρήγορα όμως κατάλαβα οτι κάτι δεν πάει καλά,με μικρή rom να βρίσκεται μέσα στο κινητό το καθιστούσαι αργό με πολλές φορες να κρασάρει και να ανεβάζει θερμοκρασία ικανή να μετρηθεί με θερμόμετρο,πράγμα το οποίο δεν με ικανοποιούσαι..το κράτησα όμως για ένα εξάμηνο μέχρι που έπεσε στα χέρια μου xperia z..ως κάτοχος πολλών ηλεκτρονικών συσκευών sonny μπορώ να πώ πώς ήταν το κάτι πιο εξελιγμένο τόσο απο άποψη μείωσης χρόνου λόγω επεξεργαστή όσο και ποιότητας κατασκευής..εδώ θα ήθελα να σημειώσω πως θα πρέπει να κατασκευαστεί ειδικό κινητό για Ελληνες (για την ώρα που θα βγαίνει απο το αυτοκίνητο,όταν θα… Συνέχεια »

Βασίλης

πιο είναι το πιο φτηνό smartphone από την Samsung ???

Γιώργος

Γεια σας σε λιγες μερες θα παρω καινουργιο smartphone εχω 4ις επειλογες και 9ελλω να μου προτινετε το καλητερο κατα την γνωμη σας..:

1) iphone 5
2) iphone 4s
3) xperia sp
4) xperia z

Απαντιστε μου σας παρακαλω..Ευχαριστω.:)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Τα Samsung smarphones θα παίρνουν seamless updates – Η αρχή θα γίνει με το Galaxy A55

Η δυνατότητα seemless update στα Android που εισήχθη από την Google το 2016 υιοθετήθηκε από τους περισσότερους κατασκευαστές Android.