Galaxy S5 με οθόνη Sharp 5.25 ίντσες LTPS 2K 560 ppi; [φήμες]

Το επόμενο Galaxy S5 δεν θα έχει οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα η Samsung στις ναυαρχίδες της σειράς S και Note. Σύμφωνα με αναφορές που καταφθάνουν από την Κίνα, η Samsung σκοπεύει να ενσωματώσει οθόνη της Sharp τεχνολογίας LCD LTPS με διαγώνιο 5.25 ίντσες και ανάλυση 2K.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο λόγος που θα συμβεί κάτι τέτοιο είναι το γεγονός ότι ο Κορεάτης κατασκευαστής επιθυμεί να διαθέσει το Galaxy S5 με οθόνη ανάλυσης 2K (2560×1440 pixels) οπωσδήποτε και αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει προβλήματα με την κατασκευή των Super AMOLED σε αυτή την ανάλυση.

Αν ισχύουν τελικά οι πληροφορίες, φαίνεται ότι η Samsung θα παίξει γερά με τις εύκαμπρες οθόνες τεχνολογίας AMOLED μέσα στο 2015 και φέτος θα στηριχθεί στη Sharp για τις ναυαρχίδες της.

Galaxy S5 με οθόνη Sharp 5.25 ίντσες, Galaxy S5 με οθόνη Sharp 5.25 ίντσες LTPS 2K 560 ppi; [φήμες]


Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ahilleas

Άλλαξε ο κολιές…

jonjon

Και έγινε βραχιόλι!

σταυρος

Τη μια φορα δε προλαβαινει να βαλει ois στη καμερα,τωρα δε προλαβαινει amoled, αυριο συσκευη Χωρις πλαστικο κ παει λεγοντας…μονο €

Prototype

Θα βάλει LCD?θα ήθελα πολύ να το δω αυτό εδώ και τόσο καιρό είναι υπέρ τς amoled και έχει και φανατικό κοινό για αυτήν την τεχνολογία που την ακολουθεί στις ναυαρχίδες τς. Είχα διαβάσει ότι σκεφτόταν αυτό το σενάριο για ακόμα χαμηλότερο κόστος του κινητού στη γραμμή παραγωγής γιατί η amoled κοστίζει. Βρε λες?

Panos7GR

Γιατί 2Κ ανάλυση σε 5 και κάτι ίντσες;;; Τι τρέλα κι αυτή! Κάθε χρόνο όλο και κάτι θα σκεφτούν για να βιάσουν την μπαταρία…
Θέλετε 2Κ τουλάχιστον βάλτε την σε κανένα tablet… Εκεί τουλαχιστον θα είναι εν μέρη δικαιολογημένο.

giorgos one x

Εγώ θετικά βλεπω μια τέτοια κίνηση πρώτον επειδή η Sharp φτιάχνει Πόλυ καλες οθόνες και δεύτερον επειδή είχα κουραστη με τις amoled που έχουν λίγη φωτηνοτητα και πρασινιζουν ειδικα στο πλάι και τρίτον το κιτ κατ έχει ανοιχτά χρώματα τα όποια θα φενονται ποιό ωραία σε IPS panels.γνώμη μου πάντα

giannaras

Δεν βλέπω να το αλλάξω με το note3 μου πολλά ακούω βέβαια για να δούμε τελικά που θα καταλήξει αυτό το τηλέφωνο και επειδή τα έχω πάρει όλα τα s νομίζω ότι πρέπει στο 5 να τα δώσουν όλα άλλωστε μην ξεχνάμε βγαίνει και το LG g3

ducatijim

πολύ κωλοτούμπα προβλέπω παίδες…..

τα samsungο-παιδα τώρα θα ευλογούν την sammy για την σουπερ lcd (που όντως θα είναι σούπερ λόγω sharp) και θα κλείσουν τα μάτια στις amoled που αγόραζαν τόσα χρόνια με τα υπερκορεσμένα χρώματα και τους αφύσικους χρωματισμούς….

η πόρωση είναι κακή απ΄όπου και αν προέρχεται….(δείτε ψηφοφορία για το καλύτερο κινητό)

όσο για τα 2k πιό καλά σε tablet. σε κινητό μάλλον θα είναι ανούσιο

yianni

Σωστος ο ducatijim !

djfapples

Καλύτερα μια ποιοτική με φυσικά χρώματα οθονη παρα amoled με χρώματα καρτούν κ χάλια άσπρο

Basilis Papathanasiou

Καλό φαίνεται ειδικά αφού θα έχει και eye-scanner δεν έχουμε όμως ακόμα δει τις τιμές….Η κάμερά του μου θυμίζει αυτή που έχει και το LG G2!!!

Φώτης

Παντος όπως κ να χει μπορει να τσιμπησω το note 3 τελικά δεν ξέρω..Το σίγουρο ειναι οτι τουλάχιστον σε κάποια σημεία τα παλια κινητά της Sammy (ειδικα το note 3 που το εχω δει εχει την καλυτερη amoled οθονη με λιγότερο υπερκορεσμενα χρώματα κ πιο ζωντανή εικονα λόγο καλύτερης φωτεινοτητας)δεν θα ειναι ποτε τα ιδια..Αυτο το αβυσσαλέο μαύρο δεν θα το ξαναδούμε..Θα δούμε στην πορεία Παντος τη θα παίξει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.