Σχεδιάζοντας το Samsung Galaxy S5, Εμμονή στο πλαστικό

Το μέταλλο είναι κρύο και βαρύ, σχεδιάζοντας το Samsung Galaxy S5 σκοπός μας ήταν να είναι πιο ανθρώπινο, φιλικό και ζεστό και να έχει μια ευχάριστη αίσθηση αλλά και καλύτερο πιάσιμο (grip), δηλώνει στο Engadget o Dong Hun Kim, Senior Product Designer και συνεχίζει λέγοντας ότι επέμεινε στη χρήση του πολυκαρβονικού πλαστικού.

Στο παρελθόν δείχναμε περισσότερο ενδιαφέρον στα φανταχτερά χαρακτηριστικά που ο χρήστης δεν χρησιμοποιούσε παραπάνω από μια – δυο φορές το χρόνο, στο Galaxy S5 δώσαμε νέα έμφαση στις κεντρικές λειτουργίες του (κάμερα, browser, sharing) και φροντίσαμε αυτές να δουλεύουν καλύτερα, συνέχισε ο Dong Hun Kim. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις στο Engadget εδώ.

Samsung Galaxy S5 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Galaxy S5 σχεδιασμός, Σχεδιάζοντας το Samsung Galaxy S5, Εμμονή στο πλαστικό

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Αυτο το κινητο εχει αρκετο πλαστικο για ολα τα υπολλοιπα κινητα της sammy

grand

Παντα προτιμουσα πλαστικο για αυτο και για μενα σαμσουνγκ ειναι κορυφη με την καλυτερη αισθηση πλαστικου νοτε 3

takis1994

Στο παρελθόν δείχναμε περισσότερο ενδιαφέρον στα φανταχτερά χαρακτηριστικά που ο χρήστης δεν χρησιμοποιούσε παραπάνω από μια – δυο φορές το χρόνο,

Κατι air gesture να υποθεσω?!?

μαρινοσ

δλδ μας λέει οτι το iphone 5s  επειδή είναι από αλουμινιο είναι βαρυ και δεν έχει ωραια αίσθηση στο χερι…

Nick77

Περι ορεξεως…!!

Mimis

Έλα τώρα….
Ελα βρε…
Πες την αλήθεια!!
Πες πως είσαι μπατζανακης με το αφεντικό, και γιαυτό σε κρατάνε..
Μη φοβάσαι…
Εμείς σε καταλαβαίνουμε.
Σε νιώθουμε..
Έλληνες είμαστε!!
Είσαι και senior προντακτ designer..
Αχ ρε Ηρώδη..

Island

Πάντως έχουν ενδιαφέρον αυτές οι δηλώσεις.

Δηλαδή ΑΝ βγει όπως φημολογείται Premium S5 μεταλλικό θα το έχει σχεδιάσει άλλος ??

Εκτος και αν βγάλουν Premium πλαστικό να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Πάντως το σχέδιο σχέδιο,δε το αλλάζουμε…..τέτοια ομορφιά μη πάει χαμένη.

Aσε τους άλλους να ρίχνουν λεφτά πάνω στα M7-M8-Z1-Z2-930 και πάει λέγοντας…..κορόιδα είμαστε αφού θα πουλήσουμε ?

Tom

Εγω δεν εχω προβλημα αλλα αν εδινα πολλα λεφτα θα ηθελα μεταλλο. Επειδη ομως θα δωσω τα μισα οταν και αν το παρω ειμαι κομπλε. Παντως εχει ωραια αισθηση στο χερι το πισω πλαστικο και το μπροστα μερος ειναι ομορφο

Φώτης

Πλαστικό ξεπλαστικο το κινητο μ@μ@ει!!!!το εχω δει απο κοντα κ εχει απο τις καλύτερες οθόνες που εχει βγάλει η Sammy κ όχι μονο (ειναι το πρωτο πράγμα που κοιτάω σε κινητο)Κ γενικα το γουστάρω πολυ ρε αδελφέ..Καλα η καμερα παιδια βγαζει απίστευτες φωτογραφίες..Το μονο δίλημμα που εχω ειναι ενα άλλο κινητο αν μπορείς να το πεις κινητο..Το note 4..Αλλιώς τσιμπαω Σεπτέμβριο galaxy5!!

Dimitrinho

Μην λεμε οτι θελουμε ειναι οντως premium πλαστικο,εχει και την αισθηση ενος hansaplast τι αλλο να ζητησει κανεις;

nGavoun

Καταλαβαίνω οτι το πλαστικό δεν αρέσει σε πολλους και εγώ το ίδιο σκεφτόμουν οτι θα είναι μια πλαστικουρα μέχρι που το είδα απο κοντα και τελικά έχει πολύ ωραία αίσθηση στο χερι και στο skroutz έχει ήδη 599 μέχρι το Σεπτέμβριο μια χαρα θα είναι η τιμή του. Και δεν είμαι fanboy της Sammy lg nexus 5 έχω

Theo

Χωρις να θελω να δικαιολογησω τη σαμσουνγκ, μην ξεχνατε πολλοι απο εσας οτι η σαμσουνγκ βγαζει κινητα 5 ιντσες και πανω, μεγαλους αισθητηρες στην καμερα, τετραπηρυνους επεξεργαστες κι αλλα χιλια δυο. Ολα αυτα εχουν ενα βαρος μεγαλυτερο απο το iphone με τις 4 ιντσες. Οταν θα βγαλει η apple κινητο στις 5 ιντσες και δουμε τις συνολικες διαστασεις του, τοτε θα κρινουμε καλυτερα. Πιστευω οτι αν το s5 ηταν απο μεταλλο θα ηταν πιο βαρυ κατι το οποιο η σαμσουνγκ δεν το ηθελε. Μπορει να μην εχει ακομα την τεχνογνωσια να δημιουργησει ενα κινητο απο μεταλλο, γυαλι, αλουμινιο δε ξερω κι εγω τι, ελαφρυ και λεπτο. Κι εγω πιστευω οτι για να ζητας περισσοτερα κυρια σαμσουνγκ απο την προηγουμενη ναυαρχιδα σου πρεπει και να τα δικαιολογεις και στην ποιοτητα κατασκευης.

gκ

παιδιά κινητό παίρνεις όχι θωρακισμένη πόρτα η αυτοκίνητο. ελεος επειδή βγήκε μια Apple το 2009 με αλουμίνιο κατασκευή τώρα το κάθε βλαχακι την είδε και κάπως με τα πλαστικά. Γιατί το 3GS δεν το κραζατε δλδ;?;? Κοιτάξτε να αγοράζετε ενα κινητό για τις λειτουργίες και τι προσφερει οχι να βγαίνετε και να το παίζετε δήθεν επειδή έχετε το iPhone σιγά ενα κινητό δεν φτιάχνει ούτε τον άνθρωπο ούτε την προσωπικοτητα

ioannis

πιασε το αυγο και κουρευτο….γιατη οποτε σκεφτωμαι την samsung εχω στο μυαλο μου ενα φουρνο μικροκυμματον….γιατη ισως εχω εναν στην κουζινα μου..?

jonjon

To s5 είναι το καλύτερο τηλέφωνο της σειράς galaxy απλά! Όταν πέσει στα 350-400 το έχω πάρει. Τώρα πλαστικό ,αίσθηση στο χέρι κτλ, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

nikoskountouran

Τα μέταλλα είναι για σίδεροκατασκευές ψησταριές σούβλες κάγκελα τενεκεδες κτλ. Τα γυαλιά για καθρέφτες κουφώματα παρ μπριζ κτλ. Το ξύλο για έπιπλα.. Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί τόσο μίσος για το πλαστικό.και κάτι ακόμα για την τιμή του, που δεν υπολογίζεται από την αξία του πλαστικού η οποία είναι 2 ευρώ, αλλά από χιλιάδες άλλους παράγοντες.

Lefteris

Εμένα δε με πειράζει το πλαστικό, με πειράζει που η όψη του είναι ίδια με του s3 και s4! Αυτό είναι που με χαλάει!

john

Οποιος δεν μπορει να το παρει αυτα λεει…
Το εχω εδω και λιγες μερες το πηρα απο εξωτερικο 550 ευρω…
Απλα ειναι το καλυτερο κινητο στον κοσμο!
Πριν απο αυτο ειχα s4 gt i9505 απλα καλο…μετα πηρα το s4 gt i9500 απο εξωτερικο σχεδον το ιδιο αλλα με πιο καλη καμερα…και μετα πηρα το s4 lte-a e330s απο κορεα αυτο και αν ηταν καλο
αλλα…
το s5 ειναι αλλη φαση…

Nio

Μολις πεσει στην τιμη του 1+ κατι γινεται…. Μπορει να πουλησει κανα κομματι…

kostas

Θα το πάρω και αυτό για κάνα μήνα βέβαια για να το τεσταρο και θα σας πω μετά πάντως από το νοτε 3 είχα πολύ καλές εντυπώσεις δεν βλέπω όμως να έχει τίποτα να με ξεκολλήσει από την ομορφιά του m7 μάλλον το m8 θα το πετύχει αυτό.

tech21man

Με αυτη τη σχεδιαση ομως (αντε ας πουμε οτι αρεσει πολυ αυτο το pleather πισω-εμενα οχι και τοσο) παλι αφηνεις το φακο εκτεθιμενο.

Αρκετοι φιλοι (και εγω) εχουν απο μικρογρατζουνιτσες (κοινο στα samsung) μεχρι προβληματακια (θελει αλλαγη το πλαστικο του φακου και ειναι μερος του casing και οχι της πλατης).

Τελικα καταληγεις σε θηκη. Οποτε ακυρη η πισω υφη.

Αυτο ισχυει και για τα περισσοτερα iphone. Οσα εχω δει εκτος θηκης ειναι με ραγισμενα γυαλια περα δωθε, οσα εχουν θηκη μοιαζουν πιο πλασικα και απο το 3gs, σαν επενδυση με γαλοτσα…

Johnny

Μπράβο Samsung!Κατάφερες να πείσεις τον εαυτό σου ότι το πλαστικό είναι καλύτερο υλικό από το αλουμίνιο.Ήθελα να ξέρα εσείς που προτιμάτε το πλαστικό έχετε πιάσει κανένα HTC One,iPhone,Xperia Z2 να δείτε τι αίσθηση αφήνει στο χέρι;
Δοκιμάστε πρώτα και τα υπόλοιπα και μετά θα καταλάβετε ότι το πλαστικό (όσο ελαφρύ ή φτηνό κι αν είναι) μπροστά στο μέταλλο δεν πιάνει μία

Υ.Γ. Εδώ ταιριάζει μια παροιμία που έχουμε εμείς στην Κύπρο: “Με τα λόγια τα δικά σας αναπαύκετε η καρκιά σας”.

Αλέξανδρος

Έλεος! Σταματήστε. Βαρέθηκα να ακούω για iphone και iphone! Κράξτε κύριοι! Κράξτε! Όσοι δεν μπορείτε να το αγοράσετε, κράξτε από την ζήλια σας. Τι περιμένετε;;; Τι; Δεν βγήκε τυχαία ο τίτλος του, ως το καλύτερο κινητό της αγοράς! @Nio: Κανένα κομμάτι, εεε; Οι προπαρεγγελίες μόνο ήταν μερικά εκατομμύρια! Κινητό παίρνετε, όχι αυτοκίνητο. Και εσείς τις apple, μείνετε όπου είστε και μην ασχολείστε. Συνεχίστε με το κόλλημα σας, στην εταιρία που σας κάνει πλύση εγκεφάλου! Μην σχολιάζετε και κράζετε χωρίς καν να το έχετε δει από κοντά! Εγώ το χρησιμοποίησα δίπλα δίπλα με το iphone 5S. Το Galaxy S5 είναι κατά 1,5-2 φορές γρηγορότερο σε ίδιες εφαρμογές με το Iphone 5S, επίσης το Galaxy S5 έχει πολύ καλύτερη κάμερα, πολύ καλύτερη αίσθηση στο χέρι, πολύ καλύτερη οθόνη, σαφώς ποιο αξιόπιστο fingerprint scanner, πολύ περισσότερες λειτουργίες private mode, πολύ καλύτερο multi tasking και πολλά εξτρά καλούδια που η apple ούτε είχε φανταστεί! Και για να μην ειπωθούν υπονοούμε με samsung fanboy και χαζομαρίτσες, δεν έχω ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με samsung. Καμιά συσκευή samsung στην κατοχή μου, όλα τα προηγούμενα κινητά μου Sony (Ericsson). Ούτε πάω κόντρα στην apple, τo ipad είναι το καλύτερο tablet ever, το iphone 5Sόμως είναι πολύ καλό, ΧΩΡΙΣ… Συνέχεια »

temasek

@Αλέξανδρε πρώτον το iPhone δεν βγεικε το καλύτερο κινητό της αγοράς,το HTC one βγεικε όσο και αν σε πονάει αυτό.
Δεύτερον είναι γελοίο να μιλάς για πληση εγκεφάλου ενώ εγορασες iPhone!!! Σοβαρά…ούτε καν HD οθόνη ,είναι απλά για γελοία.
Τέλοςο @Nio έχει απόλυτο δίκιο το ONE plus παιζει μπάλα μονο του σε τέτοια τιμή τα specs του είναι μακράν τα καλύτερα σε κινητό και φοράει rom της cyanogen.
-κάτοχος nexus 5

Αλέξανδρος

@temasek Δεν είπα ότι αγόρασα iPhone 5S. Είπα ότι απλά τα χειρίστηκα δίπλα δίπλα! Δεν έχω κανένα από τα 2 κινητά, απλά σκοπεύω να πάρω το S5. Αλλά τα έχω χειριστεί, και μου έδωσε πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης το S5.

2ον) Δεν με ενδιαφέρει το HTC One, αλλά δεν κάνω σαν υστερικός, διότι δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλύτερο ή όχι! Εγώ προτιμώ το S5 γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βασιστώ ποιο πολύ στην Samsung παρά στην HTC. Και πάντα αποτελούν δικές μου απόψεις.

3ον) Θα σου πρότεινα πριν διαφωνήσεις με κάποιον, να διαβάσεις καλά αυτά που έγραψε, και εφόσον τα έχεις κατανοήσει, ελεύθερος να πεις την γνώμη σου. Όχι όμως να έχεις την αίσθηση ότι αυτά που θα πεις, ισχύουν κατά 100% !

Spyros

Αν σε κάποιον δεν αρέσει το iphone γιατί δεν απευθύνεται στην ίδια την εταιρεία και να τους τα πει !!!! Μιλάμε για το προϊόν που καθόρισε την έννοια smartphone στον πλανήτη κ στη συνέχεια ή ταυτόχρονα εμφανίστηκε η ΗTC.

Johnny

@Αλέξανδρος φίλε το άρθρο μιλάει για την εμμονή της Samsung με το πλαστικό.Τώρα πως εσύ μπέρδεψες τα υλικά κατασκευής του s5 (που είναι το θέμα μας αυτή τη στιγμή) με την εμπειρία χρήσης του iphone και του s5 δικό σου θέμα.

Συμπέρασμα: Αυτή τη στιγμή δεν συγκρίνουμε ούτε την κάμερα,ούτε το ui,ούτε την ταχύτητα αλλά την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ του s5.
Και σε σύγκριση με τα υλικά των άλλων φετινών ναυαρχίδων το πλαστικό του s5 είναι για πέταμα

Αλέξανδρος

@Johny δεν αντιλέγω σε σχέση με την κατασκευή. Όντως υπάρχει εμμονή στο πλαστικό, αλλά με μια θήκη δεν υπάρχει πρόβλημα! Υπάρχει;

Και όπως ξαναείπα είναι κινητό ΚΑΙ ΟΧΙ αυτοκίνητο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.