Gartner, Πτώση 2% στις πωλήσεις κινητών παγκοσμίως

Η εταιρεία ερευνών Gartner εντοπίζει μία ελαφριά πτώση της τάξης του 2% στις πωλήσεις κινητών, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη χρονιά που σημειώνεται πτώση πωλήσεων στην αγορά κινητών τηλεφώνων από το 2009. Συνολικά έχουν πωληθεί 419.1 εκατομμύρια κινητά, τους τρεις πρώτους μήνες του 2012.

Τα smartphones ανεβαίνουν δυναμικά με 144.4 εκατομμύρια συσκευές να πωλούνται, με ρυθμό ανάπτυξης που φτάνει το 44.7%. Στο Android ανήκει το 56.1% της αγοράς, στο iOS το 22.9%, ενώ ακολουθεί το Symbian με 8.6%, το BlackBerry με 6.9%, το Bada με 2.7% και τα Windows Phone με 1.9%.

Η Samsung είναι η εταιρεία εκείνη που κόβει πρώτη το νήμα, καθώς της ανήκει το 20.7% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς κινητών, ακολουθεί η Nokia με μερίδιο 19.8% στην παγκόσμια αγορά. Η Apple κατατάσσεται τρίτη με μερίδιο 7.9%, ενώ ακολουθούν οι ZTE, LG, Huawei, η RIM, η Motorola, η Sony και η HTC.

Update: Από τη μεριά της η μέτρηση Full Kantar WorldPanel για το διάστημα μέχρι και τις 15 Απριλίου δείχνει ότι τα Windows Phone 7 ξεπερνούν σε πωλήσεις τα Blackberry σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Εκεί τα Windows Phone είχαν το 3.6% της αγοράς έναντι 3.2% της RIM, με ανοδικές τάσεις. Και στη Γερμανία, τα Windows Phone διπλασίασαν το ποσοστό τους από τα 2.9% στο 6.2% από χρόνο σε χρόνο. Οι αναλυτικοί πίνακες και τα στοιχεία βρίσκονται εδώ και δείχνουν ότι ο πόλεμος των κινητών συνεχίζεται ακάθεκτος…

, Gartner, Πτώση 2% στις πωλήσεις κινητών παγκοσμίως

, Gartner, Πτώση 2% στις πωλήσεις κινητών παγκοσμίως

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
μαρκος xperia

η κρίση φταίει

Σταυρος

Εγώ αυτό που παρατήρησα είναι ότι το market share των wp7 έπεσε απο 2.6 στο 1.9… Που σημαίνει ότι το λειτουργικό αυτό είναι πολύ μεγάλο fail!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Δεν λεει wp7, λεει Microsoft που σημαινει wp7 + wm. To wm πεφτει κατακορυφα και παρασυρει τον δεικτη Microsoft συνολικα.
Για τα wp7/7.5 διαβασε το update του αρθρου. Θα δεις οτι δεν ειναι το λειτουργικο fail, αλλα το σχολιο σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business gartner

Gartner: Άνοδος στην αγορά PC παρά την κρίση στους επεξεργαστές

Μπορεί η κρίση στην προσφορά επεξεργαστών να είναι μεγάλη, αλλά τα στοιχεία της Gartner δείχνουν ότι τα PC έχουν ανέβει στο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Computers gartner

Μείωση στη ζήτηση υπολογιστών το 2ο τρίμηνο του έτους

Εν αναμονή των Windows 10, μειώθηκε κατά 9.5% η ζήτηση για υπολογιστές το 2ο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία ερευνών Gartner και αναμένει μια συνολική μείωση της τάξης του 4.4% συνολικά για το 2015. Πρόκειται για shipments δηλαδή για συσκευές που έφυγαν από τα εργοστάσια παραγωγής και δεν σημαίνει ότι […]

Tablets gartner

Έρευνα Gartner, Οι πωλήσεις των tablets θα ξεπεράσουν των PCs σε τρία χρόνια

Η τελευταία έκθεση της εταιρείας ερευνών και στατιστικών μετρήσεων Gartner προβλέπει ότι οι παραδόσεις tablets θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 42,7% σε σχέση με την περσινή χρονιά ενώ αντίθετα, οι πωλήσεις PC αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση της τάξης του 11,2%. Συγκεκριμένα η Gartner προβλέπει ότι…

Software gartner

Gartner, 102 δισ. εφαρμογές θα κατέβουν το 2013

Το πεδίο της αγοράς εφαρμογών για smartphones μπορεί να το συγκρίνει κανείς με άνεση με μία βιομηχανία, στοιχείο που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της έρευνας που κάνει η Gartner και μας δείχνει ότι εντός του 2013 θα έχουν κατέβει περίπου 102 δισεκατομμύρια εφαρμογές.Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του 2012 είχαν κατέβει 64 δισεκατομμύρια εφαρμογές από […]