Η αγορά των κινητών τηλεφώνων το 2009

To 2009, οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο αγόρασαν 1.21 δισ. συσκευές κινητών τηλεφώνων (μείωση 0.9% σε σχέση με το 2008), σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner. Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,3% – 340 εκ. συσκευές – (σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του ’08) κάτι που σύφωνα με την Gartner ωφείλεται στα smartphones αλλά και τα πολύ οικονομικά μοντέλα. Nokia, Motorola και Sony Ericsson σημείωσαν χαμηλότερες πωλήσεις το 2009 σε σχέση με το 2008.

, Η αγορά των κινητών τηλεφώνων το 2009

Η κατηγορία των smartphones τα πήγε πάρα πολύ καλά το 2009, σημειώνοντας πωλήσεις 172.4 εκ. συσκευών, σημειώνοντας αύξηση 23.8% σε σχέση με το 2008. Apple και Blackberry (RIM) άγγιξαν το 14,4% και 19,9% αντίστοιχα της πίτας των πωλήσεων smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android σημείωσαν άυξηση 3.5%.

, Η αγορά των κινητών τηλεφώνων το 2009

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spyroscesarsc

Νόμιζα ότι η Samsung ξεπέρασε το 20%… :-/

Αnyway… Και πάλι είναι ο μεγάλος κερδισμένος στην μάχη του 2009! 😀

Staf

Να πουμε οτι η ΝΟΚΙΑ ειναι πρωτη ..Ομως εχει πτωτικη πορεια.Και πιστευω δικαιολογημενα..Η Samsung και η LG ομως ανεβαινουν βαθμιαια και πιστευω πως ειναι επισης δικαιολογημενο..Με τα WinMo και το Android πανε καλα.Η Νοκια ας μεινει στο Symbian και θα προοδευσει..

harry

Νομίζω οτι η motorola με τα καινουρια της μοντελα με android θα κανει την εκπληξη για το 2010. για να δουμε τι θα κανει η μεγαλη κυρια της κινητης τηλεφωνιας. παρεπιπτοντως κανενα νεο για την επισημη κυκλοφορια του milestone?

Staf

Αν συνεχισει και βγαζει Android η ΜΟΤΟROLA θα παει καλα.Αλλιως δεν θα εχει μεγαλες διαφορες.Οσο για το Milestone o Κωστας νομιζω θα ξερει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.