Gartner, Τα smartphones κυριαρχούν εξαιτίας του Android

H Gartner, μελετώντας την κατάσταση της αγοράς κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2013, μας ενημερώνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα smartphones ξεπερνούν σε πωλήσεις τα feature phones σε παγκόσμιο επίπεδο. Η άνοδος πωλήσεων των smartphones σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 46.5% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το Android φέρεται να είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτό.

Το λειτουργικό της Google κατέχει το 79% της αγοράς smartphones σύμφωνα με την Gartner, το iOS κατέχει το 14.2% και στην τρίτη θέση έρχεται το Windows Phone με 3.3%. Περίπου 177 εκ. smartphones με Android πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, ενώ συνολικά οι πωλήσεις των Smartphones αυξήθηκαν κατά 225 εκ. μονάδες, τη στιγμή που τα feature phones σημείωσαν πτώση πωλήσεων κατά 210 εκ. μονάδες. Για αναλυτικότερα στοιχεία μπορείτε να δείτε και τους αναλυτικούς πίνακες που ακολουθούν. Ο πρώτος δείχνει τις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones σύμφωνα με το λειτουργικό σύστημα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και ο δεύτερος δείχνει τις πωλήσεις smartphones σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Gartner, Gartner, Τα smartphones κυριαρχούν εξαιτίας του Android

Gartner, Gartner, Τα smartphones κυριαρχούν εξαιτίας του Android

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SammyJim

Ειναι Απολυτα λογικο…οχι μονο απο το Βουνο ποικιλίας συσκευών για Καθε τσεπη αλλα και λογω της φιλικοτητας, ευελιξίας και το Κυριοτερο.. ..παραμετροποιησης αναλογα με τις προσωπικές ανάγκες του εκαστοτε χρήστη.Εχοντας – στιγμιαία εννοειται – κουραστεί απο το fragmentation του Android, εκανα το λαθος να αγορασω το κορυφαίων χαρακτηριστικων – σα συσκευή παντα – Ativ S…..δυο βδομαδες τωρα που το στρωνω, σεταρω και μαθενω, ενα εχω να πω….πιο παραλυτος απο θεμα εργονομιας και κατακερματισμενου λογισμικου δεν εχω νιωσει Ποτε Ξανα…ειδικα εχοντας WM απο το 5 μεχρι και το 6.5….οποτε Η ANDROID Η ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

tasos13

η idc θα συμφωνησει ποτε με την gartner κι τουμπαλιν, κι αμφωτερες με την πραγματικοτητα;

demon

tasos για πες και σε εμας ποια ειναι η πραγματικοτητα αν θελεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.