Έκθεση GfK: Πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας στα καταστήματα λιανικής

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κινητά μας τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά όταν πρόκειται να ψωνίσουμε online. Η εισβολή τους όμως σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει το πως φέρονται οι καταναλωτές όταν ψωνίζουν σε κανονικά καταστήματα. Η GfK πραγματοποίησε μια έρευνα σε χρήστες κινητών από 23 χώρες για το πως χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές στα καταστήματα.

Τα αποτελέσματα έχουν πραγματικά ενδιαφέρον καθώς οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι όταν βρίσκονται μέσα σε ένα κατάστημα χρησιμοποιούν το κινητό τους κυρίως για να συγκρίνουν τις τιμές και να πάρουν τη συμβουλή ενός φίλου ή συγγενή για την επικείμενη αγορά. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό απάντησε ότι χρησιμοποιεί το κινητό για να φωτογραφίσει πράγματα που ίσως αγοράσει στο μέλλον. Μεταξύ των απαντήσεων ήταν ότι σκανάρουν barcodes ή QR codes και ότι αγοράζουν το προϊόν μέσω κάποιου app ή website.

gfk χρήση κινητων σε καταστηματα, Έκθεση GfK: Πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας στα καταστήματα λιανικής

gfk χρήση κινητων σε καταστηματα, Έκθεση GfK: Πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας στα καταστήματα λιανικής

Σχεδόν οι μισοί ηλικίας 20-29 συγκρίνουν τις τιμές online, ενώ οι άντρες είναι πολύ πιο ενεργοί από τις γυναίκες με ποσοστά 42% και 37% αντίστοιχα. Η πιο ενεργή ομάδα που συγκρίνει τις τιμές ενώ είναι στο κατάστημα είναι οι ηλικίες 20-29 με 49%, ενώ ακολουθούν 15-19 και οι 30-39 με 45%.

Όσον αφορά στις χώρες, η N. Κορέα, η Κίνα και η Τουρκία είναι αυτές που κοιτάζουν περισσότερο τις τιμές online, ενώ βρίσκονται στο κατάστημα με ποσοστά 59%, 54% και 53% αντίστοιχα. Στις τελευταίες θέσεις είναι Ουκρανία (11%), Ν.Αφρική (15%) και Ινδία (17%).

gfk χρήση κινητων σε καταστηματα, Έκθεση GfK: Πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας στα καταστήματα λιανικής

gfk χρήση κινητων σε καταστηματα, Έκθεση GfK: Πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας στα καταστήματα λιανικής

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

πλέον εδώ και μερικά χρόνια δεν πάω σε κατάστημα, κάνω αγορές μόνο από έξω να μην τρώνε το φπα δικοί μας κλέφτες (αφού αποφάσισαν να μας ξεσκισουν όπου μπορώ δεν δίνω ούτε δραχμή)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured GfK

Αύξηση 10% της μέσης τιμής πώλησης των smartphone το 2017

10% αυξήθηκε η μέση τιμή πώλησης των smartphone παγκοσμίως το 2017 σύμφωνα με έκθεση της GfK. Βάση στοιχείων από 75 αγορές ο μέσος όρος της τιμής πώλησης των smartphone παγκοσμίως παρουσίασε αύξηση 10% και άγγιξε τα 363 δολάρια (295 ευρώ).

Business GfK

Q4 2014: Η ελληνική αγορά τεχνολογίας συνεχίζει την θετική της πορεία

Η αγορά των τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων έκλεισε στα 567 εκ. ευρώ για το 4ο τρίμηνο (Q4) του 2014, αυξημένη κατά 10,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο Q4 του 2013. Η ελληνική αγορά για το Q4 του 2014 συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική άνοδο, με τέσσερις από τους επτά τομείς να έχουν θετική παρουσία, δύο από τους […]

Business GfK

Αγορά τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων, Ελλάδα 2ο τρίμηνο 2013

Η αγορά των τεχνολογικά καταναλωτικών προϊόντων ανήλθε στα 371,6 εκατομμύρια ευρώ το 2ο τρίμηνο του 2013, παρουσιάζοντας μια πτώση της τάξεως του 7,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο 2ο τρίμηνο του 2012. Η πολιτική αβεβαιότητα φαίνεται να επηρέασε σε μικρό βαθμό τις επιχειρηματικές προσδοκίες και περισσότερο την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Smartphones GfK Smartphones

Πόσα smartphones και tablets θα πωληθούν το 2013 και το 2014;

Βρισκόμαστε στη Σαρδηνία και παρακολουθούμε το συνέδριο IFA Global Press Conference 2013, προπομπό της ετήσιας έκθεσης IFA 2013 που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο 6 με 11 Σεπτεμβρίου (το Techblog θα είναι εκεί). Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις όπως πάντα ήταν αυτή του Jurgen Boyny, Global Director Consumer Electronics της GfK.