Ελληνική αγορά smartphones, Οι περισσότεροι έχουν Nokia, δημοφιλέστερο το Android, κοιτάνε προς iPhone

Η διείσδυση των smartphones αγγίζει πλέον το 15% στην Ελλάδα, ενώ η πρόθεση απόκτησης smartphone κατά την επόμενη αγορά κινητού υπόσχεται να διπλασιάσει σχεδόν την αγορά σύντομα. Η διείσδυση και η πρόθεση είναι σημαντικά μεγαλύτερες στους άνδρες και τις ηλικίες 18-34, κοινά με μεγαλύτερη τεχνολογική εξοικείωση και υψηλότερη ενασχόληση με το Internet.

Μόλις 2-3 χρόνια πριν το κύριο ενδιαφέρον των αγοραστών κινητών τηλεφώνων ήταν να είχε η συσκευή ελκυστική σχεδίαση και να ήταν εφοδιασμένη με τις τελευταίες τεχνολογίες όπως υψηλής ανάλυσης κάμερα, GPS και Wi-Fi. Χωρίς να έχουν χάσει τελείως τη σημασία τους τα παραπάνω, στην εποχή των smartphones, ο παράγοντας «εμπειρία κατά τη χρήση» αποκτά αυξανόμενη βαρύτητα. Το νέο, αποφασιστικό στοιχείο είναι το λειτουργικό σύστημα και οι αντιλήψεις των καταναλωτών για τα διάφορα συστήματα. Σημαντική είναι επίσης η διαθεσιμότητα εφαρμογών και η ευκολία στο κατέβασμά τους.

Στην Ελλάδα, η πρόσβαση στο internet είναι η βασική απαίτηση και το βασικό κίνητρο αγοράς μιας συσκευής smartphone, ακολουθούμενη από το κατέβασμα εφαρμογών.
, Ελληνική αγορά smartphones, Οι περισσότεροι έχουν Nokia, δημοφιλέστερο το Android, κοιτάνε προς iPhone

Μάρκες smartphones – Ελλάδα
H Nokia κατέχει την πρώτη θέση ως τώρα στη διείσδυση (ποσοστό κατόχων, όχι μερίδιο πωλήσεων) στα smartphones με έμφαση στις ηλικίες 35-44, ακολουθεί η Sony Ericcson με έμφαση στις μικρότερες ηλικίες, καθώς και η Apple με το iPhone.
Οι χρήστες του iPhone θεωρούν πως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της συσκευής τους είναι η δυνατότητα για συγχρονισμό των εργασιών που γίνονται στο κινητό με τον προσωπικό υπολογιστή. Αντίθετα, οι χρήστες smartphone Nokia βρίσκουν πως η πρόσβαση σε online υπηρεσίες είναι το δυνατό χαρακτηριστικό των συσκευών τους. Τέλος, η πρόσβαση σε χαμηλού κόστους ή και δωρεάν εφαρμογές και υπηρεσίες αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για τους κατόχους smartphone Sony Ericsson.

Λειτουργικά Συστήματα
40% του συνολικού πληθυσμού δεν γνωρίζει κάποιο λειτουργικό σύστημα κινητού. Όμως και το 34% των χρηστών smartphone δε γνωρίζει ποιο λειτουργικό σύστημα φέρει το κινητό του (ή δε θυμάται να το πει).
Το πιο γνωστό λειτουργικό σύστημα είναι το Android (24%). Ακολουθεί αυτό της Apple (15%) και μετά το Symbian (11%) της Nokia – παρά την πρώτη θέση της σε συνολική διείσδυση ως τώρα.
Η πρόθεση πιστότητας στο λειτουργικό σύστημα είναι ιδιαίτερα υψηλή στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες (βλ. Πίνακα 2), λόγω μάλλον του πιο πρώιμου σταδίου ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς και, πιθανώς, της μικρότερης εκπαίδευσης των Ελλήνων χρηστών στα διάφορα συστήματα.
, Ελληνική αγορά smartphones, Οι περισσότεροι έχουν Nokia, δημοφιλέστερο το Android, κοιτάνε προς iPhone

Το Apple iOS (με 66%) και το Android (με 61%) παρουσιάζουν υψηλή πρόθεση πιστότητας, σε αντίθεση με τα Symbian (19%), BlackBerry (29%) και Windows (33%). Το Android παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυναμική για το μέλλον λόγω της πολύ καλής πιθανότητας διείσδυσης σε χρήστες Symbian (79%) – λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη διείσδυση της Nokia.
, Ελληνική αγορά smartphones, Οι περισσότεροι έχουν Nokia, δημοφιλέστερο το Android, κοιτάνε προς iPhone

Ταυτότητα της έρευνας
Για την παραπάνω ανάλυση, η GfK Hellas συμπεριέλαβε ερωτηματολόγιο με θέμα smartphones στη μηνιαία CATIBUS (τηλεφωνική omnibus), σε δείγμα 1000 ατόμων, πανελλαδικά, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18-64 ετών. Τα αποτελέσματα σταθμίστηκαν με βάση τις αναλογίες του πραγματικού πληθυσμού της χώρας. Η έρευνα διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2010.
Στις υπόλοιπες χώρες, η έρευνα διεξήχθη μέσω internet (online), σε αντιπροσωπευτικό panel χρηστών κινητών, με τα ακόλουθα δείγματα: Γερμανία (1001), Μ. Βρετανία (1499), ΗΠΑ (883), Ισπανία (1202), Κίνα (578) και Βραζιλία (1480), κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010. www.gfk.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

69 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manos.d

Οι χρήστες του iPhone (οχι ολοι αλλα αρκετοι) θεωρούν πως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της συσκευής τους ειναι το μηλαρακι που εχει πισω το καπακι , νομιζω ειναι το σωστο…Και οποιος καταλαβε , καταλαβε…

Thanasis

συμφωνω με τον manos

stavros

Ω ναι!!!! +1000

Γιώργος_Πετρα

Και Εγώ Έχω iPhone Αλλα δεν το πήρα
Για το μηλαρακι πίσω που Έχει το πήρα
Γιατί ήταν το πιο ισοροπημενο Κινητο στην
Αγορα.

Youxou

Panta meta to Galaxy S gia fetos toulaxiston…. xaxaxa!!!

stelios gr

manos d δεν θα μπορουσεσ να το θεσεισ καλυτερα…….

Vagos

manos.d……. έχεις απόλυτο δίκιο!

Ovios

Συμφωνώ απόλυτα με την έρευνα και μένα όλοι οι φίλοι μου πήραν το iphone γιατί για τα λεφτά του ήταν το καλύτερο και το κυριότερο ήθελαν να το κάνουν sync με το pc τους!
Ποιον κοροϊδεύουν; έμενα οι μισοί το πήραν γιατί είναι trendy και οι άλλοι μισοί για να παίζουν παιχνίδια!

lorentzos

ειναι σαν αυτους που αγοραζουν mercedes, μπορει να μην ειναι ξερουν τη προσφερει το αυτοκινητο η εαν ειναι το καταληλο για την χρηση του αρκει να εχει το αστερι στο καπο!!! πανω απο ολα το πρεστιζ αυτο μετραει!! Εαν ηξεραν οι μιση απο αυτους που εχουν παρει iphone τη μπορει να κανει και τη προσφερει το λειτουργικο τρυπα μου τη μυτη που λενε…..

Παναγιώτης

Αν και η πλειοψηφία το αγόρασε για το μηλαράκι δεν μειώνεται η αξία του κινητού. Η αξιοπιστία της εταιρείας σε συνδυασμό το design , οι δυνατότητες (σε επίπεδο εφαρμογών) , η ευχρηστία , η σταθερότητα καθώς και η δυνατότητα “πειράγματος’ για τον εμπειρο χρήστη καθιστούν το iphone ένα από τα καλύτερα κινητά της αγοράς. Όπως είπε κάποιος είναι σαν τις mercedez. Οι περισότεροι το παίρνουν για μόστρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα για τα ελληνικά δεδομένα.

d_kampi

Δηλαδή απο τη έρευνα αυτό με το iphone σας έκανε εντύπωση??Το γεγονός ότι υπάρχει ένα ποσοστό γυναικών(έστω και 1%) που ΔΕΝ χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για ομιλία ή μηνύματα δεν το πρόσεξε κανείς??Δηλαδή τί ακριβώς το κάνουν το κινητό???χαχαχαχαχαχαχαχα

dionisis

Εγώ πιστεύω ότι το μέλλον είναι το android αυτό με τις αναβαθμίσεις να μην είχε που είσαι όμηρος της εκάστοτε εταιρείας για το πότε θα αποφασίσει να τις βγάλει (ας είναι καλά xda-modaco-techblog). Η πρώτη μου γνωριμία με αυτό το λειτουργικό έγινε με το zte blade που θεωρώ ενα best value

manos k

Χαχαχα! Αν η ζήλεια ήταν ψώρα θα είχε γεμίσει όλη η χώρα! Επειδή μερικοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν το iphone 4 λένε δεν είναι καλό. Έχω δοκιμάσει πολλά τηλ και σαν το iphone κανένα δεν με ικανοποίησε. Σταθερότερο λογισμικό από το iOs δεν υπάρχει μέχρι στιγμής….

kalpav

Όποιος γνωρίσει το iPhone δεν γυρίζει πίσω, γιατί το iPhone είναι μια κατηγορία από μόνο του.

giwrgos_petra

για μενα ειναι το πιο ισοροπημενο μαζι με το galaxy s.
και τα δυο εχουν ελειψεις το ενα δεν στελνει με bluetooth το αλλο δεν εχει φλας.
δεν υπαρχει τελειο τηλεφωνο.

Ravisher34

Έχοντας δουλέψει και τα 2 λειτουργικά android Kai iOS….Ειμαι ευχαριστημένος και απο τα 2….αλλα πραγματικα μου τη σπάνε άτομα σαν και αυτα που σχολιαζουν παραπάνω….Αντι να πουν την άποψη τους και να προσπαθήσουν να την τεκμηριωσουν με επιχειρήματα λένε οτι ο άλλος πηγε και πήρε το iPhone για το μηλαρακι απο πίσω…πραγματικα μονο κομπλεξικα μπορω να θεώρησω τα ατομα αυτα….Αντε να μη γίνω κακός και τα πω ανιδεα….δεν πετάς λάσπη στο αντίπαλο στρατοπεδο για να δείξεις οτι αυτο που στηριζεις ειναι καλυτερο αλλα τονιζεις τα υπέρ που εχει…

Και αμα θέλετε να το παμε έτσι και το android μόδα εχει γινει πλεον…έτσι να πω και Εγω μια χαζη και ηλίθια άποψη που να μην ειναι τεκμηριωμένη..

Και στη τελικη αμα Εγω η κάποιος άλλος εχει την άνεση να τα σταξει για να πάρει το iPhone δεν ειναι δικιά σας δουλεια..
Αντε να δείτε αμα θα πάρετε την επόμενη αναβάθμιση στο λειτουργικό σας μετα τα 600 που σκασατε και Ποτε….

Και οπως λένε και στο χωριο μ να κοιτάς πρώτα τη δικιά σου καμπούρα και μετα του αλλου…..

Dimitris

Οι χρηστες Symbian ξεφευγουν λιγο;;; 23+79+19+4+12=137% !!! Ελεγξτε το λιγο

Στο θεμα μας, και μενα απο τα ποσοστα, οι χρηστες iPhone μου φαινονται ολιγον κομπλεξικοι! Εγω παντως, ως κατοχος symbian (sony ericsson vivaz) θα κοιταξω μονο προς android μερια, οοοταν ξανακοιταξω για κινητο!

Τελος, θελω μια ερευνα για να διαπιστωσω με τι διαλο ασχολειται αυτο το 1% των γυναικων που δεν στελνουν μηνυματα/μιλουν στο κινητο! Μονο για καθρεφτακι το χουν;;;

fred

ενδιαφερον ερευνα!! η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι to andoid θα κυριαρχισει στο αμεσο μελλον!!!

vwgolf16

Πάρτε το χαμπάρι το Android είναι το μέλλον θα μπει μέχρι κ στα ψυγεία μας κ τα πλυντήρια 🙂

lorentzos

Για να μην λέμε πολλές κουβέντες άσκοπες σε αυτό το σαϊτ σίγουρα γράφουμε οι περισσότεροι που γνωρίζουμε το τη κάνει το τηλέφωνο μας και ασχολούμαστε με την τεχνολογία. Προσωπικά σχολίασα πιο πάνω για το τι κάνει η πλειοψηφία που αγοράζει ενα τηλέφωνο, δηλαδή αγοράζουν επειδή άκουσαν απο άλλους οτι αυτό είναι το καλύτερο ασχέτως εαν είναι apple adroid sympian. Με ενοχλεί όμως που πολύ προσβάλλονται και θίγονται και αποκαλούν τους άλλους κομπλεξικούς που υποστηρίζουν την μια ή την άλλη πλευρά , δεν έγινε καμιά προσωπική σχολιασει στο πρόσωπο κανενός απο οτι είδα και όμως προσβάλλονται για το τη λένε οι άλλοι, (πιος είναι ο κομπλεξικός?) και πολύ κοιτάμε την πάρτι μας και γράφουμε κατι παραπάνω οταν ξέρουμε κατι. Π.χ εγω εχω πάρει αρκετά τηλέφωνα εδω και μια 10ετια και εχω περάσει αρκετά smartphone, τώρα αυτή τη στιγμή έχω το iphone που έχει και τα καλά και τα κακά του. Κάνει οτι κάνουν και τα adroid σε θέμα προγραμμάτων πολλές και καλές εφαρμογές που όμως σχεδόν ολες είναι επι πληρωμή (εκτος jailbreak) δεν βγαίνω όμως να φωνάζω οτι είναι το καλύτερο ή αυτoi που έχουν adroid είναι Α,Β,Γ κλπ. Οι πλειοψηφία τον ανθρώπων δεν γνωρίζουν τα πάντα για τα πάντα και… Συνέχεια »

Lorentzos

Sosimple για αυτό ακριβώς ανέφερα αυτό το παράδειγμα που είναι κακός άσχετο με το θέμα, γιατί είναι σχετικοί όλοι αυτοί που έχουν smartphone με την τεχνολογίας; Ο Νίκος χ´Νικολαου που είπε ότι έχει iPhone ξέρει τη κάνει το τηλέφωνο; Το παράδειγμα είναι για θέματα που δεν γνωρίζουμε όλοι για όλα τα πράγματα!!! Ξέρεις ότι υπάρχουν πλυντήρια που συνδέονται στο Ίντερνετ και μπορείς από το κινητό σου να βάλεις μπουγαδα!!!

Giannis Xania

Θεωρώ τον εαυτό μου ανοιχτόμυαλο και εφόσον έχω στη κατοχή μου iphone, htc wildfire και samsung wave…. έχω δουλέψει ios, android και bada. Συμφωνούμε ότι η κρίση μας είναι υποκειμενική. Με αυτό ως δεδομένο λοιπόν, κατ εμέ, το πιο εύχρηστο-λειτουργικό-πλήρες και σταθερό λογισμικό είναι το android. Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο κινητό αξίας 500+ ευρώ (iphone) να μην έχει βασικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται σε κινητά αξίας 50 ευρώ.
Αλλά όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ποτέ δε μπορείς να έχεις τα πάντα! Ο καθένας μας βάσει αναγκών και προτεραιοτήτων διαλέγει και παίρνει. Σεβαστές είναι όλες οι επιλογές.

manos.d

καταρχας αμα διαβασετε καλα το σχολιο μου δεν λεω οτι το iphone δεν ειναι καλο τηλεφωνο αντιθετα μαλιστα ειναι απο τα καλυτερα αλλα οταν διαβαζω οτι οι χρήστες του iPhone θεωρούν πως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της συσκευής τους είναι η δυνατότητα για συγχρονισμό των εργασιών που γίνονται στο κινητό με τον προσωπικό υπολογιστή μου φαινεται πολυ περιεργο….Και αυτο γιατι εχω δει παρα πολλα ατομα που αγοραζουν ενα iphone μονο και μονο για να παιρνουν τηλεφωνο , οποτε θα μπορουσαν να αγορασουν ενα τηλεφωνο τον 50 ευρω(εννοειτε πως ειναι δικαιωμα τους και μαγκια τους)….Αρα καταληγουμε οτι το μηλαρακι στο καπακι κανει ολη τι δουλεια….

Nektarios

Δυο απλες προτασεις : (Το πιο γνωστό λειτουργικό σύστημα είναι το Android (24%). Ακολουθεί αυτό της Apple (15%) – )
( Το Apple iOS (με 66%) και το Android (με 61%) παρουσιάζουν υψηλή πρόθεση πιστότητας )
Αρα λεμε Anroid .
Καιρος ειναι να φευγει απο την μεση η Iphone ( τα πραγματακια τις και δρομο και ασε τις γνωστες εταιριες να κανουν την δουλεια τους !!!!Εξαλου δεν ειναι εποχη για να μας δειξει κατι νεο η ενα σκελετο απο παλιοσιδερο ,περασαν η καλες της εποχες της πρωτιας !!

George

Λοιπόν εγώ έχω ένα samsung wave,ένα ipod touch και έχω δουλέψει αρκετά ένα moto defy ενός κολλητού μου…Ωραίο το bada,έχει ένα στυλ σαν iOS αλλά χωρίς περιορισμούς,δεν έχει ακόμα τόσα παιχνίδια βέβαια αλλά αν σκεφτούμε πόσο καιρό υπάρχει το bada μια χαρά τα πάει…
Το iOS εγώ χωρίς jb σε iphone πιστεύω δεν θα μπορούσα να το δουλέψω,στο ipod δεν μου έχει χρειαστεί κάπου βέβαια,μου την σπάει που για να περάσω την μουσική μου πρέπει να έχω το ιtunes στο pc αλλά τι να κάνω συμβιβάζομαι…Τις δύο αυτές αγορές τις έχω κάνει με πλήρη επίγνωση για το τι είναι η κάθε μια συσκευή και τι μπορεί να κάνει…Όπως φαντάζομαι και οι περισότεροι από εδώ μέσα ο΄τι και αν επιλέγουμε το ψάχνουμε πρώτα…
Όμως εμείς είμαστε η μειοψηφία,οι περισότεροι που έχουν smartphone δεν ξέρουν τι κρατάνε στα χέρια τους…

Κωστας

Εχοντας την παρουσα στιγμη στην κατοχη μου–>galaxy s–>3gs–και htc hd2…..θα ελεγα οτι ολα τα λειτουργικα αυτα εχουν να προσφερουν και κατι το καθενα.Τωρα με το χερι στην καρδια το android με εχει κερδισει.Οχι οτι το iPhone η το wm ειναι ασχημο αλλα το android μου κανει αυτο το κλικ……..βεβαια παιδια περι ορεξεως λενε……σπανακοπιτα!!!
Εμενα πρωσοπικα μου αρεσει το πρασινο ανθρωπακι……α οσο για το Symbian αν και το δουλεψα κατα καιρους ποτε δεν με βολεψε.

Φιλικα Κωστας.

Nikos

Απο αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι η μοναδική δικαιολογία που έχει κινεί σε μερικούς για να κρίνουν το iPhone είναι το fm radio και το bluetooth.Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω αν υποστηρίζαν και αυτα στο λειτουργικό του iOS τι αλλα θα βρίσκετε για να κράξετε το iPhone;;
Τα τελευταία χρόνια αν και χρήστης android ένα έχω καταλάβει .Απο τότε που βγήκε το iPhone ένα καλό λόγο δεν έχετε πει για την apple.Έλεος ρε Παιδιά ούτε να σας πλήρωνε η Νοκια

KFC

Το σημαντικό που βλέπω σε αυτη την ερευνα ειναι η επερχόμενη κυριαρχία του android. Μιλάνε τα νούμερα!! Iphone και Android εχουν υψηλή πιστότητα και οι χρήστες των αλλων λειτουργικων δείχνουν μεγάλη “φυγή” προς android μερια με αποκορυφωμα το Symbian (79%!!)

KFC

Μάλλον είναι λάθος αυτό το 79% …

7s10u

Το bluetooth κ το fm radio ειναι το λιγοτερο… Οταν βγει το iphone 5 μπορει να βαλουν εκτος απο βιντεοκληση… και αναγνωριση φωνης ΟΥΑΟΥ… κ θα σας το πουλανε παλι για την εφευρεση του αιώνα… κ τοτε θα τρεχουν παλι τα τρεντουλα να σταξουν αλλα 600 για ειναι μεσα στη μόδα… κ οταν βγει το iphone 72 μπορει να εχει κ προεγκατεστημένο flash player κ να μην χρειαζεται να το μονταρετε… Το iphone ειναι ενα πολυ καλο κινητο αλλα το iOS android δεν θα γινει ποτε.

Dimitris Marizas

το 99% αυτων που εχουν το δαγκωμενο μηλαρακι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ τι συσκευη εχουν στα χερια τους. ολοι το εχουν γιατι πουλαει… το iphone 4 ειναι πολυ δτνατη συσκευη….. αλλα πολύ υποδιεστερη καποιου HTC με Android

Ravisher34

Γιατι ειναι υποδιεστερη για πες τη γνωμη σου…Να δω που τη βασιζεις….Μην ακουσω χαζομαρες για bluetooth,ραδιοφωνο…..Α και το παλικαρι πιο πανω αμα γνωριζε πριν μιλησει θα ηξερε οτι εχει αναγωριση φωνης…

Nikos

Ρε παιδιά για καθίστε λίγο γιατί νομίζω πως λέτε ασυναρτησίες.Και εγώ χρήστης android είμαι και συγκεκριμένα του lg optimus one.Αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε πώς το iPhone είναι τόσο χάλια.Το έχω χρησιμοποιήση το iPhone και πραγματικά τα σπάει .Το android έχει πολλές ομοιότητες αλλα σε κάποια σημεία που είδα υπερέχει όπως ακριβώς και σε κάποια αλλα το android.Για παράδειγμα το multitouch στο iPhone γίνεται πολυ πιο smooth .Έχει καταπληκτικό οθόνη,πολυ αξιοπρεπείς κάμερα,καταπληκτικό iPod application για τραγούδια ,πολυ καλο mail και SMS application,τωρα βάλανε και το multitasking που απο τι είδα και απο μόνος μου δεν είναι και τόσο ψεύτικο οσο λένε μερικοί μόνο βίντεο δεν μπορει να παίξει ,οσο και για το flash μην πολυχερομαστε εμείς που έχουμε android γιατί σε πολλά κινητά δεν υπάρχει καν όπως στο δικό μου και σε αλλα που έχω δει τρώει τρομερά κολήματα και φυσικά μπαταρία Τωρα για το AppStore μπορώ να πώ πως μου άρεσε και είναι καλύτερα υλοποιησημο απο το android market.Και κάτι ακόμα, μην ξεχνάτε ότι τα κινητά δεν είναι αντικαταστατες των υπολογιστών .Γιατί σε λίγο βλέπω να κράζετε το iPhone που δεν θα παίζει βίντεο 1080p. Εγώ πάντος αν Είχα χρήματα θα το αγόραζα και σίγουρα δεν θα το έκανα… Συνέχεια »

Savi

Κάνετε σαν τα πιτσιρίκια που παίζουν κάρτες! Το δικό μου είναι ΥΠΕΡΑΤΟΥ. (που το θυμήθηκα) Να δω πότε θα καταλάβετε ότι ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει. Εγώ δεν αλλάζω την απλότητα του Symbian. Αλλοι θέλουν να σκαλίζουν (android), άλλοι σταθερότητα και μηλαράκι. Το κλειδί της υπόθεσης είναι η λέξη “choices”. Ξεκολλάτε λοιπόν, δεν είστε οι των android έξυπνοι κ όλοι οι άλλοι χαζοί.

harispao

Όλοι οι android κάτοχοι συσκευών έχετε ένα ας πούμε κόμπλεξ με το iPhone λόγω των χρημάτων που κάνει μάλλον η από ζήλεια που αφού έχουμε ήδη επιλέξει να πάρουμε android για να μην είμαστε με τη μόδα του iPhone ε ας το θάψουμε…
Για πείτε μου πόσο κάνει το htc hd η το galaxy s 50€ διαφορά έχουν!!!
Εγώ σε αυτά τα 50€ πήρα την καλύτερη ανάλυση οθόνης πολύ γρήγορο επεξεργαστή
Συνεχείς αναβαθμίσεις(αλήθεια το 2.2 θα το πάρετε επίσημα για το galaxy;;;)ποιότητα κατασκευής που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο τηλέφωνο,ανταλλακτικά άπειρα στο Ίντερνετ
Και τελικά δε μου λείπει κάτι που να με τρελαίνει ίσως το bt αλλά όπως και πιό παλιά έτσι
Ίσως και σε λίγο καιρό η jailbreak σκηνή κάτι θα κάνει πάλι.
Εμένα η συσκευή μου θα είναι με πλήρη υποστήριξη από την apple τα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια.
Η δική σας;;;

lorentzos

Και αυτο λέγετε Δημοκρατία φίλοι!!! οι απόψεις του κάθε ενα διαφέρουν κατα την χρήση των αναγκών του και υποστηρίζουν αυτο που έχουν, και μέχρι εδώ καλώς. Πολλοί απο εμάς έχουν την δυνατότητα να έχουμε στα χέρια μας παραπάνω απο μια συσκευή ή να έχουμε περάσει απο όλες και να έχουμε μια γνώση των πραγμάτων σχετικά αντικειμενική για τα τηλέφωνα και οχι μονο. Πολλοί όμως που έχουν πάρει μόνο ενα οποιασδήποτε μάρκας και δεν έχουν δει και τις άλλες φανατίζονται και υποστηρίζουν την μια πλευρά. Δεν είναι σωστό όμως να επιβάλουμε την άποψη μας σε αυτό που υποστηρίζουμε καταφεύγοντας με χαρακτηρισμούς σε όσους υποστηρίζουν την μια ή την άλλη πλευρά. Δεν μας ενδιαφέρει γιατί ο άλλος έχει κάνει την όποια επιλογή του στο τηλέφωνο του και την υποστηρίζει και καλά κάνει, μας ενδιαφέρει η αντικειμενική άποψη του κάθε συστήματος για να βγάζουμε τα συμπεράσματα μας. Και όπως προαναφέρθηκε τα γούστα και οι απαιτήσεις τα οικονομικά του κάθε ένα από εμάς είναι διαφορετικά!!!!

Nikos

Δεν ειναι ακριβως δημοκρατια μιας και δεν περνουμε καποια αποφαση, πολυφωνια ναι θα ελεγα. Τωρα οσο αναφορα τη μηλοφρενιτιδα εκει εξω. Τα κακα του iphone δεν ειναι οτι δεν ειναι καλη συσκευη, πολυ καλη ειναι ισα ισα, εχει αρνητικα σιγουρα, οπως εχει και το android το οποιο δεν μπορω να αποχωριστω πλεον. Το θεμα ειναι -και αυτο που με κανει να μην θελω σε καμια περιπτωση να παρω iphone- οτι το μεγαλητερο ποσοστο αυτων που περνει iPhone δεν το περνει για τα χαρακτηριστικα του, το 70% των πελατων οι οποιοι μου ζητανε iphone το περνουν γιατι ειναι iphone και το εχει ο γειτονας. Απο 18 μεχρι 70 χρονων ζηταν iphone γιατι ειναι το iphone και τιποτα αλλο. Δεν μπαινουν καν στο internet απο τη συσκευη τους, δεν ξερουν τις δυνατοτιτες του και απλα φωναζουν οτι ειναι το καλητερο χωρις να εχουν ιδεα. Ειναι trend, ειναι μοδα το να εχεις iphone και συμπληρωνει σε πολλους το status quo τους οπως καποτε ενα καλο ρολοι η ενα ακριβο σακακι. Ειναι το αναλογο της Lui Viton σε gadget και οχι ενα εργαλειο. Αυτο βεβαια οφιλετε στο εξαισιο -για εμενα αιδιαστικο- marketing της apple οσο αναφορα την τιμολογηση και τη διαθεσημοτιτα της συσκευης. Απο… Συνέχεια »

Nikos

Θα συμφωνήσω με τον φίλο lorentzos και τον savi.
Έχουμε επιλογές και μπορούμε να τς στηρίζουμε .Χωρίς όμως να κρίνουμε αλλα λειτουργικά που στο κάτω κάτω πολλοί δεν ξέρουνε καν την ιστορία της στην τεχνολογία και μιλάν πάντα αυθέρετα.Γι αυτο μην κρίνετε άλλα λειτουργικά που ξαφνικά έγιναν γνωστά εξαιτίας της ραγδαίας εξέλιξης όπως το iOS και ησυχαστε λίγο ο φανατισμός δεν έκανε ποτέ καλό
Και όπως ανάφερε και ένας φίλος πιο πριν και το android έχει πολλά προβλήματα όπως αυτο με τα update η αυτο με τα θέματα ασφαλείας για τα μηνύματα η το άλλο το καινούργιο με τα κενό ασφάλειας για τις SD cards στο 2.3.Τελιόνοντας θα ήθελα να πώ ένα μπράβο στους χρήστες του symbian που δεν συμμετείχαν σε αυτή τη συζήτηση κατοτάτου επιπέδου

harispao

Η πρόθεσή μου δεν ήταν να αφορίσω καμία άτακτη-λειτουργικό αλλά αυτή η απέχθεια και η απαξίωση πρός το iPhone-apple απλά δεν υποφέρεται….

Μάνος Γουλιελμάκης

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά…Η Apple πάντα ήθελε να προσφέρει ένα προιόν στον τελικό χρήστη που ακόμα και μετά απο heavy-duty χρήση, θα παρέμεν το ίδιο όπως όταν ήταν out-of-the-box..Αυτό τώρα κατά καιρούς τους έχει περιορίσει και τους έχει κάνει να κλειδώσουν πολλά πράγματα… Βέβαια ένα κινητό, που δεν χρειάζεται συντήρηση αλλά μόνο τα update που γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, διευκολύνει τους χρήστες που όντως χρειάζονται ένα smartphone για την δουλειά τους, αλλά τους προσφέρει κ δυνατότητες ψυχαγωγίας..Όταν κυκλοφόρισε το iphone ήταν το μοναδικό με τέτοια χαρακτηριστικά..Κ αυτό οδήγησε όλους τους tech-addicts να το αγοράσουν….Αυτός ο λόγος ήταν κ η ανάγκη ύπαρξης του jailbreak για την συσκευή..Με τον ερχομό τον android και αυτής της ελευθερίας που σου παρέχουν [open source] πιστεύω ότι σιγά σιγά η πίτα θα μοιραστεί ξανά και αυτή την φορά πιο σωστά…To iphone τους κέρδισε όλους με την τεχνολογία του, τώρα όμως που δεν έχει αυτή την υπεροχή [καθότι υπάρχουν πλήθος άλλων κινητών με ίδια ή ακόμα και καλύτερα χαρακτηριστικά] στηρίζεται στο λογισμικό του..Ετσι όμως χάνει το κομμάτι εκείνων τον ανθρώπων που τους αρέσει να πειράζουν τις συσκευές τους… Οπότε για το μέλλον προβλέπω Iphone- για τους πιω casual users και Android-based συσκευές για τους… Συνέχεια »

Tron

εγω γελαω με τα ατομα που κρατανε iphone και το εχουνε σαν την bmw, χαιρομαι τα ατομα που κρατανε android/iOS και πραγματικα το μηχανημα το εχουνε “ξεζουμισει” με τις δυνατοτητες του (το iOS συνηθως με JB)…
Αλλα σιχαινομαι να βλεπω γυναικες που νομιζουν οτι υπαρχει ΜΟΝΟ μηλοφωνο και τπτ αλλο, και αν τους δειξεις ενα κντο (βλ. Galaxy S, HTC κλπ) στο βγαζουν σκαρτο!!!
Οκ, δε σχολιαζω ΚΑΝ τις κοπελες του μετρο με τον σπασμενο καρπο και το 4ρι στο χαιρι..με καταλαβαινετε πιστευω

Πανω απολα παραδεχομαι τον Steve Jobs για τα μαθηματα Μαρκετινγκ που κανει!!!

Δημήτρης

Όπως τα λέει ο Κώστας είναι! Όπως βολεύει τον καθένα! 

7s10u

Ravisher34 1)αυτο για την αναγνωριση φωνης το ειπα ειρωνικά… 2) Φαινετε οτι εχεις iphone χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Δεν εχω κατι αλλο να πω…

Ravisher34

Ε και που εχω iphone????Ειμαι και εγω ενας απο τους πολλους που το αγορασαν μονο για το μηλο απο πισω συμφωνα με μερικους σαν εσενα ε????

Ξεχναμε μαλλον ποια εταιρια εφερε τα πανω κατω στα κινητα τηλεφωνα και ποια εφτιαξε πρωτη ενα αξιολογο tablet και ακολουθησαν οι αλλες εταιριες….

Ειχαν ολα τα κινητα τηλεφωνα γυροσκοπιο και η apple ηταν αυτη που το εβαλε τελευταια…..Σωστα….

7s10u

επισης τα κινητα είχαν βιντεοκληση απο το 2005 κ η apple ηταν αυτη που το εβαλε τελευταια… κ χαιροτανε κιολας!!! κ επισης τα πρωτα κινητα που ειχαν βγει δεν χρειαζοτανε συγκεκριμενο τροπο τοποθετησης στο χερι για να μην χανετε το σημα.

Spiros

Οταν καποιοι ειχαμε macbook καποιοι μας λεγανε κομπλεξικους,ενω αυτη ειχαν τα trendy windows και μαθαιναν να κανουν φορματ.Εμεις τοτε δεν ξεραμε τι σημαινει.Δεν χρειαζοταν να ξερουμε.Τωρα μας κραζουν που εχουμε το trendy μηλαρακι(που τρωγεται απο μονο του,γιατι κανενας δεν μπορει να το φαει).Αλλα για την google που μεχρι χθες ηταν μια μηχανη αναζητησης δεν μιλαειι κανεις.Και ειμαι σιγουρος οτι αν αυτη ηταν η apple θα λεγαν ολοι σιγα μην δωσω τα λεφτα μου να παρω κινητο με λειτουργικο απο εταιρεια μηχανων αναζητησης…

KFC

@Spiros η φράση η google ηταν μια μηχανή αναζήτησης με έκανε να γελάσω!! Απο που να πρωτοξεκινήσω, απο το οτι η τεχνογνωσία που κρύβεται πισω απο αυτή τη μηχανή αναζήτησης είναι πάνω απο κάθε android και iOS ?!?! απο το οτι η google δεν είναι μόνο μηχανή αναζήτησης αλλά και πολλα-πολλα αλλα πράγματα (χρησιμοποιησε αυτη την μηχανη αναζήτησης 😉 ) Προφανώς η επιλογή να περάσει κανείς στο android δεν ηταν/είναι μεγάλο ρισκο καθώς η google είναι μια αξιόπιστη εταιρεία σε οτι κάνει πολυ πριν το android

Spiros

@kfc δεν εχω τπτ απολυτως. Με την google ισα ισα που μου ειναι πολυ χρησιμη. Αλλα πες μου ποσο αντικειμενικο ειναι να λενε καποιοι για το ποια ηταν η apple καθως και για την καραμελιτσα που χουν καποιοι κ λενε μηλαρακι. Ναι πολλοι το παιρνουν για το μηλο οχι ομως για μοδα(αν και υπαρχουν πολλοι τετοιοι)αλλα επειδη τοσα χρονια εμπιστευονται την εν λογω εταιρεια. Αυτο δεν ειναι κακο. Κακο ειναι το γεγονος να νομιζουν οτι ειναι η εταιρεια λες και εχουν ωφελος και δεν ειναι καταναλωτες…αλλα πες μου ειλικρινα αν η apple ηταν η google και τοσα χρονια δεν παρηγαγε τοσα αξιοπιστα προιοντα(οχι για ολους)δεν θα λεγαν πολλοι;:ποια apple?οταν η google εφριαχνε υπολογιστες λαπτοπ λογισμικα η apple ηταν μηχανη αναζητησης(αντιστροφα). Επισης το οτι η google εχει αυτη την πορεια ειναι θετικο. Τελος πιστευω οτι οι τιμες της apple ειναι υψηλες και αυτο δυστηχως οφειλεται στο αριστο marketing που προωθει. Παντως εκτος ελλαδας οι τιμες ειναι πολυ πιπ χαμηλες και αυτο τπ γνωριζεις.

Nikos

@Spiros. Και η Apple καποτε ηταν εταιρια σοβαρη με κυρος και πουλαγε εργαλεια (PowerPCs) Μετα εγινε trendy minimal και πολυ #$@friendly και πλεον ανακαλει macbooks γιατι ενω ειναι underclocked εμφανιζουν και προβληματα οverheat…
Οσο αναφορα την Google τωρα, το μισο internet ειναι η google. Youtube, Picasa, Gmail, Googlesearch και πολλα αλλα. Τωρα φανταστειτε ενα net που η google θα τα εκοβε αυτα. Οποτε καλο ειναι να μη λεμε μεγαλες κουβεντες.

Spiros

Υ.Γ
Η τεχνογνωσια για μια μηχανη αναζητησης που λες δεν ειναι πανω απο τα λογισμικα που ανεφερες. Ειναι κατι πολυ πιο απλο.σε κατι μαθηματα που ειχα σχετικα με τα δικτυα και τους τροπους λειτουργιας αλλα και στησιματος μιας τετοιας μηχανης καταλαβα το αντιθετο με αυρο που λες. Γνωμη μου. Και ποτε δεν αναφερομαι σε προσωπικο επιπεδο καο σεβομαι ολες τις αποψεις καθως και εγω καταναλωτης ειμαι και επιδιωκω το καλυτερο.

Spiros

ΚαΠοτε ειχε βρεθει στα χερια μου ενα κινητο apple τξ οποιο απο τη μια μερια ηταν οθονη αφης και απο την αλλην ειχε πληκτρολογιο και οθονη. Αν θυμαμαι καλα επαιρνε δυο σιμ και κυκλοφορησε μονο αμερικη. Αν καποιος ξερει για πιο κινητο μιλαω ας μου πει γιατι θελω να το. Δεν θυμαμαι καθολου πως ακριβως ηταν

Cerebrux

Έχω μια απορία (περιέργεια μάλλον):
“Πόσοι από αυτούς που υποστηρίζουν σθεναρά το Android γνωρίζουν οτι το κινητό τους (android) είναι λειτουργικό σύστημα Linux ?”

Προσωπικά είχα γράψει την άποψή μου για το πιο είναι το μέλλον στα λειτουργικά των κινητών και είχα πει οτι “Η ιστορία επαναλαμβάνεται” (https://cerebrux.net/2010/08/11/history-repeats-itself-ibm-vs-apple-then-iphone-vs-android-now/).
Οι παλιοί εδώ μέσα θυμάστε την μάχη της IBM με την ανοιχτή αρχιτεκτονική (PC) των υπολογιστών έναντι της Apple με την κλειστή αρχιτεκτονική των υπολογιστών της (Apple 1 / Macintosh)

Αν και έχω χρησιμοποιήσει Sympian (παλιότερα), iOS (για ένα μήνα) αλλά κατέληξα σε Android (ΗΤC Desire). Η τιμή του τότε (Μάιος 2010 ) είχε ελαχίστη διαφορά από το iPhone 3GS ενώ το Symbian απλά δεν με βόλεψε.
Αν και είμαι λάτρης των gadget… τα βλέπω όπως είναι… ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Προέκταση των δυνατοτήτων μας που διευκολύνουν τη ζωή μας. Χαίρομαι με κάθε νέα ανακάλυψη είτε αυτή προέρχεται από την Apple (iOS/Mac OS), είτε από την Google (Android Linux/ChromeOS) είτε απο την Nokia (Sympian/MeeGo) είτε απο την παγκόσμια κοινότητα του Linux.

Danielsan

Η αλήθεια ειναι οτι ο ερασιτεχνισμός της google εχει δώσει μια καποια ελευθερια σε αντιθεση με το πληρως ελεγχομενο και καλυτερα οργανωμενο λειτουργικο της apple. Αλλά αυτο δεν ενδιαφέρει την μεγαλη πλειοψειφία του κοσμου αλλα μονο καποιους κομπιουτερακηδες που προσπαθουν να ξεφυγουν απο την ρουτινα πειραζοντας ολη την μερα το pc τους.

Το μεγαλο πλεονεκτημα της google ειναι απλως οτι προσφερει μεγαλη ποικιλια τιμών.

Νίκος

https://techblog.gr/wp-content/uploads/2011/01/GfK-smartphones-greece-pinakas-1.jpg

το παραπάνω είναι ο πρώτος πίνακας
τον μελέτησε κανένας ;;;;;
γυναίκες 99% για να στέλνουν μηνύματα και ομιλία
το 1% πώς το χρησιμοποιεί ;;;;
και το ακόμα ποιο ανησυχητικό
το 99% το συναντάμε ξανά σε ηλικίες 25-34 για μηνύματα και ομιλία
το 1% πώς το χρησιμοποιεί ;;;;

να αρχίζω να τρομάζω ή είναι τυπογραφικό λάθος ;;;;

Michael

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά η Nokia είναι πρώτη… μήπως λέει κάτι αυτό?? Μήπως το “μηλαράκι” στο πίσω μέρος του κινητού και η το “πειραματικό” Android δεν πείθουν τον πολύ κόσμο?? Και το ότι το iPhone έχει δυνατό σημείο το συγχρονισμό με το PC, είναι μάλλον αστείο για να γελάσουμε :-)!! Το Nokia που έχω συνδέεται άμεσα μέσω usb και παρέχει πρόσβαση στη μνήμη του σαν να βάζεις εξωτερικό σκληρό και μπορεί να προσφέρει και internet μέσω 3G στον υπολογιστή. Τι από αυτά κάνει το iPhone χωρίς το iTunes??

dimitris

Σωστα @Μichael τα λες. το iphone ειναι ενα τιποτα!!!!!!!!!!!!!! ενα σκουπιδι!!!!!!!!!!!!!
απορω γιατι το παιρνουν καποιοι εστω και αν αποτελουν ενα παρα πολυ μικρο καταναλωτικο κοινο…..
δεν συμφωνω ομως για το android.

Nionio

“The first iPhone shipped in 2007, and we still don’t have a product that is close to their experience. Android came on the scene just over 2 years ago, and this week they took our leadership position in smartphone volumes. Unbelievable.” – Nokia CEO, Stephen Elop.

Via: Gizmodo ( https://gizmodo.com/#!5755472/nokia-finally-faces-the-hard-truth )

Nionio

Αλλά πάντως παιδιά, ελάτε, μεταξύ μας. @ Michael @ dimitris, δεν έχετε πιάσει ποτέ στην ζωή σας iPhone, ε ? Να φανταστώ ούτε και αποκτήσει. Έλα, δεν είναι ντροπή αλλά μέχρι και ο CEO σας τα λέει… όχι εγώ… Να δείτε πως η Nokia θα αναγκαστεί να πάει σε Android αλλά όπως πάντα το iPhone θα συνεχίσει να είναι στην κορυφή γιατί… απλούστατα είναι… iPhone. Και ρε Michael, η Nokia είναι πρώτη στο μερίδιο αγοράς Smartphone και δεν το ήξερα? Γιατί αγαπητέ, άλλο το Smartphone και άλλο το κινητό NOKIA που έχει και η γιαγιά μου…

dimitris

file @Niorio χθες πουλησα το iphone 4 και ευτυχως απαλλαχθηκα απ αυτο. δυστυχως ανηκω και εγω στην μειοψηφια των καταναλωτων που το αγορασε. και οταν το επαιρνα δεν ηξερα τι σημαινει iphone. τωρα που το εμαθα μακρια απο εμενα, γιατι μπορει να ειναι στιβαρη συσκευη αλλα σου δενει τα χερια. δεν τα γουσταρω οτι δεν μπορω να κανω με αυτη τη συσκευη. φυσικα και δεν θελω το jailbroken. τελος παντων πηρα χθες το desire hd και ειμαι ενθουσιασμενος. να σου πω επισης οτι ειμαι κατοχος και του Ν8, το οποιο οτι και να λεμε ειναι νοκια. το καλοκαιρι ειχα το galaxy s και το απλο desire, αλλα την samsung δεν την παω, αν και το galaxy s ειναι αρκετα καλο.θα το ηθελα πιο ποιοτικο. μην λες λοιπον ποιες συσκευες εχω πιασει στα χερια μου….. kai to android το θεωρω το καλλιτερο…. και αυτο που θα κυριαρχισει…. παντως ενα ειναι το σιγουρο αν και ειμαι ανθρωπος , iphone ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΩ. samsung μπορει, αν δω καποια αξιολογη συσκευη, ΑΛΛΑ IPHONE ΠΟΤΕ… οι αμερκανοι εχουν μαθει να δεχονται και να εξοικειωνονται με καποια πραγματα, αλλα εμεις οι ελληνες δεν το νομιζω….. α και κατι αλλο, εμενα δεν με ενδιαφερει τι… Συνέχεια »

STEVE JOBS

Λοιπον ο CEO της νοκια την παρασκευη ανακοινώνει την συνεργασια με την Microsoft και τελειωνει το παραμυθι του symbian και του Ν8. Ενος κινητου που κανει 500 κατι ευρώ και ειναι πιο αργο και απο κινητα των 300 ευρώ.

Σπύρος

Εγώ πείρα iPhone… το 3G και το σιχάθηκα , τι το μαμάτο έχει ρε παιδιά και τρελάθηκαν όλοι μαζί του ; τώρα έχω Desire και του χρόνου άντε για WP7 device !

STEVE JOBS

Τωρα τίποτα. Οταν βγηκε ηταν το καλυτερο παντως. Παντως κατι νοκια Ν8 τα βαζει κατω με ευκολια ακομα

dimitris

και εδω γελαμε κλεφτικα…
σου ξεφευγουν και τα λες???? εδω οταν πρωτοβγηκε ουτε mms den εστελνε… χα χα
εισαι κολλημενος ρε φιλε… ξεκολλα και λιγο… κανει καλο στην υγεια.!!!!!!!
αλλα μαλλον τρεχουν αλλοι λογοι για να εισαι συνεχως με παρωπιδες…….

Giannis Xania

χαχααχαχαχχαχαχα! Δε μπορώ να μη γελάσω κι εγώ με τους iphonakides…. Νιονιο, χαλάρωσε κι εσύ με το iphone… Εντάξει, όταν πρωτοβγήκε ήταν το ένα σκαλί πάνω απ’ όλα, αλλά τώρα μιλάμε για το 2011. Μάλλον εσύ δεν έχεις πιάσει άλλη συσκευή ποτέ στα χέρια σου κι έχεις σκαλώσει στο iphone. Άσε λοιπόν τους άλλους να απολαμβάνουν τα καλούδια της τεχνολογίας ενώ εσύ θα κάνεις jealbrake σε συσκευή 600 ευρώ και θα προσπαθείς να συγχρονίσεις τη συσκευή σου με το πολύ εύχρηστο itunes. Πλέον μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοια απέχθεια από κάποιους για το iphone συγκεκριμένα: επειδή υπάρχουν τύποι που βλέπουν μόνο ευθεία.

STEVE JOBS

Φίλε δημητρη μια χαρα τα λέω Γιατι Έχω πιάσει δυο τρία κινητά στα χέρια μου. Εσυ προφανώς έχεις κάποιο παλιο Νοκια και περιμένεις τον μαρμαρωμενο βασιλιά (νοκια) να ξαναγυρίσει. Έλα να κάνουμε κόντρα το ν8 με το 3G και να δούμε πιο είναι πιο γρήγορο. Άλλωστε το παραδεχετε και ο διευθύνων σύμβουλος της Νοκια. ” Δεν εχουμε ακόμα καταφέρει να πετύχουμε την φοβερή εμπειρία που προσέφερε το πρώτο iPhone” . Κάτι ξέρει παραπάνω απο εσένα τον αντικειμενικό.

dimitris

φιλε @steve jobs αν διαβαζες πιο πανω αυτα που γραφω, θα εβλεπες οτι εκτος απο το νοκια Ν8 εχω επισης και το desire hd. και το καλοκαιρι ειχα το desire kai galaxy s. ασε λοιπον αν επιασα αλλο κινητο….
επισης στις αρχες 09/2010 πηρα και το iphone4 kai ευτυχως το ξεφορτωθηκα προχθες……
δεν εχω ομως παρωπιδες σε ενα λειτουργικο οπως βλεπεις…..
στην ουσια ολα θα μπορουσα να τα δουλεψω εχοντας προτιμηση στο android, αλλα ποτε δεν θα ξαναχρησιμοποιησω ios kai κατα συνεπεια iphone, ektos και αν οι αμερικανοι αλλαξουν τακτικη…που δεν το βλεπω…… προς το παρων το ios, το αφηνω στα αμερικανακια…….

dazed

Αν χρησιμοποιήσεις το iphone, δεν υπάρχει γυρισμός.

Bill

Γιατί τόσο ορθογραφικό?Σε λίγο θα κυκλοφορούμε με ένα android στο χέρι και δε θα ξέρουμε να γράψουμε το όνομά μας

Αντώνης Μαρίνος

Πρώτον, αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που ποστάρατε είσαστε ενήλικες, και πόσοι έχετε πραγματικά εμπειρίες με περισσότερα του ενός κινητά τηλέφωνα ?

Δεύτερον, πόσοι από εσάς είστε όντως κάποιας ηλικίας ώστε να θυμάστε τις “διαμάχες” λογισμικού/υλικού/τεχνολογιών/εταιρειών τις περασμένες δεκαετίες ?

Τρίτον, πόσοι όντως ξέρετε να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας στο maximum και δεν τις έχετε απλώς γιατί φαίνονται ωραίες στο τραπέζι της καφετέριας ?
Και τέταρτον, πόσοι όντως έχετε ή είχατε καλούς βαθμούς στο σχολείο, ειδικότερα στο μάθημα της Γλώσσας ?

Για τους παλιούς θα πω ότι -όπως σημείωσε και άλλος φίλος παραπάνω- η ιστορία με “ανοιχτά”/”κλειστά” συστήματα/λογισμικά/λειτουργικά κλπ πάει πίσω στις αρχές του ’80, οπότε δεν είναι κάτι φρέσκο, και μερικοί από εμάς βαρεθήκαμε να βλέπουμε το ίδιο ζήτημα ξανά και ξανά.
Για τους νέους θα πω απλά “ακούτε, μαθαίνετε και μην μιλάτε αν δεν ξέρετε” όσο αφορά τις δυνατότητες του ενός ή του άλλου συστήματος.
Και για όλους τα γνωστά αποφεύγματα “περί ορέξεως κολοκυθόπιτα” (λαϊκή ρήση)……

Για να προλάβω κάποιους, ξεκίνησα με Ericsson 198 και Palm IIIc, και όπως καταλαβαίνετε έχω περάσει από όλα τα στάδια εξέλιξης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.