Google Deep Shot, Μία πατέντα για να χρησιμοποιούμε μία οθόνη αντί για πολλές

Όλοι μας χρησιμοποιούμε πολλές οθόνες καθημερινά, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε μπροστά από ένα laptop, κρατάμε διαρκώς το κινητό μας, βλέπουμε τηλεόραση, έχουμε media player, GPS και τόσες άλλες συσκευές με οθόνη. Η Google κατέθεσε μία πατέντα που ονομάζει Deep Shot, η οποία θα συνδέει όλες αυτές τις οθόνες στο οικοσύστημά της και θα μας βοηθά να συνεχίζουμε αυτό που κάναμε από τη μία συσκευή στην άλλη.

Η ιδέα είναι ότι ένα κινητό με κάμερα μπορεί να φωτογραφίσει μία κατάσταση και να τη μεταφέρει κυριολεκτικά παντού, ενώ σε συνδυασμό με το Google Goggles, το Deep Shot έρχεται όχι απλώς να μεταφέρει φωτογραφίες των οθονών των συσκευών που χρησιμοποιούμε, αλλά το ίδιο το interface μέσω του οποίου αλληλεπιδρούμε με μία εφαρμογή. Με το Deep Shot θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε ένα παιχνίδι από το PC απευθείας στο κινητό μας, ή να δούμε τη συνέχεια μιας ταινίας που έπαιζε στο Home Cinema, στο φορητό media player.

Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία είναι σε ανώριμο στάδιο και περιορίζεται σε μερικά demos του πώς κάποιος μπορεί να πάρει μια τοποθεσία του google maps από το PC του και να αλληλεπιδράσει μαζί της άμεσα στο κινητό του, συνεχίζοντας ακριβώς από το σημείο που ήταν. Οι δυνατότητες είναι πολλές και εμείς περιμένουμε ακόμα μια φορά από τη Google να μας εντυπωσιάσει με τις λεπτομέρειες.

, Google Deep Shot, Μία πατέντα για να χρησιμοποιούμε μία οθόνη αντί για πολλές

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aggelos

Αυτο είναι καινοτομία

takis1994

Ενδιαφερον , για να δουμε τι υλοποιηση θα εχει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones HMD Global

Boring Phone: HMD Global και Heineken δημιουργούν το “αντίπαλο δέος” των smartphone

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.