Τετάρτη
27/04/2011

Google Docs App, Κυκλοφόρησε η επίσημη εφαρμογή για Android

Η Google έχει ποντάρει εδώ και πολύ καιρό στις cloud υπηρεσίες, όπως αυτές που προσφέρει μέσα από τα Google Docs. Πλέον έφτασε η ώρα για την κυκλοφορία της επίσημης εφαρμογής της υπηρεσίας για Android με τις δυνατότητες της να μην μένουν απλώς στο άνοιγμα και την επεξεργασία εγγράφων, αλλά να επεκτείνονται και στην μετατροπή κείμενου από φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή.

Google Docs Android App

Η νέα επίσημη εφαρμογή Google Docs για Android είναι ήδη online και έτοιμη προς διάθεση προσφέροντας μια σημαντική cloud based υπηρεσία στους κατόχους Android συσκευών. Το περιβάλλον του νέου application φαίνεται όμορφο και εύχρηστο και μας επιτρέπει να βρίσκουμε και να διαχειριζόμαστε άμεσα τα έγγραφα μας απ’ ευθείας από το κινητό.

Αυτό που φαίνεται να επιδιώκει η Google είναι η μετατροπή των Google Docs στο standard mobile office πακέτο σε όλα τα Android based κινητά. Για το λόγο αυτό τα συνημμένα έγγραφα από το Gmail θα μπορούν να ανοίγουν μέσα από την Google Docs εφαρμογή, ενώ αντίστροφα θα μπορεί να γίνεται και upload εγγράφων μέσω αυτής.

Το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό που εισάγει πάντως η εφαρμογή είναι η δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης και μετατροπής κειμένου (OCR) από φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή. Αρχικά η μετατροπή θα είναι δυνατή μόνο για την Αγγλική γλώσσα, όμως σύντομα αναμένεται να προστεθούν περισσότερες. H εφαρμογή συνδυάζεται με το αντίστοιχο widget, το οποίο μας επιτρέπει με ένα άγγιγμα να δημιουργούμε έγγραφα, να κάνουμε upload μια φωτογραφία που μόλις τραβήχτηκε ή να σημαίνουμε ως favorite κάποιο αρχείο.

Για την χρήση όλων αυτών θα απαιτείται δυστυχώς ή ευτυχώς σύνδεση στο Internet όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις εφαρμογές που φέρουν το όνομα της Google. Το αν και πότε θα δούμε την εφαρμογή σε κάποια άλλη πλατφόρμα παραμένει άγνωστο, ενώ για τη χρήση απαιτείται η έκδοση 2.1 Eclair του Android.

Google Docs Android App

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


7 Σχόλια

 1. Ο/Η Κοτσος Τ λέει:

  Τελειο!!!!!!!!

 2. Ο/Η giorgio λέει:

  Θα το κατεβάσω τώρα στο Galaxy S.

 3. Ο/Η fred λέει:

  πολυ καλο!!!

 4. Ο/Η pater-666 λέει:

  ΑΠΟ 2.1 και ανω θα εννοεί προφανώς…

 5. Ο/Η Panos λέει:

  γιουπιιι! Downloading… :P

 6. Ο/Η Genti λέει:

  Τι κάνει αυτό το πράγμα ρε παιδιά, γιατί εμένα δεν μου φαίνεται σαν να κάνει έστω και 1 της 100 τού Microsoft Office. Προσπαθώ μήνες να βρω ένα καλώ για το DesireHD, αλά μέχρι τώρα όλα είναι άθλια. :'(

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.