Android, Εσωτερικό έγγραφο “ξεσκεπάζει” την πολιτική της Google

“Πρώτα αναπτύξτε το λογισμικό και μετά διαθέστε το” (περίπτωση Android Honeycomb). “Δώστε ταχύτερη πρόσβαση σε συνεργάτες που κατασκευάζουν και διανέμουν συσκευές σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας (Motorola, πρόσφατη εξαγορά τμήμα mobility από Google). Αυτές θα αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά και θα μας το ανταποδώσουν…”

Τα σχόλια δικά σας…

, Android, Εσωτερικό έγγραφο “ξεσκεπάζει” την πολιτική της Google

Πηγές: 1, 2

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΙΩΑΝΝΗΣ

αρε γλέντια κατά τα άλλα google και ξερό ψωμί για κάποιους να το χαίρεστε

Paris

Γιατι να μην την χαιρομαστε εφοσον καποιοι απο εμας ειμαστε ευχαριστημενοι;

ΙΩΑΝΝΗΣ

ok πάω πάσο άλλα θα ήθελα να μου πεις δεν σε ενοχλεί καθόλου το ότι η google σε έβαλε να αγοράζεις κινητό σχεδόν κάθε φορά που έβγαινε μια καινούργια εκδοσή και τώρα που το φτάνει σε ένα επίπεδο που αυτή θεωρεί καλό να το δίνει πρώτα στα δικά της τηλεφωνά και να πουλάει τους συνεργάτες της . Δεν νοιωθεις οτι πιανουν κορόιδο και τους χρήστες και τους κατασκευαστές που τους εμπιστεύτηκαν.

Alessio

+Εδώ να δουμε ποιος..θα “ξεσκεπάζει” ποιον ,νέες δικαστικές διαμάχες προβλέπω frm Apple!
*about :
https://www.geek.com/articles/mobile/iemu-aims-to-let-you-run-ios-on-android-or-pc-hardware-2011096/

-Επιστροφή στο topic μας…

telas

Business is always business! Πάντως τα αίσχη της Apple δεν τα έχει κάνει προς το παρόν.

Πανος

Ενω η Apple που σε βαζει να αλλαζεις κινητο με την ιδια εκδοση λειτουργικου;

Oldboy

Το οτι εκανε μηνυση επειδη αντιπαλο δεος εδωσε κωδικα δημοσιως…..
( https://www.winrumors.com/google-claims-microsoft-revealed-confidential-source-code/ )
Open source δεν το διαφημίζει?
Η google δεν μας τα λεει καλα τελευταια.

Γιώργος

Να την έκραζα την google αν ήταν η μόνη εταιρεία σε όλο τον κόσμο που έκανε κάτι τέτοιο , αλλά δεν είναι.Όπως λέει και κάποιος πιο πάνω : Business is always business! Eλληνικά : όλα για τα φράγκα!

makis

Δεν ξερω τι λετε εγω την βρίσκω Σωστη σε όλα

Ιωάννης Π.

Το κακό που είναι Κώστα? κάνε μας και εσύ ενα σχόλιο.
Εγώ βλέπω:
1) Διαθέστε source code αφού έχει τελειώσει η καινοτομία (για να προστατέψετε ΕΣΑΣ και το προιόν ΣΑΣ)
2) Δώστε πλεονέκτημα σε συνεργάτες που Τηρούν τις προδιαγραφές μας (δλδ, να οφεληθεί αυτός που κρατάει τα standars και την ποιότητα στο επίπεδο που θέλουμε)
Το δεύτερο θα έχει και αποτέλεσμα να κρατηθεί και ποιό ομοιγενές το Αndroid, κάτι που είναι μεγάλο πλεονέκτημα του iOS.

Κατα την άποψη μου η “είδηση” βγήκε για να αντισταθμίσει τα κακά σχόλια που έφαγε η Apple τωρα τελευταία με τις πατέντες.

Μιχάλης Κ.

Πιστεύω ότι η Google την Motorola δεν την αγόρασε μόνο για τα κινητά τηλέφωνα, αλλά τις πολλές πατέντες που έχει η Motorola. Και στο κάτω κάτω και η Microsoft, η Apple, η IBM και όποια άλλη πολυεθνική θέλεις έτσι κινούνται. Άλλο τι σε διαφημίζουν, ότι βλέπεις εσύ είναι Marketing και πάντα βλέπεις την καλή εικόνα των εταιρειών. Το “τι γίνεται” πίσω από την όμορφα πλασμένη εικόνα δεν μπορείς να φανταστείς, μαχαιρώματα μεταξύ εταιριών και στελεχών.
Αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα, με ίντριγκα και δολοπλοκία. Γιατί τρομάζεις; και ανοιχτό λογισμικό είναι το απλό Android. Στο κινητό της Motorola μπορεί να χρησιμοποιήσει το Android με διαφορετικό όνομα. Δεν απογοητεύτηκα με την εξέλιξη, διότι το ήξερα ότι θα γίνει έτσι, το είχα καταλάβει…

zakmackraken

Καλα κάνει η google , έχει το δικαίωμα σαν εταιρεία να τα κάνει αυτα. Εγώ δεν εχω αγοράσει τηλέφωνο android και βασικά κανένας δεν μας αναγκαζει να αγοράσουμε τίποτα διότι είδα σχόλιο που να λέει οτι σε κάθε έκδοση αναγκάζεσαι να αγοράσεις κανούργια συσκευή. Μάστορα θες και αγοράζεις ή μπορείς και αγοράζεις, εαν δεν μπορούσες θα το βούλωνες και θα έμενες με το android 1.0.0 codename:Skordalia version. Την δουλειά σου για τα χαζολογήματα στο twitter και στο facebook θα την έκανες πάλι…

Είναι φυσικό επόμενο η google να κοιτάει το συμφέρον της και την μεγιστοποίηση κερδών, εφόσον το κάνει με νόμιμο τρόπο, όλα καλως.

Κοιτάχτε την Apple που έχει όλο το οικοσύστημα της βασισμένο σε posix και δεν έχει δώσει τίποτα πίσω σε σχέση με άλλες εταιρείες, φαντάσου ότι η Microsoft είναι μεγαλύτερος contributor στα posix από ότι η apple. H apple είναι το απόλυτο δείγμα proprietary…
Από την άλλη έχουμε την intel να κάνει αναγκάζει vendors να έχουν τους δικούς της επεξεργαστές με αθέμιτα μέσα, γι αυτο την έφαγε στον πάτο απο την EE.

Η google μπροστά στην intel και την apple είναι άγγελος.

Vasilis

Η Google έχει αποδείξει περίτρανα για το πόσο καλή εταιρεία είναι και για το πόσο έξυπνα “οχι πονηρά” εξελίσσεται. Μακάρι όλες οι εταιρείες να ήταν σαν την Google. Η δυναμική της είναι τεράστια και την πρωτοκαθεδρία θα την πάρει και είναι θέμα χρόνου. Όσο για την Apple έχει επιλέξει μια άλλη πολιτική στην ανάπτυξή της που λόγω συγκυριών και για πρώτη φορά της βγήκε. Ας έβγαζε η Samsung ενα και μόνο κινητό τον χρόνο φανταστείτε το τι θα γινόταν με όλο το R&D να υποστηρίζει αυτήν την συσκευή…

stathis

Συμφωνω με τον Κωστα. Κριμα αλλα καλυτερα που βγηκαν στην φορα. Ας ελπισουμε σε καποια ανακοινωση της samsung για να εχει ζουμι η υποθεση..

Oldboy

Ολοι οι αναλυτες εξω σκιζουν τα διπλωματα τους οτι η γκουγκλ εκανε μεγιστη πατατα που αγορασε την ΜΟΤΟ αφου ολες τις σοβαρες τις πατεντες τις ειχε ηδη πουλησει.
Μην ξεχναμε οτι ηταν μια “biased’ κινηση μετα την αποτυχια αποκτησης του προηγουμενου πακετου πατεντων που τελικα πηρε η APPLE/MICROSOFT….

alexpen

Συγγνωμη ρε παιδια…δηλαδη υπηρχε καποιος που πιστευε στα αληθεια και θα πονταρε και την ζωη του ακομα ΣΤΟΝ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ της Google? Απλα, μας χρυσωσε το χαπι. Χαπι ομως ηταν και θα παραμεινει.

alexpen

Α! και επισης +10000 στον zakmackraken

ΙΩΑΝΝΗΣ

android δεν πήρα και όπως πάει η κατάσταση δεν θα πάρω πότε τώρα αν θα έκανα την δουλειά μου με το 1.0 και οποία εκδοσή τύχαινε να πάρω αυτό είναι κάτι που κανένας δεν ξέρει αν θα ήταν δυνατόν η όχι

ευχαριστώ

SonicYouth

ΚΑλα κ´ανει η google και υποστηρίζει τους δικούς της κατασκευαστές αλλα ας κόψει την καραμέλα περί ελεύθερου λογισμικού.

ΙΩΑΝΝΗΣ

πολύ σωστά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λογικο δεν ειναι? Η Motorola ειναι Αμερικανικη εταιρεια, οι συσκευες της στην Αμερικη
δεν εχουν σχεση με αυτες που διαθετει στον υπολοιπο κοσμο κ’ γενικα η ποιοτητα τους ειναι
αψογη. Τα ηχεια της δεν τριζουν,οι συνδεσεις δεν “πεφτουν”, το ακουστικο ειναι αψογο(διπλο),
και η αισθηση πλαστικου απουσιαζει.
Ειδικα τωρα που βελτιωσε το hardware πιστευω πως ειναι απαιχτη. Το προβλημα δυστυχως
ειναι πως δεν ερχονται στη Χωρα μας

Kostas

Μάλλον κάποιοι έχουν πρόβλημα με τα αγγλικά τους.

Το κείμενο λέει τα προφανή.

1) Μην βγάζετε ανέτοιμο λογισμικό (με προβλήματα κλπ κλπ).

Δηλαδή τι έπρεπε να λέει, βγάλετε ότι σαβούρα θέλετε σαν την μικρομαλακή με πολλά μπαγκς αρκεί να βγει γρήγορα?? Πάτε καλά?

2) Δώστε προτεραιότητα στους συνεργάτες που σέβονται τις προδιαγραφές. Δηλαδή στην Samsung στην HTC κλπ κλπ κλπ, που βγάζουν κινητά που διαφημίζουν το android και όχι σαράβαλα που δεν σέβονται τον πελάτη.

Τι παράξενο λέει? Τα προφανή μήπως?

Αν έλεγε τα ακριβώς ανάποδα να το καταλάβω.

Μάλλον κάποιος πρέπει να ξεσκονίσει τα αγγλικά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.