Google I/O 2011, Τι θα θέλαμε να δούμε

Την Τρίτη 10 Μαίου ανοίγει τις πύλες του το μεγάλο συνέδριο Gogle I/O που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και διαρκεί τρεις μέρες ενημερώνοντας όλους τους developers για Android, Google Chrome, Google APIs, Google Web Toolkit, App Engine και ακόμη περισσότερα web και mobile applications που δημιούργησε η Google.

, Google I/O 2011, Τι θα θέλαμε να δούμε

Εκεί θα θέλαμε να δούμε την παρουσία του Ice Cream Sandwich που θα τερματίσει το fragmentation που υπάρχει και την διαφοροποίηση των εκδόσεων για κινητά και για tablets. Επίσης περιμένουμε να δούμε την ανακοίνωση για το Google Music που περιμένουμε τόσο καιρό για να μπορούμε να αγοράζουμε και να κατεβάζουμε επίσημα τραγούδια από αυτό και να το δούμε να ανταγωνίζεται το κολοσσού στο είδος του Itunes Store.

Ακόμη ένα μεγάλο επιχείρημα θα ήταν να μας παρουσιάσουν αναβαθμισμένη έκδοση του Android Market το οποίο να είναι πιο λειτουργικό,με περισσότερες κατηγορίες και υποστήριξη περισσότερων χωρών(όπως η Ελλάδα) για να μπορούν να αγοράζουν από το Market.

Ένα σημαντικό απόκτημα θα ήταν ένα καινούργιο Android IDE, πιο απλοποιημένο όπως το AppInventor με δυνατότητα μεταφοράς προγραμμάτων από WP7 και σε Android όπως είχαμε δει κάτι ανάλογο απο την Microsoft.Ένα σημαντικό πλεονέκτημα θα ήταν αν μπορούσε να γίνει περισσότερο λειτουργικό και με λιγότερες διαδικασίες από τον χρήστη. Τι εννούμε; Να μπορεί ο προγραμματιστής να προγραμματίσει κατεβάζοντας ένα και μόνο πρόγραμμα και να μην χρειάζεται να κατεβάσει προγράμματα, SDK, plugins κ.τ.λ. για να μπορέσει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα.Με αυτό τον τρόπο θα τραβούσε περισσότερους ενδιαφερόμενους και έτσι θα αναπτυσσόταν και περισσότερο το Android Market.

Τέλος, τελευταία παρατηρείτε μια ραγδαία ανάπτυξη του Android Market και ενδιαφέρον για δημιουργία παιχνιδιών σε αυτό καθώς και κινητά όπως το Xperia Play που θυμίζουν φορητές παιχνιδοκονσόλες.Αυτό που λείπει όμως για να αξιοποιηθεί και να πετύχει όλο αυτό είναι η δημιουργία ενός Game Market. Μπορεί να υπάρχει το Tegra Zone της Nvidia αλλά δεν υπάρχει κάτι που να είναι συμβατό με κινητά και tablets ή κάτι ανάλογο όπως το Game Center του iOS ή το Xbox Live των Windows Phone 7.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ben

Το πιο αναμενόμενο νέο για φέτος θα είναι η επίσημη κυκλοφορία του Chrome OS!
Επίσης μπορεί να δούμε και την παρουσίαση κανούργιου UX/UI του Google search μαζί με την προσθήκη στα αποτελέσματα αναζήτησης του +1 button (https://www.google.com/+1/button/).

Για όσους δεν θέλουν να χάσουν τίποτα από τα τεκταινόμενα στο φετινό Google I/O, Μπορούν να εγκαταστήσουν το app από το Android Market: https://goo.gl/yS897

SonicYouth

Πάρτε ενα iphone να τα εχετε ολα αυτα 😉

oLA

Sonic αμα ηθελα η συσκευη μου να μου προσφερει πολυ λιγοτερα τοτε θα αγοραζα iphone 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.