Google Movie Rentals, Ενοικίαση ταινιών με τιμές φαρμάκι

Το βήμα παραπέρα έκανε η Google με την έναρξη της λειτουργίας μιας υπηρεσίας ενοικίασης ταινιών μέσω του ίδιου του Android Market. Μέχρι τώρα το “κατάστημα” του Android περιοριζόταν στην διάθεση εφαρμογών και ηλεκτρονικών βιβλίων, αλλά από σήμερα προσθέστε σε αυτά μια νέα κατηγορία αυτή των Movie Rentals. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε smartphones, tablet, αλλά και PC μέσω του Youtube.

, Google Movie Rentals, Ενοικίαση ταινιών με τιμές φαρμάκι

Μπορεί η Google να μην κατάφερε να βγάλει άκρη με τις μεγάλες εταιρίες της μουσικής βιομηχανίας, αλλά φαίνεται πως τα κατάφερε περίφημα με τα μεγάλα στούντιο του Hollywood. Από σήμερα κιόλας (για την Αμερική φυσικά, μην ξεχνιόμαστε) είναι διαθέσιμες online μέσω του Android Market εκατοντάδες ή καλύτερα χιλιάδες ταινίες για αναπαραγωγή σε smartphones και tablet, ενώ για τους χρήστες PC διατίθεται η αντίστοιχη υπηρεσία μέσω του Youtube.

Το κόστος ενοικίασης θα ανέρχεται στα 3.99 δολάρια για τη βασική ανάλυση, ενώ θα ανεβαίνει στα 4.99 για ταινίες σε High Definition. Μετά την ενοικίαση η ταινία θα κατεβαίνει στη συσκευή σας και θα μπορείτε να την απολαύσετε μέσα σε 30 ημέρες. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Αν ξεκινήσετε μια ταινία θα έχετε στη διάθεση σας μόνο 24 ώρες για να την ολοκληρώσετε.

Προσωπικά το κόστος μου φαίνεται αρκετά μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος ενοικίασης από τα βίντεο κλαμπ δεν ξεπερνά τα 2 ευρώ. Δεν γνωρίζω πόσο είναι το κόστος ενοικίασης στο εξωτερικό και μου αρέσει να μπορώ από την άνεση του σπιτιού μου να κατεβάζω όποια ταινία θέλω σε λίγα λεπτά, αλλά πιστεύω ότι αν η υπηρεσία έρθει στην Ελλάδα με αυτές τις τιμές θα αποτύχει παταγωδώς.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spyroskonst

και μετά τις 24ώρες αφού δω την ταινία ή τις 30μέρες μετά την ενοικίαση τι θα γίνει? Θα διαγραφεί αυτόματα απο το pc/tablet/κινητό μου?

georgecm

Εγω πιστευω οτι θα μενει στο pc σου κλειδωμενο και θα σου λεει δωσε αλλα 2 δολαρια πχ για να το δεις…

SpirosK

συμφωνώ με τον Κώστα , ” πιστεύω ότι αν η υπηρεσία έρθει στην Ελλάδα με αυτές τις τιμές θα αποτύχει παταγωδώς.”

επίσης Κώστα Συγχαρητήρια για την εκπομπή ESC !!!

bakchr

Με 5 ευρώ το μήνα, γράφεσαι στο rapidshare και κατεβάζεις όσες ταινίες θέλεις…σιγά μην τα δώσεις στη google για να δεις μια τανία μία φορά !!

wrlk1

ε…
5 δολάρια ειναι περίπου 4 ευρω
(https://www.xe.com/ucc/convert/?Amount=5&From=USD&To=EUR)
και μιλάμε για HD περιεχόμενο οχι για dvd που δίνουμε 2 για να δούμε ταινίες , για blue-ray δεν ξέρω ποσο εχουν αλλα δεν θα ειναι 1-2 ευρω ακριβοτερα?…δεν μου φαινετε και τοσο ακριβή επιλογή οταν θα καθεσε μεσα στο σπιτι σου μπροστα απο το pc σου και δεν θα εχεις να πας στο videoclub και να τυχει να βρεις την νεα ταινια διαθεσιμη!!

υ.γ.
και συγκρινετε παρανομες μεθοδους με επι πληρομης υπηρεσια…….μπραβο…!

Giannis

μόνο που στα video club είναι 2 ευρώ για μια μέρα,1 τριήμερο ή μια βδομάδα.

Αν και έγω όπως και οι προηγούμενοι δηλώνω fan tou rapidshare

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια, σας παρακαλω μην αναφερεστε σε κατεβασμα ταινιων και αλλα που μπορει να μας δημιουργησουν προβλημα στο Techblog. Διαβαστε και τους ορους χρησης. Ευχαριστω 🙂

Paris

πάντως ωραίο το έκαναν, αλλά το itunes έχει πολλά περισσότερα.

spyroskonst

και αν δηλαδή εγώ θέλω να κάνω την ταινία rewind πριν τελειώσει, θα με αφήσει το βίντεο? αν είναι έτσι δεν το βλέπω περισσότερες απο μία φορές? χεχε…

DarkPain

Βασικά με μια ματιά που έριξα όσες ταινίες είδα, ήταν 2,99 ή 3,99(οι καινούργιες κυρίως) δολλαρια,να επισημάνω ότι πουθενά βέβαια δεν αναφέρει την ποιότητα της ταινίας,το μόνο που λέει είναι ότι είναι Widescreen (16:9).Λογικά επειδή είναι αρχή ίσως γιαυτό δεν έχει και τόσες πληροφορίες….. Τώρα η προσωπική μου άποψη,είναι ότι δεν είναι πολλά λεφτά 3-4 ευρώ για ταινία full high definition,μπορεί να είναι πιο ακριβά ίσως(που δεν το νομίζω) από τα video club και να σου δίνει λιγότερη προθεσμία,αλλά σου προσφέρει την άνεση να καθίσεις στο σαλόνι,να απλώσεις καλά και να βάλεις και τα ποδιά στο τραπέζι και να πατήσεις το play και να ξεκινήσει.Μην είμαστε και υπερβολικοί παιδιά!Έτσι είναι αυτά τα πράγματα,θέλεις άνεση και ευκολία από το σαλόνι σου,πληρώνεις περισσότερα ή έχεις λιγότερα “πλεονεκτήματα”. Τώρα καλά όλα αυτά δεν λέω,αλλά εγώ έχω μια μικρή απορία κυρία Google,τόσα λεφτά(χαλάλι),τόσες νέες υπηρεσίες(να σε καλά) και λειτουργικά(και ακόμη καλύτερα)….να τα προσφέρεις στους πελάτες σου παγκοσμίως και ειδικά στην Ελλάδα που στο κάτω κάτω Ευρώπη είμαστε(στα χαρτιά μόνο:P) δεν κατάφερες ακόμη?Δεν έχουμε Movies,music,ebooks,applications payments(να αγοράζουμε και να πωλούμε) γιατιιι???Ότι θα έρθουν κάποια στιγμή,είναι σίγουρο,το θέμα είναι πότε θα είναι αυτή η στιγμή!Τώρα θα μου πεις έχει τους λόγους της ή αν το καλοσκεφτεις… Συνέχεια »

spyroskonst

δεν πατάς το play και βλέπεις την ταινία, ειδικά αν είναι HD.
Σίγουρα θα είναι πιο γρήγορο σαν διαδικασία να πας στο video club και να την νοικιάσεις, αντί να περιμένεις να κατέβουν 5GB+ για να κατέβει όλη η HD ταινία στον υπολογιστή.

DarkPain

@spyroskonst Δεν μιλάμε για τις ταχύτητες της Ελλάδας φίλε μου προφανώς,καθώς οι ταχύτητες των συνδέσεων στην Αμερική είναι πολύ πιο μπροστά,αν σκεφτείς ότι ξέφυγαν εδώ και χρόνια από το κλασικό broadband-isdn και έχουν εκτός των άλλων(να μην αναφέρω ότι έχουν την OC48
που φτάνει τα 2488 Mbps και φανώ υπερβολικός)να σου βάλω τις Leased Lines,την Τ1 ή αλλιώς DS1 που φτάνει μέχρι 1.544 Mbps και την Τ3 ή αλλιώς DS3 που φτάνει μέχρι 45 Mbps,υπολόγισε ώσπου να φορέσεις τις πυτζάμες και να κάνεις ποπ κορν κατέβηκε η ταινία,δηλαδή γύρω στα 16λεπτα!!Και για να σε προλάβω,για να κατεβάσεις ταινία και να την δεις στο σαλόνι σου,πάει να πει ότι έχεις google tv άρα και μια καλή σύνδεση,γιαυτό και έθιξα το θέμα με το πρόβλημα για Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες…
Να σε θυμίσω ότι παλαιότερα είχαμε αναφέρει και για 1Gbps που δοκίμαζε η Google https://techblog.gr/internet/google-stanford-university-1gbps-5992/ ,οπότε στην Αμερική έχουν μεγάλα σχέδια και είναι πιο μπροστά προφανώς..Και κλείνοντας να πω ότι το μέλλον μας θα είναι πολύ διαφορετικό(από τεχνολογικής απόψεως)!

wrlk1

@darkpain
φίλτατε…
η google απλα κοιταει το συμφερον της…λογικο λοιπον ειναι για μια αγορα η οποια ειναι σχετικα μικρη(και λεω σχετικα γιατι μπορει να γκρινιαζουμε για μισθους αλλα κινητο με 600ευρω πηγαινουμε και αγοραζουμε και τηλεορασεις 3D κλπ κλπ σαν καλοι καταναλωτες)εχει μεν πλανο αλλα δεν ειναι στα αμεσα σχεδια της….και η SE ΘΑ πιεζε την google για να εχουμε διαθεσιμες της επι πληρωμης εφαρμογες οταν θα ηταν διαθεσιμο το xperia play στην αγορα μας αλλα κατι τετιο ΣΊΓΟΥΡΑ δεν θα γινει.. όπως εχω ξαναγραψει απο σεπτεμβρη να περιμενεις επισημα υποστιριξη….με αλλα λογια το οτι κυκλοφορουν σχετικα αμεσα στην αγορα μας νεες συσκευες ειναι κατι ενθαρυντικο αλλα απο οτι φενετε μονο μεχρι εκει….δεν λεω οτι ειναι καλο αλλα οτι ειναι γεγονος….
φιλικα παντα 🙂

angelos

Εγώ πάντος δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο ακριβά αν σκευτούμε τις ταινίες που προσφέρει και τις ημέρες που τις έχεις διαθέσιμες.

spyros

@DarkPain ναι δυστυχώς ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα είμαστε τραγικά πίσω.

Αφού όμως ρε παιδιά μιλάμε για μια υπηρεσία που αφορά την Αμερική, τι καθόμαστε και σκάμε? Όοοοοοοοοταν με το καλό γίνει εφικτή η υπηρεσία (και η αντίστοιχη ταχύτητα βέβαια) στην Ελλάδα, το ξανασυζητάμε 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.