Google Nexus με Android 5.0 Jellybean, 5 νέα μοντέλα;

Σε άρθρο της η Wall Street Journal επικαλούμενη πληροφορίες από πηγή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη αναφέρει ότι η Google σκοπεύει να αλλάξει την τακτική της σχετικά με την παρουσίαση κάθε χρόνο της επόμενες μεγάλης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android. Σήμερα η πιο πρόσφατη έκδοση είναι η 4.0 Ice Cream Sandwich και η επόμενη θα είναι η 5.0 Jellybean.

Κάθε φορά που η Google παρουσίαζε την επόμενη έκδοση του Android το έκανε με partner έναν κατασκευαστή και μέσα από ένα μοναδικό μοντέλο που για μερικούς μήνες μόνο αυτό είχε την συγκεκριμένη έκδοση. Πρόσφατο παράδειγμα το Galaxy Nexus που παρουσιάστηκε πέρισυ το χειμώνα και για 2-3 μήνες ήταν το μόνο Android smartphone με την έκδοση 4.0 Ice Cream Sandwich. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ταυτόχρονη παρουσίαση 5 συσκευών Nexus από διαφορετικούς κατασκευαστές την επόμενη φάση που θα ανακοινωθεί η έκδοση 5.0 Jellybean.

Επίσης ακούγεται ότι η Google θα πουλάει τα κινητά Nexus άμεσα και απευθείας σε καταναλωτές μέσα από την ιστοσελίδα της. Θα τα διαθέτει κανονικά και μέσα από συνεργαζόμενα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας όπως συμβαίνει σήμερα αλλά θέλει να πουλάει και απευθείας για να φτάνουν γρήγορα τα κινητά στους καταναλωτές.

, Google Nexus με Android 5.0 Jellybean, 5 νέα μοντέλα;

Πηγή: 1, 2, 3

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petre

Πολυ καλυτερα ετσι! Για να εχει κ περισσοτερες επιλογες καποιος που ισως θελει να αγορασει Nexus phone..

Κωστας

Γνωρίζει κανείς, τι καινούριο θα φέρει αυτή η έκδοση;

pangian

ακομα δεν εχουμε την 4 θα ερθει η 5? λιγο γρηγορα δεν παμε?

Sotiris

1 Major Αλλαγη τον χρονο … οπως και η apple που το ειδες το “γρηγορα” ??

Ασχετα αν οι αλλες εταιριες αργουν να το δωσουν στα κινητα τους. το ICS 4.0 ξερεις ποσο

καιρο ειναι ηδη στην αγορα … ?

MANOS

Ίσως έτσι να δούμε και καλλίτερες τιμές στα επερχόμενα Nexus

Panos7GR

Και να είστε σίγουροι πως απο το 5.0 και μετά δεν θα υποστηρίζει μονοπύρηνες συσκευές… Επίσης το θεωρώ πολύ σωστό και βολικό για εμάς τους καταναλωτές αν τελικά αποφασίσει όπως λέει το άρθρο να παρουσιάζει κάθε σε μεγάλη αναβάθμιση 5 συσκευές Nexus από διαφορετικούς κατασκευαστές. Επιτέλους θα έχουμε επιλογές!

GiannisWST

Κανονικα ηταν 2 major updates το χρονο αρχικα. Ακολουθουσε το χρονοδιαγραμμα του linux αλλα λογω κατακερματισμου το πηγαν 1.

Παντως το nexus galaxy ειναι πολυ τιμιο κινητο για τη τιμη του. Αν βγουνε πολλα nexus μαζι δε ξερω ποσο ευκολα μετα απο καποιο καιρο θατα βρει κανενας σε χαμηλες τιμες. Γιατι τοτε αυτα θα αποτελουν τις ναυαρχιδες των εταιριων. Αυτη τη στιγμη το galaxy nexus το βρισκεις αρκετα χαμηλα γιατι τη τιμη του την ελεγχει η google, οχι η samsung, πραγμα που δε ξερω κατα ποσο θα ισχυει με τις πολλες διαφορετικες συσκευες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.