Google: Ετοιμάζει smartphone που δε θα μας πέφτει από τα χέρια;

Η Google κατοχύρωσε πατέντα για την κατασκευή smartphone το οποίο δε θα μας πέφτει από τα χέρια, κατάλληλο για χρήστες που οι συσκευές τους ξεγλιστρούν από τα χέρια τους συχνά για διάφορους λόγους, με άσχημες συνέπεις τις περισσότερες φορές.

Σύμφωνα με κάποια σχέδια που πιθανόν δείχνουν τις προθέσεις της Google για κατασκευή κινητών που δε θα γλιστράνε μέσα από τα χέρια μας, δείχνουν σχέδια για κινητό με υποδοχές για τα δάχτυλα, κατάλληλα σχεδιασμένες για να “κουμπώνει” η συσκευή στο χέρι και έτσι δε θα μας πέφτει, μιας και στα σημεία που θα μπαίνουν τα δάχτυλα η όποια υγρασία στα χέρια μας θα “εξαφανίζεται”.

Το κύριο αρνητικό σημείο σε αυτήν την κατασκευή είναι ότι θα έχουμε μια κάπως άσχημη εμφανισιακά συσκευή, αλλά αν σκεφτούμε ότι τα κινητά που έχουμε, φθείρονται και αλλάζει η όψη τους όσο πιο πολλές φορές μας πέφτουν από τα χέρια, τότε καταλήγουμε στο να έχουμε πάλι μια όχι τόσο όμορφη συσκευή εμφανισιακά.

Να αναφέρουμε πως πατέντα με σχεδόν ίδια λογική έχει καταθέσει η Apple που έχει πατεντάρει μηχανισμό που προστατεύει το iPhone στις πτώσεις και θέλει να προστατεύει τις συσκευές της από επικίνδυνες πτώσεις αλλάζοντας το σημείο πρόσκρουσης της συσκευής ώστε να προστατευτούν σημαντικά μέρη όπως η οθόνη και η κάμερα.

google, patent, non, slippery, smartphone, Google: Ετοιμάζει smartphone που δε θα μας πέφτει από τα χέρια;

google, patent, non, slippery, smartphone, Google: Ετοιμάζει smartphone που δε θα μας πέφτει από τα χέρια;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Η Google μάλλον έχει ξεχάσει την έννοια της λέξης : “Αισθητική”! Προτιμώ να σπάσει το πανέμορφο και Στυλάτο κινητό μ παρά να έχω ένα απαίσιο και αντιαισθητικό κινητό στα χέρια μου.

GoGos

Σοβαρά τώρα;

Γιωργος Παππας

Καλυτερα σπασμενο παρα ετσι οπως αναφερει και ο John 😛
Σε λιγο θα περασουμε και κολαρο που θα χει δεμενο το κινητο. Δεν λεω, προστατευει, αλλαααα….

Iraklis

Καλα, ενταξει το πατενταρισαν για να το πατενταρουν, δεν προκειται να βγει τετοιο πραγμα. Βαζεις μια ΚΑΛΗ θηκουλα και καθαρισες.

Δημητριος

H Google πατενταρε με αρχικη οθονη touchwiz..?!?!

Ekimolaos

Σίγουρα η Google την κατέθεσε την πατέντα; Γιατί εγώ TouchWizz βλέπω στις εικόνες 😛

Πέτρος

Για τα άτομα που έχουν πάρκισον που είναι μία ειδική περίπτωση αν μπορούσε να φτιάξει γι’ αυτούς η Google τέτοιο κινητό θα σκέφτονταν σωστά.

rose

H cat ετοιμαζει μυνηση ….

sotos

Αν ηθελα ενα κινητο που να μην σπαει θα εδεινα 30 ευρω για να παρω οθονη απο ζαφυρι! Γιατι η google δεν δοκιμαζει κατι τετοιο? Οπως στης καμερες ετσι και στις οθονες χωρις να χανεται η κομψοτητα και η εξατομικευτηκοτητα (θηκες)

Mary

Σαν είδηση απ το κουλούρι μου φαινεται εμένα!

Google, you’re welcome…

Kostas Z3

Τι μου θυμιζει η πρωτη εικονα τι μου θυμιζει https://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2013/09/galaxy-note-3-front-and-back.jpg

Ekimolaos

@sotos
Το ζαφύρι σπάει, και μάλιστα πολύ εύκολα. Ακριβώς επειδή είναι πολύ σκληρό δεν γρατζουνιέται με τίποτα, εκτός από ζαφύρι ή διαμάντι, αλλά δεν έχει ευλυγισία, οπότε σπάει. Το γυαλί από την άλλη (όπως το gorilla glass) είναι πιο ευλύγιστο, άρα σπάει πιο δύσκολα, αλλά γρατζουνιέται από σχεδόν τα πάντα… Οπότε ό,τι και να έχεις, πάντα θα υπάρχει και ένα μείον. Οπότε είναι θέμα συμβιβασμού, μέχρι τουλάχιστον να μπορέσουν να βρουν την τέλεια μέση λύση, αν και είμαστε μακριά ακόμα απ’αυτό…

sotos

@Ekimolaos
Εχεις δικιο δεν το ειχα σκεφτει ετσι! Βεβαια αυτο που εννοουσα εγω ηταν απλως να βρουν καποια αλλη λυση και οχι την συγκεκριμενη. παντος οπως και για το οχι και τοσο ανθεκτικο αλουμινιο (για την apple μιλαω) βρεθηκε μια λυση (7000 series) χωρις να το το παμε στο αλλο ακρο (ατσαλι) ετσι θα μπορουσανε να κανουν και εδω κατι ας πουμε να το συμπικνωσουν λιγο η κατι τετοιο δεν ειμαι φυσικος/χημικος.

Panos7GR

Η λύση είναι μία. Πυραβλακια! Όταν θα πέφτει η συσκευή από τα χέρια μας (ελεύθερη πτώση), θα το καταλαβαίνει η συσκευή από το επιταχυνσιόμετρο (accelerometer) και θα τα ενεργοποιεί ώστε να πετάξει και να επιστρέψει στο χέρι μας και πάλι σώα και ασφαλής. Γατάκια… Αλλά που να τα σκεφτείτε αυτά, εσείς;! 😛

Επίσης μια άλλη λύση είναι η χρήση εξωτερικά της συσκευής πλαστικό, τύπου τρελομπαλας (όσοι είναι γενιά των ’90s, ξέρουν). Έτσι εκτός ότι δεν θα γλιστράει από το χέρι μας εύκολα, αλλά και να γλιστρήσει και πέσει στο έδαφος θα κάνει γκελ και θα επιστέψει στο χέρι μας χωρίς να πάθει γρατζουνια και ούτε θα σκύβουμε να το μαζευουμε. Δύο σε ένα νοικοκυρεμενα!
(Έχω έμπνευση απόψε… Δεν λέω άλλα μην μου κλέψουν τις ιδέες άλλοι και τις πουλήσουν. Σσσσς!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.