Pixel & Pixel XL: Η Google υπόσχεται αναβαθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2018

Τα Google Pixel και Pixel XL είναι οι ναυαρχίδες της Google για το 2017 και διάδοχοι των Nexus 6P/ 5X. Με την οικογένεια Nexus να μένει πλέον στο ντουλάπι της ιστορίας, το Menlo Park επικεντρώνεται στην νεογέννητη σειρά Pixel.

Μάλιστα, ο τεχνολογικός κολοσσός υπόσχεται στους κατόχους των ομώνυμων smartphones πως θα λάβουν τις νέες αναβαθμίσεις του Android για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία “Check and update your Android version” του ιστοτόπου support.google.com, αναφέρεται πως τα Pixel κινητά θα δέχονται τις νέες εκδόσεις του Android για τουλάχιστον δύο χρόνια από την στιγμή που οι συσκευές έγιναν διαθέσιμες στο Google Store. Από εκεί και πέρα όμως, η εταιρεία δεν εγγυάται περαιτέρω αναβαθμίσεις.

Για τα Pixel και Pixel XL αυτό σημαίνει πως θα λάβουν σίγουρα τις εκδόσεις του Android που θα κυκλοφορήσουν έως και τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με την Google, τα smartphones θα δέχονται ενημερώσεις ασφαλείας για επιπλέον έναν χρόνο ή για 18 μήνες από την στιγμή που θα σταματήσει η διάθεση τους στο Google Store. Η εταιρεία θα επιλέξει το μονοπάτι που θα εξασφαλίσει στα κινητά την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Είναι προφανές πως η Google δεν θα εγκαταλείψει σύντομα τις ναυαρχίδες της. Η αλήθεια είναι όμως πως ακόμα και τα δύο χρόνια αναβαθμίσεων μοιάζουν λίγα μπροστά στην πολιτική της Apple, η οποία παραδείγματος χάρη διέθεσε το iOS 10 στο iPhone 5 που κυκλοφόρησε πριν τέσσερα χρόνια. Όπως και να έχει, οι κάτοχοι των Pixel και Pixel XL μπορούν να είναι σίγουροι πως οι συσκευές τους θα λαβαίνουν πρώτες τις νέες εκδόσεις του Android για πολύ καιρό ακόμα.

Pixel & Pixel XL: Η Google υπόσχεται αναβαθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2018, Pixel & Pixel XL: Η Google υπόσχεται αναβαθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2018

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

2 χρόνια ολόκληρα; Τι λες τώρα!!!

Jorge

Με τα συμβόλαια του εξωτερικού που ανά δυο χρόνια δίνουν καινούρια συσκευή δεν είναι άσχημο. Σίγουρα το να έχεις ένα κινητό 4 χρόνια αναβαθμισμένο στην τελευταία εκδοση OS είναι καλύτερο, αλλά το iPhone 5 με iOS 10 είναι αντάξιο του iPhone 6 με iOS 10; Θέλω να πω πως είναι ωραίο να έχεις το τελευταίο λογισμικό και να μην μένεις πίσω, αλλά το νέο λογισμικό δεν παίζει το ίδιο καλά με παλιο hardwear, όσο με καινούριο.

dark_master

1 λογικό γιατί το hardware προχωρά.
2 Αν μπορει θα δώσει όπως έκανε με το Nexus 4 κτλ..
3 Μην συγκρινετε ανόμοια πράγματα. Η Google κάποια πράγματα τα δίνει μέσω playstore. Η Apple για να αναβαθμίσεις σε safari πχ πρεπει να κατεβασεις την τελευταια εκδοση του λογισμικού.
4 Δίνει ποτε η Apple νεα features πχ live photos κτλ… στα παλια της τηλέφωνα?Δε θυμαμαι να το κανει…
5 2 χρόνια αναβαθμίσεις και 18 μηνες οι ενημερωσεις ασφαλειας μας κανουν 3,5 χρόνια… η διαφορα δλδ με την Apple είναι ο μισός χρόνος?

Sakis

Σωπα ρε google; Τόσο είχα κι εγώ με το MOTO X 2…. 800€ κινητό της google με 2 χρόνια αναβαθμίσεων; Και μετά απορειτε μερικοί γιατί πουλάνε πολύ τα κινέζικα!!!

Gianniss

Δυο χρόνια,δηλαδή όσο και στα νεξους. Που είναι το νεο; Η διαφορά είναι οτι τα πίξελ έχουν διπλάσια τιμή.

Apostolis kalamata

Σωπα ρε κουβαρδου γουγλε δυο σκαρτα χρόνια και μετα αλλαχτε συσκευή αλλο 700αρι . antios.

thanoik

Κρατάς δύο χρόνια με το γνήσιο λογισμικό της και μετά περνάς μια ρομ που είναι εύκολα για τα νεξους και ξεμπερδεψες

thanoik

Για το πίξελ εννοούσα

gkoutsos

Παιδια, δεν εχετε καταλαβει οτι η υποστηριξη δεν εξαρταται μονο απο τον κατασκευαστη της συσκευης… Θελω να πω πως για να δωθουν παραπανω απο 2 χρονια εγγυημενα updates, πρεπει να υπαρχει και η αντιστοιχη υποστηριξη στον επεξεργαστη με updates στα drivers κτλ απο την κατασκευαστρια εταιρεια του (στη συγκεκριμενη περιπτωση η qualcomm). Απ’οσο εχω διαβασει οι κατασκευαστριες επεξεργαστων υποστηριζουν τους επεξεργαστες τους maximum 2,5 χρονια (βλεπε τις δηλωσεις για τον λογο που καμια συσκευη με snapdragon 800/801 δεν προκειται να παρει android 7.0).

Μολις φτασει στο σημειο η google να φτιαξει δικους της επεξεργαστες (πιθανως σε 2-3 χρονια), τοτε θα ειναι εφικτο και λογικο να παμε στα 3-4 χρονια υποστηριξης, γιατι τοτε θα υπαρχει πληρης ελεγχος του hardware (οπως εχει αυτη τη στγμη η apple).

James

Η υποστήριξη είναι τρία χρόνια, όπως και στα νεξους.
Πρώτος χρόνος, η έκδοση με την οποία βγαίνει και όλος ο κύκλος αναβαθμίσεων της.
Δεύτερος χρόνος η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση λειτουργικού και ο κύκλος της.
Τρίτος χρόνος η δεύτερη μεγάλη αναβάθμιση και ο κύκλος της.

Όλοι ξεχνατε τον πρώτο χρόνο με την έκδοση με την οποία έρχεται το κινητό και τα βγαζετε δύο τα χρόνια.

vasilist

Λίγα είναι, σαν δημιουργός του Android θα μπορούσε άνετα 4 χρόνια με τα spec που έχει, αλλά θέλει να πουλησει και αυτή όσο μπορεί.
Εδώ το iPhone 5s μου παίρνει το ios 10 και είναι ήδη 3 χρόνων και αν πάρει και την 11 πάει για 4.

James

@vasilist είναι δημιουργός του Android, αλλά δεν είναι δημιουργός του επεξεργαστή, όπως είπε και ο @gkoutsos πιο πάνω. Μάλλον από του χρόνου θα δούμε και δικό της επεξεργαστή, οπότε άνετα μπορεί και παραπάνω

forneverarrow

Ακριβώς όπως τα γράφει στο τέλος του άρθρου… η Apple δίνει αναβαθμίσεις για τετραετία και στην ώρα τους! Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε το Pixel για το κόστος του. Αν ήταν ως τα 499€ ίσως να άξιζε, διαφορετικά για τη δεδομένη τιμή του θα απαιτούσα να έχει την ίδια υποστήριξη με την Apple.

M.G

@ dark master σιγά μην είναι και 5 χρόνια. Άκυρος ο υπολογισμός σου. Αυτά τα pixel θα βγουν από το store του χρόνου τέτοιο καιρό όπως έχουν βγει και όλα τα άλλα στο παρελθόν. Οπότε μιλάμε για συνολικά 2,5 χρόνια.

ChristosT

Να βλέπω παρακαλώ τα ίδια σχόλια που κάνατε για τις αναβαθμίσεις της Samsung…

Kostas K.

Κι όμως 3 χρόνια είναι. 2 major updates στις 2 επόμενες εκδόσεις + 1 χρόνο security updates που σημαίνει ότι έως τον Σεπτεμβρη του 2019 που θα βγει η έκδοση που δεν θα πάρει θα έχει ότι πιο καινούργιο κυκλοφορεί. Τώρα αν μετά από 3 χρόνια καιγεστε να βαλετε τη μέσα έκδοση ε Android έχετε με vanilla έκδοση, οι Roms στο XDA θα είναι άπειρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.