Google, ετοιμάζει Nexus phone στα $100;

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν σήμερα, η Google ίσως ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια low-mid-range Nexus έκδοση. Όπως φαίνεται θα συνεργαστεί με την MediaTek για να δημιουργήσει ένα stock Android κινητό του οποίου η τιμή θα είναι στα 100 δολάρια. Κινεζικοί κατασκευαστές μας έχουν συνηθίσει σε Android value for money συσκευές με quad-core CPU και με τιμές κάτω από 130 δολάρια. Το «μυστικό» βρίσκεται στους οικονομικούς επεξεργαστές της MediaTek.

Ωστόσο το mid-range Nexus που ετοιμάζει η Google φυσικά δεν θα αντικαταστήσει το επερχόμενο Nexus 6, όμως φαίνεται πως το project θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Google ειδικά μετά και τις πληροφορίες για το Amazon smartphone.
, Google, ετοιμάζει Nexus phone στα $100;
Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

να δουμε ποως θα δωσει mediatec τα sources xaxaxaxaxxax

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Δώστε φθήνια στο λαό!

Γιάννης

Αν έχει τον (εξαιρετικό) σχεδιασμό του Ν5 στις 4.5 ίντσες με αντίστοιχο πλαστικό του Moto G, θα πουλήσει τρελά. Η τιμή του (ΣΤΑ 100$και όχι ΑΠΟ 100$) σημαίνει ότι θα δέχεται κάρτες μνήμης;
Όπως και να’ χει, πρόκειται για άλλη μια τίμια πρόταση της μαμάς Google.

Μιχαλης

Όπως είπε και ο dearth αμα δεν δώσει drivers η mediatek δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό

kwstascifi

Όπως σωστά είπαν οι κύριοι παραπάνω, MediaTek και AOSP δεν παίζουν μπάλα μαζί. Εδώ να υπάρχουν sources ή blobs για 4.3/4.4, σιγά μην βγει τέτοιο Nexus.

Αν έβγαινε κάτι, θα ήταν με Snapdragon

Πάνος

@darth Μόνο για αυτό που ανέφερες πιστεύω πως αποκλείεται να ισχύει η φήμη. Μακάρι να κάνω λάθος…

@Γιάννης, η google δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να βάλει κάρτα μνήμης σε nexus. Εδώ το nexus 5 δεν υποστήριζε otg…

Πάνος

Α, επίσης 100 δολλάρια τιμή google (χωρίς φόρους) θα “μεταφραστούν” σε 200 ευρώ στο ράφι στο νερό. Μην χαίρεστε…

Kostas K.

Αποκλείεται να υπάρξει Nexus συσκευη με 4,2 εκτός αν η Mediatek δωσει επιτελούς drivers για Kit Kat

Darth

@Πάνος ίσος καμία αποκλειστική συνεργασία κανουν κλπ, ένας θεός ξέρει (θα χουμε με λίγα λόγια)

όσο για την τιμή εχεις απόλυτο δίκαιο… πλέον τπτ δεν λει να αγοράσεις απο την Ελλάδα

Panos7GR

Δεν κατάλαβα γιατί η Google καθεαυτού πρέπει να κοντραριστει με την Amazon; Αφού ήδη υπάρχουν εκατομμύρια low-end προς mid-end smartphones που χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Google. Άλλωστε θα ήταν και λάθος της Google να χωθεί εκεί γιατί μπαίνει σε ευαίσθητες κατηγορίες που κάθε εταιρία που θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της στοχεύει εκεί. Άρα θα δημιουργήσει παράπονα στις υπόλοιπες εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται για το Android. Ασε που βρωμάει η υπόθεση μόνο και μόνο που ακούγεται το όνομα της MediaTek… Εκτός και αν θέλει να το κάνει μόνο και μόνο για να βάλει μυαλό στην MediaTek και δώσει τους drivers ελεύθερα και ξεκολλήσει επιτέλους από το 4.2 JB.

alxgiann

Από ότι έχω διαβάσει σε κινέζικα φόρουμ, έχει αρχίσει (ή θα αρχίσει σύντομα) να δίνεται από την mediatek source code και οι drivers στους κατασκευαστές οπότε μετά το καλοκαίρι (μπορεί και νωρίτερα) θα αρχίσουν να βγαίνουν συσκευές με mediatek σε 4.4 …άρα έχει λογική να βγάλει nexus με κάποιο MT65XX τετραπυρινο επεξεργαστή. Τώρα για αναβαθμίσεις αργότερα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Τάσος

@Panos7GR αυτό με το mid και low-end των αλλων εταιριών δεν θα ‘ναι το ίδιο με ενα nexus low-end όπως και να το κάνουμε και ίσως βάλει μυαλό στις υπόλοιπες εταιρίες για το πως φτιάχνεται ενα low-end κινητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.