Google: Μειώνει το υποχρεωτικό bloatware στα Android

Οι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν Android στα κινητά τους είναι υποχρεωμένοι από την Google να ενσωματώνουν εφαρμογές και υπηρεσίες της όπως Google Play Store, Gmail, Google+, Newsstand, Drive, Hangouts, Play Games, και άλλα. Ο κατασκευαστής δεν έχει την δυνατότητα να επιλέξει ποιες από τις υπηρεσίες θέλει και ποιες όχι.

Οι κατασκευαστές δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιες εφαρμογές και υπηρεσίες της Google θέλουν να εγκαταστήσουν. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πάροχοι και κατασκευαστές θα βάλουν και τις δικές τους εφαρμογές μέσα, έχει ως αποτέλεσμα πολλά apps να μένουν εγκατεστημένα και να μην τα χρησιμοποιούμε.

Από την πλευρά της Google αυτό θα αλλάξει σε κάποιο βαθμό, όπως δείχνουν οι ανανεωμένοι όροι του partner guideline.

Μέχρι τώρα αν κάποιος κατασκευαστής ήθελε ένα από τα apps της Google, έπρεπε να εγκαταστήσει όλο το πακέτο. Αν γα παράδειγμα η Samsung ήθελε το Play Store, αυτό θα συνοδευόταν από όλα τα παραπάνω apps.

Στο εξής, Google Play Games, Google Play Books, Google+, Google Newsstand μπορούν να μην είναι προεγκατεστημένα στα Android κινητά, αλλά αν οι χρήστες θέλουν, μπορούν να τα κατεβάσουν.

Αυτό είναι ένα θετικό βήμα, αλλά σίγουρα δεν αρκεί μόνο η κίνηση της Google. Να θυμίσουμε ότι στην Κίνα δικαστήριο δικαίωσε τους χρήστες που κινήθηκαν κατά Oppo και Samsung, και τους έδωσε το δικαίωμα να καταργήσουν το bloatware από τα smartphone των δυο εταιρειών.

Google: Μειώνει το υποχρεωτικό bloatware στα Android, Google: Μειώνει το υποχρεωτικό bloatware στα Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lefteris t.

Ενταξη τα κάνεις απενεργοποιηση δεν έκανε θέμα αυτό μωρέ πιο ελαφριά σκιν πρέπει να κάνουν για να υπάρχει αυτό το lg σε ορισμένες συσκευές!

Peris

@leuteris t.
Δεν ειναι ετσι. Καταλαμβανουν πολυ χωρο (περιπου 100mb το καθενα) και εχω ακουσει απο πολλους χρηστες να παραπονιουνται οτι δε μπορουν να εγκαταστησουν σχεδον τιποτα επιπλεον της αρεσκειας τους.

Nick

Για να σου τρωνε RAM και χωρο η Google καλυτερα να φτιαξει τον Chrome που κολαει και μετα να κοιτξει το Blootware της.

Darth

το μονο που πρέπει να μείνει ειναι το playstore τα υπόλοιπα προαιρετικά……. και κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να κλήσεις νόμιμα και την στενή παρακολούθηση

Lefteris

Αν δεν κινηθεί κάποιος νομικά και στην Ευρώπη δεν πρόκειται να φύγει το bloatware! Τέλος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.