Πέμπτη
06/08/2015

Google και Samsung: Αναλαμβάνουν δράση για την ασφάλεια του Android

Στον απόηχο του νέου κενού ασφαλείας Stagefright, που ανακάλυψαν οι ερευνητές και το οποίο επιτρέπει στους hackers να λάβουν τον έλεγχο του κινητού μέσω ενός κακόβουλου MMS, Google και Samsung αναλαμβάνουν δράση. Και οι δυο εταιρείες είναι πολύ σημαντικές για το οικοσύστημα του Android και θα λάβουν παρόμοια μέτρα.

Το Stagefright, επηρεάζει εκδόσεις από 2.2 Froyo και νεώτερες ενώ κατασκευαστές και πάροχοι έχουν ξεκινήσει να δίνουν τα απαραίτητα updates. Ωστόσο, Samsung και Google θέλουν να είναι έτοιμες για να προλάβουν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.

Η Google, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Android, ανακοίνωσε ότι θα δίνει μηνιαία security updates στις Nexus συσκευές, εκτός από τα συνηθισμένα updates που γίνονται στην πλατφόρμα. Το πρώτο update τέτοιου είδους ξεκίνησε να δίνεται τώρα σε Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 και Nexus Player για να διορθωθεί το Stagefright.

Παράλληλα, η Samsung, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android, δείχνει ότι δεν μένει με δεμένα τα χέρια. Υπόσχεται να δημιουργήσει μια νέα διαδικασία security updates στις συσκευές της. Αυτό περιλαμβάνει fast track patches όταν ανακαλύπτονται κενά ασφαλείας, οι αναβαθμίσεις αυτές θα έρχονται στα Samsung over-the-air, μια φορά τον μήνα.

samsung google logo

Πηγή

Techblog Eshop: Επιλεγμένες θήκες και αξεσουάρΜάθε για: , ,

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Paul λέει:

    Καλά η Google και με τα εκατομμύρια άλλες μάρκες με android τι γίνεται ;

  2. Ο/Η NZ λέει:

    Από την έκδοση 2,2; ΟΕΟ;
    Νωρίς το θυμήθηκαν πάντως….

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.