Google και Samsung: Αναλαμβάνουν δράση για την ασφάλεια του Android

Στον απόηχο του νέου κενού ασφαλείας Stagefright, που ανακάλυψαν οι ερευνητές και το οποίο επιτρέπει στους hackers να λάβουν τον έλεγχο του κινητού μέσω ενός κακόβουλου MMS, Google και Samsung αναλαμβάνουν δράση. Και οι δυο εταιρείες είναι πολύ σημαντικές για το οικοσύστημα του Android και θα λάβουν παρόμοια μέτρα.

Το Stagefright, επηρεάζει εκδόσεις από 2.2 Froyo και νεώτερες ενώ κατασκευαστές και πάροχοι έχουν ξεκινήσει να δίνουν τα απαραίτητα updates. Ωστόσο, Samsung και Google θέλουν να είναι έτοιμες για να προλάβουν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.

Η Google, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Android, ανακοίνωσε ότι θα δίνει μηνιαία security updates στις Nexus συσκευές, εκτός από τα συνηθισμένα updates που γίνονται στην πλατφόρμα. Το πρώτο update τέτοιου είδους ξεκίνησε να δίνεται τώρα σε Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 και Nexus Player για να διορθωθεί το Stagefright.

Παράλληλα, η Samsung, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android, δείχνει ότι δεν μένει με δεμένα τα χέρια. Υπόσχεται να δημιουργήσει μια νέα διαδικασία security updates στις συσκευές της. Αυτό περιλαμβάνει fast track patches όταν ανακαλύπτονται κενά ασφαλείας, οι αναβαθμίσεις αυτές θα έρχονται στα Samsung over-the-air, μια φορά τον μήνα.

Google και Samsung: Αναλαμβάνουν δράση για την ασφάλεια του Android, Google και Samsung: Αναλαμβάνουν δράση για την ασφάλεια του Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paul

Καλά η Google και με τα εκατομμύρια άλλες μάρκες με android τι γίνεται ;

NZ

Από την έκδοση 2,2; ΟΕΟ;
Νωρίς το θυμήθηκαν πάντως….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.