Nexus 5: Η Google σταματά μια από τις καλύτερες Android συσκευές

Ακόμη πωλείται μέσω παρόχων και καταστημάτων λιανικής, αλλά όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Google στο The Verge, η εταιρεία θέλει να επικεντρωθεί πλέον στη νέα της ναυαρχίδα Nexus 6.

To Nexus 5 κυκλοφόρησε τέλη του 2013 με την υπογραφή της LG και ομολογουμένως οι δυο τους είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά. Η 4.95 ιντσών οθόνη είναι η κατάλληλη, δεν θεωρείται ούτε μικρή όπως του Nexus 4 αλλά ούτε και μεγάλη όπως το 6ιντσο Nexus 6 το οποίο δεν είναι εύκολο στο κράτημα. Χάρη στην κατασκευή της LG, τα ελάχιστα περιθώρια γύρω από την οθόνη έκαναν το Nexus 5 να δείχνει μικρότερο.

Επιπλέον, όπως όλα τα Nexus, έτσι και το Nexus 5 τρέχει stock Android που σημαίνει ότι δεν είναι φορτωμένο και συνήθως παίρνει αρκετά γρήγορα τις αναβαθμίσεις της Google σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Android.

Μιας και η Google αποχαιρετά το Nexus 5, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Nexus 6 και τον διάδοχό του που έχει ακουστεί ότι θα ανατεθεί σε Κινέζο κατασκευαστή. Περιμένουμε να δούμε τι έχει να παρουσιάσει από δω και πέρα η Google.

google σταματά nexus 5, Nexus 5: Η Google σταματά μια από τις καλύτερες Android συσκευές

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Όσοι το ‘χετε κρατήστε το, θα ‘ναι το 3310 του μέλλοντος 🙂

chris

ε ενταξει φυσικο ηταν.Καποια στιγμη θα γινοταν κι αυτο διοτι δεν μπορει μια εταιρια να παραγει ακομα ενα κινητο-δεν το κανει καμια-πανω απο ενα χρονο,διοτι η google συνεχιζε κανονικα την παραγωγη του εν λογω κινητου.Οπως οι συσκευες ολων των κατασκευαστων,ετσι κι αυτο-το πολυ καλο για την εποχη του αλλα και μεχρι σημερα-nexus 5 θα πωλειται απο τα εμπορικα διαθεσιμα ανα τον κοσμο που παντα ειναι αρκετα για μια φυσιολογικη ζητηση που θα εχει για ενα χρονικο διαστημα ενος περιπου ετους ακομα.Το ερωτημα ειναι αν θα συνεχισει την λειτουργικη αναβαθμιση του κινητου αυτο,δλδ αν η google οντως υποστηριζει τις συσκευες της μακροχρονια η θα σταματησει στο lollipop 5.0

gkoutsos

φοβερο για την εποχη του και για τα λεφτα του! κατα τη γνωμη μου, μονο μια μεγαλυτερη μπαταρια του ελειπε και ενα λιγο καλυτερο ηχειο.

αντε να δουμε και τον αντικαταστατη του! (πιθανως με την υπογραφη της huawei)

Sot11

Ακομα κρατάει και τα βάζει κάτω ολα σε επιδόσεις! Όσο για το nexus 6 τεράστια αποτυχία για εμένα!

Πέτρος Π

Εντάξει λογικό να σταματήσει η παραγωγή του, από τη στιγμή που κυκλοφορεί το Nexus 6… Δεν νομίζω οτι θα μείνει και στην ιστορία πάντως… Γενικά με τους ρυθμούς που βγαίνουν τα κινητά σήμερα, σε ένα χρόνο νομίζω οτι θα έχει ξεχαστεί ήδη… Νομίζω από τα τελευταία χρόνια ίσως μόνο το Samsung Galaxy SII θα μπορούσαμε να πούμε οτι ήταν μια συσκευή που άλλαξε τα δεδομένα…

ioankav

chris Μία διόρθωση. Το κινητό παράγεται από την LG, αυτή βάζει τα εργοστάσια και την τεχνολογία κατασκευής. Γιατί έτσι όπως το έγραψες ήταν σαν να έχει εργοστάσια η Google για την κατασκευή. Φιλικά πάντα. 😉

Leonidas

Προσωπικά το έχω σε άσπρο και κόκκινο για την γυναίκα.
Το πιο τίμιο κινητό για τα λεφτά του.
Γρήγορο, άμεσα αναθμίσεις, καλή κάμερα, διστάσεις super!!
Μόνο η μπαταρία του να κρατούσε λίγο παραπάνω….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.