Google vs Acer, Την αναγκάζει να αναβάλλει παρουσίαση smartphone με άλλο λειτουργικό

Μήπως η Google έχει αρχίσει να επηρεάζεται από τις μεθόδους της Apple; Το γράφω αυτό μετά την ανάγνωση της είδησης ότι η Acer εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε αναβολή παρουσίασης ενός νέου smartphone στην Κίνα, το οποίο όμως δεν θα έτρεχε Android, αλλά το κινέζικο λειτουργικό Aliyun OS, που αναπτύσσει η κινέζικη ανταγωνίστρια της Google, Alibaba Group.

To smartphone της Acer με όνομα CloudMobile A800 ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί την Πέμπτη, στη Σανγκάη, αλλά η Acer ανακοίνωσε ότι λόγω επιφυλάξεων που εξέφρασε η Google, σε συνδυασμό με την απειλή ότι εάν η Acer προχωρήσει στην κυκλοφορία ενός smarpthone με Aliyun OS, τότε η Google θα τερματίσει τη συνεργασία της με την Acer στο κομμάτι των Android συσκευών, έκαναν την Acer να αναβάλλει μέχρι νεωτέρας την παρουσίαση.

Δεν πάμε καλά… Sorry, αλλά δεν πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να γίνονται οι Business…

, Google vs Acer, Την αναγκάζει να αναβάλλει παρουσίαση smartphone με άλλο λειτουργικό

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MEDS

Βασικά πιστεύω ότι Acer και Google έχουν συμφωνία στο να έχουν μόνο Android τα κινητά της. Το ίδιο συμβαίνει και με Nokia και Microsoft. Η Nokia λογικά δε μπορεί να βγάλει κινητό με Android.

Petros

Και όμως. Έτσι ακριβώς, και μόνο έτσι γίνονται οι business.
It’s a cutthroat world.

stavros

Η Google καταλαβαινει απλα οτι το android αρχιζει να χανει πολυ εδαφος…

ton

Ο χαρακτήρας του android δεν ταιριάζει με τέτοια συμπεριφορά από τη google που λέει ότι ο καταναλωτής δε πρέπει να μπερδεύεται όταν τόσοι καταναλωτές έχουν παράπονα για προβληματικές ή μη ξεχασμένες συσκευές λόγο των κατασκευαστών και στέφονται σε τρίτους developers χάνοντας την εγγύηση τους τυπικά, τότε η google δε ξέρει και δε πρέπει να επιβληθεί ή μόνο για το συμφέρον της απειλεί με προσχήματα; Κακώς και φυσικά δε θα παραδεχτεί κανείς τίποτα γιατί ούτε την acer συμφέρει να πηγαίνει κόντρα στη google ούτε τη google να παραδεχτεί την αλαζονεία της τώρα

Alexandros

“Don’t be evil”…

takis

stavros τι κανει ακριβως χανει πολυ εδαφος?Θες και τα λες αυτα η σου ξεφευγουν?Δες ποσες ενεργοποιησεις εχει καθημερινα και μετα ξανασκεψου τι εγραψες.

Andy

@Alexandros +1
@stavros -1

Γιωργος Αγριανιτης

@Stavos -1
Αυτες ειναι οι διαφορες απο 2011 με 2012…
https://www.bgr.com/2012/07/30/android-us-market-share-q2-2012-apple-ios/
Συγνωμη ετσι?Απλα λυπαμαι…

Solon

Νομίζω πως η Google καλά κάνει σε αυτήν την περίπτωση και αυτό διότι οι κινέζοι βασιζόμενοι στο ότι κανένας δεν μπορεί να τους τη βγει εντός Κίνας αντιγράφουν ξεδιάντροπα τα πάντα. Αν λοιπόν το κινέζικο λειτουργικό είναι απλά μια αντιγραφή του Android τότε η Google πολύ καλά έκανε. Βέβαια αυτό μπορεί να πιάσει στην Acer αλλά με τις κινέζικες εταιρείες δεν θα έχει καμιά τύχη.

jim1234

μπαβο solon ετσι οχι οι κινεζοι να αντιγρφουν τους παντες και τα παντα .

Αθανασίου Κώστας

κυριοι , βασικα εχει να κανει με την τηρηση των ορων ενος συμβολαιου.Εσεις τι πιστευετε; Οταν υπογραφετε ενα συμβόλαιο, πρέπει να τηρουντε οι όροι του η όχι;

ton

Δηλαδή η google εκβίασε την acer για τον κόσμο;Tοσες αντιγραφές παραλήψεις και προβληματικές συσκευές έχουν βγάλει πολλοί OEM τώρα έτσι νοιάζεται για τον καταναλωτή;Aς είναι τα WP καλά και στο λεπτό αφήνω το android

Βαγγέλης

Και εδώ πλέον φαίνεται ο “μη κερδοσκοπικός” χαρακτήρας του Android. Well done!

iceman(the original)

ολα γινονται για τα “φραγκα”! αλλα λεφτα ζητανε οι κινεζοι για την χρηση του λειτουργικου και πολλα περισοτερα η google!

Πανος Σομπολος

Δεν είναι μεθοδοι Apple ειναι μεθοδοι US!
To τελευταίο πράγμα που την ενδιαφέρει την Google είναι τι λειτουργικό φοράτε στο smartphone σας και οποιος δεν το καταλαβαίνει ας κάτσει να τσακώνετε για τα giga και τα MHz
είναι ξεκάθαρο και με δεκάδες παραδείγματα ότι κάνεις από τους τρεις μεγάλους της παγκόσμιας πληροφορικής MS APPLE και GOOGLE δεν ενοχλεί τον άλλο στα ίσα και επί της ουσίας ο ένας μπορεί να επιβιώνει στο λειτουργικό του άλλου με σχετική άνεση !
Η Κινα κυνηγά την Google σαν το διάολο και η Google κάνει τα πάντα για να τρυπώσει στην Κινα!
Μαλώνετε για τα λειτουργικά ενω ουσιαστικά και τα 3 μας συμπεριφέρονται σαν προβατα, μας μαντρώσανε και μας ταΐζουν οτι θέλουν αυτά!
500χιλ εφαρμογές ο ένας, 700 ο άλλος , 200 ο τρίτος και επί της ουσίας όλοι χρησιμοποιούμε τις ίδιες,όποια πλατφόρμα και αν έχουμε
Και κοίτα σύμπτωση όλες συλλέγουν προσωπικά δεδομένα και όλοι μας ότι smartphone και να χουμε απολαμβάνουμε με φανατισμό τις ιδιες διαφημίσεις
God Bless America αγαπουλες

Silender

google failed big time :thumbs down:

από έναν υποστηρικτή της google, επί εποχής yahoo vs google search.

Kostas K.

Ειναι απλα τα πραγματα ρε παιδια..Η acer σαν εταιρια συμμετεχει στο open handset alliance οποτε και ΔΕΣΜΕΥΤΑΙ να μην χρησιμοποιει forked εκδοσεις του android οπως ειναι το Aliyun OS..Αμα θελει να φυγει απο το OPA μπορει βεβαιως να χρησημοποιησει αυτο το κινεζικο os ακομα μπορει να χρησιμοποιησει και το android ΑΛΛΑ δεν θα μπορει να παρει εγκριση απο τη google για να βαλει το play store και τις υπολοιπες εφαρμογες της google(youtube,maps,gmail κλπ) στις συσκευες της.
Δηλαδη τι το κακο βρισκετε και τι το παραλογο πανω σ αυτο εξηγηστε μου…?

Silender

Ωπ Kostas K. ενδιαφέρον αυτό που λες και μετά από λίγο ψάξιμο και διάβασμα βλέπω ότι έχεις δίκιο και ήταν η Acer που έφταιξε τελικώς.

https://arstechnica.com/gadgets/2012/09/google-blocked-acers-rival-phone-to-prevent-android-fragmentation/

https://officialandroid.blogspot.gr/2012/09/the-benefits-importance-of-compatibility.html

ton

Το κακό είναι οτι η google προφασιστηκε ότι εκβιασε δήθεν για τον καταναλωτή,πράγμα που ούτε η Microsoft με τον “closed handset alliance” δεν έκανε σε κανένα OEM που συνεργάζεται

SonicYouth

Ας βγάλει επιτέλους η google το πρόθεμα open απο το android .

Panos7GR

Ποιός μίλησε για μην κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Android; Καιρός είναι να μας πείτε πως το έβγαλε στην αγορά για την ψυχή της μάνας της… Για εταιρίες μιλάμε όχι για φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η Google έψαχνε πολύ καιρό να βρει τρόπο να μπει στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Και πίστευε πως το Android ήταν το κλειδί γι αυτό, και όπως φαίνεται αποδείχθηκε. Επειδή δεν έχει ούτε την εμπειρία, ούτε τα μηχανήματα, ούτε τον χρόνο και προπάντων δεν ήθελε να σπαταλήσει πολλά λεφτά, έφτιαξε μια κοινότητα στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές για να το προωθήσουν και να το εξελίξουν. Έτσι άνοιξε ένα μεγάλο μέρος του κώδικα και το έδωσε στο κοινό και τις εταιρίες που συνεργάζεται. Τα μέρη που κράτησε κλειστά είναι το Google search, όλες οι Gapps και το Play Store (έτσι χοντρικά τα λέω). Έτσι εκμεταλλεύοντας αυτά μπορεί και κλείνει συμφωνίες και βγάζει ένα μερίδιο από τις πωλήσεις ή δεν ξέρω εγώ αλλιώς, ανάλογα με αυτά που γράφει το συμβόλαιο συνεργασίας. (Άρα αυτή η απειλή προς την Acer γίνεται επειδή μάλλον αθέτησε όρους συμβολαίου.) Αλλά πέρα από αυτό η Google δεν βγάζει χρήματα μόνο από τις εταιρίες που θέλουν το Android. Η κύρια πηγή εισόδων της είναι ως γνωστών… Συνέχεια »

and1kar

Εκτος απο τα χρηματα που παιζονται, η google θελησε να προστατευσει και την “εικονα” του android καθως στο store που λανσαρε η alibaba για το os φετος εχει πολλες “κρακαρισμενες” αντιγραφες εφαρμογων που υπαρχουν στο play store απο 3rd parties φυσικα χωρις την συγκαταθεση των developers….

Kostas K.

Πριν από λίγες ωρες το Android Police εγραψε πως το app store της Aliyun δινει επισημα πειρατικές εφαρμογές Android. Δηλαδή με τη λογική ορισμένων έπρεπε η google να αφήσει έναν συνεργάτη της να κάνει ότι γουστάρει επειδή το λειτουργικό είναι open source.. Όσο open και να είναι υπάρχουν και κάποιες δεσμεύσεις δεν το καταλαβαίνετε? Δηλαδή η Google γιατί δεν λέει τίποτα στην Amazon που έχει πάρει το android με το kindle και του χει αλλάξει τα φώτα? Γιατί η Amazon OYTE στο ΟPA ανήκει ΟΥΤΕ παίρνει αδεία από τη google για να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της..
Στην συγκεκριμένη περίπτωση με την Acer όμως καλά της έκανε χίλια δίκια έχει..

ton

Η πειρατεία;Κανείς δε ξέρει τι έχει γίνει ενω και το Android authority που είναι Google fan site και αυτό έχει καταγγείλει μεγάλα προβλήματα και παραλήψεις εγκεκριμένων εκδόσεων android απο την ίδια την Google.Δεν είμαι πρόβατο της apple αλλά και κανενός άλλου,είναι εργαλείο το Android αλλά σιγά μη δεθώ σαν κάποιους apple fans και να δικαιολογώ χωρίς δεύτερη σκέψη για οτι δε ξέρω καν τι έχει γίνει, γιατί αυτό είναι το πρόβλημα οτι η google απλά δεν πείθει στη συγκεκριμένη περίπτωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.