Google: Αναθέτει το επόμενο Nexus σε Κινέζο κατασκευαστή;

Το Nexus 6 ανακοινώθηκε εδώ και λίγους μήνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τον διάδοχό του. Λογικά θα δούμε το επόμενο Nexus να κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες του 2015. Μέχρι τώρα για τη σειρά Nexus η Google έχει συνεργαστεί με HTC, Samsung, LG, Motorola και Asus ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επόμενος μάλλον θα είναι Κινέζος.

Αν και η πηγή δεν αναφέρει ποιο είναι αυτό το συγκεκριμένο όνομα με το οποίο η Google βρίσκεται σε συζητήσεις, πρέπει να πούμε ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν κάνει σημαντικά βήματα το τελευταίο διάστημα, βλέπε Xiaomi και OnePlus.

Το επόμενο Nexus, που λογικά δεν θα ονομάζεται Nexus 7, μπορεί να έχει την υπογραφή του οποιοδήποτε από Lenovo, Xiaomi, Huawei ακόμη και ZTE. Ειδικά από τότε που εξαγόρασε την Motorola η οποία έφτιαξε το Nexus 6, η Lenovo θα μπορούσε να έχει σημαντικό προβάδισμα ως προς τη συνεργασία με την Google.

Αν και οι πληροφορίες δεν είναι επιβεβαιωμένες και όπως πάντα κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις, πως σας φαίνεται η ιδέα ενός Nexus από Κινέζο κατασκευαστή; Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος κατασκευαστής (Κινέζος ή μη);

nexus κινέζος κατασκευαστής, Google: Αναθέτει το επόμενο Nexus σε Κινέζο κατασκευαστή;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris L.A

Το επομενο nexus θα ηθελα να εχει υπογραφη ΝΟΚΙΑ!!!

Γιάννης

@Dimitris L.A

Είσαι θεός! Και εγώ αυτό θα ήθελα να δω! Θα είναι το απόλυτο comeback!

Sot11

Πραγματικά κι εμένα που δεν μου αρέσουν πολυ τα android αν έβγαινε NOKIA NEXUS θα το έπαιρνα σαν τρελός!

Γιάννης

Φανταστείτε την αμηχανία της Microsoft… (!) χαχαχα!

Στεφανος

Ωραία θα ήταν με Nokia logo. Θα ήθελα ένα nexus low end κατηγορίας με quad core snapdragon 400, 1 GB ram, 1800MAh battery, 6,7mp camera zeiss, οθόνη 4.7 ίντσες με ανάλυση 960×854 pixels ips clear lack, λειτουργικό android 5.0.2 lollipop με αναβαθμίσεις και τιμή 100-150€.

bill z1 compact

Το επομενο nexus θα ειναι by Sony !! 🙂

ΤΑΣΟΣ

Πλάκα θα είχε ένα nexus plus one. Θ γλύτωναν και με το θέμα του ονόματος….

Παναγιωτης Ρ.

Εγω παντως εχω πληροφοριες οτι θα ειναι by Apple. 😉

Αλέξανδρος Γ.

Εγώ δεν θα ήθελα να είναι Κινέζος θα ήθελα να είμαι από τη Sony… αλλά αν τελικά είναι κι μέρος προτιμώ One plus! !!
#sony_Xperia_Nexus

vtag

Μακάρι να είναι η OnePlus!……..OnePlus Nexus

Φανης

Αν είναι απο κάποιον κινέζο, φυσικά μονο Xiaomi! Αλλά και η ιδέα ενος Nokia Nexus δεν θα με χαλαγε καθόλου!!

Panos7GR

Xiaomi και OnePlus δεν πρόκειται να είναι γιατί δεν ανήκουν στην Open Handset Alliance (OHA) και απ όσο ξέρω ούτε θέλουν να μπουν. Μια χαρά πωλήσεις κάνουν χωρίς να έχουν στα πόδια τους τη Google. Συνεπώς αν είναι Κινέζος καταλήγουμε στους ASUS, Huawei, Acer, ZTE, Alcatel και Lenovo (που από Κινέζο τον θεωρώ πιο πιθανό λόγω Motorola).

Προσωπικά θα ήθελα να είναι ο επόμενος η Sony. Της αξίζει μια ευκαιρία να ανακάμψει, αλλά και να δώσει την πινελιά της στη συσκευή, όπως πχ να είναι αδιάβροχη. Αν όχι όπως έχει δείξει η ιστορία η Google παραμένει 2 χρόνια με κάθε κατασκευαστή που συνεργάζεται για Nexus smartphone, οπότε πιστεύω θα είναι πάλι η Motorola. Αλλωστε μπορεί να θεωρείται και Κινέζος (όχι με την κακή έννοια) αφού πλέον ανήκει στη Lenovo.
Αν δεν είναι η Sony ο κατασκευαστής Nexus smartphone, ας είναι στο Nexus tablet. Τα Xperia Tablet της είναι πανέμορφα! Πολύ κομψά, καλή η ποιότητα των υλικών, αδιάβροχα (ίσως ψιλοαδιάφορο για tablet), πανάλαφρα και υπέρλεπτα, ότι πρέπει δηλαδή για να αναδείξει ένα premium Nexus tablet!!

Telis

Από πότε Asus και Acer έγιναν Κινέζικες? Από την Ταϊβάν είναι.

Panos7GR

Κεκτημένη ταχύτητα φίλος!
Αλλά εδώ που τα λέμε… Ε ίδια ράτσα είναι ρε μαν… Σαν να λέμε Έλληνας με Κύπριος. 🙂

Gvirginia

Θέλω MLS Nexus….

Dim

ΖΕR το επόμενο Nexus και τάβλα όλοι !!!!

myrto

Λιγο δυσκολο να ειναι η xiaomi. εχουν δικη τους ρομ για η οποια ειναι πολυ γνωστη και περα απο τα κινητα ειναι το σημα κατατεθεν τους. +του οτι δεν εχει επεκταθει στην δυση. Αν μπορει να το αναλαβει κινεζος μαλλον η lenovo αντε και η zte.

Aristeidis

Χαλαρά θετικό το γεγονός ενός κινέζικου Nexus. Η χαμηλή τιμή που είχαμε μάθει από το 4 και το 5 με τα specs επιπέδου του 6. Άλλωστε το κινητό θα είναι με την εγγύηση της Google…

billak

@vtag Η OnePlus δεν κατασκευάζει. Το OnePlusOne το κατασκευάζει η Oppo για λογαριασμό της OnePlus.

Johngo

θα ειναι γερο χτυπημα για της μεγαλες εταιριες sammy,sony κλπ. Διοτι αν και αρκετοι γνωριζουν πως οι “κινεζικες” μαρκες ειναι πολυ ψηλοτερα σε δεικτη value for money , η πλειονοτητα δεν το γνωριζει

apostolos

Να δω τι σερβις θα έχει μετά αν το πάρει Κινέζος

Τομ

Μια χαρα σέρβις θα εχει γιατι θα το παρει κινέζους με επίσημη εκπροσώπηση οχι meizu xiaomi και τέτοια. Αν με ρωτάτε μαλλον Lenovo

Costic

Nexus Alcatel προσεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.