Google, αντικαθιστά τα Nexus με premium σειρά Android Silver;

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google σχεδιάζει να σταματήσει την κυκλοφορία των Nexus συσκευές και να τις αντικαταστήσει με μια πιό premium σειρά, που θα ονομάζεται Android Silver. Με το Android Silver η Google θα επιχειρήσει να επεκτείνει περισσότερο την επιρροή της στο Android «οικοσύστημα».

Στα σχέδιά της είναι να προσφέρει έγκαιρα τα OS updates με τον τρόπο που το κάνει η Apple, δηλαδή θέλει να φέρει το update την ίδια μέρα για όλες τις συσκευές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα smartphones και tablets από την σειρά Android Silver θα τηρούν τις προδιαγραφές της Google η οποία είναι πρόθυμη να καλύψει την ανάπτυξη και το κόστος των κατασκευαστών. Λέγεται πως η Google είναι πρόθυμη να ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για το εγχείρημα της.

Φαίνεται πως θα συνεργαστεί με LG και Motorola σε επίπεδο κατασκευαστών για τις συσκευές Android Silver. Σε μεταγενέστερο στάδιο, Samsung, HTC και Sony θα μπορούσαν να είναι επίσης πιθανοί συνεργάτες.

Δεδομένου ότι το Android Silver θα είναι high-end συσκευή, η Google στοχεύει να συναγωνιστεί το iPhone της Apple αλλά και την ίδια τη Samsung και να ανακόψει την πορεία και τον έλεγχο που έχει στην αγορά ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android συσκευών.
, Google, αντικαθιστά τα Nexus με premium σειρά Android Silver;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andrew

Δηλαδή αν κατάλαβα καλα, θα είναι συσκεύες τρίτων κατασκευαστών, που ομως θα τρεχουν stock android και θα παιρνουν τα update μολις βγαίνουν? Αρα η μονη διαφορά με τα nexus θα ειναι οτι θα ειναι περισσότερες συσκευές απο περισσότερους ενδεχομένως κατασκευαστές, αρα και περισσότερη ευελιξία?

Island

Πολύ καλή κίνηση..

Aντε και στα γρήγορα.

Τάσος ο Ν.

Προσωπική άποψη, για αυτό και η Apple θα είναι πάντα πρώτη. Γιατί δεν “παρατάει” την συσκευή της μετα απο 18 μήνες, γιατί δεν αλλάζει κάθε δυο χρόνια το όνομα της premium σειράς της, αφήνοντας τους κατόχους των προηγούμενων με μια πικρή γεύση. Το iPhone 4 πήρε το iOS 7, τρια χρόνια μετα την κυκλοφορία του. Με το 7.1.1 μετράμε σχεδόν 4. Για το μόνο που μπορούν να λένε είναι την αλλαγή iPad 3 σε 4. Πάντα προσωπική μου άποψη.

Con456

“Το Android Silver θα είναι high end συσκευες ” , για να συναγωνιστεί Apple και Samsung . Να υποθέσω πως αυτό σημαίνει και το τέλος της προσιτής τιμής των Nexus ;;; Θα έχουμε πλέον συσκευές των 500 και 600 ευρώ που θα θα δέχονται για 18 μηνες τις αναβαθμίσεις και μετά τέλος όπως έκανε με τις Nexus τελικά η Google και μείναμε με την προσμονή στο χέρι ;;

Cyanogenmod και μόνο να έχεις και το κεφάλι σου και την τσέπη σου ήσυχη

jonjon

Άργησε αλλά το έπιασε το νόημα! Λέει έχουμε την σειρά nexus stock Android που έπρεπε θεωρητικά να έχει γεμίσει ο τόπος! Αλλά τα πρόβατα στα blog τεχνολογίας μιλάνε για αίσθηση στο χέρι, γυαλιά , τιτάνιο , ανθρακονημα , και ότι άλλο θες εκτός από τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου και τις δυνατότητες. Τώρα θα σας δώσουμε αίσθηση και ποζέρια.

dark_master

Ίσως να είναι μια κίνηση για να αναγκάσει τις εταιρείες να βγάζουν πιο γρήγορα τα updates.Έχω την αίσθηση ότι θα κινηθούμε προς μια κατεύθυνση όπου πλέον το UI κάθε εταιρίας θα το κατεβάζουμε από το market η θα το επιλέγουμε κατά την εκκίνηση της συσκευής.

Biliou

@jonjon
Εσένα το αυτοκίνητό σου είναι 4 ρόδες και μια πολύ αποδοτική μηχανή δηλαδή? Δεν έχει τίποτα άλλο σημασία?

jonjon

@Biliou Για ένα gadget με ζωή 6 Έως 8 μήνες δεν έχει και πόλη σημασία! Γιατί παντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο! Το αυτοκίνητο μου εξυπηρετεί το σκοπό του να με πηγαίνει από το σημείο Α στο Β , σίγουρα θα ήθελα ένα Audi rs6 station 🙁 , αλλά η διαφορά στα τηλέφωνα δεν είναι πια τόσο χαοτική στα specs είναι όλα ίδια η σχεδόν! το hype πια είναι στο design και στο marketing. Υγ: αλλάζω σχεδόν 2συσκευές το χρόνο.

Στελιος

Αν οι τιμές παραμείνουν στα επίπεδα του τωρινού Nexus οκ. Αν αρχίσει να πουλάει “ποιότητα” στα 600+ ευρώ μόνο μάλλον θα χάσει……

Χρήστος Παπαβασιλείου

Η σειρά nexus ήταν πάρα πολύ καλή, ακόμη και το nexus 5 που δεν έκανε τη διαφορά σε σχέση με το nexus 4 καλό ήταν. Αν τώρα η google πάρει τη σειρά nexus και την πάει ένα επίπεδο παρά πέρα τότε καλώς να το δεχτούμε, φοβάμαι την κοστολόγηση βέβαια. Αλλά το κυριότερο μειονέκτημα των nexus συσκευών ήταν το ότι συμβιβαζόσουν, ενώ είχες ένα θηρίο από επεξεργαστή οθόνη και ram και ενα όμορφο κινητό, έχανες στη κάμερα στη ποιότητα κατασκευής πχ nexus 5 και στην επέκταση μνήμης. Αν αυτό αλλάξει με τη σειρά Android Silver τότε εγώ θα την τιμήσω

geohot

Μη ξεφύγουμε πολύ από τις τιμές των nexus, έτσι γοογλε? Μη μας καλομαθαίνεις στην αρχή και μετά μας τα γυρίσεις.

Nio

100 ευρω παραπανω για καλυτερη ποιοτητα κατασκευης. Βαλε κ λιγο καλυτερη καμερα άλλα 50.
Καλα θα ναι.! λες κ οι αλλοι σας τα δινουν φτηνοτερα….. Οσο για φτηνα ωμα specs θα εχουμε την 1+… 😛 και τις περσινες ναυαρχιδες…

Panos7GR

@Τάσος ο Ν.: “για αυτό και η Apple θα είναι πάντα πρώτη”, που ακριβώς είναι πρώτη; Στο OS, που το Android είναι μακράν πρώτο, στις πωλήσεις που τρώει κι εκεί απ την Samsung; Επίσης λες “γιατί δεν αλλάζει κάθε δυο χρόνια το όνομα της premium σειράς της”, ποιά ακριβώς σειρά; Γιατί μια έχει όλη κι όλη… Και για τα update δεν θα τα ξαναπουμε! Όσο iOS 7 φοράει το iPhone 4 (σε σχέση με αυτό του 5S), άλλο τόσο εγώ είμαι από τον Πλανήτη Άρη! @Χρήστος Παπαβασιλείου: Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά έχω να επισημάνω κάτι. Από κάμερα δεν χάνουν τα Nexus λόγω φακού, αλλά από software. Η εφαρμογή κάμερας του Android είναι απλά βασική. Κάτι πήγε να κάνει η Google βγάζοντας την Google Camera, αλλά και πάλι δεν διαβάζω στο net για φοβερά αποτελέσματα. Οπότε αν οι κατασκευαστές βάζουν όποιον αισθητήρα θέλουν και μετά μας δώσουν τη δικιά τους camera app στο Play Store, τότε δεν θα έχουμε να ανησυχούμε. Τώρα σχετικά με το άρθρο, μου αρέσει πάρα πολύ η είδηση! Αν και δεν νομίζω να αφήσει την Nexus σειρά. Λογικά θα την αφήσει γιατί μέσω αυτής πουλάει τα δικά της μπιχλιμπίδια, Google Experience Launcher, Google Camera, G+,… Συνέχεια »

Χρήστος Παπαβασιλείου

@Panos7GR
Σαν χρήστης nexus 4 και περιστασιακά nexus 5 μπορώ να πω πως η εφαρμογή της κάμερας είναι μόνο για ομορφιά, αργεί να φωτογραφίσει περιορισμένες επιλογές.. Δε με ενθουσίασε. Εντάξει δεν εχουν και τους καλύτερους αισθητήρες αλλά αν το λογισμικό ήταν πιο προσεγμένο θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα σίγουρα.

Τάσος ο Ν.

@Panos7GR Ακριβώς. Έχει μόνο μια premium σειρά. Όχι τρείς και τέσσερις. Και δυστυχώς φίλε μου δεν είσαι σωστά ενημερωμένος. Και το techblog πρόσφατα έγραψε για τα gadget με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία. Το iPhone έρχεται δεύτερο. Επίσης, μου φαίνεται παράξενο να είσαι απο τον Άρη, γιατί το iPhone 4 όντως τρέχει το iOS 7. Οσον αφορα για το πιο λογισμικό είναι καλυτερο, αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Είναι σαν να μου λες οτι τα windows είναι καλυτερα απο τα OSX η τα Linux…

Τάσος ο Ν.

@Panos7GR Και μην ξεχνάμε το παρελθον. Όταν ο Jobs παρουσίαζε το iPhone, πίσω στο 2007 και καινοτόμου σε με multitouch οθόνη 5 δαχτύλων, ε το “που ακριβώς είναι πρώτη;” δεν το λες. Φιλικά πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.