Google: Απροετοίμαστη για τη μεγάλη ζήτηση του Nexus 6

Όπως φαίνεται δεν είναι μόνο οι fans του OnePlus One που για πολύ καιρό δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους το πολυσυζητημένο smartphone, αλλά και οι επίδοξοι αγοραστές του Nexus 6. Η 6ιντση συσκευή της Google που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Motorola, μπορεί να κατακρίθηκε λόγω τιμής και μεγέθους, όμως παρ όλα αυτά ξεπέρασε τις προσδοκίες των πωλήσεων.

Από τον Νοέμβριο που ανακοινώθηκε εμφανίζεται συνεχώς in και out of stock με πολλούς χρήστες να μην μπορούν να το αγοράσουν από το Google Play και γι αυτό η Motorola αποφάσισε να το διαθέσει και από το δικό της website, κάτι που δεν μοιάζει να έλυσε το πρόβλημα της διαθεσιμότητας του.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο CFO της Google, Patrick Pichette αναφέρθηκε στο Nexus 6 λέγοντας ότι είχε πολύ καλή αποδοχή και παραδέχτηκε ότι η Google ήταν απροετοίμαστη και δεν ήταν σε θέση να καλύψει τη ζήτηση: “we had real issues and were unable to secure sufficient inventory to meet the demand we had forecasted”.

Ωστόσο, δεν μας έδωσε ακριβείς αριθμούς πωλήσεων. Όπως και να έχει όμως ήταν λογικό να είναι πιο συγκρατημένη ως προς τις προσδοκίες πωλήσεων δεδομένης της τιμής των 649 δολαρίων που όρισε φέτος.

google απροετοίμαστη για ζήτηση nexus 6, Google: Απροετοίμαστη για τη μεγάλη ζήτηση του Nexus 6

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

τελικά κόσμος γουστάρει tablets

Kostas-DOHA

το δουλεψα απο φιλο μου….
προκλητικα τεραστιο…..
προκλητικα δυσχρηστο…..
προκλητικα σφαιρατο….
προκλητικα ακριβο….

Stephanos

Ευχάριστο το πρόβλημα της Google. Η έλλειψη δυνατότητας άμεσης κάλυψης της ζήτησης για το Nexus είναι πιθανό να λειτουργήσει ως ενισχυτικό του brand του συγκεκριμένου προιόντος, δεδομένου πως όταν κάτι δεν μπορούμε να το αποχτήσουμε εύκολα μας ιντριγκάρει και μας ωθεί να ασχολούμαστε συνέχεια με αυτό. Από την άλλη αυτό το κενό μπορεί να ανοίξει την όρεξη των ανταγωνιστών της για να το καλύψουν.

Sot11

Πραγματικά δεν περίμενα να έχει τετοια ζήτηση αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι ειναι πολυ μεγάλο, βαρύ, παχουλό και έχει πολυ κακής ποιότητας οθόνη.

yannis

@Sot11 τι είναι? παχουλό?
κακής ποιότητας οθόνη? μου φαίνεται δεν έχεις ιδέα απο κινητά!

Skatiarhs

1440 x 2560 pixels (~493 ppi pixel density)
Αυτή είναι η κακής ποιότητας οθόνη? το τρολλ είναι γεγονός πλέον..

alexandros

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι από εσάς έχουν ¨πρόβλημα¨ με αυτές τις διαστάσεις.Εγώ παιδιά είχα μέχρι πριν 2 εβδομάδες το lg p990 (optimus 2x) 4″ και αγόρασα το huawei mate 7 6″.Εντάξει είναι μεγάλο,αλλά,μετά από 2,3 μέρες χρήσης του το έχω συνηθίσει.Αν δεν σας βολεύει αυτό το μέγεθος ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ!!!τόσο απλά.Πριν το κρίνετε όμως,δείτε το από κοντά,πιάστε το,δουλέψτε το και μετά βγάλετε τα συμπεράσματα σας.Και μη μου πείτε για nexus εμπειρία γιατί μπορείτε να πάρετε το moto g ή to moto x με pure android και “nexus” αναβαθμίσεις.

Δημήτρης

Εγώ έχω το Xperia L 4.3″ και όταν είμαι έξω το έχω στη τσέπη του παντελονιού μου. Οπότε το επόμενο κινητό που θα πάρω θα είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται αρκεί να χωράει στην τσέπη μου. Γι’αυτό περιμένω το Xperia Z4 Ultra.
Βέβαια αν είμαι έξω και το βάλω στο αυτί μου για να μιλήσω θα με κοιτάνε περίεργα.

Sot11

Yiannis και skatiarhs και βέβαια ειναι παχουλό! 10.1 mm όταν οι άλλες εταιρείες έχουν πολυ πιο κάτω απο 8mm πάχος και μην ξεχνάτε ότι έχει και έξι ίντσες οθόνη! Όσο για την οθόνη ολα τα reviews στο YouTube λένε ότι δείχνει άσχημα τα χρώματα και οι περισσότεροι χρήστες του κινητού λένε ότι εμφανίζονται καμμένα πιξελ απο τις πρώτες εβδομάδες χρήσης του κινητού! Το ποιος δεν έχει ιδέα απο κινητά ξανασκεφτείτε το αφού διαβάσετε και τιποτα!

ster

οκ γουστα ειναι αυτα..αλλα η προσωπικη μου αποψη ειναι πως απτις 4″ του nexus s πηγα στις 5.5″ του note 2 και μετα απτην 1η βδομαδα σκεφτομουν πως δεν προκειται να ξαναπεσω απτις 5.5″ και κατω..και σκεφτομαι σοβαρα το επομενο να ειναι 6″ .. η αισθηση ειναι πολυ καλυτερη,η οθονη πολυ πιο βολικη γιατι μην ξεχνατε μιλαμε για smarphones ..θελουμε ιντερνετ και παιχνιδια..ας μην βγαζουμε λοιπον τα ματακια μας..

yannis

@Sot11 ανίδεε νεοέλληνα, το κινητό πρώτον ειναι στα 10 mm λόγω της καμπύλης στο πίσω μέρος που μπορεί να σχεδιάστηκε έτσι επίτηδες ή επείδη δεν “τα χωρούσαν όλα” (το πρώτο μου φαίνεται ποιό πιθανό). δεύτερον, άμα δεν σου αρέσουν οι ίντσες δεν το αγοράζεις και τελειώνει η υπόθεση. τρίτον, έχω την συσκευή εδώ και ένα μήνα και δεν είχα ούτε ένα πρόβλημα, πόσο μάλλον καμμένα πίξελς και σε σχέση με άλλες οθόνες της ίδιας κατηγορίας(amoled) είναι τόπ! δεν ξέρω αν έχεις κόλλημα με τη συσκευή αλλά σαν χρήστης του κινητού έχω ένα λόγο παραπάνω!

gio

το επιασα στα χερια μου στο public και το δουλεψα καμποση ωρα. για το μεγεθος ειναι θεμα γουστου δε λεω αλλα για την οθονη συγνωμη αλλα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ . ειχα τη φωτεινοτητα στο τερμα και εδειχνε σαν να εχω το σ4 μου στο 1/3 συν οτι τα χρωματα δειχνουν ξεθωριασμενα.οσο αφορα τη χρηση ταχυτατο και επισης στοιβαρη κατασκευη.αν θα το επαιρνα? οχι με αυτη την οθονη

Sot11

Gio +1 επιτέλους κάποιος που λέει την αλήθεια.
Yiannis δεν έχω θεμα με το κινητο(εσυ έχεις μάλλον, για να το υποστηρίζεις τόσο) μιλάω αντικειμενικά απο ότι έχω διαβάσει και ότι έχω δει τώρα αν εσενα δεν σε βολεύει αυτη η αλήθεια τι να κάνουμε…

Tom

Αποτυχια απο ολες τις αποψεις ειναι το nexus 6. Οσοι νομιζετε οτι επειδη εχει QHD οθονη ειναι καλη, και οσοι νομιζετε οτι οι 6 ιντσες και ο ενας ποντος παχος ειναι καλο μεγεθος, εχετε απλα χαμηλες απαιτησεις. Και ολα αυτα για κανονικοτατη flagship τιμη. Α επισης καμερα μετριοτατη.

Achilleas

Έχω το Nexus 6 εδώ και 1,5 με 2 μήνες. Είναι όντως πολύ μεγάλο και κάποιες φορές λιγο δύσχρηστο για χρήση με το ένα χέρι, αλλά κατά τ’άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος.Πηγαίνει σφαίρα, η οθόνη είναι τέλεια απλά, ο ήχος επίσης τέλειος,σχετικά καλή φωτογραφική,το μόνο κακό είναι ότι θα έπρεπε να έχει λίγο μεγαλύτερη μπαταρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.