Η Google δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει φθηνό Pixel smartphone

Ακόμη απέχουμε πολλούς μήνες από την επίσημη ανακοίνωση του του επόμενης γενιάς Pixel smartphone, όμως ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το πως θα είναι τα νέα smartphone της Google.

Οι πληροφορίες που είχαν ακουστεί τον Ιανουάριο έλεγαν ότι η Google θα κάνει σημαντικές αλλαγές σε διάφορους τομείς, όπως κάμερα, επεξεργαστή κλπ. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για ένα budget-friendly Pixel smartphone, το οποίο θα κυκλοφορούσε μαζί με τη ναυαρχίδα.

Μπορεί (όπως πάντα) οι πληροφορίες να προέρχονταν από “αξιόπιστες πηγές”, όμως η Google τις διαψεύδει και λέει πως δεν είναι στα σχέδιά της ένα οικονομικό Pixel smartphone.

Μιλώντας στο AndroidPit, ο επικεφαλής του τμήματος συσκευών, Rick Osterloh ανέφερε “Pixel stays premium” και επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξει οικονομικό μοντέλο για φέτος. Ο ίδιος τόνισε ότι η Google θα αφήσει τις χαμηλότερες κατηγορίες για άλλους κατασκευαστές.

Όσον αφορά στην επίσημη ανακοίνωση του Pixel, ο Osterloh δεν έδωσε ημερομηνία, αλλά από την απάντησή του καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για φθινόπωρο.

“There is an annual rhythm in the industry. So, you can count on us to follow it. You can count on a successor this year, even if you don’t hear a date from me now”.

pixel smartphone, Η Google δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει φθηνό Pixel smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Δεν τους είπε κανείς ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές;
Βαρέθηκα τις ναυαρχίδες των 500-900 ευρώ , με 250-300 κάνεις μια χαρά την δουλειά σου…
Στην τελική ποιός εκμεταλεύεται τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή και τα 4+gb RAM εκτός απο τους παιχνιδιάρηδες;
Έλεος πια, γιατί το κινητό μου να είναι πιο ακριβό απο μια 55άρα Sony smartTV, του 2016 ?

Kostas

@Δημήτρης μα όπως πρόσεξες δεν θέλει να κάνει κακό στις άλλες πορτοκαλιές 😉

Jorge

Nokia παιδιά!!!!

Dinos

Καλύτερα να φτιάξει η Google και ένα οικονομικό μοντέλο, μήπως το δει η Apple διαφορετικά και κάνει το ίδιο και εκείνη αν θα υπάρχει απήχηση φυσικά.

apostolos

Θα βάλω τη γάτα μου να κλάψει πέστε τους

giorgosgek

Σκοπευει ομως να βγαλει καλυτερο smartphone ανταξιο των χρηματων που ζηταει ;

Vasilist

Ο Βασίλης δεν σκοπεύει να αγοράσει το ακριβό Google pixel.
Πάνω από 500 ευρώ δεν αξίζει κανένα κινητό.

ChristosT

Αγοράζοντας ένα κινητό όχι πάνω απο τα 500, οι εταιρείες βλέπουν τα στατιστικά και κάποια στιγμή θα πάρουν το μήνυμα οτι τα κορόιδα τελείωσαν!!!
Όταν βλέπουν οτι το κοροιδιλίκη στα 900 και 1000 πιάνει, ετοιμαστείτε τότε για τα σαβούρια τους να πληρώνετε και 1500…δεν υπάρχει λογική με αυτούς, και όσο υποχωρείτε τόσο επιτίθενται αυτοί.
Κάποτε τα 500 ήταν ταβάνι για κάρτες γραφικών και κινητά…
τώρα που βρήκαν κορόιδα τα 1000 τα θεωρούνε και φυσιολογικά…
Ο καταναλωτής έχει την δύναμη και κανείς άλλος.
Άν δεν το δείξετε αυτό μην περιμένετε κινητά στο άμεσο μέλλον πιό φθηνά και απο μηχανή.
Με 1000 και 1200 αγοράζεις μηχανάκι ηλεκτρικό ή μή να το έχεις για χρόνια και για τις μετακινήσεις σου…ή μία πανέμορφη TV για 15-20 χρόνια κλπ…ΟΧΙ ένα σαπάκι για 1-2 χρόνια!
Έλεος…(εδώ ταιριάζει).
Βρήκαν κορόιδα και αλωνίζουν…

apostolos

Πόσο αλήθεια, με αυτά τα λεφτά παίρνεις τεράστια κορυφαία τηλεόραση

Giok

Πόσο δίκιο έχετε. Αν ήταν όλοι καταναλωτες σαν εσάς, οι εταιρίες θα έδειχναν σεβασμό και θα ήταν πιο προσεκτικές στην τιμολόγηση. Τώρα με τις στρατιές των οπαδών, όσο κι αν τα ακριβύνουν, υπάρχουν πολλα κορόιδα που θα δικαιολογήσω και θα πουν και ευχαριστώ.

Giok

Το σωστό :Που θα δικαιολογησουν , διόρθωση κειμένου plz

ChristosT

Με ένα πρόχειρο search βρήκα LG 4K UHD (HDR) 55′ του 2016…
Για να καταλάβετε το μεγαλείο της κοροιδίας και του υπέρμετρου κέρδους για μία συσκευή 25cm.
Κάποια στιγμή αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει.
Το ιντερνετ πρέπει να ΕΝΩΝΕΙ τους καταναλωτές και ΟΧΙ να τους χωρίζει οπαδικά…
Πάντα προς όφελος τους ρυθμίζοντας σωστά την αγορά και τις τιμές.
Μην αγοράζετε όλοι στο πρωτο εξάμηνο ΚΑΝΕΝΑ μοντέλο και θα δείτε κάτι 300-400άρια κάτω τα σαπάκια τους, της διετίας.
Πόσα άλλα φαναστείτε υπάρχουν με 700-1000…
To οπαδιλίκη χρησιμοποιούνε βάζοντας κράχτες η κάθε εταιρεία να φαγώνεστε για τα προιόντα τους. Με αυτό χειραγωγούνε τις μάζες…
Δοκιμασμένο και επιτυχημένο…

apostolos

Τόσα λεφτά και να πεις ότι κάνουν καμία αναβάθμιση της προκοπής, με το στανιο να μικρινουν τα μπεζελς. Η μπαταρία από το μεσημέρι που έβγαζε, τώρα βγάζει μέχρι το απόγευμα και η τρομερή gorilla glass οθόνη με το παραμικρό σπάει. Ο επεξεργαστής είναι φτιαγμένος να αντέχει το πολύ 2 χρόνια το software.
Νιώθω τόσο μα….κας κάθε φορά που σκάω 300αρια και 500αρια, απλά δεν μπορώ να περιμένω 1 λεπτό να ανοίξει το γαμημενο maps.

Γουγλης

Δεν καταλαβαίνω αυτή τη γκρίνια για τις τιμές, σε αναγκάζει κανένας να πας να δώσεις 800+ για κινητό? Πλέον με 200-300 πέρνεις κινητό με πολύ καλά χαρακτηριστικά που άνετα το κρατάς για 3 χρόνια.

Πάνος

Κοιτάω και ξανακοιτάω τη φωτογραφία του Pixel, ψάχνω να δω τι υπάρχει που να δικαιολογεί το κάτω περιθώριο, π.χ. home button, fingerprint sensor, ένα από τα δύο στέρεο ηχεία κλπ, κι όμως, είναι μόνο ένα κενό χωρίς καμία απολύτως χρησιμότητα. Ούτε καν το logo της Google δε φιλοξενεί.
Μετά ψάχνω εξονυχιστικά το παρόν σάιτ μπας και βρω αρνητικά σχόλια των γνωστών bezel-ό-πληκτων εδώ μέσα για τα bezels του Pixel, και πάλι τζίφος. Άφαντοι όλοι τους.
Μάλλον μόνο τα bezels της Sony είναι αποκρουστικά, της Google είναι “καλά” bezels.
Ούτε καν επιτυχημένο τρολάρισμα δεν είναι ικανοί να κάνουν οι Sony haters. Θα μου πεις, με τα ψίχουλα που τους δίνει η εκάστοτε αντιπροσωπεία των αντίπαλων μαγαζιών, και πάλι καλά.

forneverarrow

Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους. Τα 700+ είναι πολλά λεφτά για να τα ξοδέψεις σε κάτι τόσο εφήμερο όσο τα κινητά. Το flagship είναι όπως τα ακριβά αυτοκίνητα (στη φιλοσοφία μόνο). Ενώ μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου άνετα με κάτι στη μισή τιμή, με το flagship θα το κάνεις με μεγαλύτερη άνεση. Απο εκεί και πέρα είναι θέμα του πόσα διαθέτεις. Μέχρι πρότινος αγόραζα πάντα με μετρητά όλες τις συσκευές. Πλήρωνα για χρόνια τρελά πάγια σε παρόχους και πότε δεν πήρα κάτι με επιδότηση ή με δόσεις. Λάθος μου! Πήρα πριν λίγες μέρες το G5 χωρίς να δώσω ούτε ευρώ και σε δυο χρόνια θα μπορώ να πάρω πάλι κάτι αντίστοιχο με τον ίδιο τροπο. Επομένως, μπορεί να μη χρειάζομαι flagship πραγματικά αλλά αφού μπορώ να το έχω τόσο εύκολα γιατί όχι?

Όσο για το Pixel, ας κοιτάξει πρώτα να το κάνει διαθέσιμο επαρκώς και ύστερα ας μιλήσει για Premium. Άσε που το κανονικό Pixel δεν αξίζει τόσα λεφτά με τέτοια οθόνη. Έπρεπε να είναι QHD. Αν έβγαζε άλλη εταιρία την ίδια συσκευή θα την εκραζαν όλοι!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν

Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους οτι 700+€ ειναι πολλά για ενα κινητό με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις κατι αλλο όσο περνάει ο καιρός τόσο και οι τιμές αυξάνονται πλέον βλέπουμε με 800 και 1000€ αν συνεχιστεί έτσι κάποια στιγμή θα δούμε πάνω απο 1000€ να ξεκινάνε άσε που ορισμένες φορές έχεις και το άγχος μην σου πέσει η μην σου το κλέψουν.

οτι ναναι..

Σε λιγο θα σταματησει και τα ακριβα οχι να βγαλει οικονομικο μοντελο… Ποσο εχουν πουλησει αληθεια? δεν εχω δει κανενα απο κοντα..

Ελένη Σαρρή

Συνήθως δεν γράφω επικριτικά-πικρόχολα σχόλια… Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν γνωρίζω τι είναι πιο αστείο, ότι κοστίζει τόσα λεφτά ένα κινητό ή ότι το συγκεκριμένο κινητό κοστίζει τόσα λεφτά ; Μόνο ως παγίδα για ελάχιστους μπορώ να το χαρακτηρίσω το συγκεκριμένο κινητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.