GSM Association, Ετοιμάζει Πρωτοβουλία Διαφάνειας για το Κόστος Περιαγωγής

Στο πλαίσιο του Mobile Asia Expo, η GSMA, η οποία διοργανώνει και την ετήσια έκεθση κινητής τηλεφωνίας MWC (Mobile World Congress), ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει μία πρωτοβουλία, με την οποία θα ενημερώνει με περισσότερη σαφήνεια τον καταναλωτή για τα κόστη περιαγωγής (roaming) και mobile data, για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Συνολικά, 24 είναι οι πάροχοι που ανήκουν στην εν λόγω πρωτοβουλία: América Móvil, AT&T, Axiata Group Berhad, Bharti Airtel, China Mobile, China Unicom, Deutsche Telekom, France Telecom-Orange, Hutchison 3 Group, KT Corporation, MTS, Qtel, SK Telecom, Smart Communications, SoftBank Mobile Corp., Tata Teleservices Limited, Telecom Italia Group, Telefónica, Telekom Austria Group, Telenor Group, TeliaSonera, Verizon Communications, VimpelCom, Vodafone Group.

Ο σκοπός των παρόχων είναι να βοηθήσουν τον καταναλωτή να κατανοήσει ακριβώς τις χρεώσεις που ισχύουν σε κάθε περίπτωση σε παγκόσμιο επίπεδο με την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων SMS, την επιβολή ορίων από τον καταναλωτή και ενημέρωση σε περίπτωση που αυτό ξεπεραστεί, καθώς και διακοπή της υπηρεσίας εάν ξεπεραστεί το προκαθορισμένο από τον χρήστη όριο. Οι κινήσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, μέχρι το τέλος του 2012.

, GSM Association, Ετοιμάζει Πρωτοβουλία Διαφάνειας για το Κόστος Περιαγωγής

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.